ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Θυμίζει Ελλάδα;


Την ώρα που ακόμη η Ελλάδα ζει στον «πυρετό» Ουέμπερ, οι περισσότερες ομάδες του NBA ξεκινούν την προετοιμασία τους τη Δευτέρα, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα έχουν αρχίσει όλες κανονικά. Όμως, ενώ αυτό είναι καθαρά… ελληνική λογική, φέτος τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ας τα δούμε στα γρήγορα:

- Οι Πίστονς αφήνουν να διαρρεύσει στις εφημερίδες τους ότι ο Κρις Ουέμπερ δεν αποτελεί επιλογή της ομάδας για φέτος και ότι δεν θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι θέλουν να δώσουν χρόνο στους Αμίρ Τζόνσον και Τζέισον Μαξίελ. Μάλιστα, ο Τύπος στο Ντιτρόιτ το θεωρεί βέβαια ότι ο Ουέμπερ δεν θα παίξει στους Πίστονς φέτος. Αυτό που γνωρίζουν λιγότεροι είναι ότι ο Ρασίντ Ουάλας και ο Φλιπ Σόντερς πέρασαν πολλές ώρες στο τηλέφωνο το καλοκαίρι με μόνο σκοπό να φτιάξουν τις σχέσεις τους, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν φέτος! Ο λόγος είναι ότι στα περσινά πλέι οφ απλώς… δεν μιλιόντουσαν. Ταυτόχρονα, ο Ρασίντ δηλώνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος των Πίστονς στις πλάτες του, έχοντας χάσει σε 3 μήνες 11 κιλά.

- Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν έχει απαντήσει σε κανέναν αν θα παρουσιαστεί στην πρώτη των Λος Αντζελες Λέικερς. Ο Κόμπι απαίτησε παίκτες, έριξε τον εγωισμό του διαρρέοντας ότι θα δεχτεί μέχρι και τον Σακίλ πίσω (ο οποίος έφυγε ως απάντηση στο δίλημμα Κόμπι ή Σακ πριν λίγα χρόνια), αλλά οι Λέικερς δεν έκαναν τίποτα. Ήθελαν τον Γκαρνέτ, αλλά δεν τον πήραν, ήθελαν τον Ζερμέν Ο Νιλ, αλλά δεν έδιναν τους Όντομ και Μπάινουμ που ζητούσε η Ιντιάνα (συγκεκριμένα δεν έδιναν τον… Μπάινουμ!), θέλουν τον Μάριον, αλλά χωρίς να δώσουν τον Όντομ (προσφέροντας τους Κουόμε Μπράουν και Ραντμάνοβιτς), οπότε μία από τα ίδια. Και ο Κόμπι βράζει. Πάντως, σύμφωνα με το site του, «το site του Κόμπι, θα είναι εκεί την πρώτη ημέρα να σας μεταφέρει τον παλμό», οπότε μάλλον… θα είναι και ο Κόμπι.

- Ο Μάρκο Γιάριτς άρχισε επισήμως να γκρινιάζει στις 29 Σεπτεμβρίου 2007 για τη μετεγγραφή Γκαρνέτ. Και όταν λέμε γκρινιάζει εννοούμε: «Θέλω να φύγω. Θέλω να παίξω αλλού». Μη νομίζετε ότι αυτό θα μείνει έτσι. Ο Γιάριτς είναι παραδοσιακός Σέρβος παικταράς. Όταν αρχίσει την γκρίνια... δεν σταματάει.

- Πάμε και στο Κλίβελαντ; Η κατάσταση εδώ αρχίζει να έχει πλάκα. Ο ατζέντης του Πάβλοβιτς αρνείται να σηκώσει το τηλέφωνο και να απαντήσει στους διοικούντες όσο η προσφορά είναι 2.8 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αλλά οι Καβς πιστεύουν ότι ο παίκτης δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει περισσότερα αν φύγει για Ευρώπη (δηλαδή πάνω από 1.5 εκατομμύρια ευρώ), οπότε απλώς περιμένουν. Ο Βαρεζάο βρίσκει και τα κάνει, αφού είναι γνωστό ότι ζει στον κόσμο του. Τι ζητάει ο Βραζιλιάνος σαλτιμπάγκος; Ούτε λίγο ούτε πολύ 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Οι Καβς έκλεισαν εκείνο το τηλεφώνημα τόσο γρήγορα και με τόση δύναμη, που έγινε σεισμική δόνηση στο Κλίβελαντ (μη βάλω μέσα και τα γέλια). Ποιο είναι όμως το ζουμί; Το ζουμί κρύβεται αλλού. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, όπως κάθε αστέρας που σέβεται τον εαυτό του στο NBA, έχει άποψη για κάθε κίνηση της ομάδας του, οπότε βγήκε και μίλησε και… όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. «Θέλω και τον Πάβλοβιτς και τον Βαρεζάο στην ομάδα. Όχι μόνο τον έναν από τους δύο. Τους θέλω και τους δύο. Δεν μπορώ να φανταστώ την ομάδα χωρίς αυτούς. Είναι βασικά κλειδιά στο πώς θέλω να παίζουμε. Ελπίζω οι Καβαλίερς να καταλάβουν και να πράξουν το σωστό». Όχι που δεν θα μίλαγε…

- Το μεγαλείο των Μπουλς όταν κάνουν συμφωνίες συμβολαίων το θυμόμαστε όλοι από την εποχή του Τζέρι Ουέστ, που άδειαζε τους παίκτες και το Σικάγο έκανε 6 χρόνια να συνέλθει. Μάλλον, ο Τζον Πάξον είναι άξιος συνεχιστής του, σύμφωνα με όσα δείχνουν οι δηλώσεις του στο περιθώριο της ανανέωσης των συμβολαίων των Λούολ Ντενγκ και Μπεν Γκόρντον. «Θέλουμε να τους κάνουμε ένα πολυετές συμβόλαιο. Όμως, πρέπει και οι δύο να καταλάβουν ότι αυτό σημαίνει σιγουριά. Ακόμη κι αν έχουν έναν καταστροφικό τραυματισμό θα πληρωθούν. Οπότε, κάτι πρέπει να δώσουν στην ομάδα κάνοντας υποχώρηση (στο οικονομικό μέρος) μιας και τους προσφέρουμε τέτοια ασφάλεια. Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε καλή πρόταση, αλλά πρέπει κι εκείνοι να σκεφτούν την ασφάλεια που τους προσφέρουμε», είπε ο Πάξον. Εγώ λέω να πληρώσουν από την τσέπη τους αν τολμήσουν και τραυματιστούν και να αποζημιώσουν και όλους τους κατόχους διαρκείας της ομάδας. Και μάλιστα να περάσει νόμος, όταν οποιοσδήποτε εργαζόμενος τραυματίζεται σοβαρά, αρρωσταίνει ή πεθαίνει να αποζημιώνει την επιχείρηση, επειδή τόλμησε να το πάθει.

- Ο Μπαρόν Ντέιβις δεν παίρνει το συμβόλαιο που ζήτησε από τους Ουόριορς. Τι σημαίνει αυτό; Αν δεχτούμε τα όσα είπε ο Βαρόνος: «Αν δεν μου ανανεώσουν το συμβόλαιο τώρα, το καλοκαίρι του 2008 φεύγω χωρίς να συζητήσω τότε για ανανέωση», είχε πει πριν από 15 ημέρες. Για να δούμε.

- Ο Μικαέλ Πιετρούς είναι ακόμη στη Γαλλία για όσους είχαν απορία…

by Rasheed.

4 σχόλια:

Panayiotis είπε...

wraio arthro.gia na doume.. o Bryant thelei kalous sympaiktes kai dikaiologimena giati enas Odom den fernei tin anoixi.. exei mathei ston prwtathlitismo k den mporei na vazei kathe paixnidi 80 pontous gia na nikisoun oi Lakers.Exallou xerei oti ta osa k na pei den tha tou pei kanenas tpt..pantws oi Lakers nomizw xreiazonte mia enisxysi sto 3 k sto 5 k den xerw se an o Fisher tha diatirisei tin palia tou kali parousia.
Gia ti Minessota den xerw poios tha sikwsei to varos fetos an k tous vlepw sigoura ektos playoffs proswpiki m ektimisi afou den exoun pleon ton paikti igeti.
Twra o LeBron ti kalo vrike ston Pavlovic k ton Varejao mono aftos xerei! o Pavlovic prokeite gia enan aplo kalo playmaker pou einai ergaleio k ine mia xara plin omws oxi anantikatastatos alla gia ton Varejao ti na peis..den ime prokatelimenos enantion tou logw tou epeisodiou me ton Zisi alla den milame gia axiologo paikti.
Gia tous Bulls pou diathetoun mia poly kali neaniki omada meta apo ta lithina xronia einai krima na min ananewsoun aftoi oi paiktes k einai sigouro oti o Paxson toso kairo pou epeze stous Bulls k twra ws stelexos den emathe k to kalytero management...

Age of Basketball είπε...

@Panayiotis: Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα φίλε. Στον Κόμπι δεν πρόκειται κανείς να πει τίποτα, αλλά οι Λέικερς θέλουν οπωσδήποτε πρωτοκλασάτο παίκτη (-ες).

Με τον Βαρεζάο εγώ είμαι προκατειλημμένος, αλλά πέραν τούτου στο παρκέ είναι ένα τελείως μέτριο τεσσάρι που δεν έχει ιδιαίτερες κινήσεις, δεν έχει πολύ καλό σουτ και την έφεσή του στο ριμπάουντ μπορείς να τη βρεις κι αλλού. Και προφανώς δεν είναι για 10 εκ. δολάρια.

Ο Πάξον θα συναντήσει αντιδράσεις αν πάει να χάσει τους δύο, οπότε μάλλον θα αλλάξει ρότα. Εκτός κι αν ετοιμάζει έδαφος για ανταλλαγή.

Τους Τίμπεργουλβς τους βλέπω κι εγώ εκτός πλέι οφ φέτος.

Σε ευχαριστούμε που μας διαβάζεις.
Rasheed.

Unknown είπε...

Δεν μπορεσα να αντισταθω,

διαβαζω age of basketball ακομα και στις διακοπες :)

Ωραιο το αρθρο, να δουμε τι θα γινει τελικα με τις ομαδες στο ΝΒΑ. Προσωπικη μου αποψη ειναι το επιπεδο στο ΝΒΑ εχει πεσει σε σχεση με το επιπεδο παλαιοτερα και κυριως το θεαμα που προσεφεραν οι ομαδες τα παλαιοτερα χρονια ηταν καλυτερο.

Οσον αφορα τον Παβλοβιτς, μιας και παρακολουθησα αρκετα παιχνιδια των Cavs στα πλει-οφ και στους τελικους, πιστευω οτι ειναι πολυ αξιολογος παικτης και δεν παιρνει τον χρονο που θα επρεπε να παιρνει (μ.ο 9 λεπτα-και δεν ειναι ο μονος Ευρωπαιος που το παθαινει αυτο στην Αμερικη). Ειναι φοργουορντ παρεπιπτοντως...οσο για τον Βαρεχαο, τα λογια περιττα. μετριος παικτης και σιγουρα δεν αξιζει τοσα οσα ζηταει.

Να δουμε τι θα κανει το Σικαγο φετος, αγαπημενη ομαδα ουτως η αλλως μιας και μεγαλωσαμε με Michael :)

Παντως η μεγαλη αναμονη παει για τους φετινους Celtics

υγ. Υπαρχουν καποια ατομα που διαβαζουν και σχολιαζουν στο Blog αρκετα συχνα, ισως θα ηταν καλυτερα να μην μας ευχαριστειτε συνεχεια :)

Age of Basketball είπε...

@Panos: Φίλε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια (δεν άντεξα, δεν άντεξα σου λέω)! Αφού μας διαβάζεις και στις διακοπές, να μην πούμε ένα "ευχαριστώ".

Τον Πάβλοβιτς τον θεωρώ κι εγώ αξιόλογο παίκτη, τουλάχιστον πολύ πιο αξιόλογο από τον Βαρεζάο. Νομίζω ότι και ο πρώτος Παναγιώτης τον θεωρεί καλό (αν κατάλαβα τα όσα γράφει). Οι Καβαλίερς παίζουν το γνωστό παιχνίδι των ομάδων του NBA με τους Ευρωπαίους παίκτες, οι οποιοι είναι παίκτες δεύτερης κατηγορίας γι' αυτές, όσο καλοί κι αν είναι.

Τους Σέλτικς τους περιμένω κι εγώ φέτος και νομίζω οι περισσότεροι φίλοι του NBA. Έχουν και το όνομα που... τραβάει (πώς να το κάνουμε), αλλά και τους παίτκες πια. Θα δούμε...

Αφού μας διαβάζεις και στις διακοπές, λοιπόν, stay tuned, γιατί ετοιμάζουμε διαγωνισμό με τα πρώτα πραγματικά δώρα! Πληροφορίες προσεχώς... (μου ξέφυγε, μην το πείτε στον BEN).
Rasheed.