ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Τον εξέθεσε


Έκλεισε η 5η αγωνιστική της Α1 με ένα αποτέλεσμα που προξένησε μεγάλη εντύπωση σε πολλούς, αλλά όχι σε εμάς. Τα έχουμε ξαναπεί για τον Πανιώνιο και η εκτός έδρας νίκη στην Τουρκία έμοιαζε περισσότερο συμπτωματική, παρά ενδεικτική των δυνατοτήτων του. Την Κυριακή, ο Κολοσσός τον εξέθεσε και τον «ξεγύμνωσε» στηριζόμενος όχι μόνο στους δύο Αμερικανούς, που ήταν πολύ καλοί, αλλά και στους Παντελιάδη – Βασίλιεβιτς.


Η ομάδα της Ρόδου που πήρε φόρα με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, δείχνει ότι θα μπορέσει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού, εκτός από την υψηλή ποιότητα των Αμερικανών του, παίζει στρωτό μπάσκετ με καλό σκάουτιγνκ. Από τον Πανιώνιο διασώθηκαν ο Καλαμπόκης και ο Μπάξτερ, αλλά οι Ξανθόπουλος και Μάιλς ήταν πολύ λίγοι: ο πρώτος δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτα, ενώ ο δεύτερος τελείωσε με το απελπιστικό 1/13 εντός παιδιάς!


Στην Καβάλα, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των νεοφώτιστων δεν αντέχει σαφώς σε κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων είναι αχανής. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο «καθάρισε» εύκολα το ματς, αλλά βρήκε την ευκαιρία και να ξεσπάσει για την απρόσμενη ήττα στην Κροατία. Γεγονός, βέβαια, της ημέρας για τους Πειραιώτες δεν είναι άλλο από την, μετά από καιρό, πολύ καλή παρουσία του Σχορτσιανίτη, ο οποίος φάνηκε αδυνατισμένος, έπαιξε κάτι παραπάνω από 12 λέπτα και κυριάρχησε στη ρακέτα, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες του, χωρίς να χάσει σουτ εντός παιδιάς, ενώ έβαλε και 3/4 βολές και μάζεψε 4 επιθετικά ριμπάουντ. Να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, ειδικά όσο ο Βούισιτς δε βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, άσχετα αν με την κλάση του ξέρει να βοηθάει την ομάδα του με ποικίλους τρόπους.


Ο αγώνας, προσωπικά θεωρώ, ότι δεν ήταν ενδεικτικός της δυναμικής της Καβάλας, η οποία θα είναι σκληρό καρύδι στους αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας. Έβγαλε ορισμένα καλά συστήματα με γρήγορη εναλλαγή πασών σε αναζήτηση του ελεύθερου σουτ. Επιπλέον, δεν είχε σήμερα σε καλή μέρα (κάτι δύσκολο έτσι κι αλλιώς λόγω της δυναμικής του αντιπάλου) τους Γκαγκαλούδη, Καβαλιάουσκας και Τόμας που είναι καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν. Αντίθετα, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Ντάνιελς, που ήταν σε καλή μέρα και σε κάθε ευκαιρία ψάχνει το… κάρφωμα!


Στην Πυλαία, το Αιγάλεω είχε τη διάθεση να χτυπήσει το ματς, προσπάθησε να πάρει αρκετά από πολλούς, αλλά δε θα μπορούσε να διεκδικήσει σοβαρά τη νίκη έχοντας σε πραγματικά καλή ημέρα ουσιαστικά μόνο τον Γκάμπρανς. Έτσι, ο ΠΑΟΚ που είχε μεγαλύτερη διάρκεια στον αγώνα, την έδρα και, βέβαια, καλύτερους παίκτες πήρε τη νίκη με άνεση τελικά, αφού άνοιξε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο, χάρη κυρίως στον οίστρο του Βασιλειάδη που τελείωσε με 6/6 τρίποντα!


Σημαντικό γεγονός του ματς η πρώτη συμμετοχή του Μουλαομέροβιτς στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να μην έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά έδειξε ότι δε θα αργήσει να είναι έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πόσο καλός και χρήσιμος παίκτης είναι ο Γκρέγκορι (για να μη φωνάζει και ο Rasheed) που με την παρουσία του στο «3» ανεβάζει επίπεδο τους Θεσσαλονικείς.


“Good night, and good luck”

by BEN


Υ.Γ.: Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένετε ακόμη μια ημέρα για την επίσημη βαθμολογία του Age of Basketball Champion.

Δεν υπάρχουν σχόλια: