ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Η άλλη πλευρά του μπάσκετ...


... την οποία και συναντήσαμε το Σαββατοκύριακο. Αλλα ας ξεκινήσουμε από τα 3 ματς. Η Ολύμπια έκανε μικρή επίδειξη της δύναμής της και του γεγονότος ότι φέτος μάλλον έχει ξεχωρίσει από το γκρουπ των ομάδων που κινούνται στο 9-14 και αποτελεί ένα γκρουπ ομάδων… μόνη της. Είναι το γκρουπ 8-8, το οποίο θα προσπαθήσει να μην… αυτοεπιβεβαιωθεί και να ανέβει θέσεις, σπάζοντας την πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος.

Η Ολύμπια κέρδισε άνετα στο Αιγάλεω, με το Σίτι να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία σε σημείο που να βγάλει και ανακοίνωση. Δεν θεωρώ ότι οι διαιτητές αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς (τουλάχιστον την Κυριακή) ήταν εμφανής διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όμως, θα συμφωνήσω ότι ήταν απλώς απαράδεκτοι, με αποκορύφωμα την αστεία (γελοία αν προτιμάτε) τεχνική ποινή στον Σκουρτόπουλο στο τέλος.

Πριν φύγουμε από το Σίτι, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω την ατάκα του Β. Ιωάννου: «Ο Γκάμπρανς έχασε λέι απ, αυτός ο παίκτης δεν είναι επιπέδου Α1. Το λέω γιατί έχασε ένα τόσο εύκολο λέι απ, δεν είναι για Α1 αυτός». Πρέπει να είσαι ή παροιμιωδώς αμπασκετικός ή να μην ξέρεις τι λες και να μην έχεις καμία συναίσθηση του τι γίνεται στο μπάσκετ και τα σπορ γενικότερα για να κρίνεις έναν παίκτη επειδή έχασε ένα εύκολο λέι απ. Ο Τσίλντρες έχασε κάρφωμα μόνος του στην Ιταλία, ο Σαντιάγκο έκανε λέι απ έρμπολ πριν από 2 εβδομάδες, ο…, ο…, ο…, τα παραδείγματα είναι εκατομμύρια, όσα και οι παίκτες, όσα και οι αγώνες. Ο Γκάμπρανς έπαιζε για μια ομάδα με την οποία είχε κάνει 2 προπονήσεις, έπαιξε 18 λεπτά, είχε 5 πόντους και 5 ασίστ. Όσο για το λέι απ, στην αμέσως επόμενη φάση πήρε την μπάλα στο πλάι, πέρασε 4 παίκτες και με διπλό σπάσιμο στη μέση έβαλε ανάποδο λέι απ…

Στο ΣΕΦ, σε μια λυπηρή ατμόσφαιρα, ο Ολυμπιακός έκανε άλλον έναν περίπατο, με τον ΠΑΟΚ να επιβεβαιώνει την απόκτηση του Μουλαομέροβιτς. Το ματς δεν χωρά κριτικής, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν όπως περιμέναμε. Το μόνο που θα πω είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τις άδειες κερκίδες. Είναι ντροπή για τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στο Ελληνικό είχαμε άλλο ένα ματς που δεν χωράει… κριτικής. Ο Ομπράντοβιτς ήξερε ότι με την απουσία του Γιαννούλη ο Πανιώνιος είναι «γυμνός» κάτω από τα καλάθια και προφανώς… χαζός δεν είναι. Έδωσε 29 επιθέσεις σε Πέκοβιτς και Μπατίστ, οι δύο τους μετέτρεψαν τις 29 επιθέσεις (μάξιμουμ δηλαδή χοντρικά 50-54 πόντοι για ψηλούς παίκτες αφού υπάρχουν και τα φάουλ που δεν πάνε σε βολές) σε 41 πόντους κάνοντας την πλάκα τους και έχοντας μαζί 15/18 δίποντα και 11/16 βολές (και μερικές επιθέσεις όπου έγινε φάουλ, αλλά δεν ήταν βολές) και το ματς τελείωσε εύκολα. Αυτό που μπορώ μόνο να σχολιάσω από το ματς ήταν η απίστευτη ανικανότητα του Πανιωνίου να παλέψει το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος για ακόμα ένα ματς έμοιαζε να μην μπορεί να παλέψει απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς καλύτερο, αλλά της ίδιας διοργάνωσης (Ευρωλίγκα). Και πλέον, το ματς με τον ΠΑΟΚ μοιάζει όλο και περισσότερο να ήταν η εξαίρεση και ο Πανιώνιος να χρειάζεται επειγόντως 2-3 παίκτες και βελτίωση.

Και πάμε στα… όμορφα του Σαββατοκύριακου:

Ο Νίκος Ξανθόπουλος του ελληνικού μπάσκετ μίλησε και πάλι, ήταν ξανά απολαυστικός, μόνο που αυτή τη φορά (αν βγάλεις τα γνωστά υπερβολικά και ελαφρώς… τραβηγμένα) είχε δίκιο. Εννοώ την ανακοίνωση της Ολυμπιάδας στο θέμα του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας. Οικονόμου και Παπαδόπουλος είχαν μια αρκετά άσχημη στιγμή, ο Παπαδόπουλος δείχνει να έχει χάσει το μέτρο και θα πρέπει να μαζευτεί έγκαιρα, γιατί τα όσα κάνει προσβάλλουν το άθλημα και τον ίδιο βεβαίως. Ίσως μια τιμωρία να βοηθούσε. Ξέρετε βέβαια ποιος δεν θα τιμωρηθεί παρά ίσως με απλό πρόστιμο; Ο Μπογονικολός γιατί τα όσα απειλεί ότι θα κάνει μάλλον έχουν φοβίσει αρκετούς στην ΕΟΚ. Η Ολυμπιάδα αδικήθηκε (ψιλοσφαγιάστηκε αν θέλετε…) στο ματς. Αλλά για να πάω στο πιο σημαντικό: δεν γίνεται ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, να κάνει δηλώσεις ευχόμενος νίκη του Απόλλωνα πριν το ματς! Απλώς δεν γίνεται ρε παιδιά. Είναι ντροπή για την ΕΟΚ, το μπάσκετ και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αν θες να είσαι Απόλλωνας, να είσαι σπίτι σου. Αλλά βέβαια, δεν είναι Απόλλωνας, αλλού αποσκοπούσαν οι δηλώσεις. Έτσι έχει καταντήσει το ελληνικό μπάσκετ ο Βασιλακόπουλος και η κλίκα του.

Δεν μπορώ να αφήσω τελείως στην άκρη το ευτράπελο του Σαββατοκύριακου: τα όσα έγιναν στο Ταού-Ρεάλ. Δεν αναφέρομαι βεβαίως στις σκηνές ντροπής με τις πέτρες στο πούλμαν της Ρεάλ (τελικά γίνονται και αλλού…), αλλά στο ξύλο που έπεσε στα αποδυτήρια. Νευράκια είχε ο Ρέγιες και ο Μουμπρού και αρπάχτηκαν εύκολα από το trash talking του Τελέτοβιτς. Ε, βέβαια… όταν έχεις ρόστερ οκτάδας Ευρωλίγκας και είσαι σάκος του μποξ με όλη την Ευρώπη να γελάει σε βάρος σου, είναι λογικό να έχεις νευράκια. Αυτό πήγαινε στον Πλάθα, όχι στους παίκτες: η Ρεάλ έχει καταφέρει να έχει 4 ήττες και ακόμη δεν έχει μπει καλά καλά ο Νοέμβριος. Ως πότε θα περιμένει ο Πέπου;

Στον καυγά μπλέχτηκαν αρκετοί παίκτες, φίλοι, ξάδερφοι, με κορυφαίους τους Μάσεϊ και Χόσλεϊ. Οι δυο τους ήταν στα αποδυτήρια όσο οι άλλοι δέρνονταν. Άκουσαν τη φασαρία και βγήκαν έξω και… άρχισαν να δέρνονται αυτοί. Η σκηνή θυμίζει καυγά σε σαλούν σε γουέστερν. Πλακώνονται δύο-τρεις και μόλις τους καταλαβαίνουν οι άλλοι λένε «Καυγάς!» και αρχίζουν όλοι να δέρνουν τον διπλανό τους! Και το αποκορύφωμα της αστείας σκηνής οι αστυνομικοί. Άργησαν χαρακτηριστικά, είδαν 10-12 δίμετρους (και βάλε…), 100-130 κιλά τον καθένα και γυμνασμένους να δέρνονται. Όπλα και γκλομπ δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν (προφανώς), οπότε ποιος να τολμήσει να κάνει τον έξυπνο και να… επιβάλλει την τάξη. Τους άφησαν να δέρνονται μέχρι να βαρεθούν ή να λογικευτούν.

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανανε οι αστυνομικοι: με τοσα που πληρωνονται δεν ειναι να φανε και ξυλο...

Darkcity είπε...

Σε νέο Μάλκοβιτς εξελίσσεται ο Πλάθα.
Όπως ο πρώτος ανέβασε και γκρέμισε τον ΠΑΟ, το ίδιο κάνει και ο Καταλανός. Από το ζενίθ του 2007 στο φετινό ναδίρ.
Μπας και ξύπνησε το καταλανικό αίμα μέσα του και βάλθηκε να καταστρέψει τη Ρεάλ εκ των έσω;

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Έτσι...

@darkcity: Εντάξει ο Πλάθα δεν έχει κάνει ποτέ πορεία στην Ευρωλίγκα. Ο Μάλκοβιτς μπορεί να διέλυσε τον ΠΑΟ τότε αλλά είναι στους κορυφαίους προπονητές βάσει επιτυχιών στην ιστορία. Ο Πλάθα απ την άλλη... όχι. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο για όλους.
Rasheed.