ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Το γκολ του Άλεν και το... ανέκδοτο


Δεν θα πούμε πολλά σήμερα, καθώς η ημέρα ανήκει στον διαγωνισμό του Age of Basketball που υπάρχει πιο πάνω. Όμως θέλω λίγο να σχολιάσω τα πρώτα μηνύματα από το NBA.

Δεν ξέρω πόσοι είδατε τις δηλώσεις του Ρέι Άλεν από την Ιταλία, όπου βρίσκονται οι Σέλτικς, αλλά ήταν πραγματικά δηλώσεις μεγαλείου. Ο Άλεν τόλμησε μία κοινωνική ανάλυση της αναγκαιότητας επέκτασης του NBA στην Ευρώπη, ουσιαστικά κατηγορώντας τους Αμερικανούς ως ρατσιστές και αναφέροντας ότι με την επέκταση μπορεί τα πράγματα να βελτιωθούν και όλα αυτά να οδηγήσουν σε περισσότερη ειρήνη στον πλανήτη.

Ο καλύτερος σουτέρ του NBA θεωρεί ότι οι ρατσιστές είναι αδαείς για τους άλλους πολιτισμούς και ότι με την επέκταση θα μάθουν κι άλλες κουλτούρες διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και μειώνοντας τη μισαλλοδοξία τους. Βέβαια, αν διαβάσετε τις δηλώσεις του (επακριβώς μεταφρασμένες στο link που σας δίνω) φαίνεται ότι έχει συναίσθηση του τι λέει και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα λόγια του.

Μόνο «μπράβο» μου έρχεται να πω στον Άλεν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι μεγάλος κι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όσο για… τα μέσα στις γραμμές, νομίζω ότι όλοι περιμένουμε το… πείραμα της Βοστόνης, η οποία είναι η μόνη ομάδα στα τελευταία 15 χρόνια που δοκιμάζει να ταιριάξει τέτοια τριάδα παικτών. Όλες οι άλλες σταματούσαν στους δύο (Μπουλς, Τζαζ, Λέικερς). Ίσως μόνο το Χιούστον των Ολάζουον, Πίπεν, Μπάρκλεϊ του 1999, αλλά τότε κανείς από τους τεράστιους αυτούς παίκτες δεν ήταν στην ακμή του, όπως είναι τώρα οι Γκαρνέτ, Άλεν, Πιρς.

Ο Μικαέλ Πιετρούς τελικά αγάπησε ξαφνικά του Ουόριορς. Προφανές, μιας και είδε ότι δεν τον έδιναν. Αν οι Μαϊάμι τον θέλουν τόσο πολύ, θα τον πλησιάσουν τον Ιούνιο που θα είναι ελεύθερος.

Και για να τελειώσουμε με κάτι ευχάριστο… Το πιο σύντομο ανέκδοτο στο NBA; Ο Βαρεζάο ζήτησε 66 εκατομμύρια δολάρια για 6 χρόνια από τους Καβαλίερς!

Rasheed.

4 σχόλια:

El Pollo Diablo είπε...

Βαρεχάο? Ποιός είναι ο Βαρεχάο? Αυτός, που αν δεν κοπάναγε το Ζήση, δεν θα τον ήξερε η μάνα του. Λοιπόν αυτός ή που του έχει σαλέψει, ή που άκουσε τον James και την έχει δει κράμα Jabbar και Robinson μαζί, ή που έχει συμφωνήσει αλλού και πουλάει τρέλα για να τον αφήσουν. Υπάρχουν τουλάχιστον καμια δεκαριά 5αρια που θα έκαναν την ίδια δουλεια με το 20% των χρημάτων. Αυτά ακούει ο C-Webb και τρελαίνεται, που δεν βρίσκει ομάδα με τα λεφτά που θέλει...

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Φίλε, αυτός ακριβώς είναι ο Βαρεζάο! Όπως τον περιγράφεις...

Όσο για το πόσοι ψηλοί καλύτεροι υπάρχουν, όντως είναι πολλοί. Και μερικοί (όπως ο Webber) άλλης τελείως κλάσης.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

66 να ειναι οι ώρες του...

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Ακραίο το χιούμορ σου φίλε, αλλά καταδεικνύει εύγλωττα (και ακίνδυνα) το πώς νιώθει για τον Βραζιλιάνο παίκτη η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων.

Και για να συμπληρώσω κάτι σε αυτό, απ' όσα έχω μάθει, αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που ο Ολυμπιακός δεν έχει στραφεί επίσημα ακόμη στην περίπτωση του Βαρεζάο. Ο οποίος, βεβαίως, ελπίζει ότι με τον ΛεΜπρον θα πάρει τουλάχιστον τα 2/3 από αυτά που ζητάει από το Κλίβελαντ.
Rasheed.