ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πώς θα ’θελα να είχα 1,2,3 και 4 παιδιά! (Μέρος Ι)


Ο λαμπερός κόσμος του NBA σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια φιλάθλους παγκοσμίως. Το ίδιο ισχύει και για τους αστέρες του πρωταθλήματος που, με τα χρήματα και τη δόξα που τους περιβάλλει, αποτελούν αντικείμενα πόθου για πολλές γυναίκες, ιδίως στις ΗΠΑ. Αρκετοί παίκτες, δεν είναι κρυφό, ότι συχνά υποκύπτουν στις… χαρές που φέρνει αυτή η δόξα, αφήνοντας πίσω τους πολλές… ατασθαλίες. Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το Age of Basketball σας ξεναγεί στα σκοτεινά δωμάτια που κρύβονται πίσω από το φωτεινό πλανήτη του NBA. Δωμάτια γεμάτα με εξώγαμα παιδιά και δικαστικές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης...

ΜΕΡΟΣ Ι: ΟΙ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»

Από όλους τους παίκτες του NBA που έχουν παιδιά εκτός γάμου, ο μεγάλος πρωταθλητής είναι ο Κάλβιν Μέρφι, μέλος του Hall of Fame, με τη φανέλα του να έχει αποσυρθεί από τους Ρόκετς, όπου έπαιξε από το 1970 μέχρι το 1983, και ένας από τους πιο εύστοχους στις βολές όλων των εποχών. Αυτός ο λαμπρός NBAer, λοιπόν, με δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο του ESPN, έχει αφήσει πίσω του 14 εξώγαμα παιδιά από 9 διαφορετικές γυναίκες! Εκτός αυτού, έχει κατηγορηθεί και για σεξουαλική κακοποίηση από τέσσερα κορίτσια ηλικίας 6 έως 13 ετών. Ο Μέρφι αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίθεσης του λαμπερού κόσμου (μέλος μέχρι και του Hall of Fame) με τις κακές συνήθειες (εξώγαμα παιδιά, κατηγορίες για παρενόχληση ανηλίκων).

Ο γνωστός μας Ουίλι Άντερσον, που πέρασε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, έχει αφήσει 9 εξώγαμα παιδιά. Δεν είναι γνωστό αν είχε… ανάλογες δραστηριότητες και κατά το πέρασμά του από την Ελλάδα. Ο Τζέισον Κάφι, που πήρε δύο πρωταθλήματα με τους Μπουλς πλησιάζει και αυτός την κορυφή, αφού έχει 10 εξώγαμα παιδιά από 8 διαφορετικές γυναίκες. Όταν το 2007 δεν πλήρωσε τη διατροφή για ένα εκ των παιδιών του, δήλωσε ότι είχε οικονομικά προβλήματα και κατέφυγε στο δικαστήριο επικαλούμενος χρεωκοπία. Το δικαστήριο, όχι μόνο δεν τον δικαίωσε αλλά τον χρέωσε και με έξτρα 200.000 δολάρια λόγω του ότι παρέλειψε εκείνη την πληρωμή.

Ο πιο γνωστός από τους… ανήσυχους σταρ του NBA είναι πιθανότατα ο Σον Κεμπ. Ο εκρηκτικός πάουερ-φόργουορντ και ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς παίκτες στην ιστορία του αθλήματος είναι, επισήμως, ο πατέρας 7 παιδιών εκτός γάμου, από 6 μητέρες. Οι νεότερες ανεπίσημες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι ο Κεμπ έφτασε τελικά στα 11 εξώγαμα παιδιά από 9 γυναίκες, με αποτέλεσμα να πλησιάζει πλέον την κορυφή της λίστας. Ο Κεμπ ήταν από τους πρώτους για τους οποίους έγιναν γνωστές οι ιστορίες του. Τα ποσά που βρέθηκε να πληρώνει για τα παιδιά του είναι, πιθανώς, και ένας λόγος που ακόμη και τώρα ψάχνει για συμβόλαιο. Ένας εργαζόμενος στους Μπλέιζερς έχει δηλώσει ότι δινόταν τότε από τα Μέσα ένα ερωτηματολόγιο στους αθλητές. Ο Κεμπ, λοιπόν, το συμπλήρωνε ως εξής: στο πεδίο «χόμπι», έγραφε «κορίτσια», και στο πεδίο «αγαπημένο πρωινό», έγραφε «κορίτσια»!

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, επίσης, που έγραψε τη δική του ιστορία στη χώρα μας και στον Παναθηναϊκό, φαίνεται να έχει κάποιες σκοτεινές ιστορίες. Σύμφωνα με δήλωση ενός υπαλλήλου των Μάτζικ, ο Human Highlight Film, τον καιρό που έπαιζε στο Ορλάντο (1999), πλήρωνε διατροφή σε 20 παιδιά! Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Ένας άλλος «δικός μας», ο Σκοτ Σκάιλς, που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον ΠΑΟΚ, κυκλοφόρησε φέτος ότι έχει «τουλάχιστον» 6 εξώγαμα παιδιά (πιθανώς 8)! Ο Σκάιλς, πάντως, όπως ανέφερε η πρώην γυναίκα του είναι συνεπέστατος στην καταβολή της διατροφής.

Στη… μεσαία τάξη, ακολουθεί ο δυναμικός Λάρι Τζόνσον, με 5 παιδιά από 4 γυναίκες, εκ των οποίων τα 3 παιδιά είναι εκτός γάμου. Ο Γκρεγκ Μάινορ έχει 3 εξώγαμα παιδιά, ένω ο Μάικ Μπίμπι έχει 2. Ο σερ Τσαρλς Μπάρκλεϊ έχει 3 παιδιά εκτός γάμου (υποψήφιες μητέρες είναι 5 γυναίκες, άγνωστο στο ευρύ κοινό σε ποια ανήκει κάθε παιδί), ενώ ο, πάντα ιδιόρρυθμος, Ντένις Ρόντμαν έχει 2.

Μια κατηγορία μόνος του είναι ο Καρλ Μαλόουν, ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ όλων των εποχών, που στη δεύτερη χρονιά του στο κολέγιο της Λουιζιάνα άφησε έγκυο μία κοπέλα 13 ετών! Η σκοτεινή αυτή ιστορία του Μαλόουν είχε διατηρηθεί κρυφή για πολλά χρόνια, όμως, για κακή του τύχη ο νεαρός αποδείχθηκε ταλέντο στο ράγκμπι (αμερικάνικο φούτμπολ) και έγινε ντραφτ το 2008 από τους Μπάφαλο Μπιλς. Τότε, λοιπόν, δήλωσε ότι πατέρας του είναι ο Καρλ Μαλόουν και ότι τον αγνοούσε σε όλη του τη ζωή. Λόγω αυτού του γεγονότος, ο Μαλόουν, πατέρας αθλητικών ταλέντων αφού έχει άλλο ένα εξώγαμο παιδί, μία κόρη που παίζει στο WNBA, θεωρείται ο χειρότερος πατέρας από τους διάσημους μπασκτεμπολίστες!

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Στο αυριανό άρθρο διαβάστε για τους μπασκετμπολίστες που έχουν εξώγαμα παιδιά αλλά δεν περιμένατε να τους βρείτε σε αυτή τη λίστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: