ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ματιές στην Ευρώπη


Η προετοιμασία συνεχίζεται για τις εθνικές ομάδες ανά την Ευρώπη και όλες έχουν μπει στο δεύτερο στάδιο. Στα προκριματικά δεν είχαμε άλλη έκπληξη και περιμένουμε το ματς των Γάλλων με τους Ιταλούς για να δούμε αν θα κλείσει και τυπικά η πρωτιά στον έναν όμιλο. Το ματς έρχεται σήμερα, παραμονή δεκαπενταύγουστου, και οι Γάλλοι ξέρουν ότι δεν πρέπει να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αν δεν κερδίσουν θα έχουν χύσει την καρδάρα της πρόκρισης που γέμισαν από το πρώτο κιόλας ματς.

Στον άλλο όμιλο, η Βοσνία δείχνει ότι θα καθαρίσει την μπουγάδα και θα τα παίξει όλα για όλα με τους Γάλλους. Μπορεί να κάνει την έκπληξη; Φαντάζει αρκετά δύσκολο, αλλά πάλι, ένα ματς είναι…

Οι Τούρκοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Ο Κερέμ Γκονλούμ βρέθηκε ντοπέ στον 5ο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος σε ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως για αδυνάτισμα. Γιατί τη χρησιμοποίησε ο Γκονλούμ κανείς δεν ξέρει για να κάνουμε και λίγο πλάκα. Πάντως, προβλέπεται να είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ, καθώς η συγκεκριμένη ουσία, μπορεί να είναι απαγορευμένη από τη FIBA, αλλά σε μερικά κράτη είναι νόμιμη, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ σε Η.Π.Α. και Καναδά χρησιμοποιούν νόμιμα υποκατάστατά της. Αυτό δείχνει ότι ο Γκονλούμ παρότι πάνω από το όριο, μάλλον θα τη γλιτώσει πολύ φτηνά.

Οι Σέρβοι δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα στις ελπίδες τους για κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ, όταν ο Λούκα Μπογκντάνοβιτς αποχώρησε από την προετοιμασία λόγω της μέσης του. Μία ημέρα αργότερα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκοψε άλλους τρεις από την προετοιμασία, για να μείνουν πλέον 14 παίκτες. Οι τρεις που κόπηκαν είναι ο γνωστός μας Ιβάν Ραντένοβιτς, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και ο Μάρκο Κέσελ.

Έκπληξη ουσιαστικά είναι μόνο το όνομα του Μαριάνοβιτς, κι αυτό λόγω ύψους, καθώς οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο θηριώδης σέντερ θα ήταν στο τελικό ρόστερ απλώς και μόνο λόγω των 227 εκατοστών του. Ο Ίβκοβιτς προτίμησε τον Ραντούλιτσα επειδή μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα και να παίξει καλύτερη άμυνα. Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν οι Σέρβοι στο τουρνουά, αφού μπορεί να έχουν αρκετά ταλαντούχα ομάδα, αλλά μοιάζουν μάλλον άπειροι και «λίγοι».

Οι Ισπανοί περιμένουν τον Γκασόλ, ο Γκασόλ περιμένει το Λ.Α., το Λ.Α. σκέφτεται αν θα είναι σώφρον να κοντραριστεί με ένα από τα αστέρια του, έναν παίκτη μάλιστα που είχε… συνδέσει το Μέμφις πριν από κάποια χρόνια σε αντίστοιχη κατάσταση. Η λογική λέει ότι ο Παού θα είναι στο Ευρωμπάσκετ, αν και σχετικά απροπόνητος στον πρώτο γύρο. Λίγο πιο πέρα, οι Τίμπεργουλβς ετοιμάζουν… αποστολή για την Πολωνία, ώστε να πείσουν τον Ρούμπιο να φορέσει τη φανέλα τους. Προφανώς όχι φέτος, αλλά ούτε και σε 2-3 χρόνια που λέει τώρα ο μικρός.

Στα φιλικά, οι Πολωνοί δείχνουν να βρίσκουν χημεία, ο Λόγκαν κρατάει την υπόσχεσή του και πυροβολάει από παντού, οπότε κέρδισαν τους Κροάτες. Ο Κλέιζα κέρδισε σχεδόν μόνος του την Λετονία, ομάδα που φέτος μπορεί να κάνει την έκπληξη στην Πολωνία. Κάτω από τα καλάθια είναι πάρα πολύ δυνατή με τον Μπιέντρινς και τον Καμπάλα, ενώ γενικά δεν είναι ομάδα για να την πάρεις αψήφιστα. Θα την δούμε και από κοντά στα φιλικά της δικής μας εθνικής.

Γενικώς, ο πυρετός του Ευρωμπάσκετ ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη, καθώς πλέον είμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακριά από αυτό. Οι ομάδες είναι στους 14-15 παίκτες και ελπίζουν να μην τους τύχουν τραυματισμοί, γιατί πλέον ίσως και να είναι αργά για όποιον παίκτη χτυπήσει. Κι εμείς βεβαίως το ίδιο ευχόμαστε, γιατί δεν θέλουμε να δούμε κι άλλα αστέρια να απουσιάζουν από τους αγώνες.

by Rasheed.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχουμε μακραν το 2ο καλυτερο ροστερ
και αν ρε γμτ δεν τραυματιζοταν ο Παπαμακαριος εβαζα στοιχημα για τη θεση στην 4δα