ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Παραλήρημα


Θα μπορούσα να ξεκινήσω και το σημερινό άρθρο με ακριβώς τις ίδιες λέξεις όπως και το χτεσινό. Για να μην επαναλαμβανόμαστε όμως, θα περάσω κατευθείαν στην ουσία. Γράψαμε χτες για την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, αλλά και το άδειασμα του Ιωαννίδη στον Ομοσπονδία. Σχεδόν σε κανένα μέσο δεν είδα να κρίνεται η δήλωση Ιωαννίδη ως άδειασμα, αλλά για μένα η σημερινή απάντηση ήταν αναμενόμενη.

Η ΕΟΚ χρησιμοποίησε τον γενικό γραμματέα της και τον FIBA Europe για να στείλει το μήνυμά της στον κόσμο. Και μας… έστειλε όλους.

Πρώτα, για να μην εκτεθεί περισσότερο με ρεπορτάζ από τα γήπεδα την ημέρα των αγώνων, ανακοίνωσε μόνη της την αναβολή της αγωνιστικής του Κυπέλλου. Έτσι, «κατόπιν αιτήματος των ομάδων», κανείς δεν θα πάει στα γήπεδα να μάθει από κοντά αν όλοι οι παίκτες της Α2 δεν θα έπαιζαν. Επικοινωνιακά σωστή κίνηση, η οποία δείχνει ήττα, αλλά μειώνει τις απώλειες. Άλλη ομορφιά έχει να το λέω εγώ από εδώ, κι άλλη να πάει κόσμος στο γήπεδο, ή απλώς δημοσιογράφοι και να υπάρξουν φωτογραφίες με άδειους πάγκους, παίκτες με πολιτικά, κτλ, έτσι δεν είναι;

Και μετά ήρθε και το κυρίως πιάτο της ημέρας. Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης έκανε λόγο για το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Τι; Δεν περιμένατε η Ομοσπονδία να απαντήσει μόνο σε εκείνο που την πονούσε περισσότερο; Κάλεσε τον υφυπουργό να αφήσει την Ομοσπονδία μόνη της και να μην μπλέξει την Πολιτεία στα πόδια της. Σε ποιο θέμα; Της βίας και του ντόπινγκ! Το ντόπινγκ το οποίο προφανώς είναι μειωμένο στο μπάσκετ, αφού τα περισσότερα στεροειδή είναι άχρηστα στους αθλητές (δεν μιλάω για τα ναρκωτικά), εξ ου και οι σπάνιες περιπτώσεις ντοπαρισμένων στο μπάσκετ. Και η βία στα γήπεδα, το πρόβλημα με την οποία βεβαίως και το έχει λύσει τόσα χρόνια μόνη της η Ομοσπονδία, ώστε να μην χρειάζεται καπέλωμα από την Πολιτεία, έτσι δεν είναι;

Και μετά τον Τσαγκρώνη, μίλησε και ο «πατέρας του ελληνικού μπάσκετ», όπως τον αποκάλεσε πρόσφατα ο Σιγάλας. «Τα προβλήματα με τα οποία ασχολούνται τώρα στο ελληνικό μπάσκετ είναι μικρά. Οι ίδιοι οι απεργοί θα έπρεπε να ασχοληθούν με μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην οποία είμαστε πια έτοιμοι να επιστρέψουμε». Προβλήματα όπως η ασφάλιση των αθλητών, δηλαδή το να καλύπτονται σε περίπτωση τραυματισμού και να τους κολλάνε ένσημα, είναι μικρά. Προβλήματα όπως το δικαίωμα του Έλληνα να εργαστεί στη χώρα του, είναι μικρά. Προβλήματα όπως η εξασφάλιση των παικτών ότι θα πληρωθούν τα λεφτά τους, είναι μικρά. Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα κατά τον Βασιλακόπουλο και πρόβλημα για το οποίο οι αθλητές (επαναλαμβάνω, οι αθλητές) θα πρέπει να αγωνιστούν, είναι το πόσα λεφτά θα βάλουν στην τσέπη τους οι πρόεδροι και η ΕΟΚ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, των οποίων η κεντρική διαχείριση θα πλήξει τις εύρωστες ομάδες, θα βοηθήσει, ίσως, 4-5 ομάδες, και θα δυσκολέψει τον τηλεθεατή (δεν πάει να πει ότι θα τα πάρει η ΕΡΤ, που και να τα πάρει, πάλι Πανελλήνιο θα βλέπουμε όλο το χρόνο). Και που σε τελική ανάλυση δεν θα έπρεπε να αφορά τον εργαζόμενο αθλητή.

Και μετά το παραλήρημα συνεχίστηκε με αναφορά σε «σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ. Κάποια στιγμή θα μιλήσω με στοιχεία». Λοιπόν, το καταγγέλλω. Τέτοιες ατάκες είναι κλεμμένες από τον Μπογονικολό, απαράδεκτο να τις οικειοποιούνται άλλοι. Κάποια στιγμή, ο FIBA Europe, θα μιλήσει με στοιχεία ότι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ομοσπονδία οι αθλητές και η Πολιτεία. Την Ομοσπονδία, η οποία έχει πρόεδρο χωρίς στόμα (Μιαούλης) και ένα… απλό της μέλος να λύνει και να δένει στο μπάσκετ. Έτσι δεν είναι;

Όμως, ο Βασιλακόπουλος δεν σταμάτησε εκεί. Τόλμησε να μιλήσει και για το περσινό θέμα της ασφάλισης των παικτών της Α2. Κομπάζοντας ανέφερε ότι η ΕΟΚ κάλυψε τα απαιτούμενα χρήματα στην ασφαλιστική, αλλά η Πολιτεία δεν της τα έχει δώσει ακόμη πίσω! Να θυμίσω τι είχε γίνει πέρσι; Είχε φτάσει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος να πει ότι θα βάλει τα χρήματα της ασφαλιστικής κάλυψης των παικτών της Α2 από την τσέπη του και την τσέπη των διεθνών, από το πριμ του Μουντομπάσκετ. Τότε μόνο, ντροπιασμένη, η Ομοσπονδία βγήκε και είπε ότι θα τα καλύψει εκείνη, εφόσον τα πάρει πίσω από την Πολιτεία.

Αντί δηλαδή να βρει λύση που να είναι μόνιμη, αντί να πιέσει τα σωματεία να ασφαλίσουν τους παίκτες, αντί να συνεργαστεί με την Πολιτεία κινούμενη προς την ασφάλιση των αργαζομένων, εκείνη έδωσε χρήματα σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, περιμένοντας, μετά από συμφωνία, να τα πάρει πίσω από την Πολιτεία. Το θέμα είναι τόσο τραγελαφικό που δεν μπορεί ούτε να γελάσει κανείς.

Και φέτος η ΕΟΚ περηφανεύεται κιόλας για την ενέργειά της αυτή την περσινή και με 3 «θα» υποσχέθηκε ότι «θα» βρεθεί λύση και «θα» καλυφθεί η ασφάλιση των παικτών ξανά (πάλι με λύση προσωρινή). Στο τέλος, μίλησε για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (όχι στην ΕΟΚ, τι νομίζατε;) αλλά στην Πολιτεία, επειδή… δεν καταπολεμά το ντόπινγκ. «Γεια σου... Γιώργο», «κουκιά σπέρνω», δηλαδή…

by Rasheed.

4 σχόλια:

mike είπε...

"Το ντόπινγκ το οποίο προφανώς είναι μειωμένο στο μπάσκετ, αφού τα περισσότερα στεροειδή είναι άχρηστα στους αθλητές (δεν μιλάω για τα ναρκωτικά), εξ ου και οι σπάνιες περιπτώσεις ντοπαρισμένων στο μπάσκετ."

Κάποα στιγμή θα ήταν πολύ καλό να γράψετε ένα άρθρο για τα είδη ντόπινγκ και που ενδείκνυται τι και γιατί. Είναι γνώσεις που χρησιμεύουν σε κουβέντες στις οποίες πολύς κόσμος έχει άποψη "άκουσα από τον τάδε ότι.."

Σόρυ για το άσχετο κόμεντ..
Όσον αφορά το θέμα του άρθρου, συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνετε αλλά σχεδόν όλοι έχουν θάψει τις πραγματικές του διαστάσεις. Αυτά. Καλό βράδυ!

"We need knowledge, not information"

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά διάβασα τις δηλώσεις χθες, πριν διαβάσω το δικό σας άρθρο. Πραγματικά μου σηκώθηκε η τρίχα, ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Παλιά δεν καταλάβαινα γιατί τον βρίζουν στα γήπεδα, τώρα πλέον καταλαβαίνω. Ελπίζω ο κόσμος να διαβάζει και να ενημερώνεται και να μην ακούει αυτά που λέει ο τύπος και να τα θεωρεί σωστά. Ά ρε Ελλάδα, πραγματικά ντρέπομαι που είναι πρόεδρος της FIBA. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολυ καλο αρθρο...
Πολυ καλη δουλεια...δεν εχω δει καποιο αναλογο αρθρο στον τυπο για αυτο το θεμα.
keep up the good work

Age of Basketball είπε...

@mike: Θα έρθουν τα άρθρα που ζητάς, το είχαμε ήδη στο μυαλό μας, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω ότι τα ζήτησες.

@ανώνυμος: Έτσι είναι. Κάποια από τα όσα λέει είναι ιδιαίτερα ακραία.

@Vasilis: Σε ευχαριστούμε φίλε.
Rasheed.