ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Της έκοψε τα φτερά


Το κυρίως πιάτο της 3ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το Σάββατο με όλα τα ματς, πλην ενός, να βρίσκονται στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Αύριο, την αγωνιστική κλείνει το Άρης-Παναθηναϊκός.

Στο ματς της ημέρας που περιμέναμε με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η ΑΕΚ, μπροστά σε αρκετό κόσμο της, έπαιξε για πρώτη φορά με τους ξένους της, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη. Στην πραγματικότητα, ο Σκουρτόπουλος κέρδισε κατά κράτος τον Φλεβαράκη στη μάχη των πάγκων έχοντας έτοιμα πλάνα με βοήθειες ώστε να αφήσει χωρίς ούτε εκατοστό χώρου τους Φράνσις και Νικολαΐδη. Χωρίς να υπάρχουν βοήθειες από αλλού, ΜακΓκράθ και Γκριν προσπάθησαν να πάρουν το ματς με τα μακρινά τους σουτ, κάτι που, όμως, δεν ήταν αρκετό, ιδιαίτερα στο φινάλε, όπου η ΑΕΚ δεν έδειξε το χαρακτήρα που έπρεπε για να κερδίσει. Χαρακτήρα έδειξε το Περιστέρι, και μάλιστα εκτός έδρας, ενώ εκτός από την άμυνα, υπήρχε ξανά και ένας εκπληκτικός Άρνολντ που τελείωσε με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ. Δίπλα του, ο Χάμοντς πήρε μόνο σωστές προσπάθειες, ενώ και ο Φάιζον έδειξε καλό πρόσωπο. Το ματς ήταν ντέρμπι, αλλά το Περιστέρι πήρε δίκαια τη νίκη αφού ήταν καλύτερο και έδειξε ότι η ΑΕΚ έχει ακόμη αρκετό ανηφορικό δρόμο.

Σε μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαρούσι, οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύ δύσκολη νίκη από τον ΠΑΟΚ, στην παράταση. Ο Μπαρτζώκας είδε να γεμίζει το ρόστερ του και έκανε εκπληκτικό ροτέισον (11 παίκτες που έπαιξαν τουλάχιστον 12.5 λεπτά!) και είχε τον Μαυροειδή να πιστοποιεί την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, υπό το βλέμμα του Καζλάουσκας, και τον Κις να βάζει το καθοριστικό σουτ στην παράταση. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πήγε για μία νίκη που θα αναδείκνυε τη δυναμική του, αλλά δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες, μία από τις οποίες ήταν το πάτημα τη πλάγιας γραμμής από τον Ντρόμπνιακ, υπό την αποτελεσματική πίεση του Πελεκάνου, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Στηρίχθηκε στην τριάδα Γκρέγκορι – Ντρόμπνιακ – Μονρό, ενώ ο Έιβερι ήταν τραγικός μένοντας άποντος, με 0 ασίστ και 3 φάουλ σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής.

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, ο Γιώργος-mission impossible-Καλαφατάκης ανέλαβε την Ολύμπια, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη νίκη της ομάδας, για την πρώτη ήττα των Τρικάλων. Με όπλο την άμυνα και τα σωστά αντανακλαστικά, η Ολύμπια μπορούσε να είχε «καθαρίσει» και νωρίτερα το θεσσαλικό ντέρμπι εάν δεν έβλεπε τα Τρίκαλα, με καλό κοουτσάρισμα από τον Αγγέλου, να επιστρέφουν από το -12 στην ισοπαλία 2 λεπτά πριν το τέλος. Πάντως, ο «Καλάφας» δεν άργησε καθόλου να δείξει γιατί θεωρείται ο καταλληλότερος άνθρωπος για να βγάλει από τη δύσκολη θέση μία ομάδα.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός πάτησε το γκάζι στην αρχή της τετάρτης περιόδου για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε ένα κλειστό μέχρι τότε ματς. Ο Πανιώνιος απογοήτευσε ξανά, αφού παρότι είχε σε καλή μέρα Ζορόσκι και Καλαμπόκη, δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή, βλέποντας μάλιστα τον Σφαιρόπουλο να βάζει και τους πιτσιρικάδες του στο φινάλε το αγώνα. Γιάνκοβιτς και Γιαννόπουλος παρακολούθησαν ακόμα ένα ματς από το βάθος του πάγκου…

Στην Κυψέλη, ο Πανελλήνιος έπαιξε ωραίο μπάσκετ και ισοπέδωσε τον Ηλυσιακό παίζοντας συγκεντρωμένα και όμορφα από το ξεκίνημα. Οι «ολυμπιονίκες» έδειξαν εντυπωσιακό πλουραλισμό (σκόραραν 10 παίκτες) και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα «πνίγοντας» τον Ηλυσιακό, που κατάφερε μόνο σε μία περίοδο να βάλει πάνω από 15 πόντους.

Τέλος, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς να κάνει στάση από την Καβάλα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων καθιστά άχρηστη την κριτική ενός τέτοιου αγώνα, οπότε ας επισημάνουμε δυο-τρία συμπεράσματα: η Καβάλα ήταν αρκετά καλή στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας ένα οργανωμένο και καλοστημένο σύνολο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η είσοδος του Τεόντοσιτς ήταν αυτή που άλλαξε τη ροή του αγώνα, με τον Σέρβο γκαρντ να ξεδιπλώνει σήμερα το ταλέντο του. Με όλους τους παίκτες να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, την παράσταση έκλεψε ο Σλούκας που είχε 15 πόντους, με άριστα ποσοστά, 3 ασίστ, 0 λάθη, σε 15 λεπτά.

“Good night, and good luck”

by BEN

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

Τραγικό κωουτσάρισμα του Φλεβαράκη που ξέχασε τον Μελς στο πάγκο, έπαιζε 30' με τους τραγικους Δορκοφικη-Μακη, ξέχασε και τον Φράνσις στο τέλος...

Με την ήττα αυτή (την ώρα που ο Καλάφας καθάριζε τον Αγγέλου) η ΑΕΚ έγινε πρώτο φαβορί για φούντο..