ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Λαλήσαμε ομαδικώς...


Τα καλοκαίρια είναι όλο και πιο ζεστά, το θερμόμετρο ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για όλους και για όλα, αλλά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.

Για παράδειγμα, όσοι είδαν τα βιντεάκια του Στέφον Μάρμπερι, δεν μπορούν παρά να σκεφτούν ότι τον έχει βαρέσει η ζέστη στο κεφάλι, ή ότι… παίρνει ληγμένα. Ο Μάρμπερι τελεί εν ευθυμία στο βίντεο, τρώει βαζελίνη, καπνίζει μαριχουάνα, λέει… «δεν είμαι μαστουρωμένος, απλώς αγαπάω όλο τον κόσμο. Έχω τόση αγάπη να δώσω». Περίπτωση. Βέβαια και αυτοκαταστροφικός, καθώς όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν τολμάει να τον υπογράψει κανείς. Πριν από 5 χρόνια ήταν ο μόνος Αμερικανός που στάθηκε στο ύψος του στο Ολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας, καταφέρνοντας να γλιτώσει από την σκληρή κριτική (κριτική που εξώθησε Ντάνκαν και Άιβερσον να δηλώσουν αποχώρηση από την εθνική).

Όσοι δεν τον ήξεραν τον συμπάθησαν όταν έβγαλε σειρά παπουτσιών αρκετά πιο φτηνή από αυτές των άλλων αστέρων, λέγοντας «τα παπούτσια μου απευθύνονται στα παιδιά των γκέτο που έχουν όνειρο να παίξουν μπάσκετ. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν 250 δολάρια να ξοδέψουν σε παπούτσια μπάσκετ».

Όλοι μας γεμίσαμε τους χειμώνες μας με πιπεράτες ιστορίες τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόταν σε κόντρα με τους Νικς. Τον… στηρίξαμε και φωνάξαμε «Στέφον γερά πάρ’ τους τα λεφτά» όταν δεν έκανε πίσω και δεν συμβιβαζόταν για να σπάσει το συμβόλαιό του.

Όμως, πλέον, είναι προφανές ότι ξέφυγε. Παρότι μόλις 32, δηλαδή ούτε κατά διάνοια «τελειωμένος», ο Μάρμπερι κινδυνεύει να χάσει την καριέρα του. Κινδυνεύει να… γίνει βετεράνος. Ίσως μια αλλαγή είναι αυτή που του χρειάζεται, και όταν λέω αλλαγή, εννοώ ένα υπερατλαντικό ταξιδάκι για να παίξει στην Ευρώπη. Όμως, όταν τον ακούς να δηλώνει «δεν έχω συμβόλαιο και όσο δεν έχω καπνίζω πού και πού μαριχουάνα» ρισκάρεις; Πολύ δύσκολα.

Το pole dancing στο δωμάτιό του ήταν «όλα τα λεφτά» και αυτό που «ανάγκασε» τον Μπρένταν Χέιγουντ να πει ότι ο Μάρμπερι το έχει χάσει τελείως και ότι στο βίντεο μοιάζει με «γκέι πορνοστάρ». Η απορία μου ποιος τον ρώτησε τον Χέιγουντ για να ανακατευτεί, αλλά ίσως για την απάντηση πρέπει κι εδώ να επιστρέψουμε στις ζέστες των ημερών.

Λίγα (πολλά για την ακρίβεια) χιλιόμετρα πιο μακριά, ο Νοβίτσκι και ο Κιούμπαν περνούν δεύτερο μήνα μέλιτος. Ο Κιούμπαν του ζήτησε να μην παίξει με την εθνική, ο Ντιρκ το έκανε, και μετά δήλωσε: «αυτή την περίοδο, η σχέση μας είναι πιο ζεστή από ποτέ». Όχι, ο Χέιγουντ δεν σχολίασε σχετικά.

Τώρα που είπα Χέιγουντ, επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Αρίνας. Οι Ουίζαρντς δηλώνουν πολύ αισιόδοξοι, θεωρούν ότι ο Αρίνας έχει βάλει για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό και ότι θα θυμίσει τον παλιό καλό του εαυτό φέτος. Για όσους δεν θυμούνται, καθώς ο Αρίνας έχει δυστυχώς από τον τραυματισμό χάσει ουσιαστικά δύο ολόκληρες σεζόν, το 2006-07, που ήταν η τελευταία χρονιά που έπαιξε υγιής, ο Αρίνας από πολλού ήταν «από πάνω» στη σύγκριση «Κόμπι ή Αρίνας». Αυτό το έγραψα απλώς για να φανεί πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η ακριέρα ενός παίκτη από έναν τραυματισμό.

Ο Αρίνας τότε είχε 28.4 πόντους, 6.0 ασίστ, 4.6 ριμπάουντ και 1.9 κλεψίματα. Μακάρι να μπορέσει να επιστρέψει το ίδιο καλός.

Ο Κλάιντ Ντρέξλερ μίλησε για την εθνική του 1992 και έδειξε πώς έγινε και χώρεσαν στην ίδια δωδεκάδα τόσοι αστέρες. Τον ρώτησαν αν είχε πρόβλημα που ήταν 5ος σκόρερ της ομάδας και απάντησε ότι ήξερε από πριν ότι θα παίζει 15-20 λεπτά, αλλά ότι ήταν τιμή για όλους να είναι ο ένας συμπαίκτης με τον άλλο σε εκείνη την εθνική. Όσο για το NBA, ως γνήσιος… δυτικός, αγνόησε στα φαβορί όλες τις ομάδες τα Δύσης. Είπε ότι το Κλίβελαντ είναι στην «κορυφή της τροφικής αλυσίδας» και ότι εκεί θα πάει και η Βοστόνη αν ο Γκαρνέτ είναι υγιής.

by Rasheed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: