ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Παραλήρημα...


Μεγάλη έκταση έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες η απουσία του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (αλλά και η διαφαινόμενη του Βασιλόπουλου). Αυτό είναι λογικό, καθώς οι δύο αυτοί παίκτες ήταν οι δύο πιο διαφημισμένοι της εθνικής και ο κύριος λόγος που η θέση του πλέι μέικερ στην Ελλάδα ήταν ζηλευτή από όλους τους γνώστες του μπάσκετ στον κόσμο.

Για το αγωνιστικό κομμάτι και τις επιπτώσεις στην προεπιλογή του Καζλάουσκας τα είπατε με τον BEN, εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα… παραλήρημα.

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά μόνο ως τέτοιο μπορώ να ερμηνεύσω τα λόγια του FIBA Europe, σχετικά με τις απουσίες των δύο παικτών. Ο Βασιλακόπουλος, που πάντα είναι εδώ για να κατακρίνει τους διεθνείς, αλλά και πάντα είναι εκεί όταν βγάζουν φωτογραφίες με μετάλλιο στο στήθος έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με δηλώσεις που όποιος έχει έστω και μικρή σχέση με τη λογική και το μπάσκετ θα μπορούσε να θεωρήσει ότι προέρχονται από το στόμα ανθρώπου περιορισμένης ευθύνης.

Τι είπε ο κύριος Βασιλακόπουλος; Αρχικά ότι «δεν είναι ευχάριστα τα όσα συμβαίνουν», ότι «είναι ένα περίεργο καλοκαίρι» και πως «ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». Μέχρις εδώ ας πούμε καλά, καθώς όντως το καλοκαίρι… είναι περίεργο, αφού πριν 4 ημέρες στο Κόμο έριξε χαλάζι στις 11 το πρωί ενώ είχε 32 βαθμούς Κελσίου.

Η συνέχεια σε συνέντευξή του πήγε το θέμα… ένα επίπεδο παραπέρα. Επανέλαβε ότι ζούμε ένα… «περίεργο καλοκαίρι» και πρόσθεσε ότι «δεν αισθανόμαστε πολύ καλά». Μετά ξέφυγε τελείως, λέγοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προέκυψαν συμπτωματικά στο ίδιο τάιμινγκ και οι δύο αυτές απουσίες και σίγουρα κάτι παράξενο κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Είναι προφανές ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα που προσπαθεί να κάνει κακό στην εθνική ομάδα. Μιλάμε για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να πληγεί ο θεσμός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το ξαφνικό κύμα φυγής που παρατηρήθηκε τελευταία και άλλα πολλά, όπως οι κατά καιρούς απειλές για lock-out κλπ». Μετά είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα και ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά το Ευρωμπάσκετ.

Με τις δηλώσεις του προφανώς εννοεί ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν το κακό του ελληνικού μπάσκετ, αλλά χωρίς να τα κατονομάσει. Εννοείται ότι οι δηλώσεις του πρώτα και πάνω απ’ όλους θίγουν τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά στους οποίους αναφέρονται και τους οποίους παρουσιάζουν ως φερέφωνα, όργανα σκοτεινών συμφερόντων και ανθρώπους αχάριστους που θέλουν το κακό του μπάσκετ μας. Μετά, εκτός από τους δύο παίκτες, οι δηλώσεις θίγουν και τις δύο ομάδες τους, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που ίσως είναι η «ενορχηστρωμένη προσπάθεια» για να πληγεί η εθνική, αφού σε συνεννόηση με την ομάδα του ο Διαμαντίδης κανόνισε την εγχείρηση και λόγω της ομάδας του ο Παπαλουκάς κουράστηκε. Βέβαια, πριν τελειώσει, δεν άντεξε, έκανε λόγο και για το αγαπημένο του θέμα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που επίσης «δεν εξηγείται» με τις απειλές για lock-out. Επομένως, η συνομωσία είναι ακόμη μεγαλύτερη: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, διεθνείς-φερέφωνα, ΠΣΑΚ, όλοι θέλουν το κακό του Βασιλακόπουλου και του μπάσκετ. Εγώ προσθέτω στη συνομωσία και τους… κοιλιακούς του Διαμαντίδη που τόλμησαν και τραυματίστηκαν, και τη μέση του Βασιλόπουλου, αλλά και τις φυσικές δυνάμεις του Παπαλουκά που εξαντλήθηκαν. Τους φαντάζομαι όλους να συναντιούνται σε ένα σκοτεινό υπόγειο, υπό το φως κεριών, με… jamming στο σήμα των κινητών για να συζητούν πώς θα καταστρέψουν την εθνική μπάσκετ. Προεδρεύει, βεβαίως, ο Παπαδόπουλος, που πληροφορίες αναφέρουν σχεδιάζει τις ποταπές πράξεις του στο διαστημόπλοιό του και έρχεται στη γη για να εποικήσει σώματα ανθρώπων και να εξαπλώσει την ανίερη σέκτα του. Μάλιστα, στις συγκεντρώσεις της οργάνωσης ο Παπαδόπουλος φοράει κόκκινο μανδύα με κουκούλα δείγμα του πόσο πολύ μισεί την Ελλάδα, τον Βασιλακόπουλο, την εθνική (και την ορθοδοξία… για να μην ξεχνιόμαστε). Βεβαίως, το Age of Basketball έρχεται να αποκαλύψει ότι η απουσία του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη από την εθνική δεν ήταν τίποτε άλλο από διαδικασία μύησής τους στη σέκτα. Όταν, οι ομάδες τους διέταξαν να γίνουν μέλη της ανίερης συμμαχίας έπρεπε να περάσουν από ένα λειτουργικό μύησης, όπου ο αρχιερέας Παπαδόπουλος τους ζήτησε να αποδείξουν την πίστη τους στην οργάνωση ανακοινώνοντας την απουσία τους από το Ευρωμπάσκετ. Και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό πολύ μεγαλύτερο από εμάς και δεν εννοώ μόνο ότι είναι 2.13 στο ύψος. Μέσα στο σώμα του κατοικεί ένας εξωγήινος εγκέφαλος που σχεδιάζει να διαλύσει την εθνική ομάδα, να την κατακτήσει και μέσω αυτής να καταστρέψει όλο τον κόσμο.

Μπορεί να γελάμε όλοι με αυτά, αλλά αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, είναι τραγικά. Οι δηλώσεις προέρχονται από το στόμα του προέδρου της FIBA Europe και ουσιαστικά πρώτου άντρα του ελληνικού μπάσκετ. Κάνει και πάλι ό,τι ακριβώς έκανε όταν ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να αποχωρήσει από την εθνική. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Διαμαντίδης να μην αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, αν και δεν θα τον αδικήσω αν το κάνει. Τα παιδιά που έχουν φέρει την Ελλάδα στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ χρειάζονται προστασία από όλους και όχι να εκτίθενται από εκείνους που θα έπρεπε πρώτοι να τρέχουν προς αρωγή τους (και όχι μόνο να τρέχουν για φωτογραφίες).

Εμείς το… καλαμπουρίσαμε το θέμα, αλλά είναι καιρός αυτός ο άνθρωπος να αποχωρήσει από το θώκο του και να αποτραβηχτεί στην ιδιωτική ζωή του σπιτιού του, όσο πιο μακριά γίνεται από το μπάσκετ, πριν του κάνει ακόμα περισσότερο κακό.

by Rasheed.

7 σχόλια:

GiannaB είπε...

Καλημέρα,
σας διαβάζω ανελλειπώς, αλλά είναι η 1η φορά που γράφω. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να γραφτούν μεγάλες αλήθειες με τόσο χιουμοριστικό τρόπο. Και για να σοβαρευτούμε, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας και ιδιαίτερα με την κατάληξή του. Κε Βασιλακόπουλε, είναι καιρός πια να φύγετε. Ο νοήμον φίλαθλος που αγαπάει το μπάσκετ ΔΕΝ σας αντέχει άλλο.

Age of Basketball είπε...

Αγαπητή GiannaB, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

GiannaB είπε...

Υ.Γ: Ωραία η αναπαράσταση του Illuminati, άλλα μιας και είμαστε στην Ελλάδα, να προτείνω ελληνικό κινηματογράφο και Νομος 4000; Να ξυρίσουμε τους αποστάτες-προδοτες, να τους βάλουμε πανω σε γαιδουράκια με την ταμπελα "ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ", και να τους περιφέρουμε στους δρόμους. Να τραβάει τα γκέμια ο Βασιλακόπουλος!!!!
Και για μεγαλύτερη ξεφτίλα, να τους τοποθετήσουμε δίπλα απο τον πάγκο της Εθνικής στα τουρνουά στο ΟΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ο Βασιλακοπουλος να κοιταξει τα χαλια του που δεν μπορει να προστατεψει την ομαδα απο τους διατητες οταν παιζει με την Ισπανια και να αφησει τις μ...ς

nickyg είπε...

Θα σχολιάσω μόνο την τελευταία παράγραφο. Προφανώς εσείς θεωρείτε ένα από τα 2 παρακάτω:

1. ο κ. Βασιλακόπουλος δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή όταν το Ελληνικό μπάσκετ κατά την τελευταία 25ετια ανέβηκε από το τίποτα στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου και συνεπώς καλά θα κάνει να φεύγει.

2. ο κ. Βασιλακόπουλος πάσχει από γεροντική άνοια και βλέπει παντού φαντάσματα.

Επειδή εγώ πιστεύω ότι δεν φτάσαμε ακόμα στο 2 και ο κ. Βασιλακόπουλος είναι από τους λίγους που νοιάζονται πραγματικά για τους Ελληνες παίκτες από την ηλικία που ξεκινάνε το μπάσκετ, εξ'ου και οι συνεχείς επιτυχίες των πιτσιρικάδων όταν οι διάφοροι παράγοντες προωθούσαν και προωθούν βία, νοθεία (π.χ. με τα εξώγαμα) κλπ, καλό θα είναι να τον αφήσετε να κάνει τη δουλειά του όπως την κάνει εδώ και δεκάδες χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Patrick Star είπε...

Η εθνική δεν πρέπει να είναι καταναγκαστικά έργα. Ειδικά για παιδιά που έχουν προσφέρει. Σίγουρα έχουν κερδίσει και αυτοί από την εθνική αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Διαμαντίδης τη μεταγραφή του την έκανε λόγω Ηρακλή ενώ ο Παπαλουκάς είχε ήδη καθιερωθεί στην ΤΣΣΚΑ (στην τελική, μέχρι το 2005 μόνο ζημιά του είχε κάνει η εθνική, αν θυμηθούμε τις βολές με Γερμανία το 2001).

Επομένως, όποιος θέλει παίζει και όποιος δε θέλει δεν παίζει.

Η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με το @$%^*στρατιωτικό... Βέβαια, δεν είναι μόνο οι διεθνείς που το γλιτώνουν αλλά θα ήθελα να τους ακούσω να λένε και κάτι γι'αυτό μια φορά. Πόση θητεία κάνουν άραγε? Διότι αυτό γίνεται προς όφελος της καριέρας τους άρα και της τσέπης τους άρα και των δικαιωμάτων τους. Γιατί πολύ για εργαζόμενους και δικαιώματα μιλάνε αλλά αν είναι να κοιτάζει ο καθένας την καμπούρα του, ε, τότε κι εγώ στηρίζω FIBA Europe!!! Άσχετο, αλλά λέω τον πόνο μου τώρα γιατί... ορισμένοι τρώνε το πακέτο, άλλοι κηρύσσονται ανυπότακτοι και άλλοι κάνουν ηλιοθεραπεία επειδή κουράστηκαν...

ΥΓ Για να μην παρεξηγηθώ, με βάση την επικρατούσα κατάσταση στηρίζω τις επιλογές των διεθνών. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όμως, όποτε ακούω για ξεκούραση από εθνική τρελαίνομαι! Εκτός αν παρουσιαστούν στην Τρίπολη, στη Θήβα, στην Κόρινθο ή οπουδήποτε αλλού αυτό το καλοκαίρι...

Ανώνυμος είπε...

Εάν κάτι δεν μπορώ είναι αυτούς που παρουσιάζουν τον Βασιλακόπουλο σα σωτηρα και πατέρα του ελληνικού μπάσκετ.Έλεος.