ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ξεμπέρδεψαν οι καλύτεροι


Τελείωσε ο πρώτος γύρος των πλέι οφς και οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην Ευρωλίγκα ξεχώρισαν και ήταν αυτές που περιμέναμε εξ αρχής. Πάντως, λίγοι ίσως θα περίμεναν και οι 4 σειρές να τελειώσουν στο 2-0 και ούτε ο Πανιώνιος, ούτε ο Πανελλήνιος να καταφέρουν να πάνε σε 3ο ματς τη σειρά τους.

Έτσι κι έγινε, αν και το 2ο παιχνίδι στις δύο σειρές, το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν τελείως διαφορετικό. Το Μαρούσι πέρασε από την Κυψέλη με τον αέρα της πολύ καλύτερης ομάδας. Διέλυσε το Πανελλήνιο και ό,τι κι αν προσπαθήσουμε να πούμε για να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση το 57-93 είναι πάρα πολύ βαρύ σκορ.

Οι Αμαρουσιώτες ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, ενώ οι παίκτες του Πανελληνίου, αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Καμία ψυχολογία για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, καμία προσπάθεια να ανατρέψουν την κατάσταση, από τη στιγμή που έμειναν με 18 πόντους πίσω, το παιχνίδι είχε τελειώσει. Μετά απλώς περίμεναν να τελειώσει η χρονιά. Για μία ακόμη σεζόν ο Πανελλήνιος δεν έκανε την υπέρβαση, ενώ η εμφάνισή του στο τελευταίο παιχνίδι του σίγουρα προβλημάτισε μιας και καμία στιγμή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Έδειξε πλήρως ανέτοιμος για την ψυχολογία των πλέι οφς.

Βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το Μαρούσι, ούτως ή άλλως, είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανελλήνιο. Πιο ισορροπημένη ομάδα, με μεγαλύτερο βάθος. Αυτό το δείχνει και μια ματιά στα ρόστερ των δύο, αλλά και το 5-1 που έχει το Μαρούσι τελικά επί του Πανελληνίου φέτος. Όταν αγωνίζεσαι 6 φορές σε μία σεζόν με έναν αντίπαλο και έχεις 5 νίκες και 1 ήττα στο μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά ματς μεταξύ σας, τότε δείχνει σαφώς ανώτερος.

Το Μαρούσι δηλαδή περιμένει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει από το Βερολίνο για να αναγεννήσει τους περσινούς ημιτελικούς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στόχος είναι σαφώς η Ευρωλίγκα πια και ίσως δούμε διαφορετική αντιμετώπιση στα ημιτελικά από την περσινή, η οποία τελικά είχε στοιχίσει στο Μαρούσι στη συνέχεια.

Όμως, στόχο την Ευρωλίγκα έχει πια και ο Άρης, που πέρασε το πρώτο εμπόδιο του Πανιωνίου. Οι «κίτρινοι» λιγότερο πειστικά από το Μαρούσι και με μεγάλη δυσκολία απέκλεισαν τον Πανιώνιο, αλλά ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Ιδίως στο δεύτερο παιχνίδι, ο Άρης πρέπει να χαροποίησε ιδιαίτερα τους οπαδούς του καθώς έδειξε στοιχεία ομάδας με νοοτροπία πλέι οφ. Εκεί που έμεινε 14 πόντους πίσω στο σκορ δεν παράτησε τον αγώνα, δεν κρύφτηκε πίσω από τη λύση του 3ου ματς, αλλά πάλεψε, ηρέμησε και σταδιακά μείωσε και πέρασε μπροστά στα κρίσιμα. Σημαντικό το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε τρίτο αγώνα. Σημαντικό και για την ψυχολογία της ομάδας αλλά και για τους παίκτες που με την εξέλιξη του ματς στο Ελληνικό έδειξαν ότι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, όπως είχε γίνει και πάλι με τον Ματσόν στον πάγκο, όταν η ομάδα πάλευε για την έξοδο στην Ευρωλίγκα πριν από κάποια χρόνια. Τότε ο Ματσόν είχε «αφήσει» τους ημιτελικούς και είχε κατηγορηθεί, αλλά ο Άρης είχε δυνάμεις και είχε κερδίσει τους μικρούς τελικούς. Μένει να δούμε τι αντιμετώπιση θα έχει φέτος ο Ματσόν προς τα ημιτελικά.

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε εδώ τη χρονιά του, αποτυχημένος, αφού δεν μπόρεσε να επαναλάβει την έξοδο στην Ευρωλίγκα, αλλά προδόθηκε κυρίως από την εμμονή του Τριφούνοβιτς να μην πάρει σέντερ μετά τον τραυματισμό του Μπάξτερ, αλλά και την έλλειψη λύσεων με τον τρόπο που είχε προσανατολίσει το παιχνίδι του. Δεν θεωρώ ότι ο Μάιλς ήταν ο μοιραίος, ίσως μόνο για το ότι έχασε τις βολές, απλώς δεν ξέρω πόσο σωστός ήταν ο τρόπος ανάπτυξης του Πανιωνίου από τη στιγμή που ο Άρης πέρασε μπροστά. Και σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και ο Τριφούνοβιτς.

by Rasheed.

20 σχόλια:

Τὰ εἰς ἑαυτὸν είπε...

Θα ευχηθώ ο Άρης ή το Μαρούσι να περάσει τελικό για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Δεν μου αρέσει που το ζευγάρι του τελικού είναι αναμενόμενο

Age of Basketball είπε...

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Σεβαστή η άποψή σου, αλλά το καλό του μπάσκετ δεν είναι το να γίνονται εκπλήξεις (αυτό διαφημίζει το ποδόσφαιρο ως το "καλό" του), αλλά να εποιβραβεύονται οι μεγάλες επενδύσεις, η μεγάλη δυναμική, οι μεγάλοι παίκτες. Το καλό του μπάσκετ είναι να κερδίζει ο καλύτερος.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ben φαντάζομαι μιλάς ειρωνικά.

Γιατί αν δεν μιλάς,τότε τι παίζουμε?Να μαζευόμαστε το καλοκαιρι να λέμε πόσα ξόδεψε ο κάθε πρόεδρος να του δίνουμε την κούπα και καλό χειμώνα,ραντεβού του χρόνου.

Απλά πράματα.

Age of Basketball είπε...

Αγαπητέ φίλε, δε μιλάω καθόλου ειρωνικά. Ειλικρινά, καταλαβαίνω την άποψή σου και τη δέχομαι, απλώς εγώ διαφωνώ. Να το θέσω αλλιώς: προτιμάω να δω στους τελικούς Παπαλουκά-Διαμαντίδη-Βούισιτς-Γιασικεβίτσιους κλπ. παρά Τσαλδάρη-Καϊμακόγλου κλπ. Και διευκρινίζω: μου αρέσουν πάρα πολύ και ο Άρης και το Μαρούσι, όσοι διαβάζουν το ξέρουν ότι έχω αδυναμία σε αρκετούς παίκτες τους. Δε μιλάω υποτιμητικά, αλλά μιλάω για διαφορά κλάσης.

Δε λέω να δίνουμε την κούπα το καλοκαίρι, απλώς νομίζω ότι οι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο, έχουν παίκτες υψηλής κλάσης και έχουν κάνει σπουδαία ματς, είναι και οι δύο στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας, οπότε δε βλέπω τι καλό θα προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ το να μην είναι στον τελικό του πρωταθλήματος οι 2 από τις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Επιπλέον, δε νομίζω ότι η όλη η χρονιά αφήνει δικαιώματα σε Άρη και Μαρούσι να ελπίζουν για τελικό και για να βγω λίγο εκτ΄ςο θέματος και να διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, πολύ πιθανό και οι δύο σειρές να καταλήξουν στο 3-0.
BEN

Age of Basketball είπε...

Επιπλέον, νωρίτερα κατέληξα στο ότι το καλό είναι να κερδίζει ο καλύτερος, όχι ο ακριβότερος. Άρα, αν είναι καλύτερες οι Άρης-Μαρούσι ας κερδίσουν. Αλλά δεν το νομίζω...
BEN

Ανώνυμος είπε...

Το καλό του ελληνικού μπάσκετ είναι να δεις εσύ στον τελικό τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη ή πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που θα γεμίσουνε τα γήπεδα θα πάνε γιατί παίζει η ομάδα τους και όχι γιατί παίζει με τον αιώνιο αντίπαλο τους?

Η μήπως πιστεύεις ότι του χρόνου τα εισιτήρια της Α1 θα διπλασιαστούν ή θα προσελκυστούν νεοι επενδυτές για να βάλουν τα λεφτά τους στις υπόλοιπες ομάδες?

Εξηγησε μου λίγο πως το εννοείς το ''καλό του ελληνικού μπάσκετ'' γιατί αν το εννοείς σαν τηλεθέαση και ενδιαφέρον για το μπάσκετ αποκλειστικά για 2 εβδομάδες (βλέπεις δεν υπάρχει μπάλα) θα το δεχτώ.

the glove είπε...

Ανώνυμε, σου εξήγησε: Το καλό είναι να επιβραβεύεται ο καλύτερος. Διευκρίνησε μάλιστα ότι ο καλύτερος δεν είναι πάντα ο ακριβότερος.

Αν ο ΠΑΟ όλα τα χρόνια που κάνει επενδύσεις δεν "ανταμοίβονταν", πιστεύεις ότι θα έβλπες τέτοιους παικταράδες ποτέ;

Ή πιστεύεις ότι οι Αγγελόπουλοι θα συνεχίσουν να επενδύουν χρήματα ασύστολα αν δεν έρθουν και οι τίτλοι;

Πιστεύεις ότι, ειδικά φέτος, μπορεί κάποιο ζευγάρι πέραν του ΟΣΦΠ-ΠΑΟ να προσφέρει καλύτερο θέαμα στους τελικούς;

Ακόμη και πέρυσι που το Μαρούσι έφτασε πολύ κοντά στο να πετάξει έξω τον Ολυμπιακό, στους τελικούς δύσκολα θα έφτανε σε 5ο παιχνίδι, για να μην μιλήσω για 4ο και χαρακτηριστώ υπερβολικός.

Age of Basketball είπε...

Πρώτον, δε μίλησα καθόλου για αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο, για τους κάφρους ή για κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα συζήτησης περί παιδείας του Έλληνα οπαδού. Επιπλέον, δε μίλησα για τηλεθέαση, αν και όπως αντιλαμβάνεσαι το να δείχνει ενδιαφέρον ο κόσμος (και όχι μόνο της χώρας σου) είναι σημαντικό για ένα άθλημα.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, φέτος έκανε μια μεγάλη επένδυση, έβαλε και αγώνες το μεσημέρι και είδαμε τα εισιτήριά του να αυξάνονται. Άρα καμιά φορά κάποιες κινήσεις φέρνουν αύξηση εισιτηρίων.

Τρίτον, είδα το Μαρούσι να πηγαίνει τελικό και να μην κάνει επένδυση αλλά να παίζει με 500 άτομα εξέδρα. Είδα τον Πανιώνιο να βγαίνει Ευρωλίγκα και να μην κάνει επένδυση αλλά να παίζει όλο το χρόνο μεταξύ συγγενών και φίλων. Είδα την ΑΕΚ να παίρνει πρωτάθλημα και να διαλύεται. Είδα τον Άρη να βγαίνει Ευρωλίγκα και τη δεύτερη σεζόν να έχει μείωση στα εισιτήρια. Ε λοιπόν, με συγχωρείς, αλλά εγώ θέλω να βλέπω ομάδες που δείχνουν ενδιαφέρον για ανέλιξη, ομάδες που συνοδεύουν επιτυχίες από επενδύσεις και τη δωδεκάδα, σχεδόν, της Εθνικής να παίζει στον τελικό του εγχώριου πρωταθλήματος. Αυτά για εμένα ισοδυναμούν με το καλό του αθλήματος και όχι να βαυκαλίζομαι περιμένοντας στον ημιτελικό μία έκπληξη που δε θα έρθει ποτέ.
BEN

Age of Basketball είπε...

@the glove: έχεις απόλυτο δίκιο για το επίπεδο των παικτών πυο έφερε ο Παναθηναϊκός και την επένδυση των δύο ομάδων. Τέτοιοι τελικοί πέρυσι σαφώς και θα έκλιναν προς το 3-0 και το ελάχιστο ενδιαφέρον...
BEN

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν μιλάω ελληνικά.Δεν εξηγείται αλλιώς.

Καταρχάς διαφωνώ κάθετα στην λέξη επένδυση.Είναι τουλάχιστον γελοίο όταν οι Ρώσοι ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια να μιλάμε για ξέπλυμα και εδώ για επένδυση.Και πριν πει κάποιος ότι και οι μεν και οι δεν(πράσινοι & κόκκινοι) είναι πρώτα οπαδοι και μετά επιχειρηματίες και δεν κοιτάνε πρώτα άλλα συμφέροντα θα με κάνουν να γελάσω αρκετά.Και τα ίδια θα έλεγα αν ο ΑΡΗΣ ή ο παοκ είχαν έναν,δυο τρελούς να χώνουν τόσα μα τόσα φράγκα.Το κόβω εδώ γιατί δεν μιλάμε για αυτό.

Το οτι θα επιβραβευθεί η ''επένδυση'' του ολυμπιακού,του παο,του ΑΡΗ ,της ανω τραχοπλαγιάς τι σχέση έχει με το καλό του ελληνικού μπάσκετ?Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.Και το ίδιο θα συνέβαινε αν φέτος πήγαινε ΑΡΗΣ-μαρούσι τελικό.Το ελληνικό μπάσκετ όσο και αν κάποιοι προσπαθουν να μας πείσουν για το αντίθετο αργοπεθαίνει.Και το βλέπεις στα εισιτήρια των ομάδων όταν παίζουν με τις μικρομεσαίες ομάδες,στην οργάνωση (ΠΟΙΑ?),στις υποδομές (περιμένουμε σαν τρελοί τον Κουφό και τον καλάθη,παράγωγα της αμερικάνικης βιομηχανίας,80s μου θυμίζει η φάση) κτλ κτλ

Πως θα ωφεληθεί το ελληνικό μπάσκετ ρε μπεν από έναν τέτοιο τελικό?Γκρέμισμα θέλει και κτίσιμο από την αρχή.

ΥΓ Εγώ έβλεπα επίσης το μαρούσι να πηγαίνει τελικούς και να μην βγαίνει Ευρωλίγκα και να βγαίνει ο 8ος (ΟΥΓΚΑΝΤΑ).Εγώ έβλεπα τον οσφπ να βαράει διάλυση αλλά Ευρωλίγκα να παίζει και να κρατιέται στην ζωή και εγώ να παλεύω στα fiba cup να διατηρήσω τα φώτα πάνω μου.

ΥΓ2 Εξηγεισαι μου για να τελειώνουμε πως θα ωφεληθεί το άθλημα και το μπάσκετ.Α,β,γ.Συγκεκριμένα παραδείγματα

the glove είπε...

Καταρχάς συγγνώμη που μπαίνω ως τρίτος στον διάλογο Ανώνυμου-Ben.

Αν θες συγκεκριμένα παραδείγματα πρέπει να προσδιορίσεις τι σημαίνει για εσένα "ελληνικό μπάσκετ". Σημαίνει να έχει 5 κλειστά κάθε πόλη; Σημαίνει να βγαίνουν αθλητές και να διαπρέπουν; Σημαίνει να έχουν επιτυχία οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη;

Να αναφερθώ συγκεκριμένα στα εισητήρια: Η ΑΕΚ θα βοηθήσει, που 2-3 που είχε κόσμο έκανε...ιστορίες; Ο Πανιώνιος μήπως; Ο Πανελλήνιος; Ο ΠΑΟΚ; Ομάδες που έχουν τραγικά λίγο κόσμο, συγκριτικά με το τί θέλουν να πετύχουν; Ή μήπως θα βοηθήσει το Μαρούσι;

Επίσης, η γεννιά αυτή των Ελλήνων δεν είναι προϊόν του ελληνικού μπάσκετ; Ο Διαμαντίδης από πού ήρθε; Ο Παπαλουκάς; Μην τα ισοπεδώνεις όλα.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν χίλια μύρια κακά αλλά μην υποστηρίζεις ότι αν είχαμε τελικό Μαρούσι-Άρης θα λύνονταν!

Age of Basketball είπε...

Έχω προσπαθήσει να διατυπώσω με σαφήνεια την άποψή μου και δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτήν. Χρησιμοποίησα συγκεκριμένα παραδείγματα και τελικά καταλήγω να επαναλαμβάνομαι και φοβάμαι ότι ο αντίλογός μας θα καταλήξει στείρος.

Θα πρέπει να παρατηρήσω ότι στο τελευταίο σχόλιό σου άλλαξες κλίμα και διάθεση και προχώρησες στα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτά και δεν ανέφερα ότι θα βελτιωθεί εξωαγωνιστικά από τον τελικό. Αλλά δεν ήταν αυτο το θέμα που έθεσες και για το οποίο συζητάμε, ούτε, βέβαια, το "ξέπλυμα" ή μη των Ρώσων και των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών που δεν έχει θέση στην παρούσα συζήτησή μας.

Το θέμα που έθεσες είναι ότι θα ήταν καλύτερος και θα προσέφερε περισσότερα στο ελληνικό μπάσκετ ένας τελικός π.χ. Ολυμπιακός-Άρης ή Παναθηναϊκός-Μαρούσι από τον Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ε, εγώ δε βλέπω κανέναν πιθανό τρόπο με τον οποίο αυτό θα μας βοηθούσε.

Αναφέρω ένα τελευταίο παράδειγμα, και κλείνω με αυτό από πλευράς μου γιατί δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω: οι διαδοχικοί τελικοί ΠΑΟ-ΟΣΦΠ τα τελευταία χρόνια και η βελτίωση των δύο ομάδων μέσα από τον ανταγωνισμό τους απέφερε τελικά, μετά από 15 χρόνια, να δούμε και πάλι 2 ελληνικές ομάδες στο φάιναλ-φορ. Αυτό (σαφώς χωρίς να βελτιώνει θέματα όπως η οργάνωση, ο φανατισμός, οι υποδομές κλπ.) κάτι προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ, τουλάχιστον σε επίπεδο πρεστίζ.

Για άλλα παραδείγματα ψάξε στα ανωτέρω λόγια μου. Εάν έχεις, θα ήθελα και από εσένα παραδείγματα για το πώς ο διαφορετικός τελικός θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ, και μάλιστα διαφορετικά απ' ό,τι το "βοήθησαν" ανάλογοι τελικοί στο άμεσο παρελθόν.

Όσο για το υστερόγραφό σου. Το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεις, και στο οποίο έχεις σίγουρα δίκιο, αφού ο Ολυμπιακός δεν ήταν ομάδα Ευρωλίγκας εκείνα τα χρόνια, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο (εδώ η Ουγκάντα που αναφέρεις δεν έχει βάλει το χέρι της) αλλά επιλογή της Ευρωλίγκας με τα κλειστά συμβόλαια. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία για παράδειγμα. Αυτό απλώς το επισημαίνω για να μην γίνεται παρανόηση.

Τέλος, θα κλείσω από εκεί που άρχισα. Εμένα μου αρέσει το μπάσκετ γιατί είναι κατεξοχήν το άθλημα που κερδίζει ο καλύτερος και αυτό θέλω να βλέπω όταν παρακολουθώ.

Να είσαι καλά. Σαφώς και αποτελεί χαρά μας ο εποικοδομητικός διάλογος με σκεπτόμενους αναγνώστες μας.
BEN

Age of Basketball είπε...

Συμφωνώ με τον the glove και νομίζω ότι βλέπουμε το θέμα από παρόμοια οπτική γωνία.

Μη ζητάτε συγνώμη όταν παρεμβαίνεται με ευγενικό και μπασκετικό τρόπο στη συζήτηση.! Αυτό είναι όλο το νόημα των σχολίων στο site μας!
BEN

Age of Basketball είπε...

Τι εγινε παιδιά; Μια μέρα έλειψα και... πεθάνατε στα σχόλια; Το ελληνικό μπάσκετ ως σύνολο είναι αλήθεια ότι δεν προοδεύει με την πρόοδο 2 ομάδων. Αλλά αν το πάρουμε ως σύνολο δεν προοδεύει ούτε με την άνοδο και των 14 της Α1.

Για μένα στο μπάσκετ πρέπει να κερδίζει ο καλύτερος. Όταν κερδίζει κάποιος που δεν είναι τοσο καλός μόνο κακό κάνει στο άθλημα. Ποτέ καλό, από όποια άποψη κι αν το δεις.

Επίσης, δεν μπορώ του τζάμπα μάγκες. Αν θες να σε δω σοβαρά ως διεκδικητή τίτλου τότε ξόδεψε όσα ξοδεύει αυτός που τον κατέχει. Αλλιώς θα εισαι απλώς ένα αουτσάιντερ. Και μεταξύ μας, προτιμώ να βλέπω 2 ομάδες με παικταράδες στην Α1, την αφρόκρεμα όλης της Ευρώπης, παρά μία ή καμία. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ως ομάδες κανουν καλό στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως και το Μαρούσι και ο Άρης. Δεν συγκρίνονται τα μεγέθη, αλλά οι δύο τελευταίες είναι σταθερές τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν φτάνεις στο μπόι το γίγαντα επ ουδενί δεν πρέπει να ζητάμε αυτός να κοντύνει. Εσύ πρέπει να ψηλώσεις.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι διαφωνούμε.Δεν είναι κακό.

Το θέμα είναι ότι εγώ υποστήριξα ξεκάθαρα ότι ΟΥΤΕ ένας τελικός ανάμεσα σε μαρούσι και ΑΡΗ πχ δεν θα βοηθήσει το ελλήνικό μπάσκετ.(το γράφω στο 3ο πόστ μου).Κανένας αγώνας δεν θα βοηθήσει να ανέβει το μπάσκετ και όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το ευρωπαικό (με εξαίρεση την ισπανία)

θέλω να πω και τον Κόμπε να φέρει κάποιος από τους 2 του χρόνου όταν θα παίξει με τα Τρίκαλα θα έχει 4000 κόσμο σε πολη 5 εκατομμυρίων.Καταλαβαίνεις τι εννοώ?

ΥΓ Εχεις σκεφτει ποτέ ότι αν πας σε κάποιον επιχειρηματία τεράστιου βεληνεκούς,άσχετο με το άθλημα και τους εξηγήσεις ότι θα έρθει θα βάλει χοντρά φράγκα και αν πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να παίξει προκριματικά ενώ ο 2ος ή ο 3ος θα παίξουνε σίγουρα στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση.Ξέρεις πως θα αντιδρούσε?Μάλλον θα σε πετούσε έξω από το γραφείο του γελώντας.
Πόσο μάλλον να υπάρξουν 2 τέτοιοι που αν πάνε τελικό μαζί μόνο ο ένας θα βγει στα προκριματικά(!)

Για να κάνει καποιος επένδυση το λες εσύ εγώ το λέω αλλιώς η θα πρέπει να είναι μαλ.. ή θα πρέπει να έχει άλλους σκοπούς και συμφεροντα.Οι πρώτοι εν έτη 2009 δεν υπαρχουν.Τους 2ους τους ψάχνουμε.Γιατί λοιπόν κάποιος να έρθει να βάλει αρκετά λεφτά στον πανιώνιο,στο μαρούσι στον ΑΡΗ στην αεκ,στον παοκ κτλ??

Ψάξε λιγο να δεις πως λειτουργεί το όλο πράμα στο βόλλευ.Θα πέσεις από τα σύννεφα.Οπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο.Γιατί αραγε?Είναι πιο χαζοί η μήπως πιο...εξυπνοι?

Αυτά και καληνύχτα από μένα γιατί ίσως και να σας κούρασα (ελπίζω πως όχι)

Age of Basketball είπε...

Δεν μας κούρασες, κουβέντα κάνουμε. Κταλαβαίνω πλέον τι λες γιατί εστιάζεις στα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Πάντως, δεν ξεκινήσαμε τη συζήτηση από αυτό ούτε διαφώνησα σε αυτό. Κατέληξες αλλού απο το θέμα που προκάλεσε τη διαφωνία μας. Αρχικά είπες "ο Άρης ή το Μαρούσι να περάσει τελικό για το καλό του ελληνικού μπάσκετ", ενώ κατέληξες στο ότι "ΟΥΤΕ ένας τελικός ανάμεσα σε μαρούσι και ΑΡΗ πχ δεν θα βοηθήσει το ελλήνικό μπάσκετ". Άρα λογικό να μπερδευτούμε, αφού σε άλλο θέμα έθεσα αντίλογο αρχικά και αλλού κατευθύνθηκες έπειτα εσύ.

Να είσαι καλά.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βen κάνεις λάθος.Ποτε δεν είπα ότι ένας τελικός ανάμεσα σε ΑΡΗ κ Μαρούσι θα βοηθούσε.Ισως αυτό να πιστευες ότι άφησα να εννοηθεί,αλλά δεν το έχω γράψει γιατί δεν το πιστεύω.Και στο 3ο ποστ μου το γράφω κιόλας και το τονίζω.

Τέσπα,καλό απόγευμα,λίγες ώρες μείνανε μέχρι να αρχίσει το καλύτερο Φ4 των τελευταίων χρόνων σίγουρα.

Age of Basketball είπε...

Μα έχω χρησιμοποιήσει τα λόγια σου! Είναι αυτά μέσα στα εισαγωγικά! Και σου εξηγώ ότι ξεκίνησα για να αντικρούσω μία άποψη την οποία στη συνέχεια διαφοροποίησες! Δεν το άφησες να εννοηθεί, το είπες ξεκάθαρα στο πρώτο σχόλιό σου και αυτό έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει η κουβέντα μας!

Γνωρίζω πολύ καλά και τι έγραψες και τι έγραψα, οπότε δεν είναι σωστό να μου λες "ίσως πίστευες". Τα ξαναείπαμε, εγώ άλλα ξεκίνησα να αντικρούσω και εσύ σε άλλα κατέληξες. Άλλαξες θέμα συζήτησης. Ας μην αναλωνόμαστε στα ίδια, αφού δε φαίνεται να καταλήγουμε με τις αλλαγές στα θέματα.

Να είσαι καλά.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ben το πρώτο σχόλιο ανήκει σε κάποιον που υπογράφει ως ''Τὰ εἰς ἑαυτὸν''.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ

Ψάξε και τις IP αν θες

Τὰ εἰς ἑαυτὸν είπε...

Έχει δίκηο ο φίλος. Το πρώτο post μόνον είναι δικό μου. Μετά ακολούθησε άλλο δρόμο η συζήτηση μεταξύ σας.