ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αγγαρεία, αλλά εντυπωσιακή


Η πρώτη αγωνιστική του νέου έτους έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να… κάνει το καθήκον του με εντυπωσιακό τρόπο. Χωρίς καμία όρεξη για αστεία, με διάθεση για επίδειξη δύναμης, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά μέχρι το τελευταίο προσφέροντας και θέαμα στο γεμάτο γήπεδο. Το ματς δεν αντέχει σε περαιτέρω κριτική, οπότε για να καταμετρήσουμε τα θετικά που είχε ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό: «συν» είναι σίγουρα το ότι το τριφύλλι έδειξε να μην επηρεάστηκε από τη διακοπή, είχε πολύ καλό ρυθμό, διάθεση σε άμυνα και επίθεση και έκανε μια πειστική εμφάνιση λίγες μέρες πριν το πολύ σημαντικό και δύσκολο ματς στην Ιταλία με τη Σιένα. Ο Παναθηναϊκός είχε το αξιοσημείωτο ότι έπαιξε με 12 παίκτες και σκόραραν όλοι τουλάχιστον 4 πόντους (!), με τον Σάκοτα να δείχνει την ικανότητα του στο σουτ και τους Διαμαντίδη – Σπανούλη να μοιράζουν ασίστ για όλους!

Η Καβάλα ούτε είχε ούτε της επετράπη να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Πιο σημαντικό για αυτήν είναι το ότι έδιωξε Μπίλι Τόμας και Πάντιτς και αυτές τις μέρες θα ψάξει για τους αντικαταστάτες τους, με τον Τζέραλντ Φιτς (ένας 26χρονος γκαρντ που έπαιξε πέρυσι στην Καντού σκοράροντας καλά) να φτάνει στην πόλη μάλλον την Τρίτη.

Για να επανέλθουμε λίγο στα χθεσινά ματς και στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ΑΕΛ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία στον αγώνα με την Ολύμπια. Τόσο από τα χείλη του προέδρου της όσο και από αυτά του Βαγγέλη Αλεξανδρή βγήκε ένα… παράπονα για τους διαιτητές, κυρίως για τον Μαχαιριανάκη. Πέρα από το γεγονός ότι οι «βυσσινί» τα έψαλαν και στη γραμματεία, σημασία έχει ότι πέρασε ένα ακόμη ντέρμπι με κάποιον να έχει παράπονο από τη διαιτησία. Και μιας και ολοκληρώθηκε η αγωνιστική, ας παραθέσουμε ένα απάνθισμα εύστοχων δηλώσεων για να μπούμε στο κλίμα του 2009:

Ηλίας Ζούρος (πριν την 3η περίοδο με τον Ολυμπιακό να έχει ξεφύγει με 21 πόντους): «Αφού δεν παίζουμε που δεν παίζουμε τίποτα, τουλάχιστον ας μην παίζουμε ραν-εντ-γκαν»!!!

Παναγιώτης Γιαννάκης (δίνει υπόσχεση για το μέλλον): «Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλό μπάσκετ. Αυτό θέλει ο κόσμος. Εμείς, πάλι, θέλουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Κώστας Πιλαφίδης (ρεαλιστική δήλωση πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό): «Η Καβάλα είναι Καβάλα και ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, με δεδομένη την κατάσταση μας να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (βρίσκει τα θετικά της διακοπής, ενθυμούμενος, βέβαια, τις ατυχίες του παρελθόντος): «Όλοι θυμόμαστε πως ήταν η κατάσταση λίγο πριν τη διακοπή με παίκτες που είχαν τραυματισμούς ή ήταν άρρωστοι και γι' αυτό κιόλας το διάστημα αυτό χωρίς αγώνες ήταν θετικό για εμάς, γιατί έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να επιστρέψουν, ξεπερνώντας τα προβλήματα που είχαν και ήταν σίγουρα θετικό ότι είχαν το χρόνο και να ξεκουραστούν».

Βαγγέλης Αγγέλου (μετά τον αγώνα με το Αιγάλεω, μια δήλωση που άνετα θα μπορούσε να είχε ακουστεί και από τα χείλη του προπονητή των Ρόκετς, Ρικ Έιντελμαν!): «Ο Μουτόμπο ήταν σε απραξία για μεγάλο διάστημα και δεν κρίναμε ότι είναι έτοιμος να μας βοηθήσει στην παρούσα φάση»!

Βαγγέλης Αλεξανδρής (σε αναρώτηση μετά το ντέρμπι): «Ζω στη Λάρισα από το 1980, ξέρω ότι θα τα καταφέρω. Αλλά αυτό που εισπράττω με ενοχλεί. Δεν μπορεί ο περισσότερος κόσμος να είναι με την Ολύμπια. Το αλογάκι φοράμε στο στήθος και τα παιδιά είναι περήφανα γι’ αυτό. Στηρίζουμε την ομάδα και περιμέναμε περισσότερη ανταπόκριση σε κάθε παιχνίδι».

Γιώργος Μπαρτζώκας (σε κρίση ειλικρίνειας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ένα ακόμη ματς της ομάδας του οδηγήθηκε σε ντέρμπι παρά τη μεγάλη διαφορά): «Είναι φανερό, ότι η ομάδα έχει ψυχολογικό πρόβλημα στο να αντέξει την πίεση. Αν σκεφτείτε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος που χάσαμε στον πόντο, δεν είχαμε την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στην κρίσιμη φάση. Και κατά συνέπεια δεν πήραμε βαθμολογικά αυτό που θέλαμε στον πρώτο γύρο. Όμως, η μοίρα μας είναι ο χαρακτήρας μας».

Για να ταξιδέψουμε και λίγο στην Ευρώπη, είχαμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι στην Ισπανία όπου Μπαρτσελόνα και Ταού εξακολουθούν να έχουν αντίστροφη πορεία σε Ισπανία και Ευρωλίγκα. Οι Βάσκοι πήραν μεγάλη νίκη - πρωτιά μέσα στη Βαρκελώνη, χάρη στο εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο που τους έδωσε τη δυνατότητα να έχουν δυνάμεις αντίστασης όταν ξεκίνησε την αντεπίθεση η Μπαρτσελόνα. Με αυτήν τη νίκη, η Ταού έχει πλέον 3 νίκες απόσταση από τη δεύτερη θέση!

«Good night, and good luck»

by BEN

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θεός ο Ζούρος. Μετέτρεψε τον Παπαμακάριο σε Στιβ Νας και τον Γκράντι σε Μόντα Έλλις. Αλήθεια, ποιο το νόημα να κρατήσεις χαμηλά το σκορ όταν χάνεις τόσο ή γιατί να μη βάλεις
τους πιτσιρικάδες σε τέτοια φάση του αγώνα.
Για τον Αλεξανδρή, να του θυμίσω ότι το αλογάκι μπήκε στη φανέλα της ομάδας πριν από 2 χρόνια και η μάδα φορούσε τότε πράσινα.
Αναφορικά με τον Μουτόμπο, περιμένω πώς και πώς πότε θα πάρει τη θέση του βασικού (γιατί δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα τραυματιστεί ο Γιαο).
Βλέποντας χτες τον αγώνα ΝΒΑ, ρωτάω
τον αρειανό από σας(ο Μπεν δεν είναι;), πώς ένιωσε βλέποντας στους
Ράπτορς σπό τη μία τον Σόλομον, από την άλλη στον πάγκο τον Γκόρντον Χέρμπερτ;

Μίλτος

Age of Basketball είπε...

Για τον Ζούρο έχεις δίκιο, για τον Αλεξανδρή επίσης, αλλά είναι φανερό ότι μίλησε υπό τη φόρτιση της ήττας στο τοπικό ντέρμπι.

Είτε τραυματιστεί είτε όχι ο Γιάο, ο Μουτόμπο θα έχει σίγουρο ρόλο στο Χιούστον.

Για τον Άρη τα λέτε με τον Rasheed συνήθως, αλλά μιας και απυσιάζει σήμερα, θα σου απαντήσω εγώ: ο Σόλομον έχει πολλές συμπάθειες στο blog και δεν έχει πάρει ακόμα τα λεπτά συμμετοχής που αξίζει. Όσο για τον Χέρμπερτ, ε εντάξει, δεν είναι και η μόνη αποτυχημένη επιλογή προπονητή ή βοηθού στον... μαγικό κόσμο του NBA. Πάντως ο Άρης μοιάζει να τροφοδοτεί το NBA τα τελευταία χρόνια!

BEN

Age of Basketball είπε...

@Μίλτος: Για τον Σόλομον ένιωσα μόνο... στενοχώρια γιατί μου λείπει ο Ουίλι, που τον θεωρώ τον καλύτερο ξένο του Άρη τον 21ο αιώνα.

Για τον Χέρμπερτ... ανακούφιση, γιατί αφού είναι εκεί, δεν μπορεί να είναι εδω.
Rasheed.
Υ.Γ.: Επέστρεψα!