ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πολιτισμένοι κι απολίτιστοι...


Επειδή η καφρίλα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο (αν και όλοι ξέρουμε ότι εμείς την έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο), οι τελικοί της Τουρκίας ξέφυγαν αρκετά το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί που η Εφές κέρδιζε «εκτός έδρας» για να πάρει το πρωτάθλημα, κάνοντας μάλιστα το νταμπλ, αφού κέρδισε και το Κύπελλο φέτος.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της Φενέρ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και όρμησαν προς τους παίκτες της Εφές. Ο Πεκέρ, δεχόμενος επίθεση από 5-6 άτομα, ξάπλωσε έναν στο παρκέ, ενώ ο Γκιουλέρ έπεσε και κάποιος άρχισε να τον κλωτσά στα πλευρά. Μερικές «ψιλές» έφαγαν και οι Αταμάν, Γκονλούμ και Σμιθ.

Όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, αφού αμέσως μετά η τουρκική αστυνομία μπόρεσε και φυγάδευσε τους παίκτες, ενώ συνέλαβε και πάρα πολλούς από τους υπαίτιους των επεισοδίων. Μπορεί αρχικά να μην περίμενε την επίθεση και να αιφνιδιάστηκε, αλλά μπόρεσε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να λήξει το θέμα, που αν κρατούσε λίγο παραπάνω μπορεί να είχε και θύματα.

Για να ελαφρύνουμε και λίγο το κλίμα, φαντάζομαι είδατε ποιον δεν ανέφερα; Ποιος μπόρεσε και γλίτωσε από όλα αυτά… Ο Μιχάλης Κακιούζης, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του και την… προπόνηση από τους δικούς μας κάφρους, είχε πάρει καίριες θέσεις και μπόρεσε να γλιτώσει το ξύλο με χαρακτηριστική ευκολία στους ελιγμούς αποφυγής.

Με τους «δυτικούς» Τούρκους είμαστε ουσιαστικά ίδιοι σε πολλά, ανάμεσα σε αυτά και στις αντιδράσεις μας στον αθλητισμό, που χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη παιδείας σε αμφότερες χώρες. Βέβαια, αν η τουρκική λίγκα αποκλείσει τη Φενέρ από το επόμενο πρωτάθλημα, όπως ακούγεται στο παρασκήνιο ότι σκέφτεται να κάνει, θα μας έχει βάλει, έστω και κατόπιν εορτής, τα γυαλιά, καθώς εμείς μόνο γελοίες ποινές… 1-2 αγωνιστικών έχουν καταφέρει να επιβάλουμε ως τώρα.

Αλλάζουμε τελείως κλίμα και πάμε στην… πολιτισμένη Ευρώπη. Όποιος είδε τον 4ο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος και έκατσε μετά την κούπα της Μπαρτσελόνα να δει τη φιέστα που είχε ετοιμάσει η ομάδα με τον κόσμο της, τότε σίγουρα θα μελαγχόλησε. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα και στο (υπέροχο, μακράν το καλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη) σάιτ της ACB, αλλά και στο youtube. Οι παίκτες γιόρτασαν με τον κόσμο σε ένα πρωτάθλημα που έχει ευρωπαϊκό πάθος, αλλά μόνο στο παρκέ. Στις εξέδρες, σε όλα τα γεμάτα γήπεδά του, διδάσκει αθλητική παιδεία και πολιτισμό.

Προσωπικά ζήλεψα που και σε αυτό είμαστε πολύ πίσω, αλλά αυτά ας τα βλέπουν οι παράγοντες και οι ομάδες που βαυκαλίζονται ότι έχουμε σοβαρό πρωτάθλημα. Δυστυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανύπαρκτο, καθώς στις περισσότερες πτυχές του είναι στην ουρά της Ευρώπης, ενώ το γεγονός ότι η αγωνιστική δεν είναι μία από αυτές υπερκαλύπτεται από την καφρίλα, την ανοργανωσιά και την παντελή έλλειψη πλάνου ανάπτυξης.

Μιας και η κουβέντα το έφερε στην Μπαρτσελόνα, να πετάξουμε και το στατιστικό της ημέρας. Αυτό ήταν το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ντέιβιντ Άντερσεν, που πήρε 1 με τη Σιένα (2004), 4 με την ΤΣΣΚΑ (2005-08) και φέτος με την Μπαρτσελόνα.

by Rasheed.

Υ.Γ.:
Ούτε για μια στιγμή μη νομίσετε ότι αγνοούμε την πορεία της εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο δεν έχει… την παραμικρή κάλυψη από την ΕΡΤ. Θα τα πούμε αναλυτικά μετά το τέλος της προσπάθειας των κοριτσιών μας.

2 σχόλια:

pdiablo είπε...

Δεν νομίζω να πέσει αποκλεισμός. Αλλά και μόνο ότι το συζητάνε, αυτόματα μετά τους δίνει την ευχέρεια να τους ρίξουν μια γερή καμπάνα, (15-20 αγωνιστικές κεκλεισμένων) και να λένε ότι τους κάνανε και χάρη. Ξέρουν τι κάνουν με τις "διαρροές" στο παρασκήνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ρασίντ,γραψε κατι για την ανταρσια Πριτζιονι-Μάικλ-ΜακΝτόναλτ κατά Ιβάνοβιτς.
Ολο και κατι παραπανω θα ξερεις.
Επισης,υπαρχει ελπιδα μιας και ο Χολντεν παει μαλλον στην Ρεαλ να παρει ο ολυμπιακος τον Πριτζιονι;