ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Πέρασε... αέρας!


Ολοκληρώθηκε ο ένας ημιτελικός, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1, κερδίζοντας με 3-0 το Μαρούσι, αφού το Σάββατο στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλύτεροι και το παιχνίδι έληξε από το ξεκίνημά του σχεδόν.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε δυο ταχύτητες πάνω απ’ το Μαρούσι, δεν του άφησε κανένα περιθώριο, έχοντας σχεδόν τέλειες επιλογές στα δίποντα, καταπληκτικά τελειώματα στους αιφνιδιασμούς (12/12 στο ματς) και πολύ σκληρή άμυνα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 29 πόντους στην πρώτη περίοδο και 55 στο ημίχρονο, είχαν 29/36 δίποντα (δηλαδή 81%!) μέχρι το 30ο λεπτό, είχαν 15 ασίστ στο ημίχρονο (23 συνολικά), είχαν μόλις 6 λάθη στα πρώτα 30 λεπτά και παράλληλα είχαν περιορίσει το Μαρούσι στους 36 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε από άλλο πλανήτη στα πρώτα 30 λεπτά και μάλιστα απέναντι στην 3η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που φημίζεται για το σκληρό της μπάσκετ και την καλή της άμυνα. Μετά, οι μηχανές έσβησαν και το Μαρούσι περιόρισε τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε, με τον Ολυμπιακό να στρέφει το βλέμμα προς τους τελικούς. Μοναδικό «μαύρο» σημείο του αγώνα, η επιδεικτική απουσία των οπαδών της ομάδας από τις εξέδρες. Αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν γεμίζουν το γήπεδο αυτή την περίοδο μετά από αυτή τη χρονιά που είχε ο Ολυμπιακός, τότε απλά αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν και δεν έχουν μπασκετική παιδεία (όπως και το 95% των οπαδών στην Ελλάδα). Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε όσους ήταν εκεί ή σε εκείνους που λόγω τριημέρου έλειπαν από την Αθήνα.

Το Μαρούσι δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει ανταγωνιστικό, καθώς οι ψηλοί του αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα στις δύο ρακέτες, ενώ και οι πλέι μέικερ της ομάδας ασφυκτιούσαν από την πίεση των «κοντών» του Ολυμπιακού. Έτσι, μοιραία περιορίστηκε από πολύ νωρίς σε ρόλο κομπάρσου και άρχισε να σκέφτεται τους μικρούς τελικούς.

Οι πλέι μέικερ του Ολυμπιακού έκαναν 3 λάθη σε όλο το ματς (από ένα Πεν, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς), με τον Παπαλουκά να έχει 7 ασίστ αλάνθαστος. Κλέιζα και Τσίλντρες είχαν διάθεση και έδειξαν έτοιμοι, ενώ καλός ήταν και ο Σχορτσανίτης, αλλά και ο Βούισιτς με τον Μαυροκεφαλίδη. Ο Μπέβερλι ήταν... καλύτερος απ' ότι και ο ίδιος θα περίμενε, ιδίως στην επίθεση. Μελανό σημείο οι βολές όπου ο Ολυμπιακός ήταν τραγικά άστοχος.

Το επιχείρημα περί χαλαρότητας δεν στέκει, όχι με βάση την απόδοση και την εικόνα της ομάδας. Μοναδικό επιχείρημα που έχει βάση είναι το θέμα της ψυχολογίας από τον τελικό της Ευρωλίγκας. Όμως, οι παίκτες θα πρέπει να συνέλθουν γρήγορα, καθώς με 50% στις βολές δεν κερδίζονται οι τελικοί της Α1. Ο Ολυμπιακός είχε 21/42 βολές στα δύο τελευταία παιχνίδια του με το Μαρούσι, νούμερο αδικαιολόγητο και τραγικό για ομάδα τέτοιου επιπέδου.

Ο Ολυμπιακός πια προετοιμάζεται για τους τελικούς, όπου ελπίζει να έχει και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, αν και αυτό δεν είναι σίγουρο πλέον, αφού ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ πονάει στο ίδιο μέρος με πέρσι. Ας ελπίσουμε για το παιδί να το ξεπεράσει γρήγορα, καθώς ένα χρόνο τώρα δεν έχει μπορέσει να παίξει όπως και ο ίδιος θέλει.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Για όσους δεν... κατάλαβαν από τη μετάδοση, το Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος γίνεται την Κυριακή και η σειρά είναι στο 2-0 και όχι στο 3-0. Ο Παναθηναϊκός λογικά θα κερδίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πρόταση «ο Ολυμπιακός προκρίνεται λοιπόν στους τελικούς της Α1 όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ το Μαρούσι θα παίξει με τον Πανελλήνιο στους μικρούς τελικούς» δεν έχει λογική ή νόημα και δεν θα έπρεπε να ειπωθεί στην τηλεόραση για κανέναν λόγο. Μεγάλο φάουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: