ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Έχει γίνει γελοίο, πραγματικά παρωδία"


Την Πέμπτη, λοιπόν, (Παρασκευή ξημερώματα για μας) θα τελειώσει η «τρέλα» με το πού θα παίζει ο ΛεΜπρον Τζέιμς την επόμενη σεζόν. Μία ημέρα πριν και όλοι οι μνηστήρες έχουν κάτι να επιδείξουν για να δελεάσουν τον Τζέιμς.

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν συμφωνήσει με τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος, οι Σικάγο Μπουλς με τον Κάρλος Μπούζερ, οι Νιου Γιορκ Νικς με τον Αμάρε Στανταμάιρ και οι Ντάλας Μάβερικς με τον Νοβίτσκι (που δεν πήρε όσα θα μπορούσε για να κάνει χώρο για κάποιον άλλο αστέρα στο ρόστερ). Πλέον, μένει η απόφαση του Τζέιμς, που είτε θα πάει σε έναν από τους παραπάνω, είτε θα μείνει στο Κλίβελαντ, που ως αντιπρόταση έχει τη… ζεστή πίτα της μαμάς.

Ο Τζέιμς θα ανακοινώσει την απόφασή του σε εκπομπή prime-time του ESPN, με το όλο θέμα να έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους περισσότερους αναλυτές του NBA, αλλά και από προπονητές και ανθρώπους ομάδων. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το όλο θέμα πια έχει ξεφύγει και έχει γίνει μασκαράτα, τσίρκο αν θέλετε, πέρα από τα όρια της υπερβολής και της γνωστής προπαγάνδας της λίγκας.

Ο ΛεΜπρον και το NBA (κανείς δεν πρόκειται να με πείσει ότι κάτι από αυτά είναι τυχαίο) προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές καλές εποχές για τη λίγκα, δημιουργώντας ανάλογη «τρέλα» και ενδιαφέρον από τον κόσμο, έστω κι αν τώρα πρέπει να είναι πλαστό, γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει και το NBA είναι αρκετά σκαλιά κάτω σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από 15 χρόνια.

Εντελώς... τυχαία ο Τζέιμς «πείστηκε» από τον Ουέιντ 3 μέρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του να ανοίξει λογαριασμό στο Twitter. Ακόμη και το γεγονός ότι Μπος και Ουέιντ έκαναν δηλώσεις ότι πάνε μαζί στο Μαϊάμι μια μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τζέιμς προφανώς και ήταν κατευθυνόμενο και συμφωνημένο για να δημιουργήσει μεγαλύτερη «ένταση». Όχι ότι είναι κακό να προμοτάρεις τη λίγκα σου, μακάρι να είχαν το ίδιο μυαλό (ή έστω και το μισό) και οι δικοί μας εδώ. Όμως, κάπου στο θέμα ξεφύγαμε και φτάσαμε στην υπερβολή.

Ο Σταν Βαν Γκάντι των Μάτζικ, πάντα απολαυστικός μπροστά από ένα μικρόφωνο, έθεσε το θέμα στη βάση της λογικής: «Χρειάζεσαι 15 δευτερόλεπτα για να πεις ‘Αποφάσισα να μείνω στο Κλίβελαντ’, αλλά έχουμε άλλα 59 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να κάνουμε τι; Να προμοτάρουμε τον Τζέιμς; Λες και δεν το κάνουμε ήδη υπέρ του δέοντος αυτό» αναφερόμενος στην μονόωρη «special» εκπομπή του ESPN στην οποία ο Τζέιμς θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο Τζέιμς κάλεσε το σταθμό, επέλεξε τους δημοσιογράφους και ουσιαστικά «επέβαλε» στο κανάλι την εκπομπή με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας (όχι ότι το ESPN δεν… πήδηξε από τη χαρά του). Αυτό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος «αθώος» που συνεχίζει να διαβάζει το άρθρο, δεν ξεκίνησε από τον παίκτη μόνο του.

Ο Σταν Βαν Γκάντι συνέχισε τον οίστρο του αναφερόμενος στην απόφαση του Μπος να πάει στο Μαϊάμι και λέγοντας ότι δεν τον εξέπληξε, αφού ο Μπος ακολουθεί τον Ουέιντ «εδώ και δύο εβδομάδες παντού σαν να είναι το σκυλάκι του και να θέλει αγκαλίτσες».

Ο Βαν Γκάντι είπε ότι μέσα στην όλη τρέλα («το free agency έχει ξεφύγει απ’ τον έλεγχο») υπάρχουν και κάποιοι που ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους χωρίς φανφάρες, μιλώντας για τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά ο Κόμπι είναι ήδη 32 άρα... old news, και ο Ντουράντ είναι στην πρώτη ανανέωση, αμφότεροι ήταν σίγουρο ότι θα μείνουν εκεί που ήταν, ενώ το όνομα του ενός έχει εμπλακεί και με διάφορες "σκοτεινές" υποθέσεις, δεν είναι το ίδιο «εμπορεύσιμοι». Ποτέ εξάλλου δεν ήταν με τον ΛεΜπρον που ουσιαστικά αποτελεί το «πείραμα» του NBA από πλευράς προπαγάνδας.

«Έχει γίνει γελοίο νομίζω. Είναι πραγματικά μια παρωδία της ίδιας της διαδικασίας αυτό που γίνεται. Κοίτα, ο τύπος είναι μεγάλος παίκτης και όπου πάει θα ενθουσιαστούν. Όμως, σπέσιαλ εκπομπή μιας ώρας;», ολοκλήρωσε τα «καρφιά» του ο Βαν Γκάντι.

Τέλος πάντων, ήδη έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις (θα τις δούμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο) και με την απόκτηση του Αμάρε από τη Νέα Υόρκη με το μάξιμουμ και με την ανανέωση του Νοβίτσκι όχι στο μάξιμουμ και με την συνύπαρξη των Ουέιντ και Μπος του χρόνου, αλλά και με τη μεταπήδηση του Μπούζερ (που είχε πάνω από 20 πόντους και 11 ριμπάουντ πέρσι, παρόμοια νούμερα με τον Μπος) στην Ανατολή και τους Μπουλς. Για τους μπασκετόφιλους η ανακοίνωση του ΛεΜπρον μέσα στην υπερβολή που θα γίνει θα είναι απλά η συμπλήρωση του παζλ που ήδη έχει στηθεί. Το αν αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι ή όχι, θα το ξέρουμε στα σίγουρα σε ένα χρόνο από τώρα.

by Rasheed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: