ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κρύα μέρα...


Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική με δύο φυσιολογικά αποτελέσματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από ένα κοινό σημείο: την έλλειψη κόσμου στις εξέδρες απόρροια των περσινών δεινών του μπάσκετ. Το κατά πόσο θα πρέπει να γίνονται αγώνες χωρίς κόσμο το έχουμε ξανασυζητήσει, οπότε είναι και ανούσιο να αναφερθούμε και πάλι σε αυτό. Όσοι είδαν τα ματς σίγουρα μελαγχόλησαν ακούγοντας τις φωνές των προπονητών, το γλίστρημα των παπουτσιών στο παρκέ και… «το μπίστιμα της μπάλας» όπως είπε ο σχολιαστής στο μεσημεριανό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το αξιόμαχο Μαρούσι χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύσει, αλλά και χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 12 πόντους, το Μαρούσι ισοφάρισε σε 66-66 και μετά ακολούθησε ένα 12-2 που έκρινε τον αγώνα. Τα σφυρίγματα ήταν και πάλι εκτός τόπου και χρόνου, κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε φέτος. Θεαματική επιστροφή του Σχορτσανίτη μετά τη γρίπη, που όμως θα πρέπει να γίνει πλέον πιο πλήρης παίκτης. Δεν νοείται να δυσκολεύεται τόσο στην άμυνα στη ρακέτα. Επιθετικά, πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι έχει προσθέσει κινήσεις και βελτιώνεται. Αρκετά καλός ο Τσίλντρες, που τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει τις φάσεις στο καλάθι δεν τον έχει κανείς στην Ευρώπη, καταπληκτικός ο Κλέιζα, αλλά ως εκεί. Πολλά λάθη από Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, ενώ ο Σλούκας δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο. Ο Ουέιφερ ήταν ξανά αλλού και μοιάζει να μην έχει μπορέσει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό παιχνίδι καθόλου. Δεν είναι ο πρώτος Αμερικανός που δεν το καταφέρνει εύκολα, αλλά δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει την ευχέρεια να αφήνει έξω τον Χαλπερίν για τον Ουέιφερ, επειδή ο δεύτερος έπαιζε… στο NBA. Όσο για την έως τώρα σύγκριση με τον περσινό κάτοχο της θέσης… ας την αφήσουμε καλύτερα.

Το Μαρούσι είχε και πάλι πολλές απουσίες. Ο Μπαρτζώκας μπήκε στο ματς χωρίς να θέλει να πιέσει τους παίκτες του και μάλιστα μοίραζε το χρόνο ώστε να τους ξεκουράσει όσο είναι δυνατόν. Βέβαια, στην πρώτη επιστροφή του Αμαρουσίου παρασύρθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τη νίκη (καλά έκανε, δεν λέω προφανώς το αντίθετο), αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μαυροειδής έχει κάνει άλματα και πλέον πρέπει να βλέπει την πόρτα της εθνικής να είναι πολύ κοντά αν συνεχίσει έτσι, ενώ το Μαρούσι σε κάθε ματς δείχνει πόσο σκληρή ομάδα είναι.

Πριν αλλάξουμε γήπεδο, πρέπει να αναφερθώ στο πρόστιμο του Αγγελόπουλου σε παίκτες και Γιαννάκη. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ουσιαστικά πρόστιμο στην πρώτη ήττα, στην Ευρωλίγκα, εκτός έδρας, με τραυματισμό στο ματς, Οκτώβρη μήνα, απέναντι σε πολύ καλή ομάδα, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να χάσει φέτος. Ο Αγγελόπουλος ήταν εκτός ψυχολογίας, έκανε μόνο κακό στην ομάδα με την αστεία αντίδρασή του και αν θέλει να έχει τύχη ο σύλλογός του, θα πρέπει να αφήσει την ομάδα να δουλέψει και όχι να ενεργεί σαν οπαδός που δεν μπορεί να σκεφτεί. Ξεκάθαρα λανθασμένη κίνηση που θα μπορούσε να έχει κοστίσει πολύ περισσότερο, αλλά ο Γιαννάκης, απ’ όσο έμαθα, λειτούργησε ως κυματοθραύστης ηρεμώντας την κατάσταση.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την καταπληκτική κατάστασή του απέναντι σε μία αρκετά αξιόμαχη ομάδα. Ο Πανελλήνιος είναι πολύ δυνατός φέτος, αλλά δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον πρωταθλητή. Μπορεί η πρώτη περίοδος να έμοιαζε με κλειστό ματς μέχρι το τελευταίο μισό λεπτό της, αλλά η συνέχεια ήταν καταπράσινη. Για πότε η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους ο Πανελλήνιος δεν το κατάλαβε καν, ενώ ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε, έκανε ροτέισον, έβαλε στο παρκέ τους 10 από τους 12 παίκτες του τουλάχιστον 11,5 λεπτά τον καθένα, αλλά δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να διανοηθούν καν ότι θα γυρίσουν τον αγώνα.

Ο Πέκοβιτς, που βελτιώνεται συνεχώς (να δούμε πού θα φτάσει!), έκανε ό,τι ήθελε, ενώ αν προσέξετε είναι ξεκάθαρο ότι έχει προσθέσει κινήσεις, ο Νίκολας ήταν σε καλή βραδιά, στην άμυνα το «τριφύλλι» έμοιαζε ότι έπαιζε με… παίκτη παραπάνω, ενώ τα πολλά λάθη δικαιολογούνται προφανώς από την ημερομηνία και τη χαλαρότητα του αγώνα. Απ’ την άλλη, διακρίθηκε μόνο ο Χαραλαμπίδης που ήταν πιο μόνος και από οπαδό των Metallica σε συναυλία της Μπρίτνι Σπίαρς.

Μετά τη 2η αγωνιστική έχει αξία να δούμε το βαθμολογικό πίνακα. Έντεκα ομάδες έχουν κάνει τουλάχιστον μία νίκη, ενώ τα λάθη και οι αμαρτίες του καλοκαιριού διαφαίνονται ξεκάθαρα στις τρεις που δεν έχουν κερδίσει. Η ΑΕΚ που περνά τον γνωστό Γολγοθά τώρα, κυρίως λόγω αβλεψίας της διοίκησης (που είχε εκτιμήσει λάθος την κατάσταση και την άφηνε να… λυθεί μόνη της ως τον Οκτώβρη), η Ολύμπια, που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη… δεν υπήρχε ως ομάδα και ο Άρης, που είναι ο μόνος σύλλογος που έχει αλλάξει προπονητή τόσο νωρίς. Κάποιες φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Και μιας και σε αριθμούς ο λόγος, ο Ηλυσιακός από το Σάββατο κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα αφού τα 20 (στα 32) που έβαλαν οι παίκτες του, ξεπέρασαν την προηγούμενη καλύτερη επίδοση.

by Rasheed.

12 σχόλια:

Panayiotis είπε...

''ήταν πιο μόνος και από οπαδό των Metallica σε συναυλία της Μπρίτνι Σπίαρς.''

Rasheed ΕΓΡΑΨΕΣ !! Υποκλίνομαι :))

Χ. είπε...

θα είχε ενδιαφέρον σήμερα να βλέπαμε ένα γράφημα (σαν και αυτά που βγάζουν στο nba) που με κύκλος και X να δείχνει όλες τις προσπάθεις του ολυμπιακού σήμερα (εύστοχες και άστοχες). η ομάδα είναι ακραία μονόπλευρη και αυτό θα το βρει μπροστά της πολλές φορές. είναι επίσης εντυπωσιακό πως η ακριβότερη ομάδα στην ευρώπη καταλήγει να παίζει χωρίς δυάρι και χωρίς κλασσικό σουτέρ. πραγματικό αξιοθαύμαστο.

redglove είπε...

Μετά την απίστευτη κριτική στον Καζλάουσκας έρχεται και η τρομερή αβάντα στον Γιαννάκη. Λυπάμαι αλλά εγώ κάπου εδώ σταματάω να σας διαβάζω καθημερινά. Απλά αν θέλετε συγκρίνετε τις στάσεις σας απέναντι σε αυτούς τους δύο...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Rasheed για την ανάλυση, ειδικά στο θέμα του Ολυμπιακού που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μια και δεν λειτουργούν τα πράγματα σωστά.

Προ ημερών σε ένα σχόλιο υποστήριζα (και εξακολουθώ) ότι τα προβλήματα είναι κατα σειρά α) οι οπαδοί β) ο αλλοπρόσαλλος μετεγγραφικός σχεδιασμός (για το οποίο θεωρώ υπεύθυνη τη διοίκηση και τους οπαδούς περισσότερο από τον προπονητή) γ) ο συνωστισμός παικτών που "πρέπει" να παίξουν δ) και ο δυσανάλογος αριθμός παικτών με μια τουλάχιστον χτυπητή αδυναμία. Θα έπρεπε ίσως να προσθέσω ότι ο συνδυασμός των α..δ οδηγεί στην εγκληματική έλειψη επιλογών σε μακρινό σουτ (διότι οι λίγοι που 'εχουν σουτ, δεν "επιτρέπεται" να παίζουν πολύ, εκτός του Kleiza).

Εντελώς θεωρητικά, πόσα χρήματα λιγότερο θα κόστιζε το παρακάτω ρόστερ και πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα; (Σίγουρα θα υπήρχε θέμα ανανέωσης μετά αλλά αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσει και η Ρεαλ)

Παπαλουκάς, Kristap Valters, Σλούκας

Marcus Brown, Halperin, Βασιλόπουλος, Childress, Παπανικολάου

Lior Eliahu, Erzeg, Μπουρούσης, Σχορτσανίτης, Vujcic, Marc Salyers

Σε αυτούς που λένε ότι ο Ivcovic και ο Messina θα τα έκαναν όλα τέλεια με το υπάρχον ρόστερ, ιδού η εξίσου αυθαίρετη και μη αποδείξιμη θεωρία: με το πιο πάνω ρόστερ, τη διοίκηση σε διακοπές και τους οπαδούς του Άρη, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τρεις τίτλους.


Alex

Age of Basketball είπε...

@redglove: Δικαίωμά σου φίλε να διαβάζεις ό,τι θες και να πιστεύεις ό,τι θες. Απλά να ξέρεις, αν τυχόν τύχει να ξαναπεράσεις από το blog ότι ποτέ δεν πρόκειται να διστάσουμε να πούμε τη γνώμη μας επειδή μπορεί να τύχει να δυσαρεστήσουμε κάποιους και να μην αρέσουμε σε άλλους.

Μπορεί εσύ να θες να μπαίνεις κάπου και να βλέπεις άτομα να ζητούν κεφάλια επί πίνακι στις 30 Οκτώβρη. Δυστυχώς, εμείς ξέρουμε λίγο μπάσκετ παραπάνω από το να κάνουμε αυτό...

Καλή πορεία στην περαιτέρω διαδικτυακή σου αναζήτηση.

@Alex: Χτύπησες λεπτή χορδή με τον Ελιάχου, που είναι η αδυναμία μου. Πάντως, είναι νωρίς ακόμα, το μπάσκετ που παίζει η ομάδα προφανώς και θα βελτιωθεί στην πορεία της χρονιάς.

@Χ.: Θεωρώ ότι θα προσθέτει περισσότερα πράγματα οσο προχωρά η σεζόν.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Geia sas! den pairno meros me kanena mono de mporo na katalabo tin apantisi sas ston redglove. 30 oktobri de zitate to kefali tou Giannaki kai sas leo mprabo kai ego mazi sas, den antexo tin antimetopisi xoris logikh pou dexete o Drakos! Omos kai sas to eixa grapsei tote pos kai meta apo to (oute) proto kalokairi tou stin ethniki kai ... septembrios minas (arxisate apo augousto na ton kritikarete pantos) eixatete tetoia arnitiki stash apenanti ston Kazlaouskas;
Blog einai tin apopsi sas grafete kai einai pantote endiaferousa, mono edo tin apantisi sas ti brisko astoxh!
Afta kalh synexeia!
Enas pistos anagnostis

Ανώνυμος είπε...

Ας πουμε πως φευγει ο Γιαννακης.
Υπαρχουν 3 ερωτηματα

1)Θα δεχθει η διοικηση να θυσιασει ετσι αλλη μια χρονια;
Γιατι δεν πιστευω να ειναι κανεις αρκετα αφελης που να πιστευει πως αν αλλαξει προπονητης ο Ζοτς και ο Παο δε θα κανουν παρτυ.

2)Στη θεση του Γιαννακη ΠΟΙΟΣ;

Ο Εττορε;
Μα εχει παει ηδη στη Ρεαλ και δεν εχει απολυτως καμμια ορεξη να μπλεξει με την πιεση στον ΟΣΦΠ και τον Ζοτς.
Ο Καζλαουσκας;
Αν δεν ειναι μισωγυρισμα να φερνεις προπονητη που ειχες πριν 4 και βαλε χρονια τι ακριβως ειναι;

Ο Κατσικαρης; Ειναι καλυτερος ο Κατσικαρης του Γιαννακη;

ο Πεπου;

Ποσοι πια προπονητες στην Ευρωπη ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ καλυτεροι του Γιαννακη,ικανοι να αντεξουν την πιεση και ετοιμοι να τα βαλουν με τον Ζοτς;

3)Ο Παο του χρονου παει για ριζικη ανανεωση με στοχο στα 2 επομενα χρονια να φτιαξει νεα ομαδα.Αν ο ΟΣΦΠ κρατησει κορμο,του χρονου αυτοματως ειναι φαβορι.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ;


Οσο για τις μεταγραφες οι Αγγελοπουλου ας αποφασισουν τι θελουν: Να πουλησουν φανελες και να τους γραφει το ESPN και το site του ΝΒΑ ή να ριξουν τον ΠΑΟ;


ΥΓ.Ελεος με τον Γιονας.Καλος προπονητης,ισως απο τους καλυτερους αλλα απο κοουτσαρισμα 0.Το αντιθετου του Γκερσον δηλαδη.

Age of Basketball είπε...

@pistos anagnostis: Φίλε η διαφορά που μάλλον δεν κατάλαβες για να θεωρείς την απάντηση άστοχη είναι ότι οι τίτλοι σε συλλογικό επίπεδο κρίνονται τον Μάη και τον Ιούνη. Το Ευρωμπάσκετ τελείωνε τον Σεπτέμβρη, δεν άρχιζε τότε.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική στον Καζλάουσκας αλλά οφείλουμε θέλουμε δεν θέλουμε να κάνουμε στο Γιαννάκη. Παραπέμπω στο πιο καίριο σημείο της πιο πάνω απάντησής μου: εδώ θα κάνουμε κριτική σε όποιον θέλουμε, όχι επειδή είμαστε blog, επειδή έχουμε άποψη και αυτή μπαίνετε να διαβάζετε.

@ανώνυμος: Για μένα είναι θέμα υπομονής το όλο ζήτημα. Πόσα χρόνια έκανε ο ΠΑΟ τα 90s να πάρει τίτλο; Πόσοι παικταράδες στιγματίστηκαν; Πόσοι προπονητές; Για να ανατραπεί η κατάσταση κάθε φορά θέλει και τύχη. Συμφωνώ ότι ο Γιαννάκης είναι η καλύτερη λύση από τις υπάρχουσες. Προπονητής που να βγάζει κεραυνούς από τον κώλο του και να καίει τους αντιπάλους, όπως έχω καταλάβει ότι θέλουν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει.
Rasheed.

Χ. είπε...

ρε παιδιά δε θέλει κανείς να βγάζει φωτιές από τον κώλο του ο δράκος. προσωπικά δεν απαιτώ καν να ρίξει πάση θυσία τον παο γιατί καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ομάδα είναι και ότι για οποιαδήποτε ομαδα στην ευρώπη με οποιοδήποτε προπονητή και πρόεδρο θα ήταν εξίσου δύσκολο...
λίγο μπάσκετ ζητάμε ρε παιδιά. ένα συστηματάκι που να βγαίνει με τη συμμετοχή όλων των παικτών, ένα ρόστερ σφαιρικό και ολοκληρωμένο, δυο τρεις τρόπους να εκμεταλλευόμαστε την ψηλή μας περιφέρεια και κανέναν σουτέρ να βρίσκεται ώστε να ανοίγουν και λίγο οι άμυνες, να μπορούν και να παίξουν σαν άνθρωποι οι τόσο ποιοτικοί ψηλοί μας...
με τον coach μας δεν τα έχω δει και πραγματικά αμφιβάλω αν θα τα δω ποτέ.. δεν ξέρω αν θα τα δω με τον (ελεύθερο) μπλατ από την άλλη αλλά τουλάχιστον θα έχω την ελπίδα...

Age of Basketball είπε...

Αυτή η άποψη είναι κυρίως δική σου και είναι πιο υγιής. Στις περισσότερες κουβέντες που κάνουμε με οπαδούς του Ολυμπιακού, το πρόβλημά τους είναι τα άμεσα αποτελέσματα.
Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει κάποια ωραία συστήματα και, κυρίως, με τον Βούισιτς στην πεντάδα του έχει ένα απρόβλεπτο στοιχείο.

Χ. είπε...

δεν ξέρω αλλά εγώ με όσους φίλους που παρακολουθούν μπάσκετ, φέτος, όταν μιλάω μαζί τους όλοι λένε τον ίδιο ακριβώς πράγμα: αναγνωρίζουμε την αξία του παο και κοιτάμε την ομάδα μας... αλλά ο κόσμος του ολυμπιακού δεν είναι μόνο η παρέα μου..εντάξει εσύ θα μιλάς προφανώς με περισσότερο κόσμο και θα ακούς κάτι παραπάνω

το άλλο που λες για το βούισιτς με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι απόρροια προπονητικής παρέμβασης αλλά δείγμα γραφής ενός μεγάλου παίκτη. και ο ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλους παίκτες. δε μηδενίζω κάτι ούτε παραγνωρίζω ότι και πάλι φέτος ενδέχεται να είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες τις ευρώπης.. το μπάσκετ που παίζουμε ως τώρα πάντως δε με ικανοποιεί και το κακό είναι ότι δε βλέπω κάποια προοπτική...

συγγνώμη για τα συνεχόμενα ποστ που λίγο πολύ επαναλαμβάνονται σε περιεχόμενο, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε το παράπονό μου

Unknown είπε...

Δε θα μιλήσω για σας (άλλωστε τότε ομολογώ ότι δε σας διάβαζα) αλλά είναι γεγονός ότι γίνεται -και γινόταν ειδικά τότε που πρωτανέλαβε, μεγάλη αβάντα υπέρ του Γιαννάκη.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα ματς με τον Άρη (κυπέλου και πρωταθλήματος), που είχαν κριθεί οριακά, ότι θεοποιούσαν την αλλαγή που επέφερε ο Γιαννάκης (ποια αλλαγή;!), μέχρι βέβαια να έρθουν οι κατραπακιές στα δύο επόμενα παιχνίδια και να ...θυμηθούν οι δημοσιογράφοι ότι η ομάδα είναι ακόμα του Γκέρσον. Τον οποίο, αντίστοιχα, σταύρωναν με αρκετό θάρρος και χωρίς ενδοιασμούς για το οτιδήποτε (που δε χρησιμοποιούσε πχ τον Καυκή)

Η ιστορία, παρεμπιπτόντως, ως τώρα δικαιώνει τον Γκέρσον, καθότι αυτός ήταν που έφτασε πιο κοντά στο πρωτάθλημα και την ανατροπή του Παναθηναϊκού. Αντίθετα ο Γιαννάκης (κατά τη γνώμη μου) δεν έχει καταφέρει ακόμα να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον ΠΑΟ. Επίσης, νομίζω ότι τα μέσα που διαθέτει ο Γιαννάκης είναι μεγαλύτερα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πάργκο, που αν θυμάμαι καλά του μεν Γκέρσον ήταν ο διακαής πόθος (χωρίς να αποκτηθεί), και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό επί Γιαννάκη έστω και για να παίξει εν τέλει μόνο Ευρωλίγκα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερος προπονητής από το Γιαννάκη για να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις δεν έχει καμία λογική να γίνει η προετοιμασία με Γιαννάκη, και επειδή η ομάδα δεν αποδίδει ακόμα, να γίνει αλλαγή. Σε όσα λέτε επ'αυτού συμφωνώ απόλυτα. Ο Ολυμπιακός όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, και είτε θα δικαιωθεί, είτε θα πετάξει άλλη μια χρονιά στα σκουπίδια.

Για μένα μάλλον θα πετάξει άλλη μία χρονιά στα σκουπίδια, όσον αφορά τουλάχιστον τους τίτλους. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟ εμφανίζεται φέτος ακόμη πιο δυνατός (από τον πανίσχυρο περσινό), αυτό φτάνει από μόνο του. Αλλά και γιατί ο σχεδιασμός της ομάδας του Ολυμπιακού έγινε πάλι με προχειρότητα και αρκετά λάθη. Πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ την ύπαρξη οποιασδήποτε φιλοσοφίας πίσω από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Δε θα πω ότι ήταν κακοί παίκτες αυτοί που ήρθαν - αλίμονο. Αλλά όπως έχουν αναλύσει κι άλλοι φίλοι εδώ, χημεία δεν καταφέρνεις με αυτό τον τρόπο.

Ο Γιαννάκης, όπως και κάθε προπονητής, έχει τα υπέρ και τα κατά του. Δε θα ξεχάσω ποτέ, όσο κι αν (ενδεχομένως) αποτύχει στον Ολυμπιακό, το χαρακτήρα που προσέδωσε στην εθνική ομάδα τα χρόνια που την προπονούσε: "Δε χάνουμε. Ο χρόνος είναι ΠΑΝΤΑ αρκετός. Δεν τα παρατάμε ΠΟΤΕ". Όμως για μένα πια είναι προφανές ότι δυσκολεύεται πολύ να στήσει μια ομάδα από το μηδέν, χωρίς τις (πολύ πιο εύκολες) επιλογές που κάνει ένας ομοσπονδιακός προπονητής. Δυσκολεύεται ύστερα από τόσα χρόνια να προσαρμοστεί στις συνθήκες της επιβεβλημένης επιτυχίας. Στην εθνική ομάδα και το Μαρούσι επαναλάμβανε στερεότυπα "παλέβουμε για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε". Εδώ αυτό δεν αρκεί. Ή πρώτος, ή αποτυχημένος. Ίσως, τέλος, να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί το τόσο πλούσιο ρόστερ που (πρέπει να) έχει, και θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερος με ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο.

Όπως και να'χει, αν ο σχεδιασμός δεν είναι δικός του, αλλά έχει μεγάλο μερίδιο η διοίκιση (παντού συμβαίνει, Ντέλκ, Γιαβτόκας, Γιασικεβίτσιους δε νομίζω να ήταν επιλογές Ομπράντοβιτς), τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα. Αλλά κι αν είναι δικός του, πάλι υπάρχει. Είτε γιατί δεν ξέρει ποια φιλοσοφία έχει και θέλει να εφαρμόσει, είτε γιατί ακόμη κι αν ξέρει, δε μπορεί να κάνει κατάλληλες επιλογές. Κάθε χρονιά, ένας απλός φίλαθλος, διακρίνει πολλά και βασικά λάθη.

arisff

ΥΓ. Είμαι κι εγώ από αυτούς που θεωρούν όιι η κριτική σας στον Καζλάουσκας παραήταν αυστηρή. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να συσχετιστούν αυτά τα δύο.

ΥΓ2. Συγνώμη για άλλη μια φορά για το σεντόνι.