ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ – Η προεπιλογή

Ο Γιόνας Καζλάουσκας γνωστοποίησε τους 17 παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσει προετοιμασία η εθνικής Ελλάδας το καλοκαίρι ενόψει του Μουντομπάσκετ.

Απόντες από την επιλογή σε σχέση με το περσινό Ευρωμπάσκετ είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς που θέλησε να ξεκουραστεί (και μάλλον κλείνει οριστικά το κεφάλαιο εθνική), ο Κώστας Κουφός, που θέλησε να μείνει στη Γιούτα και να προπονηθεί με τους Τζαζ για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής του χρόνου, αλλά και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Αρκετοί ακόμη από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα απουσιάζουν (αναλυτικότερα εδώ). Οι 17 της προεπιλογής:

Βασιλειάδης, Κώστας
Βασιλόπουλος, Παναγιώτης
Βουγιούκας, Ίαν
Ζήσης, Νίκος
Διαμαντίδης, Δημήτρης
Καϊμακόγλου, Κώστας
Καλάθης, Νικ
Μαυροκεφαλίδης, Λουκάς
Μπουρούσης, Γιάννης
Παπανικολάου, Κώστας
Παππάς, Νίκος
Περπέρογλου, Στράτος
Πρίντεζης, Γιώργος
Σπανούλης, Βασίλης
Σχορτσανίτης, Σοφοκλής
Τσαρτσαρής, Κώστας
Φώτσης, Αντώνης

5 σχόλια:

περιούσιος είπε...

Ήθελα να ρωτήσω, παιδιά, αν ο Μπράμος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική μας ομάδα. Αν έχει, τότε θεωρώ εσφαλμένη την απόφαση του κ. Καζλάουσκας να τον αφήσει εκτός προεπιλογής.

Age of Basketball είπε...

Ναι, ο Μπράμος έχει δικαίωμα. Είναι περίπου σαν τον Καλάθη η περίπτωσή του. Διαβατήριο έχει βγάλει. Ίσως θα έπρεπε να τον σκεφτεί. Κι αν όχι για φέτος, αν συνεχίσει έτσι, στο μέλλον σίγουρα.

Giraios είπε...

Είναι δυνατόν μετά από τέτοια χρονιά το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος να έχουν μόνο από 1 παίκτη στην προεπιλογή. Που είναι τα ονόματα των Μαυροειδή, Πελεκάνου και Παπαμακάριου και Χαραλαμπίδη. Ακόμη λείπουν ο Ταπούτος, Μπράμος,Καλαμπόκης. Με ποια κριτήρια έχουν κάνει καλύτερη χρονιά και αξίζουν την προεπιλογή οι Τσατσαρής, Καλάθης, Παπανικολάου και Βασιλόπουλος? Όλοι καλοί παίκτες που προέρχονται από μέτρια , κακή εώς ανύπαρκτη χρονια.
Μου φαίνεται πέρυσι γκρίνιαζα με τον Λιθουανό ως προς την διαχείρηση του υλικού ενώ φέτος θα γκρινιάζω με τις επιλογές του.

Ανώνυμος είπε...

Στην επιλογή μιας ΟΜΑΔΑΣ δεν επιλέγονται οι 12 καλύτεροι αλλά αυτοί που εμπρακτα μπορούν να βοηθήσουν. Ο Μαυροειδής κόπηκε γιατί για τον Καζλάουσκας πέρα από τους σίγουρους, Μαυροκεφαλίδης και Βουγιούκας του ταιριάζουν καλύτερα. Ο Καλάθης πήγε γιατί θεωρείται το νέο αίμα όπως και οι Παπανικολάου - Σλούκας. Με την ιδια λογική η εθνική έπαιρνε τον 16χρονο Ρεντζια κ τον 17χρονο Δ.Παπανικολάου, με την ιδια λογική ο Βασιλόπουλος, ο Μπουρούσης, ο Ζησης και ο Σπανουλης στελέχωναν την ομαδα στα 20 τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλόπουλος !?!?!?!?!?!?!
ΥΥΥΥΥΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου....... Μέγα σκάνδαλο!!!!!!

Και όλο στα ιατρεία μπαινόβγαινε περσυ, και κακιστη χρονιά είχε φέτος - επιπέδου παίκτη μικρής κατηγορίας.

Ο Πελεκάνος - υστερα απο πολλούς τραυματισμούς στο ιστορικό του - ήταν απόλυτα υγιής και έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του και παίζει και σκυλίσια άμυνα, καλύτερη και από τον Βασιλόπουλο που μας έχουν ζαλίσει, και καλύτερος σουτέρ είναι και καλύτερος μπλοκέρ, έπρεπε να είναι στην θέση του Βασιλόπουλου και στην τελική 12αδα.

OK για τους υπόλοιπους 16, επιτέλους ξύπνησε ο κόουτς και πήρε και τον Βασιλειάδη, που είναι κατ'εμε απο τους χρησιμότερους παίκτης αυτής της εθνικής και πρέπει να είναι απο τους πρώτους που θα επιλεγούν για την 12αδα.