ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ – Το τελικό ρόστερ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Νεοζηλανδούς κατά την ανακοίνωση της δωδεκάδας που θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ο θρύλος του μπάσκετ στη χώρα, Πέρο Κάμερον, παρότι έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού και είχε ουσιαστικά σταματήσει το μπάσκετ, βρίσκεται στη δωδεκάδα.

Ο Νέναντ Βούσινιτς, προπονητής των «Tall Blacks» είπε ότι ακόμη και γι’ αυτόν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα κατάφερε ο Κάμερον, αφού μέχρι και τις δύο τελευταίες προπονήσεις πριν την ανακοίνωση δεν φαινόταν ότι αυτό θα γινόταν: «Το Σαββατοκύριακο νόμιζα ότι θα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα γι’ αυτόν. Όμως, έκανε απίστευτη ανατροπή. Νομίζω ότι εξέπληξε μέχρι και τον εαυτό του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πέρο Κάμερον: «Οι δύο τελευταίες προπονήσεις ήταν οι καλύτερές μου. Ήμουν όλο και καλύτερος. Ήταν θέμα πνευματικής πρόκλησης: μπορούσα να το κάνω; Αλλά είδα βελτίωση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ήρθε ξανά φυσιολογικά».

Ο Κάμερον θα είναι βεβαίως αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας στο Μουντομπάσκετ, που είναι το τρίτο στην καριέρα του. Ο Βούσινιτς, παρότι ανακοίνωσε τη δωδεκάδα, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα αλλαγής, καθώς είναι διατεθειμένος να περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Σον Μαρκς των Νιου Όρλιν Χόρνετς: «Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά θα περιμένουμε μήπως γίνει».

Αναλυτικά το ρόστερ των Νεοζηλανδών για το Μουντομπάσκετ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: