ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

«Παίζω» από Μάριτς!

Άρδην άλλαξε το σκηνικό όσον αφορά τη συμμετοχή του Άλεκς Μάριτς στο Μουντομπάσκετ με την Αυστραλία. Ο δυναμικός σέντερ της Παρτιζάν, τη χρονιά που τελείωσε, αποφάσισε να ενσωματωθεί στην αποστολή, ενδίδοντας στο πρέσινγκ της ομοσπονδίας και χαροποιώντας τους Αυστραλούς.

Πλέον, η φροντλάιν των Αυστραλών δυναμώνει σημαντικά, ενώ προφανώς αλλάζει η τελική δωδεκάδα που είχε ήδη ανακοινώσει η Αυστραλία για το Μουντομπάσκετ.

Ο Μάριτς από την αρχή του καλοκαιριού είχε πει ότι δεν θέλει φέτος να παίξει με την εθνική, αλλά γυρνώντας από τις διακοπές του και έχοντας υπογράψει στον Παναθηναϊκό, το ξανασκέφτηκε και είπε το πολυπόθητο «ναι».

Έτσι, γίνεται και ο πρώτος αστέρας τη φετινή χρονιά που αλλάζει γνώμη προς το… καλύτερο όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ. «Είχα μια μεγάλη, κουραστική, σκληρή σεζόν στην Ευρώπη, που έφτασε ως τις 20 Ιούνη. Στο σημείο εκείνο ήθελα απλώς να ξεκουραστώ και να μην σκέφτομαι το μπάσκετ, καθώς η χρονιά ήταν τόσο μεγάλη. Όμως, ήμουν σε επαφή με τον κόουτς Μπράουν και όλη την ώρα μου έλεγε να ξεκουραστώ όσο θέλω και απλώς να μην τους ξεχάσω. Αυτό και έκανα. Πάντα ήθελα να παίξω με την Αυστραλία, ιδίως σε ένα Μουντομπάσκετ. Οπότε ξεκουράστηκα, χαλάρωσα, είδα τις επιλογές μου και επέστρεψα φρέσκος και ανυπόμονος να παίξω με την Αυστραλία. Ήταν μια γρήγορη απόφαση μόλις επέστρεψα από τις διακοπές» είπε ο Μάριτς.

Και συνέχισε: «Μπορώ να φέρω σωματική και ψυχολογική σκληράδα στην ομάδα. Αυτό έκανα και στην ομάδα μου και αυτό νομίζω ότι μπορώ να κάνω και στην Αυστραλία. Να τους κάνω πιο σκληρούς. Όλοι ξέρουν στον κόσμο ότι οι Αυστραλοί είναι σκληροί».

Ο Μπρετ Μπράουν καθόλου δεν στενοχωρήθηκε που θα πρέπει να ξαναβγάλει τη δωδεκάδα. Αντιθέτως έκανε… πάρτι: «Ο Μάριτς, όπως όλοι οι παίκτες μας, έδειξε ότι βάζει τη χώρα του πάνω απ’ όλα με το να δεχτεί την πρόσκλησή μας. Το ταλέντο του, η φυσική του παρουσία και η ομαδικότητά του θα ταιριάξουν απόλυτα με την ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε».

Μαζί με τον Μάριτς προπονούνται τρεις πιτσιρικάδες, ο Άλεξ Λάφτον, ο Μάθιου Ντελαβεντόνα και ο Χιου Γκρίνγουντ, για να επαναφέρουν την προεπιλογή στους 16, αν υπολογίσουμε και τη δωδεκάδα που είχε ανακοινώσει ο Μπράουν πριν λίγες ημέρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mia mikri diorthwsi mono ;p

"Ο δυναμικός σέντερ της Παρτιζάν αποφάσισε "

eite prwin center tis partizan, eite center tou panathinaikou ;)