ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έκοψε άλλους 3 ο Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πει ότι θα κόψει άλλους τρεις παίκτες πριν η ομάδα του ταξιδέψει στην Τουρκία για να παίξει φιλικά με Τουρκους, Νεοζηλανδούς και Ιρανούς και το έκανε, έστω την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για τους Ιβάν Ραντένοβιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Μπόγιαν Πόποβιτς, που δεν θα συνεχίσουν φέτος με την εθνική.

Ο Ίβκοβιτς προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του λέγοντας ότι προτίμησε τον Μάτσβαν από τον Ραντένοβιτς, ότι ο Μαριάνοβιτς ερχόταν 4ος στα σέντερ και ο Πόποβιτς δεν ταίριαζε στη χημεία της ομάδας φέτος.

«Ο Ραντένοβιτς είχε πολύ καλή χρονιά και έχει εμπειρία από τον τρόπο παιχνιδιού μας από την περσινή προετοιμασία, αλλά προτιμήσαμε τον Μίλαν Μάτσβαν, λόγω της εμπειρίας του από εθνικές» είπε ο Ντούντα. Μπορεί ο Ραντένοβιτς να είναι 26 και ο Μάτσβαν 21, αλλά ο Μάτσβαν αγωνίζεται κάθε καλοκαίρι με τις εθνικές της Σερβίας από το 2005.

«Είχαμε τεράστιο δίλημμα όσον αφορά ποιον σέντερ να κόψουμε, αλλά τελικά ο αρχηγός μας Κρστιτς και οι Πέροβιτς, Ραντούλιτσα είχαν το πλεονέκτημα σε σχέση με τον Μαριάνοβιτς. Δούλεψε καλά, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος, έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης ακόμα», είπε ο Ίβκοβιτς και ο πανύψηλος σέντερ θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο για να ξεχωρίσει με την εθνική.

Όσον αφορά τον Πόποβιτς, που θεωρείται έκπληξη το γεγονός ότι κόπηκε και έμεινε ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς στο ρόστερ: «Είναι θέμα χημείας. Γι’ αυτό ο Πόποβιτς δεν είναι στην ομάδα φέτος. Πέρσι η συνεισφορά του ήταν τεράστια και ήταν υπέροχος αλλά ο προπονητής πρέπει κάθε χρόνο να παίρνει τέτοιες δύσκολες αποφάσεις».

Αναλυτικά οι 14 που συνεχίζουν την προετοιμασία των Σέρβων:

Βελίτσκοβιτς, Νόβιτσα
Κέσελι, Μάρκο
Κρστιτς, Νέναντ
Μάρκοβιτς, Στέφαν
Μάτσβαν, Μίλαν
Μιλοσάβλιεβιτς, Ντράγκαν
Μπιέλιτσα, Νεμάνια
Πάουνιτς, Ιβάν
Πέροβιτς, Κόστα
Ραντούλιτσα, Μίροσλαβ
Ράσιτς, Αλεξάνταρ
Σαβάνοβιτς, Ντούσκο
Τεόντοσιτς, Μίλος
Τέπιτς, Μιλένκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: