ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Αλλαγή πολιτικής ή σοβαρά λάθη;


Θεωρώ βέβαιο ότι πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι τουλάχιστον σε σύγχυση με την οικονομική πολιτική που δείχνει η ομάδα του Πειραιά ότι εφαρμόζει φέτος. Είχαμε μιλήσει και πριν από λίγο καιρό, αλλά θα τα ξαναπούμε και τώρα με περισσότερα στοιχεία στα χέρια μας.

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής στις κινήσεις του οικονομικά δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Υπάρχει ο νόμος στον αθλητισμό που λέει ότι ο δεύτερος για να κερδίσει τον πρώτο θα πρέπει να είναι καλύτερος και να ξοδέψει περισσότερο, ιδίως σε παγιωμένες καταστάσεις, όπως στην Ελλάδα, που ο Παναθηναϊκός είναι ο αδιαφιλονίκητος πρώτος εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό ξεκίνησαν οι Αγγελόπουλοι πριν από 3 χρόνια και κατάφεραν να φέρουν τον Ολυμπιακό (που είχε περάσει μερικές μαύρες χρονιές) πολύ γρήγορα ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Όμως, σε 3 χρόνια (ουσιαστικά 4, αλλά αφήνω την άκρη το ρόστερ που είχε ο Καζλάουσκας στη διάθεσή του) δεν πήραν κανέναν τίτλο. Αίφνης, φέτος το καλοκαίρι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών στο μετεγγραφικό επίπεδο και να αρχίσουν να κινούνται τελείως διαφορετικά. Το κατά πόσο θα δικαιωθούν θα το δούμε… το χειμώνα, αλλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν είναι υπέρ τους.

Ο Γιάννης Μπουρούσης πέρασε 2,5 εβδομάδες διαπραγματεύσεων με την ομάδα, έφτασε μια ανάσα από την αποχώρηση και συμφώνησε τελικά στα 1,8 εκατομμύρια το χρόνο. Σύμφωνοι, η αύξηση που πήρε ήταν τεράστια. Όμως, από την πλευρά του παίκτη γεγονός είναι ότι ήταν ο καλύτερος (με βάση την ψηφοφορία) σέντερ της Ευρωλίγκας τη φετινή σεζόν, ενώ είχε και πρόταση 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρεάλ. Αυτά είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 900.000 ευρώ σε τρία χρόνια. Ο Μπουρούσης συμφώνησε να παραμείνει απλώς επειδή το ήθελε, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Πρίντεζη.

Για πολύ καιρό ο Πρίντεζης ακουγόταν φαιδρός στα αυτιά πολλών όταν ζητούσε να διαπραγματευτεί με βάση το 1 εκατομμύριο. Τελικά για 150.000 ευρώ το χρόνο, ο Πρίντεζης αποφάσισε να μην υπογράψει στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τα 700.000 ευρώ και έφτασε μέχρι τα 850.000 ενώ ο παίκτης προτίμησε τη Μάλαγα που του πρόσφερε 3 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια, δηλαδή 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Δεν ήταν… χαζός λοιπόν ο παίκτης που μιλούσε με βάση το 1 εκατομμύριο. Η διαφορά των 500.000 ευρώ το χρόνο δεν είναι μικρή... είναι ο Ζήσης, όπως θα δούμε και παρακάτω!

Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι προφανώς και σε κάθε περίπτωση παίκτη δεν είναι μόνο οικονομικοί, αλλά εδώ θα μιλήσουμε μόνο για τους οικονομικούς.

Και φτάνουμε στην περίπτωση του Ζήση, όπου ο παραλογισμός φτάνει στο έσχατο σημείο του. Ο Ζήσης έπαιρνε 1,3 εκατομμύρια το χρόνο από την ΤΣΣΚΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Με βάση τη συμμετοχή του, ήταν σίγουρο ότι θα δεχόταν μείωση για να αλλάξει ομάδα. Από την ΤΣΣΚΑ θα πάρει αποζημίωση 400.000 ευρώ για να σπάσει το συμβόλαιό του, με τον Ολυμπιακό να του προσφέρει 500.000 ευρώ το χρόνο για συμβόλαιο 1+1. Το 1+1 ακούγεται λίγο… τρελό, αλλά είναι μια μέση λύση ανάμεσα σε αυτά που ήθελε η ομάδα και αυτά που ήθελε ο παίκτης. Ο Ζήσης ήθελε μονοετές γιατί πίστευε (και πολύ καλά κάνει, όπως και κάθε παίκτης που πιστεύει στις δυνατότητές του) ότι αν έπαιζε θα ανέβαζε το κασέ του και μετά θα διαπραγματευόταν με καλύτερους όρους.

Όμως, πάμε και πάλι στα λεφτά. Ο Ολυμπιακός του πρότεινε συμβόλαιο 500.000 ευρώ με τη σημείωση ότι με τα 400.000 που θα έπαιρνε από την ΤΣΣΚΑ θα πήγαινε στα 900.000 ευρώ για του χρόνου. Μόνο που το συμβόλαιό του, δηλαδή το πόσο κοστολογούσε η ομάδα τον παίκτη, θα ήταν… 500.000 ευρώ. Ο Ζήσης είναι ο τρίτος πλέι μέικερ της εθνικής Ελλάδας πίσω από Παπαλουκά και Διαμαντίδη. Είναι ο νεαρότερος από τους τρεις και εκείνος που κατά γενική ομολογία έχει τις περισσότερες επιθετικές αρετές από τους τρεις.

Όταν έχεις στην ομάδα σου τον πρώτο και τον πληρώνεις με 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν στην… απέναντι ομάδα παίζει ο δεύτερος και πληρώνεται με 2,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μπορείς να κοστολογείς τον τρίτο με 500.000; Αλήθεια μπορείς; Με μείωση της τάξης του 60% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του;

Μπορείς να το κάνεις όταν έχεις προτείνει στον Πρίντεζη 850.000 ευρώ, λεφτά που ο παίκτης θεωρεί λίγα; Στον Πρίντεζη που έως τώρα δεν είχε την καριέρα του Ζήση.

Απ’ όσα ξέρω από την υπόθεση, ο Ζήσης θα ερχόταν στον Ολυμπιακό ως δεύτερο πλέι μέικερ ακόμη και με 700.000 ευρώ (δηλαδή ουσιαστικά στα μισά απ’ όσα έπαιρνε από την ΤΣΣΚΑ). Η πρόταση με τα 500.000 είναι προφανές ότι τον ξίνισε, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να ήταν ο τρίτος άσος της ομάδας και όχι ο δεύτερος πίσω από τον Παπαλουκά. Πόσα πήρε στη Σιένα; Πήρε 900.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο.

Ο BEN εδώ και καιρό λέει ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει ανανεώσει τους Πρίντεζη και Μπουρούση από το χειμώνα. Είναι οι δύο από τους τρεις (με το Βασιλόπουλο) νεαρότερους διεθνείς σου και πρέπει να τους κρατήσεις αν θες να χτίσεις κορμό. Αφήστε που θεωρεί, και συμφωνώ απόλυτα, ότι αν ο Ολυμπιακός είχε προνοήσει, θα τους είχε κρατήσει και τους δύο με τα λεφτά που εκείνος ήθελε. Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε 2 διεθνείς παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι στο ρόστερ του. Νέοι σε ηλικία, με μεγάλες προδιαγραφές και… Έλληνες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο έχει την πλειοψηφία των διεθνών στην ομάδα του. Κάθε χρόνο εκτός από φέτος, που έφτασε στο τσακ να χάσει τον τίτλο (δεν είχε το πλεονέκτημα έδρας).

Το θέμα δεν είναι αυτό όμως μόνο. Το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός κρατήσει αυτή την πολιτική και στη συνέχεια. Είναι σαφές ότι κανείς παίκτης δεν μπορεί να τη δεχτεί όταν ξοδεύεις 21 εκατομμύρια δολάρια για έναν Αμερικανό που επ’ ουδενί δεν τα δικαιολογεί αγωνιστικά. Ας δεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να κλείσει τον Τσίλντρες υπερέβη τα λογικά όρια για να κάνει νίκη στον τομέα του μάρκετινγκ. Μετά… έδιωξε τον Γκριρ, που ήταν πρώτος σε ranking απ’ όλους τους παίκτες των 4 ομάδων στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, 1ος περιφερειακός σκόρερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα (και 2ος συνολικά με 0.3 πόντους διαφορά) και 1ος σε κερδισμένα φάουλ με τη δικαιολογία ότι δεν μπορείς να κρατάς Αμερικανό που δεν παίρνει πρωτάθλημα. Βέβαια, αυτός που κράτησες από τους δύο παίρνει 4 φορές περισσότερα χρήματα από τον άλλο και έχει μικρότερη προσφορά, οπότε…

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση Τσίλντρες. Είναι και του Παπαλουκά, του Βούισιτς, του Χαλπερίν, που κάνει όσους διαπραγματεύονται με την ομάδα να μην μπορούν να χωνέψουν εύκολα τη «νέα» κατάσταση.

Θα κρατήσει ο Ολυμπιακός την πολιτική του να μετράει το κάθε σεντ και το υπόλοιπο καλοκαίρι; Αυτή τη στιγμή μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός κινείται προς το να γίνει χειρότερος από πέρσι. Πώς θα αντικαταστήσει τον Πρίντεζη με αυτή την πολιτική; Ή μήπως αυτή η πολιτική ίσχυε μόνο για τον Πρίντεζη; Γιατί για τον Ιλιασόβα δεν μπορεί να ισχύσει. Μια μετεγγραφή όπως αυτή του Ιλιασόβα, μαζί με το buy-out θα πάει εύκολα στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Πάρκερ που είναι ο πρώτος στόχος θα πάει 6-9 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Σμόντις που φέρεται να μιλάει με την ομάδα θα έρθει με… 800.000 ευρώ; Θα μου πείτε άλλο Σμόντις άλλο Πρίντεζης. Συμφωνώ. Θεωρώ κι εγώ τον Σμόντις το καλύτερο τεσσάρι στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, αν το πάρουμε συνολικά. Αλλά ο ένας είναι Έλληνας και 24 και ο άλλος (που θα πάρει τουλάχιστον 500.000 ευρώ παραπάνω, ακόμη και μέχρι και 1.000.000 παραπάνω το χρόνο) 30 και Σλοβένος. Στον έναν κάνεις επένδυση, στον άλλο παίρνεις παίκτη για 3 (σε καλή περίπτωση) χρόνια και 1,5-2 φορές ακριβότερο από τον δικό σου.

Θα συμφωνήσω ότι ένα δίδυμο… Ιλιασόβα-Πριτζιόνι (θεωρητικά πάντα, αφού ο δεύτερος μάλλον κλείνει στη Ρεάλ και ο πρώτος ανήκει στην Μπαρτσελόνα) είναι πιο ελκυστικό από το Πρίντεζης-Ζήσης. Όμως, ως ελληνική ομάδα μέλλον χτίζεις μόνο με Έλληνες διεθνείς, ενώ οι Πρίντεζης-Ζήσης, με τα λεφτά που ζητούσαν θα έκλειναν μαζί περίπου όσο θα πάει ο… Σμόντις μόνος του. Δηλαδή 1,7-2 εκατομμύρια το χρόνο. Εξάλλου, αν ο Ολυμπιακός προτιμάει άλλους παίκτες που για τον Α ή Β λόγο θεωρεί καλύτερους από τον Πρίντεζη και τον Ζήση, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν είναι... οικονομική πολιτική, όπως διαρρέει η ομάδα εδώ και 1 μήνα.

Δεν είναι σωστό να προτρέχουμε, αλλά θα έχει αξία να δούμε αν και κατά πόσο αυτή η οικονομική πολιτική κρατηθεί για όλους. Αν γίνει, σεβαστό κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για την τσέπη αυτού που πληρώνει. Στην περίπτωση του Ζήση από τώρα ξέρουμε όμως ότι δεν πρόκειται γιατί κανείς πρωτοκλασάτος πλέι μέικερ δεν θα έρθει με 500.000 ευρώ. Και οι ευκαιρίες να πάρεις Έλληνες διεθνείς με μέλλον (λόγω ηλικίας) είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Και μάλλον ο Ολυμπιακός (τις) έχασε (και τις) δύο.

by Rasheed.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Ειναι σαν να έγραψες αυτά που σκεφτόμουν τόσο καιρό, αλλά και με... λεφτά, που κάποια από αυτά δεν τα ήξερα.

Για μένα ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να πάρει ελληνόπουλα. Να έχει Παπαλουκά, Ζήση, Πελεκάνο, Βασιλόπουλο, Πρίντεζη, Μπουρούση, Σχορτσανίτη, Γλυνιαδάκη, Μαυροκεφαλίδη και αν γινόταν και Λάζο. Να έπαιρνε σχεδόν μια δεκάδα από διεθνείς.

Όχι να δίνει 7 εκατομμύρια στον Τσίλντρες και να τσιγκουνεύεται 100.000 στους Έλληνες. Αυτό για μένα δεν έχει λογική. Πρώτα φτιάχνεις κορμό και μετά βάζεις ξένους.

Δείτε ο παο τι κάνει: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Φώτσης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας. Μπορει οι δύο τελευταίοι να σταμάτησαν, αλλά είναι επιπέδου εθνικής.

Ελπίζω να καταλάβουν τη βλακεία τους οι αγγελόπουλοι πριν είναι αργά. Αλλά όταν θα έρθει στην ομάδα ο... Χ ξένος με 2,5 εκατομμύρια εγώ θα αναρωτηθώ γιατί δεν μπορούσε να έρθει ένας με 1,8 και τα υπόλοιπα 700.000 να δοθούν για να καλύψεις τη διαφορά με Πρίντεζη-Ζήση.
Πέτρος

Patrick Star είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να έχεις ελληνικό κορμό για λόγους ομοιογένειας, είναι να έχεις 6 Έλληνες παίκτες στη 12άδα. Εγώ βλέπω Παπαλούκ, Βασιλόπουλο και Μπουρούσαρο (που λέει και το Φως) μόνο... Με Πρίντεζη και Ζήση έψαχνες για άλλον ένα (πιθανώς τον 5ο σου ψηλό, είτε ήταν ο Σόφο είτε όχι).

Και αν για τον Πρίντεζη έχεις την εναλλακτική του Μαυροκεφαλίδη (καλός και χρυσός ο Πρίντεζης αλλά τόσα δεν αξίζει όταν έχεις εναλλακτική -υποθέτω), στην περίπτωση του Ζήση ήταν γκάφα ολκής που δεν τον πήραν (εγώ απ'την άλλη χάρηκα γιατί δε θα άντεχα να δω και άλλον έναν πρώην της ομάδας μου σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό -υπολογίζω και το Σπανούλη, που λόγω Ζήση θα πήγαινε ΑΕΚ αν τα γιαούρτια δε λήγανε...), γιατί τώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν το ρόστερ με κάποιον Έλληνα δεύτερης διαλογής.

Επίσης, παίρνοντας το Ζήση, θα έλυνες το πρόβλημα του πλέι για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον. Το ενδεχόμενο να σταματήσει ο Παπαλουκάς το μπάσκετ το έχουν σκεφτεί?

Εάν ο Ζήσης ζητούσε 1 εκατομμύριο ακατέβατα, να το καταλάβαινα, αλλά όπως λες κι εσύ, με 700 γινόταν η δουλειά.

Όσο για τους ξένους, έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός, θα προτιμούσα να είχα δίδυμο Βασιλό-Πελεκάνου στο 3, και να έπαιρνα 4άρι Αμερικανό, παρά να κρατούσα τον Τσίλι.

ΥΓ 1 Ελπίζω οι φήμες για Πάρκερ να είναι μόνο φήμες... Γιατί αν όντως τον προορίζουν για αντικαταστάτη του Γκριρ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...
Η προοπτική μιας πιθανής πεντάδας Παπαλουκά, Πάρκερ, Βασιλόπουλου, Μπουρούση, Βούισιτς, με εξιτάρει!!! Συνώνυμο της ταχύτητας...

ΥΓ 2 Ρασίντ, μήπως έχεις ακούσει τίποτα για τα διοικητικά της ΑΕΚ? Ακούγονται διάφορα αλλά λέω μήπως υπάρχει κάτι ρεαλιστικό... Για να σώσουμε τη χρονιά εννοώ...

Ανώνυμος είπε...

Βασικα δυσκολευομαι να καταλαβω ΑΝ υπαρχει μεταγραφικος σχεδιασμός στο λιμάνι.
Θες εναν πόιντ γκάρντ;
Ωραια.
Λυσεις:Χολντεν-Καουκενας-Ζησης-Πριτζιόνι.

Ο Ζησης πήγε στη Σιένα.
Απο τον Χόλντεν αποσύρθηκες (και μάλλον μένει ΤΣΣΚΑ).
Ο Καουκένας και ο Πριτζιόνι περιμένουν να δουν ο πρώτος αν θα πάει Ρεάλ και ο δεύτερο ΑΝ τελικά θα τον πουλήσει η Ταού.Πάντως ο ένας απο τους δύο θα πάει Ρεάλ.
Αρα σου μένει ένας, ο οποιος δεν εισαι ΚΑΝ σιγουρος αν θα έρθει.
Εκτος βεβαια και αν κανεις το κολπο με Σαρας και τρελάνεις κόσμο.


Κατι μυθεύματα για Ρούμπιο τα θεωρώ αστεία.

Θέλει ο Ολυμπιακός γκαρντ;
Ωραια.
Λύσεις: Πάρκερ-Ρούμπι Φερνάντεθ.
Στον δεύτερο ζορίζεσαι αρκετά γιατι εχει καλες προτάσεις απο NBA.
Tο ιδιο και ο πρώτος + το γεγονος πως αν προσπαθεις να αναστήσεις την ομάδα των Μακαβαίων μετά απο 6 χρόνια είσαι το λιγότερο ΚΟΥΤΟΣ(σε συδνυασμο με το κολπο για Σάρας).

Θες 4ρι μετά τον Πρίντεζη;
Φυσικά.Εδώ ήθελες 4ρι και πριν τον Πριντεζη.
Καλος ο Μαυροκεφαλίδης αλλα είναι πιο αργός και απο τη σκιά του και επιρρεπής σε λάθη.
Αρα θες αθλητικό 4ρι με κατα προτίμηση σουτ εξω απο το τρίποντο.
Λύσεις:
Ιλιασόβα-Τελέτοβιτς-Σμόντις
Ο τρίτος μάλλον θα κάνει παρέα στον Χόλντεν για άλλο έναν χρόνο.
Ο δεύτερος μάλλον θα μείνει στην Βιττόρια.
Ο πρώτος θα πάει ΝΒΑ.
Και αφου ολοι ξερουν πως εδωσες 1.3 εκατομμύρια για Ερτσεγκ,θα σου ζητήσουν ο,τι έχουν.
Ο Καιμακόγλου είναι καλός αλλά νέος,άπειρος και δεν ειναι ΑΚΟΜΑ για ομάδα με πρωταθλητισμό(για να πω την κακία μου στο ιδιο επιπεδο με τον Σακοτα είναι).

Αρα μεχρι στιγμης δεν εχει υλοποιησει ΚΑΝΕΝΑΝ ουσιαστικο σχεδιασμο με μεταγραφες.
Οχι απλα δεν εκλεισες τρυπες αλλα σου ανοιξαν αλλες 2(Γκριρ,Πριντεζης).
Ψάχνεσαι να δεις αν θα έρθει ένας απο τους Πριτζιόνι-Καουκένας(σιγά μην έρθει κατ'εμέ)και το μονο που σε απασχολει είναι αν θα φερεις τον Πάρκερ.
Που αν πάρεις και τον Σαρας φτιάχνεις την ομάδα τρομοκράτη των Μακκαβαίων(Χαλπεριν Σαρας Παρκερ Βουισιτς).Εξι χρονια ΜΕΤΑ ομως...

Χ. είπε...

παιδιά με τα λεφτά που (ακούγεται ότι) δίνει ο ολυμπιακός στον πάρκερ δεν πρόκειται να έρθει ούτε αυτός, για κανέναν λόγο!! η λογική της καε στις φετινές διαπραγματεύσεις μπάζει από παντού! στην υπόθεση πάρκερ στηρίζονται στο γεγονός ότι του προσφέρουν περισσότερα από ότι στο nba. χαίρω πολύ! αλλά ποιος τους είπε ότι η μοναδική του επιλογή είναι nba ή ολυμπιακός;; 2,2 εκατομύρια ευρώ θα τα βρει από όποια ευρωπαική ομάδα θέλει! είναι πολύ λίγα λεφτά για έναν παίκτη που αν έρθει θα είναι αν όχι ο καλύτερος τότε ο δεύτερος ή ο τρίτος καλύτερος παίκτης της ευρώπης.
όσο για τις υπόλοιπες μεταγραφές, ο ολυμπιακός είναι προφανές ότι θα κρατήσει ίδια ομάδα με την περσινή και αντί του πρίντεζη το (χειρότερο) λουκά, αντί του γκριρ έναν αμερικάνο γκαρντ (με το όνομα του χάνσεν να επικρατεί) και αντί του σόφο το γλυνιαδάκη.
για ζήση δεν μπορώ να πω τίποτα! έχω πραγματικά εξοργιστεί! και περισσότερο έχω εξοργιστεί με τους δημοσιογράφους της ομάδας που στα κείμενα τους αναφέρουν ότι ο λόγος που δεν ήρθε είναι γιατί θα ήταν ο τρίτος πλέυ μέικερ και λίγες παραγράφους παρά κάτω μιλάνε για παραμονή τεόντοσιτς.
ο πρίντεζης πιστεύω ότι δε θα βρει τα λεφτά που ζητάει αλλά από την ομάδα έδειξαν ότι δεν καίγονται και τόσο να τον κρατήσουν. και πιστεύω ότι οι λόγοι που φεύγει είναι κατα πολύ μικρό ποσοστό οικονομικοί.
τέλος ακόμα και ο μπορούσης υπο φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε φύγει! ο μόνος λόγος που έμεινε είναι ότι ο ίδιος έκανε επίδειξη παραλογισμού απορρίπτοντας πρόταση πολύ καλύτερη οικονομικά, από ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και όνομα, με καλύτερο προπονητή, σε καλύτερο πρωτάθλημα, και εκτός των άλλων θα απαλλασσόταν από πράσινους και κόκκινους κάφρους!

σκεφτείτε λοιπόν, ότι ίσως οι αγγελόπουλοι να μην ήθελαν ότι τον μπουρούση στην ομάδα! έτσι τουλάχιστον έδειξαν. και να θυμίσω ότι η πρωτοβουλία για το τελευταίο ραντεβού (πριν λήξει η προθεσμία με τη ρεάλ) πάρθηκε από τον ίδιο τον παίκτη και όχιαπό την πλευρά της ομάδας...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με το άρθρο. Η προταση που λένε ότι έκανε ο Ολυμπιακός στον Ζήση είναι εκτος λογικής, υποτιμητική και σίγουρα άδικη.

Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι σε συγχυση ή θεωρεί σχεδόν κάθε παίκτη αναλώσιμο! Μάλλον φέτος κάνει μια τομή για το μέλλον αλλά τα θύματα της τομής είναι οι αθώοι της υπόθεσης.

ακιλας

Stefanos είπε...

Εμένα πάντως η αποχώρηση Πρίντεζη δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Στα μάτια μου ήταν ένας από τους παίχτες "ναι μεν, αλλά" (μαζί με Χαλπερίν, Γκριρ, Τσιλντρες) που δεν πιστεύω να χαλάσουν τίποτα στην ομάδα άμα φύγουν. Τα λεφτά που ζητάει ο Γιώργος είναι πάρα πολλά, απόδειξη ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ΔΕΝ έχει κλείσει ακόμα στη Μάλαγα πρώτον επειδή αυτοί θέλουν Ισπανό (Γκαρμπαχόσα) και δεύτερον επειδή το κασέ του τους φαίνεται αλμυρό. Λογικό ρε παιδιά, δεν είναι η τιμή του Πρίντεζη ένα μύριο το χρόνο, ειδικά ενώ ο Μαυροκεφαλίδης πχ. κάνει 80% λιγότερο (λέω εγώ), ενώ σε καμία περίπτωση δε θα προσφέρει 80% λιγότερο. Απλώς έχει γίνει talk of the town επειδή είναι Έλληνας και επειδή οι Αγγελόπουλοι και καλά τσιγγουνεύονται. Εγώ θα πω ότι κάθε καλοκαίρι είναι διαφορετικό και δε μπορείς να ανεβάζεις τον πληθωρισμό συνεχώς. Με τη λογική σας, η Ρεάλ στην μπάλα του χρόνου θα πληρώσει 170 εκατομμύρια για το Μέσι. Και μιας και λέμε για Ρεάλ, όποιος θέλει άφθονα λεφτά φέτος ας πάει Μαδρίτη να παίξει μπάσκετ. Μια χαρά θα περάσει.

Το δε Ζήση εγώ στο μυαλό μου τον είχα κλεισμένο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν τα βρήκανε. Πάντως και αυτός μου φαίνεται ότι έχει κολλήσει εδώ και 2 χρόνια. Σόρι, αλλά παίχτης χωρίς εξέλιξη, κακή μεταγραφή. Ο Μπουρούσαρος κάθε χρόνο είναι 50% καλύτερος από τον προηγούμενο, 3 χρόνια σερί τώρα.

Υπάρχει πάντως και η άλλη λογική, που ίσως θα άρεσε σε κάποιους, του στυλ "χαλάμε όσα νά 'ναι και βάζουμε μπάτζετ 80 εκατομμύρια". Και πάλι όμως, στα μάτια μου, ο Πρίντεζης και ο Γκριρ έπρεπε να πάρουν πόδι και να δούμε ένα ρόστερ Ρούμπιο/Ρακότσεβιτς/Ρούντι/Μπουρούσης/Βούισιτς και τα λοιπά. Αμ πώς, από τη μία να ξοδεύουμε αβέρτα, από την άλλη να μένουμε με τους "ναι μεν, αλλά";;;

Ανώνυμος είπε...

@stefanos:οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

pdiablo είπε...

Ο Ζήσης υπέγραψε με 900.000 το χρόνο, που σημαίνει ότι στον Ολυμπιακό τον υποτίμησαν. Γιατί δεν μπορεί να παίρνει τα διπλά από μια ομάδα που είναι πιο σφιχτή από τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο ότι ο Ζήσης θα βρει κάπου κοντά στο μύριο, δεν πας για διαπραγμάτευση με 500. Αν πιστεύεις ότι με ένα μύριο βρίσκεις καλύτερο, δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία.

Με δεδομένο ότι ο Πρίντεζης βρίσκει δε βρίσκει κοντά στο μύριο, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό για το ποσό που έδινε. Το αν έκανε καλά, ή αν του βγει ο Μαυροκεφαλίδης ή ο Ερτσεγκ ή αν δε βγει κανείς και ο Πρίντεζης γίνει ο Ρούκι ΜVP στην Ισπανία, μόνο από το αποτέλεσμα θα το δούμε. Είναι μια κίνηση που θα περιέχει ρίσκο. Πάντως στο "Έθνος" τώρα βλέπω 1.1 το χρόνο, που σημαίνει ότι όντως είχε καλή πρόταση.

Και κάτι άλλο. +1000 που λέτε ότι έπρεπε να τους είχαν ανανεώσει ήδη. Γιατί το καλοκαίρι είναι καιρός που ψάχνεται ο κόσμος (ενώ π.χ. αν το ανανέωναν μετά το Τοπ-16 λογικά θα βολευόντουσαν και με λιγότερα, π.χ. ο Πρίντεζης 700-800 και ο Μπουρούσης με 1.5). Επιπλέον, αν είχαν ήδη συμβόλαιο, σε καμία περίπτωση δε θα βρίσκαν 1.1 και 2.1 μύρια, γιατί τότε θα έπρεπε να τα σκάσουν στον Ολυμπιακό, και αναγκαστικά οι προσφορές στους παίχτες θα ήταν λιγότερο δελεαστικές.

@ Stefanos. Πιστεύω ότι τα λεφτά που παίρνει ένας παίκτης έχει να κάνει λιγότερο με την ποσοτική προσφορά και περισσότερο με τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο επίπεδο του πρωταθλητισμού. Με περίπου κοινή αφετηρία, ο Πρίντεζης έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο, ένω ο Μαυροκεφαλίδης άγνωστο (προσωπικά μάλλον προς το όχι το πάω). Αν τα πάει καλά όμως και παίρνει 200.000 ακόμα, τον βλέπω και αυτόν να "στραβώνει".

ΥΓ Θα διαφωνήσω με τα παιδιά για τον Γκριρ. Πιστεύω, ότι με λίγότερα βρίσκουν άνθρωπο να τους κάνει την ίδια δουλειά. Αλλά θα συμφωνήσω με τον Τσίλντρες γιατί, παρόλο που έιναι πολύ καλός παίκτης, με τόσα λεφτά έπαιρνες 3 Σισκάουσκας, 3 Βελίτσκοβιτς για πάγκο και έναν Τρίπκοβιτς για τις πετσέτες.

Stefanos είπε...

Επαναλαμβάνω, το γεγονός είναι ότι ο Πρίντεζης, τώρα που μιλάμε, δεν έχει κλείσει με τη Μάλαγα, γιατί τους φαίνονται πολλά τα λεφτά, ενώ δε θέλουν να τον αφήσουν να έχει όρο στο συμβόλαιο για αναίμακτη μεταγραφή στο NBA (http://www.sport-fm.gr/article/183509).

Με άλλα λόγια δε θα πάρει πουθενά το 1 εκατομμύριο που τόσο ονειρεύεται, και δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός του πρότεινε 850.000, τριετές και άνεση στο θέμα NBA. Μάλλον η σωστή παροιμία είναι "όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα" (@ανώνυμος).

Επίσης, αν η τιμή ενός παίχτη καθορίζεται από τη διαφορά που κάνει στο επίπεδο του πρωταθλητισμού, τότε νομίζω ότι ο Πρίντεζης, με το χαμένο λέι απ στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ τον Ιούνιο του 08 και πόσες άλλες εξαφανίσεις στο ενεργητικό του, δεν αξίζει 1 μύριο (@διαβολικό κοτόπουλο).

Από 'κει και πέρα, επειδή νομίζω ότι έχω αρχίσει να γίνομαι πιο επιθετικός απ' όσο πρέπει, θα πω ότι ο Γιώργος είναι καλός παίχτης, επαγγελματίας αθλητής και όχι κανας φανατικός γαύρος. Οπότε είναι λογικότατο να κηνυγάει τα περισσότερα και καλύτερα λεφτά, να θέλει NBA και τα ρέστα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά όπου και να μεταγραφεί. Αλλά ας μη λέμε, ότι για 50-100 χιλιάρικα τον κάναμε το πρώτο και μοναδικό θύμα της τσιγκουνιάς μας.

Και φυσικά, συμφωνώ απόλυτα να αφήσουμε τον Τσίλντρες να φύγει για να δούμε 3 παιχταράδες επιπέδου Ρούντι στο λιμάνι.

Age of Basketball είπε...

Συνιστώ ψυχραιμία ώστε να μην ξεφύγουμε.

Όσο και να μαλώνουμε, τα λεφτά του Πρίντεζη, μόνο ο Πρίντεζης θα τα πάρει, οπότε ας κρατήσουμε το επίπεδο που υπάρχει ως τώρα.
Rasheed.

pdiablo είπε...

@ Στέφανος. Το "δε θα πάρει πουθενά το ένα μύριο" δεν το ξέρεις ακόμα. Το ότι αυτοί που θα τον πληρώσουν θα βγουν κορόιδα ή μάγκες ούτε αυτό το ξέρεις. Δε διαφωνώ ότι ο Ολυμπιακός του έκανε καλή προσφορά. Διαφωνώ στο ότι δεν μπορεί να συγκριθεί ο Πρίντεζης και ο Μαυροκεφαλίδης. Στη θέση του Πρίντεζη πρέπεις να πάρεις ένα αντίστοιχο ή καλύτερο τεσσάρι και μαζί και το μικρό, αφού θα πάρεις καλό παίκτη, ρίσκο της προσφοράς του.

Μπορεί ο Μαυροκεφαλίδης σε δυο χρόνια να βγάζει μάτια. Αλλά δύσκολα θα το κάνει μεσα στη φετινή χρονιά. Επιπλέον το ιστορικό του έχει πολλά "πισωγυρίσματα", ενώ ο Πρίντεζης βελτιώσεις. Προσωπικά, η παρουσία του Πρίντεζη, σε όσα παιχνίδια τον είδα, μου άρεσε.

Σα γενικό σχόλιο για τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι είχε ομαδάρα φέτος, αλλά λίγο η τύχη, λίγο η ικανότητα του αντιπάλου, δεν του έκατσαν τα τρόπαια φέτος. Συμμερίζομαι πάντως τον προβληματισμό των παιδιών για τις κινήσεις του Ολυμπιακού.

Age of Basketball είπε...

Συμφωνώ με τον pdiablo για τον Πρίντεζη και τον Μαυροκεφαλίδη, αν και θεωρώ ότι ο δεύτερος έχει αρκετά καλά στοιχεία. Για μένα, δεν διώχνεις διεθνή. Όπως και να το κάνουμε.

Επισης, το αν θα τα πάρει, θα το δούμε...

Είναι αρχή ακόμα όσον αφορά τις κινήσεις, αλλά δείχνουν μια πολιτική και μια ροπή. Όσο για το ότι ο Ολυμπιακός είχε ομαδάρα, είχε. Και αυτός και ο Παναθηναϊκός. Και όντως οι λεπτομέρειες στοίχισαν. Όμως, το λάθος θα είναι να γκρεμίσει όσα έχτισε και να αρχίσει πάλι από την αρχή όπως κάθε καλοκαίρι.
Rasheed.

Arisff είπε...

Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός δεν έχασε και τίποτα με τον Πρίντεζη. Όντως τα λεφτά που ζητούσε ήταν πάρα πολλά, και το κενό που αφήνει καλύπτεται από ένα αθλητικό τεσσάρι (από αυτά που αφθονούν στην αμερική - κάποιοι έχουν κοινοτικοποιηθεί κιόλας ;) ). Συν ότι μπορεί να κάνει άνετα τη μεταγραφή δεύτερου τεσσαριού, να αντικαταστήσει δηλαδή τον Έρτσεγκ με το Μαυροκεφαλίδη.

Όσον αφορά το Ζήση, είναι τεράστια η ηλιθιότητα του Ολυμπιακού. Ένας ολοκληρωμένος guard, από αυτούς που λείπουν από την ομάδα - γι' αυτό και οι του ΠΑΟ τους έχουν για πλάκα, και ενδεχομένως πρώτος άσσος (ώστε να μπορεί να παίξει ο Παπαλουκάς δεύτερος, που αποδίδει καλύτερα, όπως στην ΤΣΣΚΑ).

Γενικώς τα τελευταία χρόνια ουδέποτε με έπεισαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι ξέρουν να σχεδιάζουν ομάδες. Και βάζω και το Γιαννάκη μέσα όσον αφορά αυτό το ζήτημα...

ΥΓ. Είχα γράψει ένα μεγάλο σχόλιο αλλά το έχασα λόγω του συστήματος δημοσίευσης.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα δεν ειναι αν χανεις κατι με τον ιδιο τον Πριντεζη, αν ειναι η απουσια του σημαντικη. Το θεμα ειναι οτι οι ομαδες χτιζονται με μια συνεπεια και γυρω απο εναν κορμο. Υπαρχουν δεκαδες καλυτεροι παικτες στον κοσμο, αλλα μεγαλη ομαδα με διαρκεια στο χρονο φτιαχνεις οχι παιρνοντας εναν πολυ καλο παικτη σε καθε θεση καθε χρονο, αλλα διατηρωντας τον κορμο σου, ιδιαιτερα οταν αυτος απαρτιζεται απο διεθνεις.

Stefanos είπε...

Αν και είμαι γραφικός πλέον, μιας και αντιπροσωπεύω την αντίθετη άποψη σε αυτό το θέμα, στα σχόλια του παρακάτω άρθρου (http://www.gazzetta.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=39084&Itemid=6) θα καταλάβετε ότι η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού α) δε θεωρεί τον Πρίντεζη μεγάλο παίχτη (και κατ' επέκταση μεγάλη απώλεια), β) πιστεύει ότι τα λεφτά που του προσφέρθηκαν ήταν ικανοποιητικά και γ) πιστεύει ότι κάποιος που δεν έχει πάρει ποτέ καμία κούπα δεν μπορεί να βλέπει όλες, μα όλες του τις απαιτήσεις να ικανοποιούνται. Εγώ συμφωνώ και με τα τρία σημεία. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ για να έχω τους δεύτερους δε θέλω. Η ομάδα πρέπει να αποτελείται από πρωταθλητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας (φυσικά είναι καλύτερο να είναι Έλληνες, αλλά ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης έχουν συμβόλαιο με ...άλλη ομάδα).

Τεσσάρι σαν το Πρίντεζη βρίσκουμε (μην τολήσω να πω και στα ίδια λεφτά που προσφέραμε στον Πρίντεζη), ενώ ο ίδιος μόλις έβαλε μια δυσκολία παραπάνω στον εαυτό του, καθώς απ' ότι ξέρω είναι κλειστό παιδί και δεμένο με την οικογένειά του και το νησί του, και να δω τώρα πώς θα αποδίδει ως ο πιο καλοπληρωμένος ξένος στη Μάλαγα (ποτέ μην υποτιμάτε την πίεση προς έναν ξένο που ήρθε και πήρε πολλά -δείτε τι κάνουμε εμείς σε Βούισιτς και Τσίλντρες... αν ήταν Έλληνες, και τα μισά να έκαναν θα τους αποθεώναμε πάντα). Καλή επιτυχία Γιώργαρε, σε κάθε περίπτωση!

Εκτός από τη Ρεάλ πάντως (που άμα κρίνω από το παράδειγμα του Ολυμπιακού θα είναι καλή του χρόνου αλλά θα χάνει στα κρίσιμα λόγω ομοιογένειας), ούτε ο ΠΑΟ, ούτε η ΤΣΣΚΑ, ούτε η Σιένα ούτε η Μπαρτσελόνα έχουν ενισχυθεί σημαντικά (ως σήμερα), οπότε το status quo ακόμα διατηρείται και ο Ολυμπιακός έχει το χρόνο να κάνει (και θα κάνει) ένα μεγάλο μπαμ που θα αλλάξει λίγο πιο πολύ τις ισορροπίες. Θα δωθούν λεφτά, απλά ακόμα είναι νωρίς. Η αγορά του NBA πρακτικά ανοίγει μετά τις 15/7 και τότε θα περιμένουμε τα καλά. Καλός ο κορμός της ομάδας, ακόμα καλύτερα τα λεφτά (και κάλλιστος ο Ομπράντοβιτς που τα παίρνει όλα με οποιονδήποτε και οσαδήποτε!!!).

Age of Basketball είπε...

Δεν κοίταξα το άρθρο που παραπέμπεις. Απλώς να σου πω ότι δεν διαφωνώ με όσα λες, εξαρχής είναι εδομένο αυτό, άλλωστε τα ίδια λέγαμε και σε παλιότερο άρθρο για το αν είναι καλά τα λεφτά που δίνουν στον Πρίντεζη. Απλώς αυτό το θέμα ήταν από διαφορετική προσέγγιση.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο πολύς κόσμος του Ολυμπιακού (και του κάθε Ολυμπιακού) τον θεωρεί ή όχι καλό παίκτη, γιατί ο πολύς κόσμος, δυστυχώς, δεν ξέρει μπάσκετ. Και αυτό δεν είναι προσωπική μομφή προς εσένα. Θεωρώ ότι όσοι μπαίνουν εδώ ξέρουν μπάσκετ. Απλώς γενική εκτίμηση της φίλαθλης κατάστασης στην Ελλάδα.
Rasheed.