ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Καλοκαιρινές μετακινήσεις


Σε... δεύτερη έκρηξη είναι το μετεγγραφικό παζάρι τις τελευταίες ημέρες, και θεωρώ ότι σίγουρα η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ξεκάθαρα ο Άρης. Βέβαια, μπορεί οι «κίτρινοι» να είναι εκείνοι που έχουν κάνει τις πιο θεαματικές κινήσεις, αλλά δεν είναι και οι μόνοι.

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση των Ντικούδη, Χατζηβρέττα, ενώ βρίσκεται μια ανάσα και από τον Ταπούτο. Αν ολοκληρώσει και την ομολογουμένως πιο δύσκολη μετεγγραφή του Μάσεϊ για την οποία προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό, τότε θα είναι από τον Ιούλιο ένα σκαλί πιο πάνω από πέρσι. Ο Ταπούτος πλέον παίζει αρκετά καλά, ενώ όσοι τον είχαν δει στα 20 και τον άκουσαν στις προπέρσινες δηλώσεις του αναφορικά με την καριέρα του, περιμένουν την έκρηξη που έχει ο ίδιος υποσχεθεί στον εαυτό του. Και ο Άρης είναι ένα σωματείο που προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ο Ντικούδης μπορεί να μην είναι ο Ντικούδης του 2002-06, αλλά είναι πολύ σημαντική μετεγγραφή και θα βοηθήσει σίγουρα, ανεβάζοντας επίπεδο τη φροντ λάιν του Άρη. Αυτή που θεωρώ εγώ κίνηση ματ είναι του Νίκου Χατζηβρέττα. Μπορεί ο Χατζηβρέττας να είχε συμπληρωματικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο προικισμένους Έλληνες παίκτες και θα κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Άρη.

Η υπόθεση Μάσεϊ είναι πολύ δύσκολη, καθώς το κασέ του Αμερικανού είναι πολύ ψηλό, παρά τις ομολογουμένως… φιλότιμες προσπάθειες του Πλάθα να του το κατεβάσει. Πάντως, αν ο Άρης πάρει και τον Μάσεϊ, θα έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή φροντ λάιν, και θα πρέπει να ευχαριστεί τον Πλάθα…

Ο έτερος πρωταθλητής των μετεγγραφών ως τώρα είναι μάλλον ο Πανελλήνιος που πήρε και τον Ξανθόπουλο. Ο Ξανθόπουλος θα βοηθήσει, παρότι επιθετικά δεν είναι ιδιαίτερη απειλή. Πάντως, όλοι θυμόμαστε το αδιέξοδο στο οποίο έφτασε ο Πανελλήνιος πέρσι όταν τραυματίστηκε ο Καλαϊτζής, κάτι που οι άνθρωποι της ομάδας φροντίζουν να μην ξανασυμβεί.

Από εκεί και πέρα, η κινητικότητα είναι μειωμένη, αλλά είναι φυσιολογικό, καθώς δεν έχει μπει ακόμη ο Αύγουστος. Σημαντική η κίνηση του Αμαρουσίου να πείσει τον Κις να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Δεν ήτα εύκολο, ο Κις την άνοιξη… δεν την πάλευε καθόλου στους «κιτρινόμαυρους» επειδή ήταν απλήρωτος 3 μήνες και η οικογένειά τους στις Η.Π.Α. είχε μεγάλο πρόβλημα με δάνεια. Όμως, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και πείστηκε να μείνει. Ο Κις μπορεί να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα, ενώ ομάδα με προπονητή τον Μπαρτζώκα χρειάζεται τέτοιους παίκτες, καθώς μπορεί αμυντικά να σπάει κόκκαλα, αλλά στην επίθεση κολλάει αν δεν έχει χαρισματικούς παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κίνηση πάρα πολύ σημαντική. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο Σάρας πέρασε τον Παναθηναϊκό από τον ημιτελικό στο Βερολίνο, ενώ εκείνος ήταν «όλα τα λεφτά» στους τελικούς του 2008. Αυτό το λέω επειδή ο Σάρας έχει δεχτεί ανόητα, απαράδεκτα και ακατανόητα πολλή κριτική στην Ελλάδα. Ο Γιασικεβίτσιους είναι εγγύηση και αν με ρωτάτε όποια ομάδα τον έπαιρνε θα έπρεπε να πανηγύριζε.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κελάτι, σε μια μετεγγραφή που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Γκριρ; Αφού δεν μπορεί να βοηθήσει στον άσο, και δύσκολα δημιουργεί για τον εαυτό του, αποκτήθηκε ουσιαστικά για το δολοφονικό του σουτ. Ο Κελάτι είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, αλλά να πάρει… 19 τρίποντα σε ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού δεν πρόκειται. Οπότε θα πρέπει να επιλέγει πότε να σουτάρει και να κρατήσει τα ποσοστά του πάνω από το 40%. Θα δούμε. Και μη μου πει κανείς ότι αποκτήθηκε… για τις αμυντικές του ικανότητες. Κανείς δεν παίρνει Αμερικανό επειδή παίζει άμυνα. Λάθος. Παίρνει. Ο Μπαρτζώκας τον Μπέλσερ. Αν ο Ολυμπιακός ήθελε παίκτη που να κάνει τη διαφορά στην άμυνα, ιδίως με το πρόβλημα του Βασιλόπουλου, ένα είναι το όνομα στην Ευρώπη: Μαντσινέλι. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει στο μετεγγραφικό παζάρι, ενώ ταυτόχρονα αναζητά και τη χαμένη του λογική. Εννοώ ότι δεν βρίσκω λογική να προσφέρεις 5 εκατομμύρια δολάρια στον Ρόμπινσον και να μην δίνεις 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον Κλέιζα, που για μένα δεν μαρκάρεται από κανέναν παίκτη στην Ευρώπη. Αλλά έχουμε καιρό να τα πούμε για τον Ολυμπιακό, όταν ολοκληρώσει τις κινήσεις του.

Στα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας δεν αναφέρθηκα, καθώς περιμένω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα τα πούμε τότε αναλυτικά…

by Rasheed.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρω πως ενω ο ΑΡης ανεβαινει και το Μαρουσι κινειται στα ιδια επιπεδα(ισως και χειροτερα),ΑΕΚ,Πανιωνιος,ΠΑΟΚ ενα ματσο χαλι...

Γιατι ρε παιδια;
Στο κατω κατω αν δεν εχετε λεφτα για μετεγραφες αγοραστε τους μικρους,εξελιξτε τους και βαλτε τους να παιξουν.Τα λεφτα τους θα τα βγαλουν

ΥΓ.Μηπως υπερβαλεις για τον Κλειζα;

Patrick Star είπε...

Ο Ματσόν θα παίζει πολύ ξύλο του χρόνου :-)
Ο Άρης φτιάχνει μια σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά χρειάζεται και λίγη ποιότητα και σίγουρα ο Μάσεϊ μπορεί να τη δώσει.
Για το Χατζηβρέττα διαφωνώ περί ποιότητάς του (πλέον, γιατί όσοι το θυμόμαστε από Ηρακλή ξέρουμε πόσο σπουδαίος σκόρερ ήταν) ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει κάπως επιθετικά τώρα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από καιρό.

Στον Ολυμπιακό γλίτωσαν από Ρόμπινσον, ενώ φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας με την απόκτηση του Κελάτι. Αν αποφασίσουν να πάρουν και ένα 4άρι της προκοπής (ειδικά τώρα που θα'χουν το Μαυροκεφαλίδη αντί του Πρίντεζη που είχε ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο) αντί του Έρτζεγκ, ο οποίος να είναι all around (σουτ, inside game) τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ίσως είναι καλύτερος από πέρυσι. Αν καταφέρει να πάρει και το McIntyre τότε δε θα'χει να φοβάται κανέναν.

Και μιας και το ανέφερες για τον Κλέιζα (ο οποίος και βέβαια μαρκάρεται Rasheed, στο NBA δεν παίζουν άμυνα, μην σε ξεγελάει αυτό :-) ), η περίπτωσή του φαντάζει ιδανική καθώς είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, με στοιχεία που λείπουν από τον Ολυμπιακό. Συνεπώς συμφωνώ και επαυξάνω για τα 2.5 εκ.
Αν ο Γιαννάκης απελευθερώσει τον Τσίλι του χρόνου, δίνοντάς του χώρο και ελευθερία να διεισδύει περισσότερο, τότε νομίζω ότι και επιθετικά η ομάδα θα είναι πιο ελκυστική.

Σάρας και πάλι Σάρας. Ο όρος που μπήκε στο συμβόλαιό του (περί Ζοτς) σχετίζεται με τις δηλώσεις που έκανε μετά την ανανέωση?

Ανώνυμος είπε...

Εχεις καταλάβει πόσους παίκτες θέλει να πάρει ο ΑΡΗΣ και που?

Δηλαδη πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμα?

Ανώνυμος είπε...

"Κανείς δεν παίρνει Αμερικανό επειδή παίζει άμυνα. Λάθος. Παίρνει. Ο Μπαρτζώκας τον Μπέλσερ." χαχαχαχαχαχαχα... Ειλικρινά δάκρυσα όταν το διάβασα.

Όσο για την Αριανάρα νομίζω ότι οι κινήσεις είναι όντως πολύ καλές μέχρι τώρα. Tον Στίνσον δεν τον θυμάμαι με τον Κολοσσο. Ελπίζω να είναι καλός οργανωτής γιατί εκεί ο Αρης χρειάζεται ενίσχυση κατα την γνώμη μου.

LOUKMOSH

Age of Basketball είπε...

Για τον Κλέιζα ήταν τρόπος του λέγειν. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην μαρκάρεται εκτός από τον Σκαλαμπρίνι (κι αυτός επειδή δεν παίζει). Όσο για το αν κρίνω από το νβα, ποτέ δεν το κάνω αυτό, δεν το έχω σε καθόλου εκτίμηση όπως θα έχετε προσέξει. Κρίνω από τις εθνικές. Και επιμένω ότι ο Κλέιζα είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά (αυτό σήμαινε η έκφραση).

Ο Στίνσον είναι αρκετά καλός, τηρουμένων των αναλογιών. Όπως τον θυμάμαι, θα δέσει με τον Άρη και το μπάσκετ που θέλει ο Ματσόν.

Όσο για μετεγγραφές, ο Άρης (βγάζοντας τον Ταπούτο) πάει αυτή τη στιγμή για 1-2 μετεγγραφές ακόμα, σίγουρα έναν ψηλό. Θα δείξει αν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό.

Για το Μαρούσι κάνε υπομονή, θα αργήσει να ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Όσο για τους νεαρούς, άστο, μεγάλη πίκρα, τα έχουμε πει και συμφωνούμε. Και θα τα ξαναπούμε.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Ο Στίνσον είναι pg που κοιτάει πρώτα την πάσα και όχι το σουτ σαν τον Κλαρκ?

Δείχνει καλός αμυντικός και αθλητικός αλλά πολλά λάθη rasheed

Age of Basketball είπε...

Φίλε, συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά... λόγω της ημέρας. Ουσιαστικά ο Κλαρκ είναι δυάρι στον τρόπο παιχνιδιού του. Ο Στίνσον είναι άσος, παίζει επιθετική άμυνα και κοιτάζει αρκετά την πάσα. Βέβαια, ως Αμερικανός, σουτάρει κιόλας. Λάθη κάνει, αλλά άλλο τα στατιστικά στις Η.Π.Α. άλλο εδώ, θα τα μειώσει.
Rasheed.