ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Γροθιές, ναρκωτικά και φούσκες


Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Κιντέλ Γουντς, ήξερε, αλλά μάλλον προσπέρναγε το γεγονός, ότι πρόσθετε στη «μηχανή» του έναν παίκτη με εντυπωσιακά προσόντα, αλλά και ακόμη πιο εντυπωσιακό «ποινικό μητρώο». Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο Γουντς έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του πολύ περισσότερο για τις πράξεις του εκτός παρκέ, παρά με τις εμφανίσεις του. Ο Γουντς έχει φτιάξει το όνομα του με τα ποικίλα κατορθώματά του τα τελευταία 4 χρόνια. Ας τα θυμηθούμε:

1. Το 2004 συνελήφθη… για άσκηση βίας σε ζώα. Ο ίδιος, με δηλώσεις του, παραδέχθηκε την ενοχή του και αποκάλυψε ότι οργάνωνε κυνομαχίες στο σπίτι του, βάζοντας συχνά δύο σκύλους του, πιτ μπουλ (ονόματι Χόλιγουντ και Σούγκαρ), να συμμετέχουν! Όταν η Χόλιγουντ βρέθηκε βαριά τραυματισμένη και εγκαταλελειμμένη, τα δύο σκυλιά πήρε μπόγιας, και επιβλήθηκε στον Γουντς 80 ώρες κοινωνικής εργασίας και υποχρεωτική κατάθεση δωρεά, ύψους 10.000 δολαρίων, σε μια ανθρωπιστική κοινότητα του Όρεγκον.

2. Την ίδια χρονιά, λίγο καιρό αργότερα, ο Κιντέλ βρέθηκε να οδηγεί χωρίς να έχει στην κατοχή του δίπλωμα και ασφάλεια και, σα να μην έφτανε αυτό, ο έλεγχος που διενέργησε η αστυνομία στο αυτοκίνητό του αποκάλυψε μια σημαντική ποσότητα μαριχουάνας!

3.
Με τη χρονιά του στον Ολυμπιακό να κυλάει ήσυχα από άποψη συμπεριφοράς, έφτασε ο 3ος τελικός της Α1, στο τέλος του Μάη, κατά τον οποίο ο Γουντς είχε ένα επεισόδιο με τον Τομάσεβιτς, τον οποίο προσπάθησε να χτυπήσει. Για αυτό τιμωρήθηκε με 6000 ευρώ. Η ευθύνη, φυσικά, συνήθως είναι κοινή σε τέτοια επεισόδια, αλλά δύσκολο να θεωρηθεί τυχαίο ότι ενεπλάκη ο συγκεκριμένος παίκτης του Ολυμπιακού.

4. Η καριέρα του στον Ολυμπιακό έλαβε και επίσημα τέλος όταν σε έλεγχο μετά τον 4ο τελικό της Α1 βρέθηκε θετικός για χρήση ινδικής κάνναβης, δείχνοντας ότι δεν είχε ξεπεράσει τις παλιές συνήθειες. Τέτοια παραπτώματα σαφώς είναι ασυγχώρητα συνήθως στις ομάδες του Γιαννάκη.

5. Η μετεγγραφή του στη Φορτιντούτο, χάρη κυρίως στη συμπάθεια που τρέφει για αυτόν ο Σάβιτς, έδειξε ότι θα μπορούσε να παίξει και άλλη χρονιά σε καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Γρήγορα, ωστόσο, έγινε γνωστός στην Μπολόνια, όταν έμπλεξε σε καυγά στους δρόμους της πόλης που κατέληξε με τον Γουντς να γρονθοκοπά έναν ταξιτζή!

6.
Η… σαπουνόπερα των κατορθωμάτων του έχει, προς το παρόν, τελευταίο, αλλά και πιο εντυπωσιακό, επεισόδιο αυτό που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης της Φορτιντούτο, όταν ο, 18χρονος Βούλγαρος γκαρντ, Χρίστο Ζαχάριεφ (τον θυμάστε γιατί πέρυσι είχε κάνει μερικές προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό) χτύπησε ύπουλα κάτω από τη μέση τον Γουντς σε μια προσπάθεια του για λέι απ. Ο Αμερικανός έπεσε στο πάτωμα αλλά σηκώθηκε γρήγορα για να επιτεθεί φραστικά στον συμπαίκτη του. Όταν αυτός του έριξε μπουνιά, ο Γουντς… θόλωσε (δεν το περιμένατε είπατε;) και επιτέθηκε με βία πάνω στον Ζαχάριεφ γρονθοκοπώντας τον μέχρι σημείου που τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Ο Γουντς, είχε τη στήριξη της διοίκησης (Αγγελόπουλοι πέρυσι, Σάβιτς φέτος) και τις δύο χρονιές, παρά τις μέτριες εμφανίσεις του, αλλά φρόντισε να τη χάσει πανηγυρικά με την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Το πιθανότερο, πλέον, είναι να χάσει τη θέση του και στη Φορτιντούτο και είναι μια σημαντική απορία το ποια ομάδα θα τον εμπιστευτεί.

Οι απρόσμενες συμπάθειες που βρήκε στον κόσμο του Ολυμπιακού δεν έχουν καμία λογική βάση, αφού, εκτός από τα ωραία καρφώματα, ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν προκλητικά αδιάφορος στην άμυνα και με μεγάλες διακυμάνσεις στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή Ευρωλίγκα είχε 9 αγώνες με 17+ πόντους και 9 αγώνες που έβαλε το πολύ 4, ενώ είχε 5 αγώνες (κάτι παραπάνω από το 1/5 των συνολικών αγώνων του δηλαδή) με αρνητικό ranking στην αξιολόγηση τη Ευρωλίγκας!

Ασταθής στις εμφανίσεις του, νωθρός στο παρκέ και πρωταγωνιστής σε πολλά αρνητικά επεισόδια εκτός αυτού, ο Γουντς έχει μια καριέρα με λίαν αμφίβολο μέλλον…

“Good night, and good luck”

by BEN

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμήστε μου λίγο: το 2002 δε είχε τιμωρηθεί για χρήση κάνναβης ο Φόρεστ
του Ολυμπιακού στον τελικό του πρωταθλήματος; Τι έγινε από τότε; Νομομοποιήθηκε η κάνναβη;

Age of Basketball είπε...

Όντως ο Φόρεστ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση μαριχουανας το 2002 και τιμωρήθηκε κατά τη διάρκεια των πλέι οφς.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα αυτό το παιδί και έχει και γ*** τα προσόντα.
Το στατιστικά από το ranking το έβαλες για να μας συγχίσεις που δεν ξέραμε τι μας ξημέρωνε με αυτόν τον παίκτη ή για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα....

Age of Basketball είπε...

Βασικά, τα στατιστικά εξυπηρετούσαν την άποψη που κατέθετα. Αλλά, από αυτήν την άποψη μπορείς να τα εκλάβεις και προς σύγχυση και προς προετοιμασία..!
BEN