ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σκοτεινές ιστορίες πίσω από τη λάμψη: Ρικ Πιτίνο (I)


Συνεχίζουμε το αφιέρωμα που ξεκινήσαμε τις προηγούμενες ημέρες και από σήμερα θα ασχοληθούμε με ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών, προσπαθώντας να προβάλλουμε κάθε πλευρά. Ιδιαίτερα περίεργη είναι η ιστορία του Ρικ Πιτίνο που είδε το φως της δημοσιότητας. Ο Πιτίνο, προπονητής του Λούιβιλ και από τους διασημότερους προπονητές κολεγίου στην ιστορία, φαίνεται μπλεγμένος σε μια ιστορία που μοιάζει αρκετά σκοτεινή.

Η Κάρεν Κιούγκανιν (νυν Σάιφερ) είναι η πρωταγωνίστρια στην ιστορία. Το θέμα βγήκε στα μέσα όταν ο Πιτίνο τον Απρίλιο κατέφυγε στο FBI λέγοντας ότι η Κάρεν Σάιφερ τον εκβιάζει για να του πάρει 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σάιφερ τότε βγήκε στα μέντια και είπε ότι είχε μείνει έγκυος από τον Πιτίνο και έκανε έκτρωση. Ο Πιτίνο αρχικά δήλωσε ότι όλα αυτά ήταν μυθοπλασίες και ότι η Σάιφερ ήταν τρελή. Η γυναίκα λίγο αργότερα έκανε μήνυση κατά του Πιτίνο για βιασμό σε δύο περιπτώσεις. Το κράτος δεν άσκησε δίωξη κατά του Πιτίνο, θεωρώντας τον το θύμα στην υπόθεση, την ώρα που η Σάιφερ ήταν υπό παρακολούθηση από το FBI για εκβιασμό.

Όμως, τον Αύγουστο ο Πιτίνο παραδέχτηκε ότι το 2003 είχε κάνει σεξ με τη Σάιφερ στις τουαλέτες ενός εστιατορίου. Επίσης, την είχε όντως αφήσει έγκυο, πληρώνοντας λίγο αργότερα 3.000 δολάρια για την έκτρωση. Ο Πιτίνο είναι παντρεμένος με 5 παιδιά. Μαζί του είχε μάρτυρα που δήλωσε ότι… τους άκουσε στις τουαλέτες να κάνουν συναινετικό σεξ και όχι να βιάζει ο Πιτίνο την Σάιφερ.

Η Κάρεν Σάιφερ, πάντως, πλέον κατηγορεί τον Πιτίνο για δολοπλοκία ώστε να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Λίγο μετά το περιστατικό του 2003, είχε γνωρίσει τον μάνατζερ υλικού του Πιτίνου στο κολέγιο και φίλο του, Τιμ Σάιφερ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν, αλλά πλέον είναι στη διαδικασία διαζυγίου. Η Κάρεν Σάιφερ είπε για το θέμα: «Οι ομοσπονδιακοί έβαλαν κοριούς στο σπίτι μου και κάμερες με τη βοήθεια του Τιμ. Πλέον, πιστεύω ότι ο Πιτίνο τον πλήρωσε για να με παντρευτεί».

Η Σάιφερ κατηγορεί τους δύο άντρες ότι συνεννοήθηκαν για να την κάνει ο Σάιφερ να τον ερωτευτεί και να τον παντρευτεί και μετά να μην μιλήσει δημόσια για τον Πιτίνο, αφού ήταν φίλος με τον άντρα της. Βεβαίως, τίποτα δεν έχει αποδειχτεί ακόμη, καθώς η υπόθεση είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι «he said, she said» δηλαδή βασίζεται μόνο στις μαρτυρίες των δύο.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Πιτίνο έκανε σεξ μαζί της, την άφησε έγκυο και της πλήρωσε την έκτρωση, αλλά δεν δέχτηκε να πληρώσει άλλα. Ούτε αν ήταν βιασμός, ούτε αν ήταν κόλπο του Πιτίνο ο γάμος της, ούτε σίγουρα αν εκείνη τον εκβίασε έχει καταλήξει το FBI.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Πιτίνο βγήκε μετά από 4 μήνες και άλλαξε την ιστορία που έλεγε εξ αρχής δείχνει ότι κάτι… τρέχει με το θέμα. Τα μόνα βέβαια θύματα στην ιστορία αυτή είναι η γυναίκα και τα 5 παιδιά του Πιτίνο που τόσο καιρό «διασύρονται» στα μέσα με δακρύβρεχτες αναφορές στο πόσο αθώα είναι και πόσο… τα ταλαιπωρούν τα δημοσιεύματα. Βέβαια αυτό είναι ευθύνη του Πιτίνο και κανενός άλλου.

Μέχρι ο Πιτίνο να βγει δημόσια να μιλήσει για το σεξ και την έκτρωση όλοι θεωρούσαν την Σάιφερ τρελή, αλλά τώρα το κλίμα αντιστρέφεται. Βέβαια, ο Πιτίνο είναι στο απυρόβλητο από τα μέσα και το κολεγιακό μπάσκετ, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Όπως πάντα σε τέτοια θέματα υπάρχει και η… πιο αστεία πλευρά που λέει ότι ο Πιτίνο είναι σε… ερωτικό τετράγωνο με τον Τιμ Σάιφερ, τον γιο του και τον γιο της Σάιφερ και ότι εκείνη είναι το θύμα στην υπόθεση! Εξωγήινοι ακόμη δεν έχουν μπλεχτεί.

Ο Πιτίνο έχει συμβόλαιο 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο με το κολέγιο του Λούιβιλ. Στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος απολύσεως που αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο μπορεί να τον απολύσει για «πράξεις που στερούνται ηθικής ή για κακή συμπεριφορά που θα προσβάλει την εικόνα και τη φήμη του πανεπιστημίου».

Όταν ο Πιτίνο, λοιπόν, βγήκε και παραδέχτηκε δημόσια ότι απάτησε τη γυναίκα του και πλήρωσε για να κάνει έκτρωση μια άλλη γυναίκα, με εκείνη να ισχυρίζεται ότι τη βίασε ο διάσημος προπονητής, ο Τζέιμς Ράμσεϊ, πρόεδρος του κολεγίου του Λούιβιλ, είπε όταν ρωτήθηκε αν θα απολύσει τον Πιτίνο: «Είναι ο άνθρωπός μας, τον στηρίζουμε, θα μείνει στη θέση του».

by Rasheed.

Υ.Γ.: Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για την πιο διάσημη υπόθεση βιασμού στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλαμε για αυτον που πηρε το ονομα του απο φαγητα;

Ανώνυμος είπε...

ο Πανιωνιος αποδέσμευσε τελικα τον Μάιλς;

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Φίλε δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς.

@ανώνυμος2: Ναι. Οι Αμερικανοί του είναι ο Ρότζερς, ο Ράις και ο Έλντερ (λογικά θα υπογράψει).
Rasheed.

the glove είπε...

Εισητήρια για το Ακρόπολις μπορούμε να βρούμε online; Υπάρχει ενδεχόμενο sold out; Τιμές ξέρουμε; Κανονίζω ταξίδι από Κέρκυρα, γι'αυτό ρωτάω...

Age of Basketball είπε...

@the glove: Δυστυχώς όχι φίλε. Δεν υπάρχουν Online. Είμαστε πολύ πίσω σε αυτό ακόμα.

Θεωρώ απίστευτο να γίνει sold out. Εισιτήρια θα βρεις μόνο στα γραφεία της ΕΟΚ και τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ τις ημέρες των αγώνων. Μπορείς αν φοβάσαι ότι δεν θα βρεις να πάρεις τηλέφωνο στην ΕΟΚ και να ρωτήσεις αν γίνεται να κλείσεις. Πάντως, πιστεύω ότι και τελευταία στιγμή να πας, θα υπάρχουν πολλά αδιάθετα.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

Ξέχασα, οι τιμές των εισιτηρίων για όλους τους αγώνες είναι 10 ευρώ ανά ημέρα. Δυστυχώς αυτό που διαφημίστηκε ως "πολύ φθηνό" εμένα μου φαίνεται ακριβό, καθώς μια οικογένεια θέλει 40 ευρώ χωρίς το κυλικείο για να δει ένα ματς της εθνικής... Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

ο Κομπι πηρε το ονομα του απο ονοματα φαγητων που εμπνευστηκαν οι γονεις του σε ενα εστιατοριο

Age of Basketball είπε...

Έχεις δίκιο, αλλά όπως είπα και πριν, δεν κατάλαβα τι έλεγες. Νόμιζα ότι αναφερόσουν στον Πιτίνο, όχι στο υστερόγραφο. Να 'σαι καλα!
Rasheed.

the glove είπε...

Σηκώνει μεγάλη κουβέντα όλη η ιστορία με το Ακρόπολις. Μπαίνω στην σχετική σελίδα για να βρω πληροφορίες και εκτός του ότι το site είναι τρισάθλιο και πρέπει να κάνω 4-5 κλικ για να καταλήξω στην συγκεκριμένη του Ακρόπολις, δεν υπάρχουν ούτε οι ώρες των αγώνων! Μήπως έχετε σχετική ενημέρωση;

Age of Basketball είπε...

Καλά, άστο το θέμα του πόσο άθλιο είναι το σάιτ. Μιλάμε ότι είμαστε πολλά χρόνια πίσω.

Λοιπόν, όσον αφορά τις ώρες των αγώνων, δες εδώ:

http://www.sportnet.gr/report.php?id=195136