ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Χασμουριόμασταν μέχρι...


Πέρασε η προθεσμία για ανταλλαγές και μετεγγραφές στο NBA και τελικά δεν είχαμε Βινς Κάρτερ στους Μάβερικς, ούτε Βινς Κάρτερ στους Σπερς, ούτε… γενικά, πολύ… κλοκλό και από αυγό τίποτα το όλο θέμα.

Ο Αμάρε Στανταμάιρ γκρινιάζει εδώ και δύο χρόνια ότι θέλει να φύγει από τους Σανς και όταν έφτασε… μια ανάσα, τραυματίστηκε και θα μείνει εκεί.

Από σημαντικές μετεγγραφές είχαμε δύο ουσιαστικά: τη μεταπήδηση του Άλεξ Άκερ στους Κλίπερς από τους Πίστονς και την απόκτηση του Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ από τους Τορόντο Ράπτορς. Όχι είπατε;

Πλάκα πλάκα, η μετεγγραφή του Ο’ Μπράιαντ σήμαινε και την αλλαγή ομάδας για έναν παίκτη γνωστό μας: στο Σακραμέντο πήγε ο Ουίλι Σόλομον, μεγάλη αδυναμία του γράφοντος.

Τι άλλαξαν οι ομάδες φέτος λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας; Τίποτα που να μας συγκινήσει. Ο θρύλος των playgrounds, Ράφερ Άλστον, πήγε στους Ορλάντο Μάτζικ και είχε «ένα πλατύ χαμόγελο από τη μια πλευρά του προσώπου μου στην άλλη» επειδή εκεί θα παίζει… σχεδόν 48 λεπτά, δεν θα ακούει την γκρίνια του ΜακΓρκέιντι όταν δεν του δίνει για να σουτάρει ούτε θα φοβάται... μην τον σκοτώσει στον ύπνο του ο Αρτέστ, αλλά κι επειδή θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον καλύτερο σέντερ από τον Ουίλτ Τσάμπερλεν (ατάκα του NBA.com αυτό), τον Ντουάιτ Χάουαρντ (όχι που δεν θα τον χώραγα στο άρθρο μας).

Πολλή χαρά για τον Άλστον, η οποία κατά βάση προέρχεται από τον τραυματισμό του Τζαμίρ Νέλσον, πολλή χαρά και για τους Μάριον και Ο’ Νιλ, που άλλαξαν στέκια. Ο Σον Μάριον πήγε στο Τορόντο και ο Ζερμέν Ο’ Νιλ στο Μαϊάμι. Δηλαδή, για να αναλύσουμε την κίνηση, οι Ράπτορς το καλοκαίρι πήραν παίκτη στη μοναδική θέση που (οι ίδιοι θεωρούσαν) ότι έχουν all-star παίκτη, στο «4» (είχαν τον Κρις Μπος). Για να τη διορθώσουν, έδιωξαν το τεσσαροπεντάρι Ζερμέν Ο’ Νιλ και πήραν το τριαροτεσσάρι Σον Μάριον. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Οι Σέλτικς έστειλαν τον Κασέλ στο Σακραμέντο που επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά από μισή σεζόν ως… ασίσταντ κόουτς στον πάγκο των Σέλτικς, αφού ως τώρα δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.

Και ο Τάισον Τσάντλερ πήγε στην Οκλαχόμα Σίτι, καθώς οι Χόρνετς ήθελαν το καλοκαίρι να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ. Βέβαια, ο Τσάντλερ ήταν… χαλασμένο προϊόν και επιστράφηκε στον αποστολέα, οπότε δεν πήγε πουθενά και θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο οι Χόρνετς για να αδειάσουν χώρο. Όποιος θέλει μπορεί να επιμείνει ότι οι Χόρνετς δεν ήξεραν για το πρόβλημα του Τσάντλερ και δεν προσπάθησαν να… κοροϊδέψουν τους Θάντερ (όχι… -κατς, σκέτο), αλλά εμένα δεν θα με πείσουν.

Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή είχαμε και τη φυγή του Νοτσιόνι και του Γκούντεν από το Σικάγο που πήρε Μπραντ Μίλερ και Τζον Σάλμονς. Ενδιαφέρουσα για το… σάλαρι καπ, καθώς κανείς τους δεν πάει πουθενά από άποψη αγωνιστικής βελτίωσης και στησίματος ομάδας. Οι Μπουλς παρακαλάνε να… χάσουν 2-3 παίκτες ακόμη οι Μπακς μήπως και προλάβουν τα πλέι οφς, αλλά μπορεί και πάλι να τα χάσουν από τον Κάρτερ. Τελικά, ο Κράουζε την κατέστρεψε ανεπανόρθωτα αυτή την ομάδα με τα «μαγικά» μετά την αποχώρηση Τζόρνταν.

Τώρα αν περιμένετε να πω για τη μαγική ανταλλαγή των Νικς, δεν πρόκειται. Η Νέα Υόρκη προσπαθεί να αδειάσει χώρο για τον ΛεΜπρον το καλοκαίρι του 2010, αλλά τη βλέπω τελικά να παίρνει τότε τον… Κρις Μπος.


Και τι μας έκανε να κόψουμε στη μέση το χασμουρητό; Ο Τζέισον Ουίλιαμς κατέθεσε επίσημη αίτηση στο NBA για να επανέλθει στην ενεργό δράση. Αν γίνει δεκτή (που λογικά θα γίνει)... Μπόστον Σέλτικς ακούτε; Ό,τι κι αν λέμε, το AoB πάντα χαίρεται όταν παικταράδες θέλουν να ξαναπατήσουν το παρκέ. Κι ας χρειαστεί να γράψουμε κι άλλο αφιέρωμα μετά! Άλλωστε, ακόμη 33 είναι...

- Αυτά από NBA, πριν κλείσουμε ας πούμε και δυο λόγια για τη νέα «μαγεία» της ΕΟΚ. Όσοι δεν ακούσατε, η ΕΟΚ διέθεσε σε φίλους, γνωστούς και χορηγούς τις προσκλήσεις που δικαιούνταν ο ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κάποιες φορές ακόμη και η ΕΟΚ μας εκπλήσσει με την ανωριμότητά και την ακαταλληλότητά των ανθρώπων που είναι στην κορυφή της. Εκεί που λέμε ότι… δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά. Κάποιος να ρωτήσει τον κ. Τσαγκρώνη αν ο λόγος που μοίρασε αλλού τις προσκλήσεις που έπρεπε να πάρει ο ΣΕΠΚ και ο ΠΣΑΚ ήταν επειδή τους… κράταγε μούτρα γιατί δεν του έκαναν το χατίρι να μην λένε την αλήθεια για τα προβλήματα του μπάσκετ.
by Rasheed.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TIIIIGGGHHH????White Chocolate back??
f@"k my root!!!kai stous Celtics?oramatizomai persina megaleia..
alla as mou eksigisei kapoios,to kalokairi giati upegrapse stous anuparktous Clippers gia na tin kanei ena mina meta??episis,gia tous veteranous,uparxei kakotero orio sumvolaiou?
meshuggener