ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Πώς θα ’θελα να είχα 1,2,3 και 4 παιδιά! (Μέρος ΙΙ)


ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ

Στην κορυφή της λίστας των αθλητών που δεν περιμέναμε να παραστρατήσουν είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο «Σούπερμαν» δήλωνε πάντα υπερβολικά θρήσκος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μια φορά δήλωσε πως θα ήθελε να προστεθεί στο σήμα του NBA ένας σταυρός, διότι επιθυμεί «το NBA να λειτουργεί με τις αρχές του Θεού». Δυστυχώς για αυτόν, όμως, το πρότυπο που υποτίθεται ότι ήθελε να περάσει «τσαλακώθηκε», αφού ο Χάουαρντ τον περασμένο Γενάρη παραδέχθηκε ότι έχει ένα εξώγαμο παιδί. Μητέρα η Ρόις Ριντ που ήταν τσιρλίντερ των Ορλάντο Μάτζικ τη σεζόν 2005-06. Και όποιος σκέφτηκε ότι θεωρητικά απαγορεύεται οι παίκτες να συνάπτουν σχέσεις με τις χορεύτριες των ομάδων, ας αναφέρουμε ότι την επόμενη σεζόν, η Ριντ βρέθηκε στην ομάδα τσιρλίντερς των Μαϊάμι Χιτ. Και έτσι, έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Ο Χάουαρντ, πάντως, δηλώνει αφοσιωμένος πατέρας, αλλά τις δηλώσεις περί θρησκείας τις έχει ελαττώσει.

Στη λίστα με τους μπασκετμπολίστες που έχουν τουλάχιστον ένα εξώγαμο παιδί είναι πάρα πολλά, πολύ, γνωστά ονόματα. Μεταξύ αυτών: Μάικ Μίλερ, Τρέισι Μακγκρέιντι, Κιθ ΒανΧόρν, Λάρι Μπερντ, Αντόν Τζέιμσον, Ντεσόν Στήβενσον, Στέφον Μάρμπερι, Άλεν Άιβερσον, Λατρέλ Σπριούελ, Σκότι Πίπεν, Πάτρικ Γιούιν.

Ο Γκάρι Πέιτον έχει ένα παιδί εκτός γάμου που λέγεται Γκάρι Πέιτον τζούνιορ. Το όνομα του παιδιού προκάλεσε πρόβλημα όταν έκανε ένα με τη νόμιμη σύζυγό του και ήθελαν να το ονομάσουν Γκάρι Πέιτον τζούνιορ. Επειδή, όμως, θα προκαλείτο πρόβλημα, τελικά το άλλο παιδί ονομάστηκε Γκάρι Πέιτον ο δεύτερος (Gary Payton II). Ο Τζέισον Κιντ, από την πλευρά του, έκανε 3 παιδιά με την πρώτη του γυναίκα πριν χωρίσουν και η νυν αρραβωνιαστικιά του είναι τώρα έγκυος.

Ένα όνομα – έκπληξη της λίστας είναι αυτό του Τζούλιους Έρβινγκ. Ο Dr.J ήταν παντρεμένος για 31 χρόνια, από το 1972 μέχρι το 2003. Το 1979, σε μια ιστορία που έμεινε κρυφή μέχρι το 1999, είχε μια εξωσυζυγική σχέση που κατέληξε σε μία κόρη, η οποία είναι σήμερα η επαγγελματίας τενίστρια Αλεξάντρα Στίβενσον. Πατέρας και κόρη δεν είχαν σχέση αλλά ο Έρβινγκ πλήρωνε κανονικά τη διατροφή της. Το 2003 ο Dr.J έμπλεξε ξανά, κάνοντας ένα δεύτερο εξώγαμο παιδί, κάτι που οδήγησε στο χωρισμό με την επί 31 χρόνια σύζυγό του. Συνολικά, από το γάμο και τις σχέσεις του ο Έρβινγκ έχει 8 παιδιά, έχασε, όμως ένα (από τον πρώτο του γάμο) από πνιγμό το 2000.

ΤΑ «ΘΕΤΙΚΑ» ΠΡΟΤΥΠΑ

Για να αναφερθούμε και σε δύο θετικά παραδείγματα, παίκτες που όντως μπορούν να αποτελούν παράδειγμα εντός και εκτός παρκέ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν αρραβωνιασμένος με μία κοπέλα η οποία, όμως, αποδείχθηκε κλεπτομανής. Η κοπέλα κατέληξε από το δικαστήριο στη φυλακή πριν από λίγους μήνες, ενώ ήταν έγκυος. Με αυτήν στη φυλακή, ο Νοβίτσκι ζήτησε επισήμως και νομικά την κηδεμονία του παιδιού προκειμένου αυτό να μην περάσει τα πρώτα του χρόνια πίσω από τα κάγκελα, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι πολύ πιθανό το παιδί να μην είναι καν δικό του.

Το απόλυτο πρότυπο συμπεριφοράς θεωρείται ο Έι-Σι Γκριν. Ο Γκριν, που απέκτησε το παρατσούκλι Iron Man επειδή έχασε μόνο 3 αγώνες στη 16χρονη καριέρα του, ήταν γνωστός για τη βαθιά θρησκευτική του πίστη, λέγεται ότι ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την μπασκετική του καριέρα παρθένος! Οι συμπαίκτες του μάλιστα του έστελναν γυναίκες στα ξενοδοχεία που έμενε η ομάδα αλλά αυτός τις απομάκρυνε ήρεμος διαβάζοντας αποσπάσματα από τη Βίβλο! Παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά το τέλος της καριέρας του, το 2002 και έχει ιδρύσει το A.C. Green Youth Foundation, που καλεί τα παιδιά στο να απέχουν από τις ερωτικές, τροφικές παρεκτροπές και το αλκοόλ μέχρι το γάμο.

Στο εντελώς αντίθετο άκρο από όλους τους μπασκετμπολίστες με εξώγαμα παιδιά, βρίσκεται και ο Νταν Ντικάου, που όταν ήταν στους Κλίπερς το 2007, του ζητήθηκε η γνώμη για την τεράστια κρίση που υφίσταται το πρωτάθλημα από τους αθλητές που εγκαταλείπουν το παιδιά τους. Ο… άβγαλτος πλέι-μέικερ απάντησε: «Επιτρέπεται να βγαίνουμε με φιλάθλους; Ωραία!» («We’re allowed to date fans? Cool!»)!!!

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Από αύριο, συνεχίζουμε το αφιέρωμα πηγαίνοντας σε ακόμα πιο σκοτεινά σημεία, με ανθρώπους του μπάσκετ που κατηγορήθηκαν για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: