ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τέλος τα φιλικά


Σε ένα χαλαρό ματς, με χαρακτήρα φιλικού, η Ελλάδα πέτυχε όχι μόνο τη νίκη αλλά και την πρώτη της κατοστάρα. Ο αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, άλλωστε και οι δύο ομάδες έπαιξαν σχετικά ανοιχτά ενώ δεν είχαν καμία ουσιαστική επιδίωξη από αυτό το ματς. Η μέτρια άμυνα της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνα δε μας προβληματίζει, γιατί η άμυνα είναι εν πολλοίς θέμα διάθεσης, και η διάθεση εξαρτάται από το κίνητρο.

Σε ατομικό επίπεδο, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που είδαμε είναι η λίγο μεγαλύτερη διάθεση από Σπανούλη και Φώτση, οι οποίοι σκόραραν αρκετά και βρήκαν λίγο επιθετικό ρυθμό ενόψει της συνέχειας. Ο Κουφός ήταν καλός στο ματς και με διάθεση στα ριμπάουντ, ο Σχορτσανίτης συνεχίζει να αποδίδει με όρεξη και αποτελεσματικότητα (έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων στο τουρνουά), ενώ ο Καλαμπόκης διατήρησε το ρυθμό του με μία ακόμη καλή εμφάνιση.

Στα «αρνητικά» του αγώνα το γεγονός ότι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης χρησιμοποιήθηκε λίγο στον αγώνα, στα τελευταία 4:40 της αναμέτρησης, κάτι που δείχνει ότι ουσιαστικά ο Καζλάουσκας δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του, ή ότι δεν μπορεί να βγάλει ροτέισον με 12 παίκτες. Προσωπικά δεν μπορώ παρά να το θεωρήσω αρνητικό αυτό, καθώς όπως λέγαμε και χτες, όλοι οι παίκτες της Ελλάδας επιβάλλεται να παίζουν και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι.

Επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να επισημαίνω μόνο τα αρνητικά, θα πρέπει να αναφερθώ καις τον Σχορτσανίτη και τις 8/9 βολές που είχε με το Ισραήλ. Όταν πηγαίνει από τις 2/8 στις 8/9 τότε φαίνεται ότι είναι θέμα ψυχολογίας και συγκέντρωσης κατά κύριο λόγο. Θα πρέπει να το κοιτάξει ώστε να μπορεί να είναι χρήσιμος και στα τελευταία λεπτά δύσκολων αγώνων.

Η πρώτη φάση τελείωσε και η Ελλάδα κλείνει με θετικές εντυπώσεις την πορεία της στο Πόζναν. Μπορεί να έχουμε δεινοπαθήσει με τις αναμεταδόσεις της ΕΡΤ κάθε μέρα (πάλι καλά που τα μισά ματς τα βλέπουμε μέσω διαδικτύου), αλλά η Ελλάδα μας έχει γεμίσει χαμόγελα. Για τη δεύτερη φάση θα τα πούμε αναλυτικά στο αυριανό άρθρο, απλώς μπορούμε να επισημάνουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο μεγαθήριο και ότι είναι πολύ καλό που θα αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία στην τελευταία αγωνιστική.

Οι ομάδες που «έρχονται» από τον Β όμιλο έδειξαν μέτριες στην πρώτη φάση και καμία δεν μας φοβίζει. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πάει στο 6-0 και το αήττητο μέχρι την οκτάδα, αλλά δεν πάει να πει ότι αυτό είναι και το καλύτερο. Σε μια διοργάνωση πρέπει να βρίσκεις τους δρόμους από τους οποίους θα πας μακρύτερα, όχι να πηγαίνεις με το σταυρό στο χέρι μέχρι τη μέση και μετά στο σπίτι σου. Το τελευταίο ματς με τη Γαλλία ουσιαστικά δίνει στην Ελλάδα δικαίωμα να επιλέξει αντίπαλο στην οκτάδα, αν μέχρι τότε έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον άλλο όμιλο. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί ή αν είναι απαραίτητο (από την αρχή της διοργάνωσης έχουμε γράψει εδώ ότι καμία ομάδα δεν μας φαίνεται ανώτερη της δικής μας), αλλά… καλό θα είναι να το έχουμε στο μυαλό μας.

Αξίζει, μιας και αποκλείστηκε το Ισραήλ, αν πούμε δυο λόγια για τον Ελιάχου που ήταν εξαιρετικός στο τουρνουά. Είναι νέος, εκρηκτικός, έχει καλή πάσα και καλή επιθετική αίσθηση και αποδίδει ήδη στο επίπεδο των καλύτερων ψηλών της Ευρώπης. Το μέλλον του απλώνεται λίαν ελπιδοφόρο, έστω και αν αμυντικά υστερεί. Το Ισραήλ ήταν ξανά αξιόμαχο, φτάνοντας, όπως το συνηθίζει, κοντά σε μία έκπληξη στην πρεμιέρα, αλλά ήταν απαράδεκτο στο καθοριστικό ματς με τους Σκοπιανούς, οπότε, αφού έχασε ματς από κατώτερη ομάδα που θα μπορούσε να του δώσει την πρόκριση, δεν μπορεί τελικά παρά να θεωρηθεί πλήρως κατώτερο των περιστάσεων.

by BEN & Rasheed

Υ.Γ.: Από τη Δευτέρα το Age of Basketball συνεργάζεται με την εταιρεία Stan James. Όσοι από εσάς θελήσετε να ανοίξετε λογαριασμό στην εν λόγω εταιρεία (είτε για αθλητικά στοιχήματα, είτε για παιχνίδια πόκερ και καζίνο) μπορείτε να το κάνετε μέσα από τα banners στην ιστοσελίδα μας, ενισχύοντας έτσι και το AoB, χωρίς προφανώς εσείς να επιβαρύνεστε περισσότερο με κάποιον τρόπο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρια πραγματα:

1)Απο δω και τωρα αρχιζει το τουρνουα.Και για να αποφυγουμε τους σκοπελους(δηλαδη σταυρωμα με Ισπανια Σλοβενια Τουρκια) πρεπει να μην κανουμε ηττα απεναντι στους Γαλλους

2)Πολυ καλα εκανε ο Γιονας και εβαλε να παιξουν οι παγκιτες και για να αποκτησουν συνοχη και εμπειρια και για να ξεκουραστουν οι υπολοιποι

3)http://www.eurobasket.com/
Γραφει Macedonia εκει που λεει διαλεξτε χωρα
Το ξερει αυτο ο μιστερ Φιμπα Γιούροπ ή ούτε εκει παιζει ρολο το καμάρι μας;
Ελπιζω να το βαλετε και στο sportnet.gr πας και βγει ειδηση και ξυπνησει ο μιστερ Φιμπα Γιούροπ

Ανώνυμος είπε...

και τι να κάνει ο mr fiba europe;;; να γυρνάει όλα τα ιδιωτικά σάιτ ( δεν είναι κάποιο επίσημο σάιτ) και να επιβλέπει πως γράφεται η πγδμ;;; λίγο υπερβολικό σε βρίσκω....
και μιας και μπήκαμε στο σαιτ,
ισχύει αυτό που λέει για παοκ και λου;;

Age of Basketball είπε...

@ανωνυμος1: Το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης είναι το eurobasket2009.org Εκεί τα Σκόπια αναφέρονται ως F.Y.R.of Macedonia και έχουν συντομογραφία... MKD. Αύτο θα έπρεπε να έχει αλλάξει, αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί γιατί η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει on camera.

@ανώνυμος2: Απ' όσο ξέρω είναι πολυ κοντά σε συμφωνία, αλλά δεν έχω πρωτογενές ρεπορτάζ από την ομάδα για να στο υπογράψω κιόλας.
Rasheed.