ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Μπασκετική Ανάσταση 2010!


Το Age of Basketball λόγω της ημέρας βρίσκει λόγους για μπασκετική ανάσταση!

1. Εκπροσώπηση στα final-4 και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα και ο Πανελλήνιος στο Eurocup μετά από μια μεγάλη χρονιά βρίσκονται 80 λεπτά από το τρόπαιο στις σημαντικότερες διασυλλογικές διοργανώσεις, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην ελίτ.

2. Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, τόσες ομάδες παλεύουν με αξιώσεις για μια θέση στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Για τις ομάδες από την 3η έως την 8η θέση του πρωταθλήματος η Ευρωλίγκα είναι ορατός στόχος.

3. Ο Αθηναϊκός αγγίζει την κορυφή. Η ομάδα που εντυπωσιάζει από πέρυσι έχοντας 48 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα αφήνει το στίγμα της και στην Ευρώπη. Βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το τρόπαιο στο Eurocup των γυναικών έχοντας ήδη κερδίσει εκτός έδρας τον πρώτο τελικό για να αποδείξει ότι το γυναικείο μπάσκετ έχει παρόν και μέλλον.

4. Εθνική πληρότητα. Η Εθνική απ’ ό,τι φαίνεται θα μαζέψει φέτος το καλύτερο υλικό που είχε ποτέ για να σχηματίσει το πλέον πλήρες ρόστερ στην ιστορία της. Ενόψει των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μια σημαντική διάκριση είναι ρεαλιστικός στόχος.

5. Η Ελλάδα στο επίκεντρο. Όπως συνέβη και το 2007-08 (Γιασικεβίτσιους) και το 2008-09 (Τσίλντρες), η σημαντικότερη μετεγγραφική κίνηση του καλοκαιριού ανήκει και πάλι σε ελληνική ομάδα. Ο Λίνας Κλέιζα ήρθε από το ΝΒΑ στον Ολυμπιακό και άφησε αμέσως το στίγμα του στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sxolia gia to ncaa?

Age of Basketball είπε...

Θα τα πούμε μετά τον τελικό αναλυτικά.