ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σαν κακές… πεθερές!


Το συναπάντημα των ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος στους Μαϊάμι Χιτ έδωσε τροφή για σχόλια σε όλους και… για όλο το καλοκαίρι. Αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς θα χτιστεί η ομάδα γύρω τους, ποιοι βετεράνοι θα θελήσουν να υπογράψουν, ποιος θα είναι το «αφεντικό», ποιος θα παίρνει την μπάλα στην τελευταία επίθεση, αν είναι η καλύτερη τριάδα ποτέ, αν ήταν «στημένο» εδώ και χρόνια ότι θα παίξουν μαζί και κανόνιζαν να τελειώσουν τα συμβόλαιά τους ταυτόχρονα, αν θα έχουν χημεία για να πάρουν τον τίτλο, αν ο Μπος θα πάρει ποτέ προσπάθεια (επιθετικά ριμπάουντ δεν μετράνε) μετά τα μισά της τρίτης περιόδου σε κάθε αγώνα, αν είναι αλαζόνες, ακόμη και «αν ο ΛεΜπρον είναι ο Μπάτμαν και ο Ουέιντ ο Ρόμπιν, τότε ποιος είναι ο Μπος»;

Μέσα σε όλη αυτή την παραζάλη, που ξεκίνησε από τους παίκτες (ιδίως τον ΛεΜπρον και τον τρόπο που επέλεξε να ανακοινώσει την απόφασή του), συντηρήθηκε από τη νέα τους ομάδα, επεκτάθηκε και γιγαντώθηκε από τους δημοσιογράφους και καθιερώθηκε από τους φιλάθλους, υπάρχουν και οι… πικραμένοι. Και δεν εννοώ τον κόσμο του Κλίβελαντ και του Τορόντο, οι οπαδοί μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Το θέμα είναι τι λένε τα επίσημα χείλη.

Πρώτος το χορό άνοιξε ο Νταν Γκίλμπερτ, ιδιοκτήτης των Καβαλίερς, που εν θερμώ μετά την ανακοίνωση του Τζέιμς έβγαλε ανακοίνωση που ούτε σύνδεσμος οργανωμένων δεν θα έβγαζε. Μέσα σε αυτή, εν μέσω πολλών άλλων, κατηγορούσε τον Τζέιμς ότι στα πλέι οφς δεν προσπαθούσε όσο θα έπρεπε και στο 100%, αλλά «άφηνε» τα παιχνίδια. Ο Στερν γι’ αυτό (κυρίως) αλλά και για το γενικότερο «ξεκατίνιασμα» της ανακοίνωσης τον τιμώρησε με πρόστιμο.

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, το πρόστιμο των 100.000 δολαρίων δεν λειτούργησε… διδακτικά για τους υπόλοιπους παράγοντες των ομάδων, κι έτσι ο Μπράιαν Κολάντζελο, τζένεραλ μάνατζερ των Ράπτορς (και γιος του Τζέρι Κολάντζελο) ξεσπάθωσε κατά του Μπος. Ο Κολάντζελο είπε ότι οι τρεις παίκτες το σκέφτονταν από καιρό να παίξουν μαζί και ουσιαστικά το κανόνισαν το Σαββατοκύριακο του all-star game.

Και κατηγόρησε ευθέως τον Μπος ότι τα παράτησε μετά από αυτό, ότι δεν προσπαθούσε, ότι αδιαφόρησε και ότι ενώ ήταν υγιής… έκανε τον τραυματία και δεν έπαιζε!

«Μικρή σημασία έχει αν πνευματικά είχε ήδη φύγει από την ομάδα ή αν απλώς αδιαφορούσε και βαριόταν, δεν ήταν ο ίδιος. Νομίζω ότι όλοι το είδαν, αλλά κανείς δεν ήθελε να το παραδεχτεί φωναχτά», είπε ο Κολάντζελο.

Οι Ράπτορς ήταν μέσα στις θέσεις των πλέι οφς στη διακοπή για το all-star game, αλλά τερμάτισαν 9οι στην Ανατολή στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Μπος τον Μάρτιο είχε 22.0 πόντους και 9.0 ριμπάουντ σε 36.0 λεπτά ανά αγώνα, ενώ τον Απρίλιο έπαιξε μόνο 2 ματς (28π.-12ρ. και 43π.-13ρ.) από τα 8 των Ράπτορς λόγω τραυματισμού.

Όμως, ο Κολάντζελο δεν σταμάτησε εκεί. Κατηγόρησε τον Μπος ότι πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο για να επανέλθει από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο που κανονικά θα έπαιρνε λίγες ημέρες: «Παρά το ότι το πρήξιμο ήταν περιορισμένο και με τη μαγνητική να μη δείχνει ιδιαίτερη ζημιά, θεώρησε ότι έπρεπε να μην παίζει. Δεν αμφισβητώ καν τον τραυματισμό του Κρις. Σας λέω ξεκάθαρα ότι οι γιατροί έδωσαν το ‘οκ’ για να παίξει απλά υπομένοντας κάποιους πόνους στην αρχή, και προφανώς δεν ήθελε να υπομείνει τίποτα για την ομάδα και επέλεξε να μην παίξει».

Ο Κολάντζελο έκλεισε λέγοντας ότι ο Μπος τα είχε κανονίσει με τους άλλους δύο να πάνε στους Χιτ και γι’ αυτό παράτησε τη σεζόν: «Το κανόνιζαν πολύ καιρό».

Ο Μπος βρήκε, όμως, έναν αναπάντεχο υποστηρικτή στο πρόσωπο του Χέντο Τούρκογλου. Το αίμα του Τούρκογλου βράζει (ξέρουμε και από το δικό μας, δεν μας χωρίζουν και πολλά) και η απάντησή του στον Κολάντζελο ήταν σκληρό καρφί: «Είναι αστείο που μερικοί μιλάνε πίσω απ’ την πλάτη σου. Αν ο Κολάντζελο ένιωθε έτσι γιατί δεν είχε τα κότσια να το πει κατά τη διάρκεια της σεζόν; Γιατί δεν το είπε προσωπικά στον Κρις; Ο Κρις ήταν παίκτης-σημαία για τους Ράπτορς και έκανε πολλά γι’ αυτούς. Δεν νομίζω ότι θα απογοήτευε ποτέ τους συμπαίκτες του».

Ο Τούρκογλου, που πλέον θα παίζει στους Φίνιξ Σανς, μετά… πήρε φόρα και δεν είχε σταματημό: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κάτι πάει στραβά σε αυτή την ομάδα και κανείς δεν θέλει να πηγαίνει εκεί πια. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που το βλέπουν αυτό».

Ο Τούρκογλου μετά από μια απίστευτη χρονιά στους Μάτζικ πήγε στους Ράπτορς με ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, αλλά και πιστεύοντας ότι ήταν το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα. Όμως, πολύ γρήγορα άρχισαν να του… «την πέφτουν» για τα κιλά του, για το ότι δεν είχε κίνητρο και έψαχνε από τα μισά της χρονιάς στρατηγική εξόδου νιώθοντας ότι η ομάδα δεν τον στηρίζει. Τώρα πια είναι… άλλος άνθρωπος: «Δεν υποχρεούμαι να μιλάω πια γι’ αυτό γιατί είναι στο παρελθόν. Δεν με ενδιαφέρει πια τι λέει ο κόσμος για μένα, γιατί έχω καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ».

Όσο για τον Κολάντζελο, ο Τούρκογλου επανέρχεται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να πεις τέτοια πράγματα. Επιβεβαιώνει αυτό που είπα, η ομάδα αυτή έχει προβλήματα».

Ο Κολάντζελο, πάντως, μέσα στην όλη παράνοια με τον Μπος, το έπαιξε… υπεράνω: «Θεωρώ τον Χέντο φίλο και του εύχομαι καλή τύχη. Το Τορόντο είναι πόλη πρώτης γραμμής και οι Ράπτορς τρομερός οργανισμός με οπαδούς που αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση».

Πολλοί… πικραμένοι προέκυψαν από την κίνηση των τριών παικτών να παίξουν μαζί στους Χιτ και ελάχιστοι φαίνεται να ξέρουν πώς να κρατήσουν τα προσχήματα στις δημόσιες δηλώσεις τους, αλλά και τη διαφορά ανάμεσα στο τι λες από τον καναπέ σου και τι έξω από το σπίτι με μικρόφωνο μπροστά στο στόμα σου.

by Rasheed.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστευω πως υπαρχει πικρα: το ολο σκηνικο ειναι στημενο για να ασχοληθουμε και λιγο με το ΝΒΑ.Τοσο το τριο Στούτζες όσο και οι αντιδρασεις γυρω απο αυτο.
Αλλιως θα μιλαγαμε παλι για 3-4 ομαδες και οι ΧΙΤ δεν θα ηταν αναμεσα τους διχως το τριο.