ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ισορροπία σε λεπτή κλωστή


Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στην Α1 2008-09 με τον Πανιώνιο, το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο. Προσπεράσαμε τον Άρη για λόγους που θα γίνουν κατανοητοί στην αναφορά του άρθρου των «κιτρίνων».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο Πανιώνιος μπαίνει στη φετινή σεζόν μάλλον χειρότερος από πέρσι και με το ρόστερ του να μην πείθει ότι μπορεί να πετύχει οτιδήποτε στην Ευρωλίγκα. Κράτησε από πέρσι τον κορμό των γκαρντ του (Γεωργαλής, Ξανθόπουλος, Ζορόσκι, Καλαμπόκης) οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν ορισμένα πράγματα, κυρίως ο Καλαμπόκης που αναμένεται να παίρνει αρκετές προσπάθειες. Επίσης, έμειναν και οι τρεις ψηλοί που πέρσι ικανοποίησαν με την παρουσία τους (Γιαννούλης, Κένταλ, Μπάξτερ).

Οι καινούργιες μετεγγραφές και αυτές δεν είναι εντυπωσιακές. Ο Άαρον Μάιλς είναι καλός παίκτης, έπαιξε με επιτυχία στην Ορτέζ κι έκανε και ένα πέρασμα από το ΝΒΑ και θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Μπράνκο Τσβέτκοβιτς, είναι φόργουορντ, διεθνής με τη Σερβία, που πρώτη φορά φεύγει από τη χώρα του και είναι ένας καλός ρολίστας. Ο Μαυροβούνιος Νίκολιτς είναι αρκετά έμπειρος και μπορεί να προσφέρει κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ. Τις μετεγγραφές, τέλος, κλείνει ο, γνωστός μας, Μίρο Ραΐσεβιτς, ενώ πριν από λίγη ώρα ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την επιστροφή του Μάκη Δρελιώζη στην ομάδα.

Ο φετινός Πανιώνιος, λοιπόν, θα είναι μια ομάδα γεμάτη ρολίστες, με λίγους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αμφίβολο μέλλον στην Ευρωλίγκα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ρόστερ του είναι μάλλον χειρότερο από τις ομάδες με τις οποίες έχει τους ίδιους στόχους. Στην άκρη του πάγκου υπάρχει ο έμπειρος Τριφούνοβιτς που θα προσπαθήσει να εξαλείψει τα μειονεκτήματα που φαίνονται μέσα από ένα ομαδικό και οργανωμένο παιχνίδι.

ΜΑΡΟΥΣΙ
Το Μαρούσι ξεκίνησε την περσινή χρονιά περιμένοντας μια θέση ανάμεσα στην 6η και την 8η. Με τον Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο του έκανε απίστευτη πορεία, η οποία κατέληξε στην 4η θέση και το ULEB Cup. Παράσημο η πρόκριση επί του Άρη στην οκτάδα. Με μετρημένες και απίστευτα σωστές κινήσεις το καλοκαίρι, το Μαρούσι ισχυροποιήθηκε αρκετά σε σχέση με πέρσι, οπότε μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα θέλοντας να παλέψει για την έξοδο στην Ευρωλίγκα, κάτι που το ρόστερ του λέει ότι κάνει επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους μνηστήρες.

Κράτησε έναν πολύ καλό κορμό αναλλοίωτο και δίπλα στους υπάρχοντας πρόσθεσε παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά.

Στον άσο φέτος θα δεσπόσει η παρουσία του Μπίλι Κις, μετά από ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα με την ΑΕΛ. Ο Αμερικανός δεν είναι κλασικός πλέι μέικερ, αλλά δεινός σκόρερ. Για την οργάνωση του παιχνιδιού υπάρχουν ο νεοφερμένος Φάνης Κουμπούρας, ο Χριστόφορος Στεφανίδης και ο Νώντας Παπαντωνίου.

Στην τομέα αυτόν μπορεί να βοηθήσει και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος στις υπόλοιπες θέσεις της περιφέρειας θα πλαισιωθεί από τον πολύ καλό Νικολάι Πάντιους, τον Φινλανδό Σον Χαφ, αλλά και τους «παλιούς» Τζαρόντ Στίβενσον, Σταύρο Τουτζιαράκη, Μιχάλη Παραγιό και Πέτρο Νοέα.

Κάτω από τα καλάθια υπάρχουν ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και ο Δημήτρης Μαυροειδής, οι οποίοι φέτος θα έχουν κοντά τους τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον Πατ Καλάθη, σε μία πολύ ισχυρή φροντ λάιν.

Μοναδικό ερωτηματικό για τον Μαρκόπουλο είναι ο Καλάθης, ο οποίος είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αφού πριν ψηλώσει την περσινή χρονιά απότομα και αρκετά έπαιζε δυαροτριάρι. Αν και αποκτήθηκε για να βοηθήσει στους ψηλούς μοιάζει να παίζει περισσότερο στην περιφέρεια ακόμη, οπότε ο προπονητής του Αμαρουσίου σκέφτεται μήπως αναγκαστεί να θυσιάσει τον Τζαρόντ Στίβενσον για ένα τεσσάρι εξ Αμερικής. Σε κάθε περίπτωση, το Μαρούσι έχει κάνει τις περισσότερες επενδύσεις από κάθε άλλη χρονιά, έχει πολύ καλό κορμό Ελλήνων παικτών (Χαραλαμπίδης, Κουμπούρας, Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου), νεαρούς παίκτες με πολύ ταλέντο, ξένους που κάνουν τη διαφορά (Κις, Στίβενσον, Πάντιους) και δύο θέσεις κοινοτικών ελεύθερες για τη διάρκεια της χρονιάς. Μπαίνει στο πρωτάθλημα με στόχο την τετράδα και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αν και ο ανταγωνισμός για τις θέσεις 3-7 φέτος θα είναι πολύ ισχυρός.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
Άλλη μια ομάδα του ίδιο επιπέδου με τις προαναφερθείσες είναι ο Πανελλήνιος. Οι «Ολυμπιονίκες» έπεσαν στην 6η θέση πέρσι, αλλά εμφανίζονται με σαφώς βελτιωμένο ρόστερ. Ο Ηλίας Ζούρος δεν τα κατάφερε καλά στην παρθενική του σεζόν στην Κυψέλη, πήρε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Καλαφατάκη και η ομάδα έδειξε να παίζει χειρότερα. Πάντως, πήρε τη στήριξη της διοίκησης, έφτιαξε τη δική του ομάδα διώχνοντας 9 παίκτες και συνεχίζει με στόχο την τετράδα και την Ευρωλίγκα.

Μανώλης Παπαμακάριος, Γιώργος Καλαϊτζής
και Νίκος Μακρής θα προσθέσουν εμπειρία στον άσο δίπλα στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενώ το βαρύ πυροβολικό του Πανιωνίου φέτος είναι η περιφέρεια. Εκεί, δίπλα στον 1ο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Άντονι Γκράντι, προστέθηκε και ο Μπραντ Νιούλι, σε μια κίνηση ματ του Πανελληνίου κατά του… Πανιωνίου. Γκράντι και Νιούλι φτιάχνουν ένα από τα πιο «καυτά» δίδυμα στην περιφέρεια και είναι σίγουρο ότι θα προβληματίσουν πολλούς αμυντικούς. Μαζί τους ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, ο Αλέξανδρος Πέτρουλας, ο Γιάννης Σακελλαρίουκαι ο Δημήτρης Κομποδέτας.

Το ιδιαίτερο του φετινού Πανελληνίου είναι ότι οι 4 κοινοτικοί της ομάδας αγωνίζονται κοντά στο καλάθι! Τζούρο Όστοϊτς και Γιούριτσα Γκόλεματς, που έμειναν από πέρσι, αλλά και ο Ιβάν Ραντένοβιτς με τον Στεφάν Ντατζφέι, ουσιαστικά θα μοιραστούν μεταξύ τους τα 80 λεπτά των ψηλών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Πανελλήνιος μοιάζει καλύτερος από πέρσι, αλλά η 3η θέση από την 7η απέχει ελάχιστα στη φετινή Α1. Πρέπει να αποδείξει για πρώτη χρονιά ότι μπορεί και στα δύσκολα (βλ. πλέι οφς), αλλά και να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στους Έλληνες αναπληρωματικούς στην περιφέρεια και τους 4 ξένους κάτω από τα καλάθια που θα θέλουν όλοι να παίζουν.

by BEN & Rasheed.

Υ.Γ.: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο νέος διαγωνισμός άρχισε και από εσάς ζητάμε μια χάρη. Όσοι έχετε ήδη αποφασίσει ότι θα λάβετε μέρος σε αυτόν, σας παρακαλούμε να στείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής (ένα απλό e-mail με το όνομά σας) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αρχίσουμε να στήνουμε το νέο πρωτάθλημα (το Age of Basketball Champion). Δεν χρειάζεται να φτιάξετε τις ομάδες σας από τώρα, αυτό κάντε το όποτε θέλετε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sto pexnidi tou blog pws 8a simetexoume?mesa apo to site tis euroleage?

Ανώνυμος είπε...

ti enoi sto site tis euroleage otan pame na kanoume rejister na dialexoume glossa kai pia ine i agapimeni mas omada?

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Στο διαγωνισμό του blog η συμμετοχή είναι μέσα από το fantasy της Ευρωλίγκας. Κάνεις register εκεί και δηλώνεις σε εμάς το ονοματεπώνυμό σου και το username, για να ξέρουμε ποια ομάδα είναι δικιά σου. Μετά θα την πάρουμε και θα τη βάλουμε και στους δύο διαγωνισμούς του blog.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ομάδα που θα θέλεις να συμμετέχει στο Age of Basketball Champion, τον ξεχωριστό διαγωνισμό του blog θα πρέπει να έχει όνομα που να ξεκινάει με τη λέξη team (και μετά ό,τι θες). Όλα τα άλλα είναι ίδια, δηλαδή για να μπεις και σε αυτόν τον διαγωνισμό, πρέπει να κάνεις register στην Ευρωλίγκα, στο fantasy. Όλα βεβαίως είναι εντελώς δωρεάν.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος2: Η γλώσσα είναι για να σου δείχνει η Ευρωλίγκα τις οδηγίες (όσες είναι διαθέσιμες) στη γλώσσα σου: ελληνικά η αγγλικά, εσύ επιλέγεις.

Η αγαπημένη σου ομάδα είναι δευτερεύον, δεν φαίνεται πουθενά και νομίζω σχετίζεται μόνο με κάποια δώρα στο τέλος (δώρα έκπληξη από την αγαπημένη σου ομάδα), της Ευρωλίγκας όχι δικά μας.
Rasheed.