ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ραντεβού με την ιστορία


Για ακόμη μια χρονιά ο Ολυμπιακός ακολούθησε την τακτική των προηγούμενων ετών, με πολλές μετεγγραφές, αλλά φέτος υπάρχουν οι εξής διαφορές: ο προπονητής είναι ο ίδιος και όλοι έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν, ενώ οι παίκτες που ήρθαν είναι υψηλής κλάσης. Η φετινή ομάδα των Πειραιωτών είναι η καλύτερη της ομάδας των τελευταίων 10 χρόνων και είναι η πιο ακριβή ομάδα όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις. Στα γκαρντ, ο Παπαλουκάς επιστρέφει για να καθοδηγήσει με την εμπειρία και τη διορατικότητά του όλη την ομάδα. Πίσω του ο Τεόντοσιτς αναμένεται φέτος να είναι καλύτερος και με περισσότερες παραστάσεις να επιτρέψει στο ταλέντο του να ωριμάσει. Υπάρχει και ο ομογενής Μιλόσεβιτς των 22 Μαΐων τον οποίο πάντα συνόδευαν κολακευτικά σχόλια και ίσως φέτος έχει μια ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ακόμη υπάρχει βέβαια και φέτος ο Γκριρ που κατά πάσα πιθανότητα θα ηγηθεί και φέτος του σκορ των «ερυθρολεύκων» όντας ο πιο αγνός και ικανός σκόρερ της ομάδας. Τέλος, ο Χαλπερίν, μπορεί να παίξει εξίσου καλά στο «1» και στο «2» και να προσφέρει πολλά, κυρίως πόντους και ασίστ, προερχόμενος από μια πολύ καλή χρονιά.

Στους φόργουορντ, υπάρχει φυσικά ο Τζος Τσίλντρες, μετεγγραφή που προκάλεσε αμόκ στον κόσμο του Ολυμπιακού και αμηχανία στο NBA καθώς ήταν ένας ανερχόμενος παίκτης με 30 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα! Το αν θα αποδώσει τα αναμενόμενα ή αν μπορεί να γίνει ηγέτης είναι υπό ερώτηση, αλλά σε επικοινωνιακό επίπεδο έκανε πάταγο. Ο Βασιλόπουλος, κάθε χρόνο και καλύτερος, θα έχει φέτος και περισσότερες αρμοδιότητες. Ο Πελεκάνος μετά την εμπειρία της Ρεάλ γυρίζει στην Ελλάδα σε μια καλύτερη ομάδα και μπορεί να κάνει αρκετές μικροδουλειές μέσα στο παρκέ.

Η φροντ-λάιν της ομάδας του λιμανιού είναι πλούσια σε ταλέντο και εντυπωσιακά πολυπρόσωπη. Είναι μια από τις λίγες φορές που στη φροντ-λάιν μιας ομάδας συναντάμε 6 διεθνείς παίκτες. Υπεράνω όλων ο μεγάλος Νικόλα Βούισιτς, ένας από τους πιο ευφυείς παίκτες στην Ευρώπη. Ο Σχορτσιανίτης, το τεράστιο ελληνικό κεφάλαιο, μπαίνει σε μια νέα χρονιά με χίλιες προσδοκίες στις οποίες θα κληθεί να ανταποκριθεί. Στα φιλικά, πάντως, έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Ο Μπουρούσης, που μέχρι τώρα στην καριέρα του θα μπορούσε κάθε χρόνο να ψηφίζεται ο πιο βελτιωμένος παίκτης (!), φέτος με δύο εξαιρετικούς πασέρ δίπλα του (Παπαλουκάς, Βούισιτς) αναμένεται να έχει πολλά εύκολα καλάθια παίρνοντας τις καλές θέσεις. Υπάρχει ακόμη ο Πρίντεζης με τα πλούσια αθλητικά προσόντα που δίνει σημαντικές βοήθειες αλλά και ο Βουγιούκας που πέρσι ήταν ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Τέλος, ο Έρτσεγκ είναι καλός παίκτης και έρχεται με παράσημο την πρόσφατη δήλωση του Ίβκοβιτς: «αυτός σε δύο χρόνια θα είναι στους κορυφαίους της Ευρώπης».

Καλά τα μετρήσατε, αναφέραμε 14 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνεται… χαμός ακόμα και για μια θέση στη δωδεκάδα. Οι 3 μικροί που συμπληρώνουν το ρόστερ, Σλούκας, Γιαννόπουλος και Καραθανάσης δύσκολα θα βρουν φέτος ευκαιρίες, αν και ο πρώτος ήταν εντυπωσιακός με τους εφήβους και σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητος από τον Γιαννάκη.

Με όπλα, λοιπόν, τη δίψα και το μεγάλο και πλούσιο ρόστερ ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία ακόμη χρονιά με το ίδιο μότο: «φέτος ήρθε η ώρα μας». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν όλους τους τίτλους, με μοναδικό αντίπαλο εντός συνόρων φυσικά τον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα υπάρχουν μεγάλοι και έμπειροι παίκτες αλλά και νέοι και ταλαντούχοι. Ένα από τα πιο πλήρη και ακριβά ρόστερ όλων των εποχών στην Ευρώπη παρατάσσεται φέτος με στόχο τα πάντα. Η λεπτομέρεια; Για να το πετύχει θα πρέπει να ανέβει όλα τα σκαλιά που δεν κατάφερνε τα προηγούμενα χρόνια.

“Good night, and good luck”
by BEN

Υ.Γ.: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο νέος διαγωνισμός άρχισε και από εσάς ζητάμε μια χάρη. Όσοι έχετε ήδη αποφασίσει ότι θα λάβετε μέρος σε αυτόν, σας παρακαλούμε να στείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής (ένα απλό e-mail με το όνομά σας) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αρχίσουμε να στήνουμε το νέο πρωτάθλημα (το Age of Basketball Champion). Δεν χρειάζεται να φτιάξετε τις ομάδες σας από τώρα, αυτό κάντε το όποτε θέλετε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

otan lete ena email me to onoma mas enoite onoma tis omadas?

Age of Basketball είπε...

Εννοούμε ένα email με το όνοματεπώνυμό σας. Τίποτε άλλο.

Μετά θα σας δώσουμε τον κωδικό για να μπείτε στο πρωτάθλημα. Θα μπείτε, όποτε θέλετε μέχρι τις 20 Οκτώβρη, θα φτιάξετε τις ομάδες σας και ό,τι άλλο χρειαστεί (δήλωση του username για να ξέρουμε ποιες ομάδες είναι δικές σας) θα ενημερωθείτε μέσω mail. Τα ονόματα των ομάδων δεν χρειάζεται να μας τα δώσετε, αρκεί απλώς μία από αυτές να ξεκινάει με τη λέξη team.
Rasheed.

mike είπε...

Ρε παιδια μεταξύ μας τώρα.. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλύτερο υλικό από τον ΠΑΟ φέτος; Πραγματικά σκάλωσα με την αναφορά των ονομάτων ένα-ένα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια δίνω στον Ολυμπιακό 50% πιθανότητες στην αρχή της χρονιάς. Οι προυποθέσεις είναι σχεδόν τέλειες. Άντε να δούμε!
Πάντως φέτος περιμένω με αγωνία να δω και την ομάδα μου να ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά (από το ημι-υπόγειο που πέσαμε πέρυσι). Ναι, ΠΑΟΚ είμαι :-)

Ανώνυμος είπε...

Οχι,διαφωνώ.Ο Παο ισως εχει καλύτερα ονόματα στο 1 και 4 ,ο ΟΣΦΠ στο 3 και 5 και θεωρητικά ισοδύναμοι στο 2.
Ολα αυτά στη θεωρία ή καλύτερα στα χαρτιά.Στην πράξη αναμένω να διαψευσθούμε.

ΥΓ.Μίλαγα με εναν φίλο Σέρβο και ως προς τον Μιλόσεβιτς παρότι οπαδος του Ερυθρού Αστέρα ήταν απαισιόδοξος: Μου έλεγε εχει φοβερό ταλέντο αλλα στην Σερβία θεωρείται τεμπέλης γιατι εξελίχθηκε ελάχιστα με βάση τις δυνατότητες του.Μένει να δούμε αν όντως φταίει αυτό για την μη -εξέλιξη του ή άλλοι παράγοντες.

Age of Basketball είπε...

@Mike&Ανώνυμος: Δεν ξέρω ποιου το υλικό είναι καλύτερο ή προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα, πάντως του Ολυμπιακού είναι σαφώς πιο πολυπρόσωπο, άρα και με περισσότερες λύσεις. Θα φανεί στην πορεία.

Για τον ΠΑΟΚ θα τα πούμε αυτές τις μέρες, αν και όντως έχει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Απ'τον Μιλόσεβιτς είναι αλήθεια ότι περιμέναμε περισσότερα όταν ήταν νέος. Θα τον δούμε φέτος πάλι στη χώρα μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στα γκαρντ υπάρχουν άλλοι 4 παίκτες που θα παίζουν αρκετά.

BEN