ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ρεκόρ και... τρίγωνα


Το αργήσαμε λίγο το άρθρο του NBA, αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα να σπάσει… το ρεκόρ. Και οι Νετς φάνηκαν αντάξιοι της περίστασης και το έκαναν, επιβεβαίωσαν πλήρως τα όσα έλεγα στην αρχή της σεζόν στην ανάλυση της ομάδας και ο Λόρενς Φρανκ ήδη έχει κλείσει… υπερωρίες στο να κοιτάζει αμήχανα το παρκέ βλέποντας την ομάδα του ανήμπορη να αντιδράσει (όπως είχα πει τότε).

Οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς πέρασαν στην ιστορία, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεκινά με 0-18, το χειρότερο ξεκίνημα ποτέ δηλαδή στο NBA. Το προηγούμενο ρεκόρ το μοιράζονται οι Μαϊάμι Χιτ από το τέλος των 80s και οι Κλίπερς από το 1999. Αμφότεροι, πλέον, ξεφυσούν με ανακούφιση, καθώς σε αυτά τα ρεκόρ κανείς… δεν θυμάται τον δεύτερο.

Μετά το 0-17 ο Ντεβίν Χάρις έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος, είπε ότι δεν θέλει να είναι μέρος της ομάδας που θα κάνει αυτό το ρεκόρ και πρόσθεσε «εγώ δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έχασα 5 συνεχόμενα ματς». Κι όμως Ντεβίν…

Μετά, οι αποφασισμένοι Νετς έπαιξαν με τους Μάβερικς και έδειξαν πόσο πολύ εγωισμό έχουν δεχόμενοι 49 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Όχι σε ένα ημίχρονο, σε ένα δωδεκάλεπτο! Πανάξια, πια, έχουν τον τίτλο της χειρότερης αρχής όλων των εποχών και πάνε με όλες τους τις δυνάμεις για τον τίτλο της χειρότερης ομάδας όλων των εποχών. Βέβαια, θα έχουν ανταγωνισμό, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Μέχρι στιγμής, η χειρότερη χρονιά όλων των εποχών ανήκει στους Φιλαντέλφια 76ερς, που το 1972-73 τελείωσαν με 9-73. Οι Σίξερς τότε ξεκίνησαν με 0-15 μέχρι την πρώτη τους νίκης, ενώ έκαναν και άλλα σερί 0-20, 0-14 και 0-13 μέσα στη σεζόν. Σύμφωνα με το σάιτ τους: «Η ομάδα εκείνης της χρονιάς έθεσε το στάνταρ με το οποίο θα κρίνονταν όλες οι κακές ομάδες του NBA τα επόμενα χρόνια».

Το δεύτερο και τρίτο χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών κατέχουν οι Ντάλας Μάβερικς, που είχε 11-71 το 1992-93 και 12-70 το 1993-94 (βελτιώθηκαν αν μη τι άλλο). Βέβαια, 12-70 είχαν και οι Κλίπερς του 1986-87.

Αυτή τη στιγμή, οι Τίμπεργουλβς με βάση τα μαθηματικά πάνε για 9-73 και οι Νετς… για 0-82. Βέβαια, οι Νετς θα κερδίσουν μέσα στη χρονιά, αλλά όπως φαίνεται θα είναι στα όρια του… στατιστικού λάθους οι νίκες τους. Αν, πάντως καταφέρουν να σπάσουν το ρεκόρ των Σίξερς τότε πρέπει τιμής ένεκεν να τους δώσουν… τις τρεις πρώτες επιλογές στο ντραφτ, χωρίς λοταρία και βλακείες.

Πάντως, κρατήστε μια ημερομηνία στο μυαλό σας: 23 Δεκεμβρίου (ξημερώματα 24 για μας). Τότε Νετς και Τίμπεργουλβς συναντούν ο ένας τον άλλο για δεύτερη και τελευταία φορά μέσα στη σεζόν. Ένας από τους δύο… θα περάσει καλά Χριστούγεννα. Ο άλλος μάλλον θα πρέπει να ψάξει πότε παίζει με τους Νικς…

Κατά τα άλλα, η σεζόν συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Τα φαβορί είναι ψηλά, ίσως ευχάριστη έκπληξη είναι οι Σανς, αλλά μιας και είναι η πιο αποτυχημένη ομάδα της τελευταίας 15ετίας κανείς δεν ασχολείται. Ακόμη κι αν φτάσουν στους τελικούς, προηγούνται με 3-0 και κερδίζουν το 4ο ματς με 105-62 με 1,5 λεπτό για τη λήξη, λίγοι θα πιστέψουν ότι θα πάρουν τον τίτλο. Το πιο πιθανό είναι να έχουν κάνει κάποια χαζομάρα (προερχόμενη από το κόμπλεξ τους στα πλέι οφς) και να χάσουν το ματς στα χαρτιά.

Ο Ρασίντ Ουάλας μπορεί να κρατά δυνάμεις για τα πλέι οφς και να μην πιέζεται στη Βοστόνη (μεταξύ μας, ποιος πιέζεται Δεκέμβρη μήνα σε καλή ομάδα του NBA;) αλλά δεν γίνεται να μην έχει τις διαφωνίες του με τους διαιτητές και το ΝΒΑ. Μετά που πλήρωσε τις… υποκριτικές ικανότητες του Τούρκογλου και χρεώθηκε με επιθετικό και τεχνική ποινή (για διαμαρτυρία, τι άλλο) είπε μεγάλη αλήθεια για τους «βουτηχτές»: «Με ακουμπάει και πέφτει κάτω κραυγάζοντας, λες και τον πυροβόλησα. Αυτό δεν είναι μπάσκετ, αυτό δεν είναι άμυνα, αυτό είναι σκουπίδια. Όσοι βουτάνε ξενερώνουν το παιχνίδι». Θα μπορούσε κάλλιστα να το λέει για αρκετούς που έχουμε στα μέρη μας…

Πάντως, ο Ρασίντ το πήγε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για δύο μέτρα και δύο σταθμά (μα τι λες, είναι δυνατόν;): «Βάζουν κανόνες που λειτουργούν αλλιώς σε κάθε περίσταση. Ο Πιρς κάρφωσε την μπάλα, τους κοίταξε και μπαμ, τεχνική ποινή! Αν το κάνει αυτό το Χρυσό Αγόρι ή κάποιο από τα παιδιά του NBA χωρίς σύνορα, τότε είναι όλα καλά». Συμφωνούμε απόλυτα συνονόματε. Α, και μη με ρωτήσετε ποιο είναι το Χρυσό Αγόρι, όλοι ξέρουμε.

Ποιος, όμως, είναι εκείνος που κλέβει την παράσταση και στο φετινό NBA; Μα, φυσικά ο Σακίλ Ο’ Νιλ, που πήγε στην Ανατολή και δεν χρειάστηκε καν διάστημα προσαρμογής. Οι φήμες έχουν οργιάσει ότι ο Σακίλ Ο’ Νιλ έχει δεσμό με την αρραβωνιαστικιά του Γκιλμπέρτ Αρίνας, Λόρα Γκόβαν.

Η γυναίκα του Σακίλ, Σόνι (τα τελευταία 7 χρόνια, είχαν χωρίσει το 2007 αλλά τα ξαναβρήκαν), πέταξε από το Λος Άντζελες να του ζητήσει διαζύγιο και λέγεται ότι το έκανε εξαιτίας του δεσμού του Σακ με τη… φίλη της και αρραβωνιαστικιά του Αρίνας.

Διάφορα σάιτ έχουν βγάλει στη δημοσιότητα έναν σημαντικό αριθμό e-mails θεωρητικά ανάμεσα στον Σακίλ (με ψευδώνυμο) και την Γκόβαν, το περιεχόμενο των οποίων είναι σεξουαλικό (από τα μέιλ φαίνεται ότι η Σόνι Ο’ Νιλ… θα γίνει πολύ πλούσια). Μάλιστα, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς αρκετοί μιλούν και για συγκεκριμένες ημερομηνίες από πέρσι που η Γκόβαν πετούσε στο Φίνιξ για να δει τον Σακίλ.

Ο Αρίνας είναι ράκος από όλα αυτά, έχει σταματήσει να μιλάει στους δημοσιογράφους ακόμη και μετά τα ματς, ενώ το παιχνίδι του έχει επηρεαστεί πάρα πολύ όσον αφορά την ευστοχία και τα λάθη (τη συγκέντρωση δηλαδή).

Οι φήμες πάνε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι ο Σακίλ έχει ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρίνας, γιατί φοβάται μήπως ο Agent Zero «τρελαθεί» και του επιτεθεί, ενώ υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Σακίλ απουσίαζε από το ματς των Καβαλίερς με τους Ουίζαρντς στις 18 Νοέμβρη (το θέμα έσκασε στις 11-12 Νοέμβρη) μετά από τηλεφώνημα του Ντέιβιντ Στερν. Ο Σακ είχε έναν μικροτραυματισμό (απουσίασε και από το προηγούμενο, αλλά και από το επόμενο ματς των Καβς), αλλά λέγεται ότι ο Στερν τηλεφώνησε και ζήτησε από την ομάδα να μην είναι ο Σακ καν στο γήπεδο, όπως γίνεται σε περιπτώσεις που ένας παίκτης είναι τραυματίας. Και πράγματι, ο Σακ δεν ήταν στο γήπεδο στο παιχνίδι εκείνο.

Ο Αρίνας φέρεται να έχει ήδη ζητήσει τεστ πατρότητας στο παιδί που κυοφορεί η αρραβωνιαστικιά του, ενώ το… σκέφτεται για τα άλλα δύο παιδιά που έχει μαζί της, καθώς οι φήμες θέλουν τον Σακίλ να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την Γκόβαν εδώ και 5 χρόνια.

Το θέμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί από καμία πλευρά, αλλά πια έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει βάλει… φωτιά στα μπατζάκια του Στερν. Καβαλίερς και Ουίζαρντς είχαν ήδη μεγάλη κόντρα εδώ και τρία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι… δεν ήταν αρκετή. Εμείς επιμένουμε: μακάρι να διασταυρωθούν στα πλέι οφς.

Μέχρι τότε, σκεφτόμαστε ότι… έχουμε τη χαρά να ζούμε το μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο με ερωτικό τρίγωνο από την εποχή των Τζέισον Κιντ-Τζιμ Τζάκσον-Τόνι Μπράξτον στις αρχές των 90s, που τότε διέλυσε τους Μάβερικς. Και μάλλον αυτό είναι… πιο μεγάλο.

by Rasheed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: