ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Αμφίσημα μηνύματα...


Η 14η αγωνιστική τελείωσε με τα 3 ματς της Κυριακής. Η αρχή έγινε με το ματς του Ολυμπιακού με το Αιγάλεω στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό για δύο λόγους: πρώτος και βασικότερος, η ήττα του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι. Όποιος από τους δύο «αιωνίους» έχανε πρώτος είναι σίγουρο ότι… θα έφτιαχνε την ψυχολογία του άλλου. Και δεύτερος… βοήθησε λίγο και η παροιμιώδης θέληση του Αιγάλεω να παίζει εντελώς ανοιχτά στα ματς με τους ισχυρούς. Όταν πας στο ΣΕΦ και παίζεις τόσο χαλαρά και με διάθεση αιφνιδιασμών τον Ολυμπιακό, είναι φυσιολογικό να χάσεις 45 πόντους. Η Μακάμπι το έκανε και έχασε 19, άρα… αναλογικά τόσο πάει.

Το «μήνυμα» του Γιαννάκη στον Τεόντοσιτς, με συγχωρείτε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο… εστάλη. Αν έπρεπε ο Τεόντοσιτς να παίζει όπως έπαιζε για 1,5 μήνα ώστε να δει δωδεκάδα ο Σλούκας, τότε κάπου υπάρχει λάθος. Θεωρώ ότι απλώς ο Γιαννάκης θέλησε να βάλει πάλι τον Σλούκα. Αν θέλουμε να μιλάμε για μήνυμα, τότε ας τον αφήσει 5 ματς εκτός δωδεκάδας. Βέβαια, αν Γιαννάκκης και Ομπράντοβιτς θέλουν να στείλουν μήνυμα στους παίκτες τους, θα πρέπει να παρατάσσονται με το… εφηβικό μέχρι το Μάρτιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ εύστοχος, ο Βασιλόπουλος επέστρεψε, το Αιγάλεω είχε και πλην δύο παίκτες από το κανονικό του ρόστερ (παρότι μπορούσαν να παίξουν), οπότε δεν ήθελε και πολύ για να έρθει το 106-61. Ο Βασιλόπουλος επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό απουσίας, η οποία του κόστισε 4 ματς Ευρωλίγκας και 5 ματς πρωταθλήματος. Σε αυτούς τους 9 αγώνες ο Ολυμπιακός διανύει τη χειρότερη περίοδό του, είναι η περίοδος που έχει κατηγορηθεί ότι δεν παίζει άμυνα, ότι δεν μπορεί να ελέγξει το ρυθμό, ότι δεν βγάζει ενέργεια, ενώ είναι και η περίοδος που έχασε την πρωτιά στην Ευρωλίγκα, κάνοντας 2 ήττες. Στατιστικό: και οι 3 ήττες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έχουν έρθει σε αγώνες που δεν έπαιξε ο Βασιλόπουλος. Αυτό από μόνο του δείχνει τη σημασία του Βασιλόπουλου για την ομάδα του Πειραιά.

Βέβαια, οι 45 πόντους διαφοράς δεν θα πρέπει να μπερδέψουν κανέναν στο λιμάνι ότι τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας.

Στα Τρίκαλα, η Ολύμπια επιβεβαίωσε ότι είναι καλύτερη ομάδα και πέρασε σχετικά εύκολα. Το αρχικό 17-6 μετατράπηκε σε 20-30 με σερί 3-24 μόλις οι «πορτοκαλί» βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι. Για να γίνει αυτό βοήθησε ο Μάικ Κινγκ, που μπορεί να πέτυχε μόλις 9 πόντους και να ήταν αρκετά άστοχος, αλλά οι 7 ήταν μαζεμένοι στην πρώτη περίοδο στην αρχή του σερί της ομάδας του. Άπαξ και πέρασε μπροστά η Ολύμπια, είχε την εμπειρία να κρατηθεί εκεί. Ο Παντελής Παπαϊωακείμ ήταν πάρα πολύ μεστός στην εμφάνισή του, ενώ είναι κάποιες φορές που πετυχαίνεις τον μεγάλο σκόρερ στην καλή του μέρα. Τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο λόγος για τον Κόρεϊ Μπέλσερ, που έφτασε τους… 5 πόντους στο ματς κάνοντας… ρεκόρ καριέρας.

Πλάκα κάνουμε εννοείται, δηλώνοντας με εύγλωττο τρόπο το επιθετικό πρόβλημα της Ολύμπιας, το οποίο δεν βοηθά ο Μπέλσερ να ξεπεραστεί, παρά τις αδιαμφισβήτητες αμυντικές του ικανότητες.

Νίκη και για την Καβάλα, με την ΑΕΛ να είναι σε άσχημη θέση πλέον (όπως και τα Τρίκαλα). Η Καβάλα δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στην Α1. Έχει κάνει καλές επιλογές στους ξένους, όσους έχασε έσπευσε να τους αντικαταστήσει με παίκτες γνωστούς (Γκούστας) και το πρόσωπο που δείχνει είναι πρόσωπο ομάδας δουλεμένης σωστά. Τα συγχαρητήρια βεβαίως πάνε στον Κώστα Πιλαφίδη γι’ αυτό. Η χρονιά έχει ακόμη αρκετό δρόμο, αλλά πια θα είναι έκπληξη αν οι ομάδες που θα πέσουν δεν είναι δύο από τις ΑΕΛ, Τρίκαλα και Αιγάλεω. Με βάση την εικόνα των ομάδων ως τώρα.

Πριν κλείσω το άρθρο, θέλω να αναφέρω κάτι που μου είπε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος όταν μιλήσαμε την Κυριακή μετά τη νίκη του Αμαρουσίου επί του Παναθηναϊκού. Ρωτώντας τον για την ενέργεια που έβγαζε στην άμυνα στο ματς είπε το εξής: «Πολλές φορές, όταν είσαι κάπου που η ομάδα τα περιμένει όλα από εσένα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις επί 35 λεπτά την ίδια ενέργεια μπροστά και πίσω». Η φράση αυτή είναι πάρα μα πάρα πολύ σωστή μιλώντας γενικά για το μπάσκετ. Προφανώς ο παίκτης πρέπει να κάνει επιλογή στη διαχείριση της ενέργειάς του. Και οι παίκτες που το καταφέρνουν, είναι πάντα αυτοί που ξεχωρίζουν. Ο Διαμαντόπουλος, μιας και το έφερε η κουβέντα, είχε πει και άλλη μία… μεγάλη φράση. Όταν τον ρώτησαν παλιότερα αν θεωρεί πιο σημαντική την άμυνα ή την επίθεση, είχε πει ξεκάθαρα: «Δεν κερδίζεις με 0-0. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 πόντο». Άλλη σχολή μπάσκετ από αυτή που συνηθίσαμε το ‘90, πολύ πιο υγιής αν με ρωτάτε τη γνώμη μου.

by Rasheed.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xm..arketa endiaferonta pramata.ostoso,ego to xava mou:
NBA REEEGHH!!
meshuggener

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Διαμαντόπουλος, όταν εξαντλείς τις δυνάμεις σου στην άμυνα δε θα μπορείς μπροστά να βάλεις τους 20+ πόντους που περιμένουν από εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα sites γράφουν για βατές κληρώσεις και δη πιο εύκολη του Παναθηναικου. Εγώ θεωρώ πιο βατή του Ολυμπιακού (όπου νομίζω ότι Αρμάνι και Πρόκομ είναι κομπάρσοι) και με ένα πολύ καλό παιχνίδι στην έδρα του χτυπάει και πρωτιά. Για μένα ο Παναθηναικός είναι σε πολύ ύπουλο όμιλο με δεδομένη και την κατάσταση του. Η Μάλαγα έχει πολύ ισχυρή έδρα, η Ρόμα είναι σκληρή ομάδα με καλούς παίκτες και η Παρτιζάν είναι μια ομάδα με ελπιδοφόρους πλην όμως μεσαίων δυνατοτήτων η οποία όμως δε μας φοβάται και γενικότερα νομίζω δε φοβάται καμία μεγάλη ομάδα. Για μένα αν νικήσουμε τώρα στη Μάλαγα όλα θα γίνουν πιο έυκολα μετά, αλλιώς θα μπλέξουμε...

Ανώνυμος είπε...

στην άδικη κριτική στον αλβέρτη από το blog σας έρχεται να απαντήση η είδηση από την πράσινη για την αγωνιστική προσφορά του τοτέμ σε...βρυχηθμούς!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Διαμαντόπουλος είναι ένας από τους τελευταίους Έλληνες παίκτες οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν το στυλ μπάσκετ που παίζεται στα ανοιχτά γήπεδα στο παρκέ.

Για αυτόν και μόνο το λόγο θέλω να τον βλέπω να παίζει και μακάρι να τον έβλεπα και στον Ολυμπιακό με Παπαλουκά δίπλα του, ενώ και ο Θοδωρής θα είχε ανάγκη έναν τέτοιο παίκτη.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο Διαμαντόπουλος δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα να παίζει 40 λέπτα αλλά μπορεί να αφοσιωθεί στο παιχνίδι και για μικρό χρονικό διάστημα τότε η μπασκετική φαντασία μου καλπάζει.

Δεν είμαι από τους φαν του Βασιλόπουλου αλλά στο κείμενό σου είπες αλήθειες και πλέον αναγνωρίζω ως εκει που δεν πάει την χρησιμότητα του συγκεκριμένου παικτη για τη συνολική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. Το συμβολαιο του Διαμαντό λήγει;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να προσθέσω το όνομά μου στο προηγούμενο άρθρο με το υστερόγραφο. Αν μπορείτε σβήστε το άρθρο αυτό και γραψτε το στο προηγούμενο.

Ευχαριστώ

Ακιλας

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Έχεις δίκιο φίλε. Μέσα στην εβδομάδα θα κάνουμε crab dribble.

@ανώνυμος2: Σωστή ατάκα του Διαμαντόπουλου.

@el pollo diablo: Έχεις δίκιο και συμφωνούμε. Κι εγώ πιστεύω ότι ο όμιλος του ΠΑΟ είναι πιο δύσκολος και πολύ επικίνδυνος. Περισσότερα θα πούμε το βράδυ.

@Χ.: χαχαχα... Πάο πάσο!

@Ακίλας: Δεν γινόταν να αλλάξω το σχόλιο.

Για τον Διαμαντόπουλο συμφωνούμε. Είναι πολύ χαρισματικός παίκτης επιθετικά. Συμβόλαιο έχει ως το τέλος της χρονιάς.

Ο Βασιλόπουλος δεν είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες, αλλά είναι παίκτης-κλειδί για τις ομάδες που παίζει. Αυτό είναι γεγονός και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

pedia 8a gini kiriolektika sfagi ston 6 omilo!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

o diamantopoulos htan mazi me ton papalouka ston paniwnio nomizw k isw k ston osfp prin fugei meta apo 3 mhnes...foverh h ataka tou..

ontws o omilos tou osfp einai pio batos k mporei na parei k thn 1 thesh...gia ton pao pali etsi opws paizei{mallon den paizei} den mporoume na poume k kati. krima na xaramizei th 1 thesh koinotikou me ton sermantini...

Ανώνυμος είπε...

Geia xara.
Gia ton Ari tha thela na rotiso. Den mporo, logo tou oti eimai sto eksoteriko na do tin omada. Tin akouo apo to radiofono. O Marsal prepei na fugei? giati eixa tin entiposi oti kala ta pigaine mexri protinos (toulaxiston apo ta statistika tou itan kaluteros apo ton persino). Theloume enisxusi k se play maker k se raketa? Giati me rebound kala ta pigainoume mexri tora. Oso gia ton Klark, mia xara ta pigainei mexri tora.
To problima kata tin gnomi mou einai oi Ellines. Ypo tin ennoia oti exoume Tsaldari k Hliadi, alla to Marousi exei Maurokefalidi, Kaimakoglou, Diamantopoulo, Xaralampidi ktl, o PAOK exei Basileiadi, Tsiara, Xarisi, Kuritsi k o Panionios Ntikoudi, Kalampoki, Giannouli ktl. Diladi theoro oti isteroume se poiotita Ellinon pou oso k n exei paizoun pio poly gia tin fanela, i etsi pisteuo.