ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Λαβωμένες Βασίλισσες...


Κι έμειναν τέσσερις. Μετά από 4 χορταστικούς προημιτελικούς έχουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για μετάλλιο έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ, αλλά και τις 3 (εκτός της Τουρκίας) που θα αγωνιστούν για τις 2 θέσεις που απομένουν ανοικτές ακόμη.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις του 21ου αιώνα στην Ευρώπη, ετοιμάζονται για ακόμη μια μάχη. Βασίλισσες, αλλά λαβωμένες, με απουσίες, αμφισβήτηση και τον εγωισμό τους θιγμένο. Αυτό βγήκε στις δηλώσεις των παικτών και των δύο ομάδων. Το ματς του Σαββάτου δεν είναι για παιδιά, θα είναι αγώνας μέχρι τελικής πτώσης. Η Ελλάδα έχει πληγωθεί πολύ από την Ισπανία και θέλει να πάρει το αίμα της πίσω. Κάθε Έλληνας φίλαθλος αυτό το ματς περίμενε πριν το Ευρωμπάσκετ, αυτό το ματς θέλει να πάρει η εθνική μας. Ήρθε η ώρα για εκδίκηση; Θα ξέρουμε το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Ισπανοί είναι πιο ευνοημένοι από την Ελλάδα. Έπαιζαν Πέμπτη και είχαν μία ολόκληρη μέρα ξεκούρασης, αφήστε που την Πέμπτη έπαιξαν… φιλικό και δεν κουράστηκαν. Οι δικοί μας έδωσαν και την ψυχή τους την Παρασκευή το βράδυ για 45 λεπτά. Ο Φώτσης έφτασε να παίξει 43 λεπτά, ο Σπανούλης 41, ο Ζήσης 38, ίσως πια να λέμε κι... «ευχαριστώ» που ο Μπουρούσης αποβλήθηκε με φάουλ και δεν επιβαρύνθηκε περισσότερο. Το κακό ροτέισον μπορεί να κοστίσει στην τετράδα. Η Ελλάδα δεν πίστεψε τα όπλα της, ακόμη κι όταν ο Τάνιεβιτς της έδωσε την ευκαιρία να το κάνει. Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα θα αντέξει άλλες δύο μέρες αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κούραση θα βγει στο ματς με τους Ισπανούς αν η διαχείριση παραμείνει κακή.

Πέρα από τον τομέα «κούραση» όμως, σε τι υπερτερούν οι Ισπανοί; Στους 2+2 ψηλούς τους (Παού και Ρέγιες+Μαρκ και Γκαρμπαχόσα) η Ελλάδα φέτος έχει να παρατάξει μια πολύ πιο πλήρη και δυνατή φροντ λάιν: Μπουρούσης, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης, Φώτσης, Κουφός, Γλυνιαδάκης, ακόμη και Καϊμακόγλου. Αρκεί να παίξουν. Ξαναλέω: αρκεί να παίξουν. Ο Γλυνιαδάκης ίσως είναι παίκτης-κλειδί για το ματς του Σαββάτου. Είναι αναλώσιμος για τον Καζλάουσκας, ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός ψηλός και πιο ψηλός από τον Γκασόλ. Μπορεί να περιορίσει τον Παού, χωρίς κανείς να σκεφτεί τα φάουλ του. Ας το σκεφτεί ο Καζλάουσκας πριν τον αφήσει και πάλι εκτός.

Το πλέι μέικερ έχουμε πει από την αρχή του τουρνουά ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα των Ισπανών. Ο Ρούμπιο «κολλάει» και κάνει λάθη, Καμπέθας, Ραούλ Λόπεθ και Γιουλ δεν είναι ούτε αυτοί παίκτες να οδηγήσουν τέτοια ομάδα. Η Ελλάδα έχει λιγότερες λύσεις, αλλά καλύτερες επιθετικά. Ο Σπανούλης εκτελεστικά είναι όπως όλοι οι Ισπανοί άσοι μαζί, ο Ζήσης οργανωτικά είναι καλύτερος από όλους, ενώ αν με ρωτάτε δεν ξέρω τι το τόσο καλύτερο από τον Καλάθη έχει ο Ρούμπιο, ώστε να… τρέμουν τα γόνατά μας που ένα 19χρονο κρατάει το τιμόνι της Ισπανίας. Αυτό που έχει ο Ρούμπιο είναι διάθεση για σκυλίσια άμυνα και… θα την πληρώσει ο Σπανούλης, που μετά τα 41 λεπτά της Παρασκευής θα πρέπει να πάρει ανάσες μέσα στο ματς γιατί είναι κίνδυνος στις πάσες συνεχώς με το που θα κουραστεί και οι Ισπανοί παίζουν επιθετική άμυνα. Ο Καζλάουσκας οφείλει να το διαβάσει αυτό και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Αν η Ελλάδα έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με τη φετινή Ισπανία, αυτό είναι στην περιφέρεια, στο «2» και «3». Ο Ναβάρο και ο Ρούντι προσφέρουν στους Ισπανούς σκορ που δεν έχει η δική μας ομάδα. Μουμπρού και Κλαβέρ θα είμαστε απαράδεκτοι αν επιτρέψουμε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση για τους δύο Ισπανούς αστέρες. Ο Καλαμπόκης λογικά θα έχει πολλή δουλειά, ενώ στα ψηλά σχήματα της Ελλάδας ίσως κληθεί ο Πρίντεζης να μαρκάρει τον Ρούντι, χωρίς να ξέρω αν μπορεί να βγει αυτό το μαρκάρισμα, ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Κοιτώντας το ρόστερ της Ισπανίας, για το οποίο η ΕΡΤ μας έχει «ζαλίσει» βλέπουμε τουλάχιστον 7 παίκτες κατώτερου επιπέδου από αυτούς της δικής μας ομάδας: Λόπεθ, Γιουλ, Καμπέθας, Μουμπρού, Κλαβέρ, Μαρκ Γκασόλ, Γκαρμπαχόσα. Επίσης, τους Ρούμπιο και Ρέγιες που δεν είναι παίκτες που να μπορούν μόνοι τους να σε κερδίσουν. Απομένουν τα τρία ισχυρά χαρτιά των Ισπανών, όμως φέτος όλοι ξέρουν πού να τους χτυπήσουν και πού να τους κλείσουν. Μέχρι και η Μ. Βρετανία στο δεύτερό ματς της διοργάνωσης έδωσε μαθήματα σε αυτό τον τομέα.

Πώς πρέπει να αγωνιστεί η Ελλάδα; Είναι σχεδόν πασιφανές ότι οι Ισπανοί δεν έχουν λύσεις στους ψηλούς. Δύο σέντερ μόνο (και 2 τεσσάρια), με τον Μαρκ να μην μπορεί το παλικάρι να κάνει κάτι παραπάνω από το να είναι ρολίστας. Οπότε, θα πρέπει η μπάλα να μπει στη ρακέτα και να φθείρουμε τους ψηλούς τους.

Επίσης, θα πρέπει στην περιφέρεια να γίνει σωστό ροτέισον ώστε η ομάδα να μείνει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια. Οι Ισπανοί δεν συγχωρούν λάθη συγκέντρωσης (ούτε οι Ισπανοί, ούτε κανείς σε ημιτελικό). Θα έχει, τέλος, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μας αντιμετωπίσει η διαιτησία απέναντι στους Ισπανούς, μια διαιτησία που δεν μας έχει… χαλάσει χατίρι ως τώρα. Μπορεί η Ελλάδα φέτος να μην είναι αυτή που ήταν τα τελευταία χρόνια (όχι σε ταλέντο, αλλά σε διάρκεια κι εμπειρία), αλλά πια η καραμέλα ότι οι Ισπανοί είναι αχτύπητοι έχει λιώσει στα στόματα όλων (πλην των ρεπόρτερ της ΕΡΤ προφανώς). Το βράδυ του Σαββάτου μόνο μια πλευρά θα χαμογελάει. Ας ελπίσουμε ότι θα φορά γαλανόλευκα.

ΣΕΡΒΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Οι Σλοβένοι μέσα σε 24 ώρες θα κληθούν να παίξουν και δεύτερο απαιτητικό παιχνίδι. Την Παρασκευή μπόρεσαν και κέρδισαν Κροατία, ψυχολογία, πίεση, άγχος, παράδοση, κακή βραδιά, όλα τους τα… ψυχολογικά που τους είχαν κάνει ερωτηματικό από την ημέρα που έγιναν ανεξάρτητο κράτος. Το Σάββατο θα πρέπει να αντέξει ξανά ο Λάκοβιτς που έπαιξε 40 λεπτά την Παρασκευή, αλλά και ο Λόρμπεκ. Στα θετικά ότι δεν γίνεται ξανά τόσοι πολλοί να κάνουν κακό αγώνα. Στα αρνητικά ότι θα είναι και πάλι φαβορί και θα πρέπει να αντέξουν εκ νέου την πίεση του αγώνα.

Οι Σέρβοι θα είναι πιο χαλαροί, είναι ήδη επιτυχημένοι, ενώ ο Ίβκοβιτς με τους παίκτες του θα είναι και πιο ξεκούραστοι. Έχουν πολύ ταλέντο και παίζουν άμυνα που μπορεί να βραχυκυκλώσει τον αντίπαλο. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να ελέγξουν το ρυθμό στα ματς τους, ενώ η λογική λέει ότι το παιχνίδι αυτό θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου.

Οι Σλοβένοι είναι πιο έμπειροι και πιο καλή ομάδα, με παίκτες πιο έτοιμους και φτασμένους, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν στο παρκέ κόντρα σε ένα σύνολο που έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίζει τον οποιονδήποτε. Αναμένεται να δούμε έναν ωραίο αγώνα.

ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Αρκετά περίεργο παιχνίδι. Οι Γάλλοι προέρχονται από τον διασυρμό της Πέμπτης, ενώ οι Τούρκοι από τον Γολγοθά της Παρασκευής και την αποτυχία του αποκλεισμού στο σουτ. Επίσης, η Τουρκία είναι πλέον αδιάφορη. Ουσιαστικά παίζει μόνο για την ιστορία της και το καλό πλασάρισμα που θα σώσει τα προσχήματα, αλλά δεν ενδιαφέρεται για πρόκριση όπως οι άλλες τρεις ομάδες. Οι Γάλλοι με νίκη περνούν Μουντομπάσκετ, με ήττα θα παλέψουν την Κυριακή.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι αδιάφοροι, πάντως, ίσως λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία τους και τους κάνει να παίξουν πιο ελεύθερα και άνετα, πηγαίνοντας το παιχνίδι ψηλά στο σκορ.

Οι Γάλλοι θα πρέπει να κάνουν στροφή 180 μοιρών από την εικόνα της Πέμπτης, αλλιώς δεν έχουν καμία τύχη. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν αγωνιστικά και αν οι μουρμούρες των αποδυτηρίων τους έχουν επηρεάσει και στο παρκέ. Το Ευρωμπάσκετ δεν έχει τελειώσει και οι θέσεις 5-8 δεν είναι για την πλάκα. Δίνουν πρόκριση στο Μουντομπάσκετ. Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι η κόντρα ανάμεσα στις δύο από τις 3 καλύτερες ομάδες (με βάση τη βαθμολογία) των δύο πρώτων φάσεων που αντί για όνειρα χρυσού, βλέπουν πια τα φτερά τους ψαλιδισμένα.

ΡΩΣΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
Αμφότερες είναι εκεί που ανήκουν και για αμφότερες η νίκη θα είναι επιτυχία. Οι Κροάτες βρίσκονται μακράν στην πιο δεινή θέση από τις 8 ομάδες που συνεχίζουν, καθώς έπαιζαν την Παρασκευή ως τις 12 τα μεσάνυχτα και 15 ώρες αργότερα θα πρέπει να έχουν χαλαρώσει, να έχουν κοιμηθεί, να έχουν ξυπνήσει, να έχουν φάει και να έχουν ξεκουραστεί για τον επόμενο αγώνα, κάτι που όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι πρακτικά αδύνατο. Μισοάυπνοι, κουρασμένοι, χωρίς την παραμικρή ψυχολογική προετοιμασία (λόγω χρόνου) θα παλέψουν για το Μουντομπάσκετ. Μπορεί οι Ρώσοι να μην είναι φόβητρο, αλλά ο Μπλατ ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Και τώρα είναι. Ενδιαφέρον επίσης ότι θα ξέρουν αν ο χαμένος αποκλείεται, καθώς πρώτα παίζουν οι Τούρκοι, που αν χάσουν, αυτομάτως τα εισιτήρια πάνε στους πρώτους 6 της διοργάνωσης, ενώ αν κερδίσουν και ο 7ος πάει στο Μουντομπάσκετ.

Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν από το Σάββατο… στην Τουρκία και είναι δική τους για να τη χάσουν. Οι Κροάτες, απ’ την άλλη, πρέπει να υπερβούν εαυτόν. Βέβαια, αν κερδίσουν, η διοργάνωση τελειώνει και ξεκουράζονται, καθώς το ματς για τις θέσεις 5-6 είναι ουσιαστικά… φιλικό.

by Rasheed.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έλεος πια με αυτή την κριτική για το ροτέισον της ομάδας. ΚαΘ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά τονίζεται συνεχώς και καταντάει τουλάχιστον κουραστική και επιτηδευμένη τέτοια συνεχής αναφορά.
Δηλαδή πχ η Αργεντινή που τα τελευταία χρόνια παίζει με 7 παίχτες ότι μετάλιο έχασε είναι επειδή δεν έγινε σωστό ροτέισον;;; και στην τελική δε νομίζω οι δικοί μας συμπληρωματικοί να είναι τόσο καλύτεροι από της Αργεντινής ή της Γαλλίας ή της Τουρκίας ή όποιας άλλης ομάδας αντίστοιχου επιπέδου θέλεις.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!
Δηλαδή δεν έπρεπε να παίξει ο Σπανούλης και Φώτσης από 35-40 λεπτά τουλάχιστον, δεν είναι αναντικατάστατοι πάικτες για αυτήν μας την ομάδα;;;;;
Και στο κάτω κάτω όπως θα ξέρετε και εσείς μπορούν κατά τη διάρκεια του αγώνα να πάρουν ανάσες οι παίκτες αλλάζοντας μαρκαρίσματα όπως και μέσα από το αγωνιστικό πλάνο και τα αμυντικά ή επιθετικά συστήματα της ομάδας.

ΚΜ

Age of Basketball είπε...

@ΚΜ: Λοιπόν, τα παίρνω με τη σειρά. Δεν καταλαβαίνω τη λέξη "συμπληρωματικοί" γιατί δεν αντιλαμβάνομαι έτσι το μπάσκετ. Η Τουρκία κάνει πολύ καλύτερο ροτέισον από της Ελλάδας, όσο για την Αργεντινή, σε παραπέμπω στα σχετικά άρθρα για το αν έχει καλύτερο πάγκο ή όχι από της Ελλάδας.

Όχι, ο Σπανούλης και ο Φώτσης δεν είναι αναντικατάστατοι, αν με αυτή τη λέξη εννοείς ότι πρέπει να παίζουν 40 λεπτά. Κανείς δεν είναι στο σύγχρονο μπάσκετ. Μια ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες και σε εθνικές ομάδες τέτοιου επιπέδου 12 επιβάλλεται να παίζουν.

Στο αν έχουμε δίκιο για την κριτική στο ροτέισον, δες τα λάθη του Σπανούλη και δες πότε έχει πιο καθαρό μυαλό και πότε πετάει την μπάλα σε ένα ματς, σε σχέση με τις ανάσες που παίρνει στον πάγκο. Τη λέξη "επιτηδευμένη" στην κριτική, θα τη θεωρήσω απλώς κακή εφαρμογή της γλώσσας, καθώς δεν μου βγάζει νόημα για να απαντήσω, αφού "επιτηδευμένος" είναι αυτός που δεν είναι φυσικός, αλλά προσποιείται.

Τέλος, δεν αξίζει να ζητάς έλεος, πήγαινε σε ένα σάιτ που καλύπτει τις αναγνωστικές σου ανάγκες για να μην κουράζεσαι και χαλιέσαι. Ξεκάθαρα.
Rasheed.

Unknown είπε...

Εν γένει συμφωνώ με τις αναλύσεις σας, αλλά όντως στο θέμα του ροτέισον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ούτε μόνο θέμα "διάθεσης" του Καζλάουσκας. Οπωσδήποτε ένας προπονητής σαν αυτόν δεν είναι χαζός να βγάζει το λάδι στο Σπανούλη ή να μην καταλαβαίνει ότι τα λάθη του είναι προϊόν κόπωσης. Φοβάται, γιατί οι αναπληρωματικοί μας guard εκτός από λίγοι (μόλις δύο) είναι και άπειροι. Αν είχε Διαμαντίδη και Παπαλουκά, να'στε σίγουροι ότι θα έκανε πολύ καλύτερο ροτέισον. Για μένα είναι προφανές ότι φοβάται μη χαλάσει το ρυθμό. Απόψεις είναι αυτές, πρέπει να δεχτούμε τη διαφορετική του Λιθουανού, και όχι να νομίζουμε ότι...δεν υπάρχει, και απλά δε βλέπει αυτό που βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι. Κι αυτό που είπα εγώ είναι μία ερμηνεία. Είμαι σίγουρος ότι ένας προπονητής αυτού του μεγέθους έχει πολύ περισσότερα στο μυαλό του και αν τον ρωτούσαμε, πιστεύω θα έδινε πειστικές απαντήσεις.

Είναι καινούρια η ομάδα, και δεν είναι τόσο εύκολο να διατηρεί ρυθμό με οποιουσδήποτε πέντε στο παρκέ. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και θα το κρίνουμε στην επόμενη διοργάνωση, που όλοι θα γνωρίζονται καλύτερα.

Όσον αφορά τους ψηλούς, δε χρειάζεται και τόσο... ροτέισον γιατί είναι ήδη πάρα πολλοί. Μπουρούσης - Σχορτσιανίτης μοιράζονται πάνω κάτω το χρόνο, ο Φώτσης μόνο παίζει πολύ, αλλά αυτό δεν είναι τόσο γιατί δεν εμπιστεύεται τον Πρίντεζη (πχ), είναι τι εξυπηρετεί το σύστημα του. Αν αύριο δω το Γλυνιαδάκη να αντιμετωπίζει (αποτελεσματικά) τον Γκασόλ, ίσως επιτέλους πειστώ ότι είχε θέση σ'αυτό το ρόστερ, ειδικά αντί κάποιου περιφερειακού. Βέβαια αυτό συμβαίνει και σε συνδυασμό με την έλλειψη Κουφού. Σκεφτείτε να αντιμετώπιζε αντίστοιχο πρόβλημα (όχι ο Σπανούλης) αλλά ο Καλαμπόκης;

Όπως και να'χει, κοντός ψαλμός...

arisff

Age of Basketball είπε...

@λογοκριμένο σχόλιο: Τα νούμερα που έχεις στο μέσο χρόνο συμμετοχής των Τούρκων είναι τελείως λάθος. Το υπόλοιπο ξέρεις μόνος σου γιατί λογοκρίθηκε. Θυμίζω γενικά:

Τα σχόλια περνούν από μετριασμό. Όσα σχόλια είναι προσβλητικά, ειρωνικά, υβριστικά και θίγουν τους συντελεστές του blog, τους αναγνώστες, αλλά και πρόσωπα που αναφέρονται στα άρθρα δεν αναρτώνται.

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι ο μέσος χρόνος συμμετοχής είναι ο συνολικός

Patrick Star είπε...

Η προσέγγιση του ματς με βρίσκει σύμφωνο. Η λογική λέει ότι θα χτυπήσουμε από κάτω και η τακτική της φθοράς είναι επιβεβλημένη.

Αυτόν που φοβάμαι περισσότερο είναι ο Ναβάρο, ενώ το περιφερειακό σουτ των Ισπανών - ελλείψει Καλντερόν - δε θα είναι τόσο δολοφονικό.

Η κούραση θα παίξει ρόλο και δυστυχώς, θεωρώ κι εγώ πως ο Σπανούλης δε θα είναι τόσο καλός σήμερα. Ο Ζήσης αν καταφέρει και κάνει 2ο σερί ματς καλό, τότε θα μετριαστεί κάπως η κατάσταση.

Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η απουσία άγχους και πίεσης καθώς η πρόκριση στην επόμενη διοργάνωση έχει εξασφαλιστεί (το 2007 μόνο οι 3 πρώτοι εξασφάλιζαν απεθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς) και δεν μπαίνουμε σαν φαβορί στον αγώνα (ακόμα και το 2007, όπου οι Ισπανοί ως οικοδεσπότες ήταν το φαβορί, υπήρχε πίεση καθώς θεωρούμασταν και είμασταν στο ίδιο επίπεδο).

@ΚΜ: Όπως στα λέει ο Rasheed είναι. Δε νοείται εν έτει 2009 να υπάρχουν παίκτες που παίζουν 40 λεπτά σε παιχνίδι, όποιος και αν είναι αυτός. Όχι επειδή υπάρχουν περισσότερες λύσεις αλλά επειδή οι ρυθμοί πλέον είναι πολύ μεγαλύτεροι αφού το παιχνίδι είναι πολύ πιο physical και η σεζόν πιο μεγάλη και απαιτητική.
Εδώ σε ένα ματς το είχε κάνει ο προπονητής της Πολωνίας με τον Γκόρτατ και έβαλα τα γέλια καθώς μου θύμισε εποχές Γκάλη-Γιαννάκη σε Άρη, Φάνη σε Πανιώνιο κ.ο.κ.
Σε τελική ανάλυση, και ο Γκασόλ είναι αναντικατάστατος (για το Μαρκ λέω) και ο Τούρκογλου και ο Πάρκερ αλλά κι αυτοί παίρνουν τις ανάσες τους.

Ίσως θα έπρεπε να απαιτήσει αυτές τις ανάσες ο ίδιος ο Σπανούλης...

aba είπε...

Gia mena einai emfanestato oti to rotation den einai to kalutero dunato.

Opos episis einai emfanestato oti ta lathi tis paratasis itan lathi kourasis. Pou tha mporousan na eixan apofeuxthei an eixe moirastei o xronos.

Toulaxiston o Kazlaouskas eide meta to mats me tin Rossia (kai tin mi xrisimopoiisi tou Kalathi) oti o Kalathis prepei na paizei, oxi aparaitita giati dinei othisi stin omada, alla giati ksekourazei tous allous guard.

Kai o Kalampokis eno eixe ksekinisei pairnontas xrono, tora fainetai na menei polu ora ston pagko. KAI autos prepei na parei xrono summetoxis, alla kai sout. Gia na anagkasei tis antipales amunes na min stoxeuoun mono se 1-2 paiktes.

Oso gia tous psilous (xoris na eimai Olumpiakos), eixa xarei otan eixe parei o Kazlaouskas stin 12ada ton Gluniadaki, giati theorisa oti kati kalo eide apo tin summetoxi tou stin ethniki. Sumfono apoluta gia auta pou lete oti mporei na prosferei o Andreas. Prepei omos na mpei sto parke gia na ta deixei auta. Kai auto einai thema tou proponiti...

Kata tin tapeini mou gnomi, uparxoun agones alla kai diastimata mesa stous agones pou tha mporousame na exoume didumo psilon Gluniadaki-Bourousi me dedomeno oti o Bourousis "exei" tin thesi 4. Aaaa! Kai ligi proponisi sta 3ponta prin ton agona den tha itan kaki...

Ανώνυμος είπε...

@patrick star: δες την εξέλιξη των πρηγούμενων παιχνιδιών της εθνικής και θα καταλάβεις γιατί τώρα έπαιξαν τόσο ο Σπανούλης με τον Φώτση.

Επίσης δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά ο Σπάνούλης εν αντιθέσει με άλλα ματς σκόραρε μόνο με σούτ και βολές (παραπέμπω στο προηγούμενο μαιλ μου σχετικά με τον τρόπο που παίρνουν ανάσες οι παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεσαι ως παίκτης).

Θεωρώ πως παίκτες επιπέδου Σπανούλη δεν μπορεί να έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα να ανταπεξέλθουν σε πίεση 30 και 35 λεπτών και σε τελική ανάλυση δεν του ασκήθηκε καμιά τρελή πίεση χθές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαβάζω το blog σας και μάλιστα καθημερινά επειδή πάντα συμφωνώ μαζί σας αλλά επειδή μ' αρέσει να διαβάζω τις απόψεις, τις αναλύσεις σας και ότι άλλο γράφετε. Ως εκ τούτου θα συνεχίσω να το κάνω ακόμα και αν πέσετε έξω στις προβλέψεις ή στις γνώμες σας. Το λέω αυτό γιατί τελευταία έχω παρατηρήσει ότι τονίζετε ότι πέφτετε μέσα στα λεγόμενα σας και κάπου με ξένισε αυτό. Φιλικά πάντα. Όσο για το ροτέισον που τόσος λόγος γίνεται σαφώς και είναι περιορισμένο, σαφώς και θα μπορούσε να παίζουν λίγο περισσότερο ορισμένοι παίκτες, η εξήγηση είναι είτε κατά την γνώμη μου πως στους ψηλούς ο Προπονητής δεν ήθελε να δώσει χρόνο στον Γλυνιαδάκη για να παίξουν περισσότερο χρόνο ο Σόφο κυρίως και ο Κουφός κατά δεύτερον και πως απλά δεν εμπιστεύεται και ιδιαίτερα τους υπόλοιπους και προτιμά να σκάσει τον Ζήση με τον Σπανούλη.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Ξεκαθαρίζω ότι αυτό που επισημαίνεις δεν απευθύνεται προς τους αναγνώστες μας ως μομφή, αλλά έχει άλλη κατεύθυνση. Ελπίζω να μην το παρεξηγησες.
Rasheed.