ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ποιος Βασιλειάδης; Σοβαροί να είμαστε...


Αυτό που ζούμε με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το θέατρο του παραλόγου. Μια ομάδα που ξεκίνησε με προφανή στόχο την Ευρωλίγκα, τώρα θα παλέψει για την οκτάδα και αν.

Τι φταίει; Σίγουρα όχι ο… Βασιλειάδης, που προβάλλεται εντέχνως από τα μέσα ως ο προδότης, ο λιγόψυχος, ο «ψευτοπαοκτσής». Καλώς ή κακώς ο Βασιλειάδης δεν είναι ο υπαίτιος και ο κόσμος δεν θα πρέπει να παρασύρεται. Ατάκες του τύπου (που έχουν ακουστεί στα μέσα αυτές τις ημέρες) «ας έπαιζε μέχρι το καλοκαίρι απλήρωτος αν ήταν ΠΑΟΚτσής, δεν έχει ανάγκη τα χρήματα» μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν και είναι απαράδεκτες αν θέλετε τη γνώμη μου για επαγγελματίες (οποιουδήποτε επαγγέλματος) και για εταιρείες (οποιουδήποτε είδους). Ο Βασιλειάδης είναι επαγγελματίας παίκτης και πρέπει να πληρώνεται γι’ αυτό που κάνει. Απλά. Όχι να έχουμε απαίτηση να το κάνει… για τη φουκαριάρα τη μάνα του επειδή κάποιος άλλος δεν τα υπολόγισε καλά.

Όσο για το… γιατί έφυγε ο Βασιλειάδης. Ε, μην μασάτε κουτόχορτο. Ο Βασιλειάδης, ο Τομάσεβιτς, ο Γκρέγκορι και ο Μουλαομέροβιτς (κατά σειρά) ήταν τα 4 μεγαλύτερα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ (μαζί με τον Κυρίτση να παίρνει όσα και ο Μούλα, αλλά να... τρέχει 4 μήνες περισσότερο, άρα να μένουν λιγότερα λεφτά). Ο Τομάσεβιτς δέχτηκε μείωση τεράστια πριν από 1 μήνα, οπότε ποιοι τρεις έμειναν; Είναι τυχαίο ότι οι τρεις αυτοί θα φύγουν; Βεβαίως και όχι.

Ο ΠΑΟΚ δεν υπέγραψε τον 18χρονο Βασιλειάδη. Υπέγραψε τον Βασιλειάδη που πέρσι έπαιζε στον Ολυμπιακό και πιο πριν στη Μάλαγα. Έναν παίκτη με όνομα, με μέλλον και με καριέρα μπροστά του. Και αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν εκπτώσεις. Δεν πρέπει να κάνουν εκπτώσεις. Άλλο ο Τομάσεβιτς στα 35 και άλλο ο Βασιλειάδης στα 24. Άσχετο που του ζητήθηκε να φύγει. Αλλά ποιος να το πει. Ο Δρόσος; Ο Δρόσος είπε: «Είπαμε ότι έπρεπε να φύγουν τρεις παίκτες και προσφέρθηκαν ο Βασιλειάδης και ο Μουλαομέροβιτς». Δηλαδή πήγε στην προπόνηση και είπε: «Ποιοι τρεις θέλουν να φύγουν;» και όποιοι τρεις έλεγαν «εγώ» θα έφευγαν. Αν, λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «προσφέρονταν» ο Γιαννακίδης, ο Γαλαζούλας και ο Καλαμπάκας ο ΠΑΟΚ θα γλίτωνε περίπου 70.000 ευρώ συνολικά απ’ όσα απομένουν να πάρουν οι παίκτες. Αν, εντελώς τυχαία, «προσφέρονταν» τα τρία μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας, ο Βασιλειάδης, ο Μουλαομέροβιτς και ο Γκρέγκορι (με τον μάνατζερ του οποίου ο ΠΑΟΚ έχει μιλήσει για να βρει ομάδα αν θέλει) τότε ο ΠΑΟΚ θα γλίτωνε πάνω από 500.000 ευρώ. Αλλά ο Βασιλειάδης και ο Μουλαομέροβιτς… έτυχε που φεύγουν. Δεν θα πω καν ότι ο Βασιλειάδης θα έπρεπε να μην έχει κάνει τις δηλώσεις που έκανε. Τις έκανε σε μια ομάδα με δύναμη και σε μια ομάδα με μέλλον. Και βρίσκεται σε μια ομάδα που απέκτησε λογική μικρής ομάδας. Άρα, τι να λέμε; Ότι φταίει εκείνος; Ή ότι θα έπρεπε να έκανε τη χάρη στον Δρόσο να παίζει τζάμπα επειδή ο Δρόσος είναι… μάγκας;

Αφήνω τον Βασιλειάδη και πάω στο ζήτημα του προέδρου του ΠΑΟΚ. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει πλέον να είναι σύμπτωση. Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και τώρα ΠΑΟΚ. Οι δικαιολογίες πολλές, κάθε φορά και πιο σοβαρές. Πρώτα δεν του στάθηκε ο ερασιτέχνης, μετά ο Φιλίππου δεν ήταν συνεπής, τώρα η υγεία του. Αυτό δεκτό. Όμως, δεν γίνεται απ’ όλους τους προέδρους της Α1 αυτά να συμβαίνουν μόνο στο Δρόσο.

Και είναι και κάποιες ατάκες που… προβληματίζουν. Όπως το «είναι πολυτέλεια να συντηρώ ομάδα στην 7η θέση και να έχει μπάτζετ 3 εκατομμυρίων ευρώ». Γιατί βεβαίως όλοι οι υπόλοιποι είναι χαζοί και περίμεναν τον Δρόσο για να τους πάρει σε 3 μήνες το πρωτάθλημα. Ο Γιαννακόπουλος που σχεδόν μια δεκαετία «μάτωνε» οικονομικά θα έπρεπε να έχει φύγει από το… 1994, ο Αγγελόπουλος μαζί με τον Καζλάουσκας και πάει λέγοντας. Πρώτα απ’ όλα, το αγωνιστικό μπάτζετ του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κατά διάνοια 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ας δεχτώ ότι εννοούσε συνολικά το μπάτζετ της ομάδας, που και πάλι…

Μετά είπε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τα φτηνότερα διαρκείας στην Α1 και έβγαλε μόνο 250.000 ευρώ από αυτά κάτι που δεν βοήθησε. Προφανώς, δεν έβαλα εγώ την τιμή στα διαρκείας, ούτε ο Βασιλειάδης βεβαίως.

Η «σιγουριά» που θα έχει τώρα η ομάδα είναι κάτι αστείο, αφού προέρχεται από τη διάλυση του ρόστερ και το κατέβασμα του πήχη και των στόχων. Τόνιζε ότι «δεν υπήρχε άλλη λύση». Από ποια; Προφανώς από το να φύγουν οι τρεις καλύτεροι και πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας.

«Δεν δικαιούται μια ομάδα που κάνει οικονομικό συμμάζεμα να έχει παίκτες όπως ο Τσιάρας, ο Κυρίτσης και ο Καυκής και να μην παίζουν». Και στη συνέχεια: «Η σκέψη είναι πως εφόσον ο Μουλαομέροβιτς, ο Βασιλειάδης και ο Γκρέγκορι φύγουν, θα έχει η ομάδα μια ηρεμία οικονομική και τα άλλα παιδιά θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν». Τι κάνει νιάου-νιάου; Προφανώς, τους ζητήθηκε να φύγουν. Το ξαναλέω: τους ζητήθηκε να φύγουν. Σε αυτούς τους τρεις συγκεκριμένα. Γι’ αυτό και θα φύγουν τόσο εύκολα, γι’ αυτό και η ομάδα τους ξεπροβοδίζει και όλα… μέλι-γάλα, γι’ αυτό και κανείς δεν έχει βγει να μιλήσει από τους παίκτες.

Ο Δρόσος μπορεί να έκανε λάθος σχεδιασμό το καλοκαίρι, μπορεί να προβληματίστηκε τώρα με την ασθένειά του, αλλά είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν δεχτώ ότι αν δεν είχε αρρωστήσει θα μπορούσε να καλύψει στο 100% τη χρονιά, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι τουλάχιστον επιπόλαιος. Γιατί δεν στήνεις μια ομάδα με τη λογική ότι θα μπορέσεις να την «τρέξεις» μόνο αν όλα πάνε τέλεια. Αν έχεις 8.000 διαρκείας θα έχεις 800.000 ευρώ έσοδα, αν οι επιχειρήσεις σου βγάλουν κέρδος θα μπορείς να πληρώσεις τους παίκτες και αν δεν σου τύχει κάτι απρόοπτο δεν θα διαλύσεις την ομάδα. Τότε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχουν το διπλάσιο μπάτζετ και κάθε χρόνο… να διαλύονται ανάλογα με τις πωλήσεις της… ασπιρίνης και τα κέρδη της χαλυβουργικής. Πλέον, ο Δρόσος πέταξε και τη σπόντα για «διάδοχη λύση» και περιμένει κάποιον να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση να ανακοινώσει το καλοκαίρι ότι φεύγει.

by Rasheed.

Υ.Γ.:
Ερώτηση προς Μπετς: "Τι ξέρεις για τον Άρη;". Μπετς: "Ξέρω τον Σέκουλιτς". Αμ δε...

13 σχόλια:

aba είπε...

Einai diladi polu sigouro gia ton Sekulic oti tha fugei...

Age of Basketball είπε...

@aba: Όπως είναι τώρα το ρεπορτάζ από την ομάδα, ο Σέκουλιτς θα φύγει. Θα είχε ήδη γίνει, αλλά ο Αρης θέλει να τον πουλήσει και όχι να τον αποδεσμεύσει.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

nomizw oti an o ARIS parei lefta apo ton sekoulic kai ta dwsei gia na parei ena kalo koinotiko playmaker tote tha eimaste kala... an kai nomizw oti xreiazetai allagi k o marsal alla an den exeis sialo ti na kaneis. Pleon elpizoume se stravopatimata tou panelliniou pou exei match na ta kanei...

Oso gia ton paok ti na peis opws grapsate k eseis o Drosos apodeiknyetai aferegguos.

loukmosh

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για τον Μπετς?Κυρίως αμυντικά.

Με αντιπαλους παίκτες όπως ο Οστοιτς ή ο Μπάξτερ ή ο Γλυνιαδάκης από πλευράς δύναμης τα καταφέρνει?

Βέβαια φέτος δεν έπαιξε πουθενά.Εστώ ο περσινός Μπετς που έπαιζε στην Καχασόλ

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μερικες σκεψεις...

*να προσθεσω και τον ουεσον που ειχε επεισης μεγαλο συμβολαιο

*εχει περασει και απο αλιμο που αφησε συντριμια...

*τα τρικαλα ειναι σοβαρα που μιλανε για πεντε νικες σε 13 αγωνες ?


Giorgos
*στα καρφωματα στο all star game μακαρι να δουμε τον χαρις του κολοσσου μιας και ειναι εκπληκτικος dunker

* ας ειμαστε σοβαροι ειναι δυνατον ο ολυμπιακος να επαιρνε 100% τον Μαρμπουρι αν ηθελε οπως το προβαλουν τα ΜΜΕ?

*παντως θεωρω τον πραις καλυτερη λυση μιας και ειναι παικτης με μικροτερο ονομα που δεν θα αναστατωνε την ομαδα με μεγαλες αγωνιστικες απαιτησεις,βεβαια ο παργκο ειναι παικταρας αλλα και παλι....

*θεωρω πολυ καλη λυση για αυτη την χρονικη στιγμη του καζλαουσκας για την εθνικη μιας και ειναι ενας προπονητης με ξεκαθαρη φιλοσφια σε αμυνα και επιθεση και που του αρεσει το επιθετικο μπασκετ και ξερει να το συνδιαζει με ουσια(δηλ. θεαμα)

*αν ερθει και ο κατσικαρης θα αποτελεσουν καλο διδιμο

Bobos είπε...

Σπόρτινγκ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και μετά τι κύριε Δρόσε ;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση...


PS... O ΟΣΦΠ παίρνει τον Πάργκο... Τελικά το κατάλαβαν, δεν έχουν playmaker και διορθώνουν το λάθος ;)
Στον ΠΑΟ πότε θα καταλάβουν πως χρειάζονται ένα τριάρι ; ;)

Age of Basketball είπε...

@loukmosh: Ο Πανελλήνιος θεωρώ κι εγώ ότι θα κάνει 3-4 ήττες μέχρι το τέλος. Όμως, υπάρχει και το Μαρούσι που αν συνεχίσει έτσι, προλαβαίνει την 3η θέση.

Όσο για τον Σέκουλιτς, δεν ξέρω αν είναι καλή αλλαγή. Θεωρώ ότι καλύτερα να έφευγε ο Γκάβελ και να ερχόταν ένας καλός πλέι μέικερ. Βέβαια, αν το θέμα είναι τα λεφτά, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, μιας και από τον Γκάβελ, λεφτά δεν παίρνεις.

@ανώνυμος: Όπως λες, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Ο Μπετς που ξέρουμε είναι πολύ δυνατός παίκτης, με καλές κινήσεις επιθετικά, έφεση στο ριμπάουντ και καλή άμυνα. Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα με τους ψηλούς της Α1, των ομάδων του επιπέδου του Άρη. Αν τουλάχιστον είναι στην κατάσταση που ήταν τα τελευταία χρόνια.

@giorgos: Έχεις δίκιο για τον Άλιμο, το ξέχασα, καλά έκανες και το ανέφερες. Και με τον Ουέσον έχεις δίκιο.

Χάρις και Ντάνιελς Καβάλας πρέπει να είναι οπωσδήποτε, ενώ μακάρι να προλάβαινε και ο Τσίλντρες.

Το έγραψα και στο σάιτ νομίζω, ο Μάρμπερι δεν θα ερχόταν τώρα στην Ελλάδα. Έτσι πιστεύω από την αρχή, γι' αυτό άλλωστε και στο blog δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.

Τα Τρίκαλα πρέπει να το κάνουν αν θέλουν να σωθούν, αλλά δεν νομίζω...

Ο Πράις πάει Ιταλία λογικά.

Το είχαμε γράψει και όταν έφυγε ο Γιαννάκης, οπότε μας βρίσκεις απόλυτα σύμφωνους. Ο Καζλάουσκας είναι καλύτερη λύση από τις εφικτές. Τρομερός προπονητής.

@bobos: Έτσι είναι για Δρόσο. Ακόμη έχω αμφιβολίες αν ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Παικταράς ο Πάργκο αλλά αν τον πήραν επειδή κατάλαβαν ότι δεν έχουν πλέι-μέικερ όπως λέει ο φίλος Bobos απο πάνω, θα γελάσω. Ο Πάργκο είναι όσο πλέι-μέικερ είναι και ο Γκριρ. Ίσως και λιγότερο... Κάπου διάβασα δίλημμα Πάργκο ή Γκριρ στην Α1; Δε νομίζω ότι συζητιέται καν να βγάλεις έναν παίκτη που στα δίνει όλα για να βάλεις ένα όνομα που μόλις υπέγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια έχει: Τον καλύτερο πλέη της τελευταίας πενταετίας στην Ευρωλίγκα, έναν από τους ικανότερους σκόρερ στην Ευρώπη, έναν από τους πιο εγκεφαλικούς γκαρντ με τρομερό σουτ, ένα παιδί για όλες τις δουλειές που αν βελτιώσει την επίθεση του θα γίνει το πιο περιζήτητο τριάρι στην Ευρώπη, έναν αμερικάνο-σταρ του ΝΒΑ και τρεις καλόυς ρολίστες. Στους ψηλούς το περισσότερο κουπί το έχει τραβήξει ο Μπουρούσης και για μένα εκεί είναι το πρόβλημα. Θέλει έναν καλό ψηλό να τελειώνει φάσεις στη ρακέτα, να ξεκουράζει τον Μπουρούση και να μειώσει το χρόνο συμμετοχής των πρίντεζη-βουισιτς και ερτσεγκ που ακόμα δεν έχουν σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων που τους αναλογεί (δεν σημαίνει ότι δεν είναι παίκτες επιπέδου αλλά ότι ενδεχομένως έχουν μια κακή χρονιά). Αν ο Αγγελόπουλος τα έσκαγε τρελά για να πάρει έναν ψηλό ο οποίος θα σχημάτιζε ένα καλό δίδυμο με τον Παπαλουκά το φάιναλ φορ θα ήταν σίγουρη υπόθεση. Η αν ο Σχορτσιανίτης έβγαζε ένα 20λεπτο.

Age of Basketball είπε...

@Ανώνυμος: ούτε για μένα συζητιέται το να βγει ο Γκριρ από την Α1.

@el pollo diablo: δεν έχεις άδικο, αλλά η λογική, νομίζω εγώ, ότι ήταν ότι ο Τεόντοσιτς μοιάζει μάλλον ανεπαρκής για αυτό το επίπεδο (τουλάχιστον προς το παρόν).

Στη φροντ-λάιν, με Πρίντεζη, Έρτσεγκ, Μπουρούση, Βούισιτς, Σχορτσιανίτη, Βουγιούκα, συν Βασιλόπουλο που μπορεί να παίζει στο "4", θα ήταν υπερβολή να πάρει ψηλό. Ποιους 2 ή 3 από τους παραπάνω θα άφηνε εκτός δωδεκάδας; Ο Βουγιούκας μετά από μια πολύ καλή σεζόν σε μικρομεσαία ομάδα φέτος σκουπίζει την εξέδρα, φτασμένοι παίκτες όπως οι Βούισιτς-Μπουρούσης δεν μπορούν να μένουν εκτός αποστολής, πώς να παραγκωνίσεις τον Σχορτσιανίτη όταν λες ότι πιστεύεις σε αυτόν και τη βελτίωσή του ή τον Πρίντεζη μετά τη βελτίωση που δείχνει συνεχώς; Ο Έρτσεγκ, πράγματι δεν κάνει καλή σεζόν, αλλά, στην πράξη, είναι 5ος ψηλός. Γι' αυτό όταν ακούστηκε (κάτι μάλλον αβάσιμο) για Ζεβροσένκο, εγώ το θεώρησα λάθος. Πιο λογικό για μένα είναι να δείξει πίστη στον Βούισιτς και να βοηθήσει τον Σχορτσιανίτη.

BEN

Ανώνυμος είπε...

Δε διαφωνώ με αυτά που λες αλλά αν δεν αναστηθούν Σοφο και Βουισιτς μέχρι το Μάρτη χαιρέτα φφ. Επομένως το κόστος του να πιστεψουν σε αυτούς τους παίκτες ενδεχομένως να είναι άλλη μια χρονιά. Και δε μου φαίνεται να είναι πολύ υπομονετικοί. Η αλήθεια είναι ότι για τον Σχορτσιανίτη επιβάλλεται να περιμένεις γιατί τα οφέλη θα είναι τεράστια.

Αλλά επειδή ο Βούισιτς δεν του βγαίνει προς το παρόν εγώ μιλάω για αγορά ψηλού αντίστοιχης ποιότητας που θα ανεβάσει τον Ολυμπιακό μία κλάση.

Και κατά τη γνώμη μου δεν θα τον πάρει όχι επειδή δεν τον χρειάζεται αλλά επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμος. 3-4 είναι όλοι και όλοι αντίστοιχης παικτικής αξίας του Βούισιτς. (Μη σας πω ότι σε 5αρι μόνο ο Σπλίτερ είναι).

Τα περι Ζεβροσένκο κτλ είναι ανέκδοτα. Καλός χρυσός αλλά για μεσαίες ομάδες της Ευρωλίγκα ή για 10λεπτα στις καλές (τέτοιους έχει ο Ολυμπιακός). Αλλιώς υπομονή έκει κάτω στον πειραιά καθώς δεν είναι έυκολο να σου βγουν όλες οι επιλογές. Και για να πας φφ δυστυχώς πρέπει να σου βγουν τουλάχιστον τα βαριά χαρτιά που πόνταρες το καλοκαίρι.

Patrick Star είπε...

Πράγματι, στην περιφέρεια δεν του βγήκαν τα κουκιά του Γιαννάκη. Και αυτό που λες για τον Τεόντοσιτς είναι σωστό.
Όμως και στους ψηλούς υπάρχουν αρκετά κενά στο σχεδιασμό.
Ο Έρτζεγκ μπορεί να αποκτήθηκε ως 5ος ψηλός αλλά στην πραγματικότητα μόνο 5ος δεν είναι.Κι αυτό για δύο λόγους:

1.) Ο Πρίντεζης δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να στηριχθεί ο Γιαννάκης για πολύ ώρα και το κυριότερο, για συνεχή παιχνίδια -δεν έχω τίποτα με το παιδί, αλλά δεν κάνει για βασικός ομάδας που έχει στόχο την Ευρωλίγκα.
2.) Ο Σόφο είναι στην πραγματικότητα ο 5ος ψηλός, μόνο και μόνο από το χρόνο που παίζει.

Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα επιλογών και προφανώς ο προπονητής ξέρει πως μπορεί να καλύψει τις όποιες αδυναμίες.
Απλά, με δεδομένο ότι ο Παπαλουκάς ανεβαίνει στα κρίσιμα σημεία τη σεζόν καθώς και την παρουσία του Χαλπερίν στην περιφέρεια, θαρρώ πως πιο εύκολα θα μπορούσε να καλύψει, εκ των έσω, τις αδυναμίες στον άσσο παρά στο "4".

Ανώνυμος είπε...

Με την συμπεριφορά του ο Δρόσος αλλοιώνει το πρωτάθλημα. Κανονικά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να μηδενιστεί ή να επαναλάβει όλα τα παιχνίδια που κέρδισε με την αρχική του σύνθεση.
Αν μείνουν ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές τότε θα το κάνουν σύστημα. Μόλις βλέπει ο κάθε πρόεδρος ότι η ομάδα του θα τερματίσει από έβδομη και κάτω, θα την διαλύει.

Για τον Άρη μας τι να πούμε; Πώς χαρακτηρίζει κανείς μια ομάδα όταν για να αντιμετωπίσει πρόβλημα κάτω από τα καλάθια φέρνει παίκτη χωρίς ομάδα και πουλά το βασικό πεντάρι. Τόσο έξω έπεσε οικονομικά η ομάδα;