ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η κακιά... στιγμή


Προφανώς στα νέα της ημέρας δεσπόζει η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Δεν θα πούμε πολλά σήμερα, καθώς θα επανέλθουμε την Πέμπτη πιθανότατα και με τον Λάζο στην παρέα μας, αλλά είναι σαφές ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα τουλάχιστον όσον αφορά την πρόκριση στην Ευρωλίγκα.

Ο Παπαδόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη και όσοι έκαναν το λάθος να το ξεχάσουν ή να το αμφισβητήσουν αυτό, θα το νιώσουν καλά στο πετσί τους (ή θα το δουν στην τηλεόραση) τους επόμενους μήνες. Αυτό άλλωστε είχε πει και ο Λάζος σε έναν από τους συντελεστές του AoB πριν λίγο καιρό όταν στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε δώσει ανέφερε ότι θέλει να πάει σε μια ομάδα για να την ανεβάσει επίπεδο και σκαλιά στον βαθμολογικό πίνακα. Περισσότερα την Πέμπτη.

Το Παλαιό Φάληρο στις γυναίκες ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με την Μιλίτσα Ντάμποβιτς, αλλά και την Κέλι Σουμάχερ, επειδή οι δύο παίκτριες… δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα, όπως άφησε η ομάδα να διαρρεύσει. Η μία ήταν η 1η πασέρ της ομάδας και η άλλη η 1η σκόρερ και 1η ριμπάουντερ. Βέβαια, για όσους ξέρουν τι γίνεται, το Παλαιό Φάληρο δεν μπορούσε να καλύψει τα συμβόλαια των αθλητριών, οι οποίες με τη σειρά τους δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το γεγονός ότι η ομάδα… αποχώρησε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων. Παρόμοια αποχώρηση και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, για αντίστοιχους λόγους. Από το καλό στο καλύτερο το γυναικείο μπάσκετ.

Πέρα, πάντως, από τις γνωστές… ελληνικές δικαιολογίες, το πρωτάθλημα είναι σίγουρα πολύ πιο φτωχό χωρίς τις δύο αυτές αθλήτριες. Και μιας και η συζήτηση για τις «αιτιολογίες» των ομάδων, παρατήρησα ότι όλα τα σάιτ έκαναν λόγο, εκτός του οικονομικού, και μέτρια αγωνιστική παρουσία των παικτριών. Για να γίνουμε (λίγο) κακοί, πάω στοίχημα ότι το 99% (για να μην είμαι… απόλυτος) όσων έγραψαν τα αντίστοιχα άρθρα, δεν είχαν δει ούτε μια φορά τις δύο κοπέλες σε αγώνα του Παλαιού Φαλήρου. Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει ακόμη αυτά: δηλαδή ότι το Π. Φάληρο έδιωξε τις δύο καλύτερες και πιο διάσημες παίκτριές του επειδή δεν... ήταν τόσο καλές όσο περίμενε.

Περνάμε στο… αντρικό μπάσκετ και πάλι, όπου θυμίζω ότι την Τετάρτη έχουμε 3 προημιτελικούς Κυπέλλου (το Ηρακλής-Πανιώνιος την άλλη Τετάρτη). Και τα τρία παιχνίδια είναι καλά, ενώ τα… καλύτερα νέα για τους μπασκετόφιλους είναι πως η ΕΡΤ τα δείχνει και τα τρία (16:30, 18:30 και 21:00).

Από τους προημιτελικούς θα σταθώ μόνο… σ’ εκείνον της άλλης Τετάρτης. Ο Μάρκοβιτς είπε ότι ήταν δύσκολη η κλήρωση με τον Ηρακλή. Πριν βιαστείτε να τον κατηγορήσετε για υπερβολικό και να γελάσετε (όχι γιατί ο Ηρακλής δεν είναι καλή ομάδα) λέγοντάς του ότι θα μπορούσε να έχει κληρωθεί με Άρη, Μαρούσι, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή Πανελλήνιο, σκεφτείτε αν θα τον κατηγορούσε κανείς αν αποκλειόταν από μία από τις παραπάνω 5 ομάδες. Ενώ με τον Ηρακλή αλλάζουν τα πράγματα…

Και μιας και αναφερθήκαμε στις ομάδες του Κυπέλλου, άκουσα ότι το Μαρούσι πριν φύγει για Θεσσαλονίκη έκανε αγιασμό για να… απαλλαχτεί από την κακοδαιμονία. Με συγχωρείτε, αλλά όλα αυτά με τις προλήψεις, δεισιδαιμονίες, μου φαίνονται πολύ αστεία. Αν δεν πιάσει ο αγιασμός, τότε μπορεί στο μέλλον να πρέπει να… ανάβουν και να σβήνουν το φως στα αποδυτήρια 16 φορές πριν βγουν για προθέρμανση, ώστε να μην τραυματιστούν, ίσως να πρέπει οι παίκτες να μπαίνουν και να βγαίνουν 22 φορές στο παρκέ πριν την έναρξη του αγώνα για να πάρουν το τζάμπολ, οι αναπληρωματικοί να σηκώνονται και να κάθονται 38 φορές στην καρέκλα τους πριν μπουν αλλαγή και το βράδυ πριν κοιμηθούν οι παντόφλες να κοιτούν προς την Ανατολή ευθυγραμμισμένες με τις πρώτες αχτίδες του ηλίου και να είναι σε τέλεια γωνία 90ο σε σχέση με τη νοητή γραμμή που ορίζεται από το μαξιλάρι και το κέντρο της βάσης του κρεβατιού...

by Rasheed.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους κάποιος το σχολίασε!! από χθες γελάω με τον αγιασμό του αμαρουσίου- τεχεράνης!! παρόλα αυτά οι περισσότεροι το αντιμετώπισαν ως κάτι φυσιολογικό και μάλλον αυτονόητο.. ας απολύσουμε λοιπόν τους γιατρούς και ας προσλάβουμε παπάδες

υ.γ.
τον παο θα τον δείξει από ότι φαίνεται το σπορτ+

Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε Ρασίντ για τις προλήψεις....

Εδώ κάπου διάβασα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ κάνανε αγιασμό στα δοκάρια για να μη σταματάει σε αυτά η μπάλα και να μπαίνει μέσα. Ήμαρτον, ούτε στον μεσαίωνα....

pdiablo

aba είπε...

Den einai i monadiki omada to Marousi pou kanei i exei kanei sto parelthon agiasmo. Den blepo loipon giati prepei na apotelesei thema toso entonou sxoliasmou.

Ανώνυμος είπε...

@ aba

Επειδή ενώ αναφέρεται ως είδηση συχνά, λίγοι είναι αυτοί που σχολιάζουν το αυτονόητο, ότι η τύχη δεν είναι ένα τέρας που χρειάζεται εξευμενισμό. Σε κάποιο ποσοστό τη φτιάχνεις μόνος σου (με την εφαρμογή της λογικής), αλλά πάντα περισσέυει ο αστάθμητος παράγοντας, για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

pdiablo

Patrick Star είπε...

Το θέμα είναι ότι κάνουν και οι ξένοι αγιασμό μαζί...

@pollo

Στην ΑΕΚ καλά έκαναν κι έκαναν αγιασμό. Ο αγιασμός είναι η τελευταία κίνηση απελπισίας...

Σχόλιο για τη μεταγρφή του Λάζουν στον ΠΑΟΚ:
Στην Α1 υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι αφερέγγυες και έχουν σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι η ομάδα μου και μία άλλη είναι ο ΠΑΟΚ.
Κατανοώ την επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα και στη Θεσ/νίκη, όπως επίσης, την επιθυμία του να πάει σε μία ομάδα που να τον εκμεταλλεύεται σωστά. Κι ο Μαρκόπουλος το έχει δείξει αυτό, μπορεί να παίξει αυτό το μπάσκετ "παλαιάς κοπής" που ταιριάζει στο Λάζο, όπως έχει πεί κι ο ίδιος.
Ωστόσο, όταν γίνεται όλος αυτός ο πόλεμος με τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ και τις ομάδες για τις οφειλές (και όχι μόνο, αλλά στην παρούσα φάση αυτό είναι που αποτελεί οξύμωρο) δεν είναι καθόλου λογικό να πηγαίνεις να υπογράφεις σε μία ομάδα που χρωστάει σε τόσους παίκτες.
Χωρίς δουλειά δεν πρέπει να μείνεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, παίκτες που η αξία τους είναι 6ψήφια και άνω, δεν έχουν πρόβλημα να βρούν μία καλή δουλειά στο εξωτερικό. Να πω ότι παίρνεις 30000, να το καταλάβω, δύσκολο να φύγεις από Ελλάδα, όπως και πολύ δύσκολο να βρείς ομάδα στην Ελλάδα που να πληρώνει στην ώρα της.

Είναι κάτι αντίστοιχο με τον εργαζόμενο που θα δεχτεί να πάρει 600 το μήνα αντί για 1000 και κάπως έτσι "χαλάει την πιάτσα", και οι μισθοί πέφτουν και πέφτουν... Ωστόσο, ο εργαζόμενος θα το κάνει αυτό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, τα χρειάζεται για να ζήσει. Οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες (αυτοί με τα 150 και 200 χιλιάρικα είναι ακριβοπληρωμένοι συγκριτικά με τους άλλους με τα 5ψήφια νούμερα) θα έπρεπε να κάνουν ένα είδος "εμπάργκο" στους αφερέγγυους. Π.χ. ο Δορκοφίκης, αν λέει ότι στηρίζει την προσπάθεια του ΠΣΑΚ, τότε δεν έπρεπε να υπογράψει στην ΑΕΚ... Και είχε άλλες προτάσεις, εξίσου καλές.