ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Σμιθ... χάσαμε


Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρός στη Ρόδο και έπαιξε ουσιαστικά καλά μόνο κατά διαστήματα πριν το τέταρτο δεκάλεπτο όπου άνοιξε τη διαφορά για να κερδίσει χωρίς πρόβλημα στα τελευταία λεπτά. Αξιοσημείωτο το πολύ καλό παιχνίδι του Τεόντοσιτς (αλλά και του Έρτσεγκ) μετά από πραγματικά πολύ καιρό, ενώ ο Γιαννάκης ενόψει του καθοριστικού ματς με την Ταού έδωσε χρόνο ξεκούρασης σε Παπαλουκά – Βούισιτς – Βασιλόπουλο που θα χρειαστούν πολύ την Πέμπτη (ειδικά ο τρίτος θα έχει πολύ τρέξιμο με τον Ρακόσεβιτς!), έβαλε λίγο μόνο τους Γκριρ και Πάργκο, που είναι πάντως σχετικά ντεφορμέ. Ο Κολοσσός, όπως πάντα, σωστός και οργανωμένος έχασε ένα ματς εκτός προγράμματος έτσι κι αλλιώς αλλά πιο πολύ ο Σφαιρόπουλος πέρασε δύσκολη μέρα περιμένοντας τα νέα για τον τραυματισμό του Σμιθ που χτύπησε λίγο πριν το ημίχρονο (δυστυχώς σοβαρή ζημιά). Χωρίς αυτόν η οκτάδα απομακρύνεται, «Σμιθ… χάσαμε» που λέει και το γνωστό ανέκδοτο.

Αξίζει, έστω και για λίγες γραμμές, να αναφερθούμε στον κόσμο της Ρόδου που γεμίζει σταθερά το «Βενετόκλειο» και δεν αναλώνεται σε ύβρεις και αποδοκιμασίες του αντιπάλου και των διαιτητών, αλλά σε ευγενείς επευφημίες. Φοβερό το σύνθημα «Μη σταματάς, μη σταματάς… βρε Κολοσσέ», αφού δε νομίζω ότι έχει ανάλογη κατάληξη στα χείλη οπαδών οποιασδήποτε άλλης ομάδας της Α1! Μπράβο τους, είναι ίσως το πιο υγιές κοινό στο πρωτάθλημα.
Η αντίθεση του Βενετοκλείου με τα καφριλίκια της Τούμπας λίγες ώρες αργότερα είναι εντονότατη στα μάτια όλων όσοι είδαν και τα δύο ματς.

Στο, κεκλεισμένων των θυρών, Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και Άρης έπαιξαν καλές και καθαρές άμυνες (σε έναν αγώνα με λίγα φάουλ, λίγες βολές αλλά και χαμηλό σκορ) αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο έτοιμοι για τη νίκη. Χωρίς τον Τσαλδάρη (2 λεπτά) που τον πονάει η μέση του, ο Ματζόν έπαιξε όλο (μα όλο) το ματς με δύο πλέι-μέικερ και στηρίχθηκε στον οίστρο του Κλαρκ και στα καλά συστήματα που έδιναν την μπάλα στους ψηλούς κοντά στο καλάθι (14/18 δίποντα συνολικά οι Μπετς-Νέλσον-Μπάρλος). Η ΑΕΚ που είχε 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με καλύτερο τον Τόμπσον (και τον Κίκερπιλ να μην επιχειρεί ούτε ένα σουτ σε 19 λεπτά συμμετοχής!) είχε το σθένος και τις αντοχές να επιστρέψει στον αγώνα από το -16, αλλά έχασε τις μάχες της ρακέτας, είχε σημαντικά κατώτερο ποσοστό στα δίποντα και δεν προηγήθηκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ζουμί στα άλλα δύο ματς της ημέρας δεν υπήρχε ιδιαίτερο. Ο Παναθηναϊκός διέλυσε το Αιγάλεω σε ένα πολύ ωραίο ματς για τους τρίτους (όσους τέλος πάντων είχαν την ευκαιρία να το δουν αποφασίζοντας να πάνε στο ΟΑΚΑ). Ο Ομπράντοβιτς μετά το ματς έδωσε συγχαρητήρια στο Αιγάλεω γιατί έπαιξε… μη καταστροφικό μπάσκετ. Τέτοιου είδους συζήτηση προφανώς είναι… ατελείωτη και άσκοπη, καθώς το Αιγάλεω έπαιξε μπάσκετ μεν, έχασε με 26 πόντους δε. Αν είχε πάει πιο κλειστά το ματς, θα είχε βαρεθεί πολύς περισσότερος κόσμος, αλλά ίσως η ήττα δεν ήταν τόσο βαριά. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα ξεκούραστο απόγευμα, και αυτό ήρθε. Ο Χατζηβρέττας έπαιξε 24 λεπτά, που ήταν το περισσότερο για παίκτη της ομάδας, ενώ από αυτούς που τραβάνε το κουπί, κανείς δεν έπαιξε περισσότερο από τα 17 λεπτά του Σπανούλη. Ξεκούραση, λοιπόν, γιατί μπορεί η Μάλαγα να έρχεται στην Αθήνα για… τουρισμό, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια ήττας.

Στο Ελληνικό τα Τρίκαλα προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν. Έχασαν καθαρά και ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με περίπου 10 πόντους. Ο Αγγέλου μετά το ματς είπε ότι φοβάται πως η ομάδα του… δεν θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί το μυαλό στο σώμα των παικτών του, χαρακτηριστικό ομάδας με ποιότητα. Αν με ρωτάτε… συμφωνούμε ότι τα Τρίκαλα δεν θα μείνουν στην Α1, αλλά 5 ματς πριν το τέλος, με τους κρισιμότερους αγώνες για την ομάδα σου μπροστά, δεν το λες αυτό, δεν αδειάζεις τους παίκτες σου έτσι. Αν ο προπονητής δεν πιστεύει ότι θα μείνει η ομάδα στην Α1, τότε πώς θα κάνει τους παίκτες να πιστέψουν ότι αξίζει να παλέψουν γι’ αυτό;

Έτσι, η ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής έγινε χωρίς καμία μεταβολή στη βαθμολογία με τους πρώτους να διατηρούν τις αποστάσεις τους, τους τρεις που διεκδικούν οχτάδα να χάνουν και καμία αλλαγή στην «ουρά».

by BEN & Rasheed.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Τριφούνοβιτς τον ακούσατε; Γιατί, οκ, αυτός πρέπει να φύγει σίγουρα με τέτοια που λέει, αλλά αν τα ακούσατε και δεν τα σχολιάζετε...πρέπει να φύγετε και εσείς παρέα! :D

Ανώνυμος είπε...

1)Φοβερος ο Κλαρκ.Και πιστευω πως ο Ιταλος του πηγαινει γαντι.Ο Κλαρκ θελει ενα παιχνιδι στην επιθεση χωρις πολλα πολλα,απλα να τραβαει και να πυροβολει.Ο,τι ακριβως λεει ο Ιταλος στους παικτες του.

2)Αν δεν παιξει ο Σμιθ στο all star,στη θεση του ποιος θα πάει;

3)Ο Αγγελου ειναι γνωστος βλαξ.Κριμα παντως για τα Τρικαλα γιατι χαιρομαι να βλεπω μικρες ομαδες απο την επαρχια που ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ.

ΥΓ.Προγνωση: Ο Ολυμπιακος θα ηττηθει στην Βασκονία και θα παίξει πολύ η Ταού στη ρακέτα...

Age of Basketball είπε...

@the glove: Τον άκουσα τον Τριφούνοβιτς, αλλά θεώρησα τόσο τραγελαφικά τα όσα είπε που επέλεξα να μην του δώσω βήμα και στο μπλογκ. Το πόσο βλακώδης μπορεί να είναι μια δήλωση είναι χωρίς όριο. Όσο για το αν πρέπει να φύγουμε εμείς, πιο εύκολο είναι όποιος δεν θέλει να μη μας διαβάζει.

@ανώνυμος: Έχεις... πλάκα. Θεωρείς ότι στην Ελλάδα θα είχε προβλεφθεί αυτό που ρωτάς; Το ποιος θα πάρει τη θέση ποιου; Ο Σμιθ πάντως δεν θα παίξει. Όσο για το ποιος πρέπει να παίξει, ελπίζω έστω και από το παράθυρο ο ΕΣΑΚΕ να γλιτώσει την ξευτίλα και να καλέσει τον μόνο ο οποίος θα έπρεπε να είναι στο φετινό ολ σταρ.

Ο Κλαρκ είναι παιχταράς και μεγάλος σκόρερ και έχεις δίκιο στο ότι προτιμά η μπάλα να είναι στα χέρια του.

Όσο για τα Τρίκαλα, έτσι είναι, ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όπως πάει το θέμα για του χρόνου.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Εννοειτε τον Childress?

Age of Basketball είπε...

Ναι. Αναλυτικά για το θέμα θα τα πούμε εντός των ημερών, πάντως.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Steven ψυχαρα για παντα κολοσσαρα!

δεν θα ξεχασουμε τον καλυτερο παικτη που αγωνιστηκε στην ομαδα μας!

κριμα τοσο καλος παικτης ....μακαρι να μεινει στην ελλαδα...

γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Μπορουμε να μαθουμε και οι υπολοιποι τι ειπε ο Τριφουνοβιτς;

Ανώνυμος είπε...

Τι ειπε ρε παιδια ο Τριφουνοβιτς να μαθουμε και εμεις;

Ανώνυμος είπε...

Σας τη φερανε.ο Μπράιαντ θα παιξει με τους ρεστ οφ τηε γουορλντ.

ΥΓ.Εγω παντως θα συμφωνησω με την αποψη του Μαγουλα: λες και παιζει ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ειναι.Απαραδεκτο(και η πλακα ειναι πως ειμαι και οπαδος του τριφυλλιου)

Age of Basketball είπε...

Πρώτον, συγγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης των σχολίων σας. Ήταν ειδική μέρα.

@Γιώργος: Όντως παιχταράς ο Σμιθ. Δες το επόμενο άρθρο.

@ανώνυμους: Ο Τριφούνοβιτς είπε αυτά: "Για εμένα είναι παράξενο που δεν έχει βγει ακόμα απόφαση για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν στα γήπεδα. Μία απόφαση άλλαξε το αποτέλεσμα ενός ολόκληρου αγώνα. Ίσως πρέπει να ξαναπαίξουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ο Μαραντόνα πέτυχε το γκολ με το χέρι. Τα λάθη των διαιτητών είναι μέρος του αγώνα, όπως επίσης και τα δικά μας λάθη".

Το μόνο στο οποίο συμφωνώ είναι ότι έπρεπε να έχει βγει η απόφαση. Τα υπόλοιπα είναι αστεία.

@Ανώνυμος: Όντως ο Μπράιαντ θα παίξει. Για το ολ σταρ θα τα πούμε το Σάββατο.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@Γιώργος: Όπως θα κατάλαβες... εκ παραδρομής έγραψα να κοιτάξεις το επόμενο άρθρο για τον Σμιθ. Πάντως... σύντομα.
Rasheed.