ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ενδιαφέρον χωρίς έκπληξη


Χωρίς εκπλήξεις στα αποτελέσματα πέρασαν οι αγώνες του Σαββάτου, αλλά μας έδωσαν ωραίες στιγμές και χρήσιμα συμπεράσματα.

Στον Άγιο Θωμά, το παιχνίδι δεν προσέφερε αγωνία για τον νικητή αλλά μια ευκαιρία να τσεκάρουμε την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων με τις ιδιαιτερότητες της καθεμίας. Το Μαρούσι δεν πιέστηκε και κέρδισε καθαρά και εύκολα, λόγω διαφοράς κλάσης, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει. Έβγαλε, πάντως, μια δικαιολογημένη κούραση στο παρκέ, ενώ για μία ομάδα με, κατά βάση, άπειρους παίκτες είναι πρόκληση για τον προπονητή να τους δίνει κίνητρο σε αυτά τα ματς, την ώρα που μεσοβδόμαδα παλεύουν με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εξαιτίας του ότι η διάφορα δεν ξέφυγε πολύ, δεν μπόρεσε και ο Μπαρτζώκας να ξεκουράσει ίσως όσο θα ήθελε τους βασικούς του. Στο φινάλε, πάντως, είδαμε και τον νεαρό Λάκκα να βάζει κι ένα τρίποντο στην πρώτη του εμφάνιση στην Α1.

Για τα Τρίκαλα, ο αγώνας δεν είχε να δώσει τίποτα. Στην πράξη, η ομάδα του Γιαπλέ μετρά τις πληγές της, αφού είδε τόσο τον Τζιγκάνοβιτς, όσο και τον Ζούπαν να τίθενται εκτός ομάδας με πιθανότερο ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν. Με την ομάδα αποδιοργανωμένη και απογυμνωμένη, το Μαρούσι έπρεπε ουσιαστικά μόνο να κλείσει τον Γιανγκ (3/14 εντός παιδιάς) και τον Ντίκελ (δε βρήκε ελεύθερα σουτ), κάτι που και έκανε με επιτυχία. Τα Τρίκαλα θα πρέπει πλέον να βρουν τρόπο να κρατηθούν για να ξεχωρίσουν στην ουρά της βαθμολογίας όπου πλέον βρίσκονται ομάδες που συναγωνίζονται για το ποια είναι πιο προβληματική.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, στο διάλειμμα μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων μπήκαν στο παρκέ κρατώντας πανό και των δύο συλλόγων, επαναλαμβάνοντας, έτσι, την κίνηση αθλητικού πολιτισμού που είχαμε δει και στο ματς του πρώτου γύρου. Το γεγονός αυτό, που συνιστά έκπληξη για τον ελληνικό αθλητισμό, δυστυχώς αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα ανεξήγητα επεισόδια έξω από το Αλεξάνδρειο.

Στην Κυψέλη είδαμε ένα ενδιαφέρον όσο και παράξενο ματς. Ο Πανελλήνιος απέδωσε κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ και υπήρξαν διαστήματα που έδινε την εντύπωση ότι θα «καταπιεί» τον αντίπαλό του. Ωστόσο, ο αγώνας πήρε μια απροσδόκητη τροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο και αφού οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 82-67. Κάτι η κούραση, κάτι ίσως που θεώρησαν το ματς τελειωμένο, οι παίκτες του Πανελληνίου δεν έβαλαν εύκολα καλάθια, έχασαν μπάλες και το Περιστέρι έκανε όλα όσα έπρεπε για να γυρίσει τον αγώνα εν ριπή οφθαλμού φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση σουτ μισό λεπτό πριν τη λήξη! Θα δυσκολευτούν πολύ οι δύο προπονητές για να αποφασίσουν αν είναι τελικά ευχαριστημένοι από αυτό το ματς, αφού είδαν και πολύ κακά και πολύ καλά διαστήματα για τις ομάδες τους.

Δύο παίκτες ξεχώρισαν στο παρκέ, με το Περιστέρι να έχει την τύχη να έχει τον Φάιζον σε εξαιρετική ημέρα. Από την άλλη, υπό το βλέμμα του Καζλάουσκας, ο Βουγιούκας έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, όπου ιδίως στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα στις δύο ρακέτες. Ο Ίαν έχει δείξει πάρα πολλά θετικά στοιχεία τα οποία συνεχώς επισημαίνουμε και η φετινή του παρουσία είναι ξανά πολύ καλή.

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης κέρδισε εντυπωσιακά και άνετα τον Πανιώνιο υπερκαλύπτοντας φυσικά και το -4 του πρώτου αγώνα. Δε θα πω ότι οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Μπανταλόνα, αλλά ότι ήταν εξίσου αποτελεσματικοί, με εξίσου καλές και οργανωμένες επιλογές δείχνοντας ότι όχι μόνο έχουν μπει στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η δουλειά μοιάζει να αρχίζει να αποδίδει και μάλιστα με τρόπο εμφαντικό. Ο Κίκι Κλαρκ ήταν ξανά πολύ καλός επί Μπλατ (θα θίξουμε το θέμα και εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες), ενώ την παράσταση έκλεψε ο Ματ Ουόλς που γέμισε τη στατιστική του με μια πλήρη, αρχοντική εμφάνιση η οποία δε χρειαζόταν βέβαια για να γνωρίσουμε τη δεδομένη κλάση του.

Ο Άρης πήρε πολλά από πολλούς και στην επίθεση και στην άμυνα και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παρέσυρε τον αντίπαλό του στην τρίτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Μπλατ έβγαλε καλά συστήματα και ελεύθερα σουτ που έφεραν, σε αυτό το διάστημα, 6/8 τρίποντα. Από την άλλη πλευρά, οι «κυανέρυθροι», χωρίς να είναι κακοί, είδαν το παιχνίδι να τους φεύγει κυρίως γιατί δε βρήκαν αμυντικό τρόπο να αντιδράσουν στο τρίτο δεκάλεπτο. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα ματς μπορούν να αποτελέσουν απαρχή ώστε ο Άρης να διεκδικήσει και με αξιώσεις τους στόχους του. Οι δύο ομάδες έχουν πια τους ίδιους βαθμούς στο κυνήγι της εξάδας, ενώ μαζί τους είναι και το Περιστέρι. Η ρευστή αυτή κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα… χειρότερη αύριο, ανάλογα με τα αποτελέσματα του Κολοσσού και του ΠΑΟΚ.

“Good night, and good luck”

by BEN

2 σχόλια:

RedDragon είπε...

Τα επεισόδια στο Αλεξάνδρειο δεν ήταν καθόλου ανεξήγητα διότι την ώρα που τελείωνε ο αγώνας του παοκ στο ποδόσφαιρο άρχιζε του Άρη στο μπάσκετ. Επίσης δεν ήταν ανάμεσα σε οπαδούς παοκ κ Άρη αλλά ανάμεσα σε οπαδούς του παοκ, σταθμευμένα αυτοκίνητα κ τα ματ.
Οι υπεύθυνοι που θέλουν να σταματήσουν τη βία δεν τελικά πετάνε αετό...

Age of Basketball είπε...

Έχεις δίκιο, ήταν ανεξήγητα όσον αφορά το μπάσκετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βγήκαν οπαδοί του Άρη έξω για να προφυλάξουν τα αυτοκίνητά τους και κάποιοι κατέληξαν να συλληφθούν!
BEN