ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μέσα ο Ρόντο, έξω Ουίλιαμς, Πολ

Σημαντική αλλαγή για τις Η.Π.Α. ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, καθώς ο Ντερόν Ουίλιαμς και ο Κρις Πολ τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ για φέτος το καλοκαίρι και στη θέση τους μπήκε στην ομάδα ο Ρέιτζον Ρόντο των Σέλτικς και ο Ρόμπιν Λόπεζ των Σανς.

Ο Κρις Πολ δεν μπόρεσε να αποθεραπευτεί εγκαίρως, όπως άλλωστε ήταν και το πιο πιθανό σενάριο, κι έτσι δεν θα ακολουθήσει την εθνική ομάδα Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ντερόν Ουίλιαμς, που εξάλλου φέτος ήθελε να περάσει το καλοκαίρι με την οικογένειά του και όχι στο γήπεδο. Οπότε και οι δύο είναι εκτός προεπιλογής, μετά από ανακοίνωση του Τζέρι Κολάντζελο. Έτσι, στο φετινό ρόστερ δεν θα παίζει κανείς από την ομάδα που πήρε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς και οι 12 είναι εκτός εθνικής για διάφορους λόγους.

Πάντως, τα καλά νέα για τους Αμερικάνους είναι ότι τα παρακάλια του Κολάντζελο στον Ρόντο έπιασαν τόπο, με τον άσο των Σέλτικς να δηλώνει ότι θα παίξει τελικά με την εθνική. Ο Κολάντζελο με τον Σιζέφσκι αρχικά δεν είχαν επιλέξει στην προεπιλογή τον Ρόντο και όταν του ζήτησαν στη συνέχεια να παίξει, εκείνος τους γύρισε την πλάτη.

Τώρα, που λογικά θα πάρει τη φανέλα του βασικού πλέι μέικερ… σπίτι του (αν δεν πειστεί ο Μπίλαπς) από την αρχή της προετοιμασίας, ο Ρόντο δέχτηκε και οι Η.Π.Α. έχουν ξανά… πλέι μέικερ, πιθανότατα μάλιστα τον καλύτερο κάτω των 30 στις Η.Π.Α.. Ο Κολάντζελο δήλωσε σχετικά: «Ο Ρόντο επιβεβαίωσε ότι θα παίξει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε μαζί μας». Και όχι άδικα…

Μαζί με τον Ρόντο στην ομάδα θα μπει και ο Ρόμπιν Λόπεζ, δίδυμος αδερφός του Μπρουκ Λόπεζ (που είναι ήδη στην προεπιλογή).

Αναλυτικά η προεπιλογή των Αμερικανών (23 παίκτες), όπως διαμορφώνεται πια, ενώ ερωτηματικό παραμένει ακόμα η συμμετοχή των Μπίλαπς και Στανταμάιρ:

Γκέι, Ρούντι
Γκόρντον, Έρικ
Γκρέιντζερ, Ντάνι
Γκριν, Τζεφ
Έβανς, Ταϊρίκ
Κάρι, Στίβεν
Ιγκουοντάλα, Αντρέ
Λι, Ντέιβιντ
Λοβ, Κέβιν
Λόπεζ, Μπρουκ
Λόπεζ, Ρόμπιν
Μέιγιο, Ο.Τζ.
Μπίλαπς, Τσόνσι
Ντουράντ, Κέβιν
Όλντριτζ, ΛαΜάρκους
Όντομ, Λαμάρ
Ουάλας, Τζέραλντ
Ουέστμπρουκ, Ράσελ
Πέρκινς, Κέντρικ
Ρόντο, Ρέιτζον
Ρόουζ, Ντέρικ
Στανταμάιρ, Αμάρε
Τζέφερσον, Αλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: