ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ξέσπασε...


Ξεκίνησε και η δεύτερη σειρά των ημιτελικών, αλλά τελείως διαφορετικά από την πρώτη. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης με το Μαρούσι, ξέσπασε αν προτιμάτε όλα τα μαζεμένα συναισθήματα που είχε από το Βερολίνο. Το 102-80 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Η μία ομάδα μπήκε μέσα στο περίπου και έχοντας… διαβάσει εφημερίδες ότι ο Ολυμπιακός είναι σε κακή κατάσταση και κακή ψυχολογία, ενώ η άλλη μπήκε μέσα για να ξεσπάσει. Και το έκανε από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ήξερε τι ήθελε στο παρκέ, ενώ το Μαρούσι μετά το πρώτο πεντάλεπτο φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευμένο και δεν έδειξε ότι θα μπορούσε επ’ ουδενί να ανατρέψει την εικόνα του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν ξεχάσει ήδη το ματς, αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Τσίλντρες. Γενικά, ο φετινός Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα άτυχος όσον αφορά το θέμα των τραυματισμών, που τον κυνηγούν όλη τη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός έκανε ουσιαστικά ένα απίστευτο παιχνίδι, κάτι που το δείχνει εύγλωττα η στατιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 39/51 δίποντα, δηλαδή 76.5% ποσοστό ομάδας, απίστευτο πραγματικά, είχαν 24 ασίστ και μόλις 5 λάθη σε 40 λεπτά. Παρότι κέρδισε 5 φάουλ λιγότερα και εκτέλεσε 11 βολές λιγότερες η διαφορά κυμαινόταν σε όλο το ματς στους 20 πόντους. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα πάει όλη η σειρά, αλλά είναι ένα δείγμα της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν 32/36 δίποντα, δηλαδή, ο Ολυμπιακός σκόραρε από τη ρακέτα του 64 πόντους με ποσοστό 89%, ποσοστό διαστημικό για ημιτελικό πρωταθλήματος. Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα πρέπει να βρει λύση για τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, η οποία έκανε περίπατο στον αγώνα. Η φροντ λάιν του Αμαρουσίου είχε 12/27 δίποντα και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι.

Για να σχολιάσουμε λίγο και τα καθέκαστα του αγώνα, θεωρώ ότι έχει καταντήσει κουραστικό το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού στον Σχορτσανίτη κάθε φορά που μπαίνει στον αγώνα. Ο Σοφοκλής δεν έχει προσφέρει τίποτα στην ομάδα ούτε φέτος. Έχει κρεμάσει τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους συμπαίκτες του, αφού είναι ο βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός έχασε την Ευρωλίγκα. Θα με πείτε παράλογο, αλλά το στήσιμο στην αρχή της χρονιάς είχε και τον Σχορτσανίτη στους ψηλούς. Αν δεν ήταν στην ομάδα, Αγγελόπουλος και Γιαννάκης θα είχαν πάρει άλλον έναν ψηλό παίκτη. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού ματώνουν τη φανέλα από την αρχή της χρονιάς, ιδρώνουν σε κάθε ματς, παίζουν τραυματίες, άρρωστοι, αλλά ο Σχορτσανίτης είναι ο μόνος που χειροκροτείται όταν μπαίνει αλλαγή. Ο Σχορτσανίτης που δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, που την κρέμασε με τη συμπεριφορά του στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, που έδειξε ξανά αχαριστία σε όλους όσοι τον στηρίζουν τόσα χρόνια, που είναι αγωνιστικά ξένο σώμα. Χειροκροτώντας τον ουσιαστικά προσβάλλεις τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας που προσπαθούν και νοιάζονται γι’ αυτή όντες σωστοί επαγγελματίες από την αρχή του χρόνου. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. Ο Σχορτσανίτης θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να θεωρηθεί πάλι ενεργό μέλος του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού. Δεν φτάνουν 3-4 σουτάκια με τη διαφορά στους 20 πόντους εναντίον του Αμαρουσίου, ούτε ακόμη κι αν κερδίσει μόνος του ένα ματς με τον Παναθηναϊκό (λέμε τώρα). Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, μιλάμε για χαμένη χρονιά και για χαμένο παίκτη.

Κοιτώντας το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών σειρών βλέπουμε ότι είχαμε και τις 4 ομάδες να πετυχαίνουν πάνω από 80 πόντους. Οι συνολικός μέσος όρος (αυξημένος από την κατοστάρα του Ολυμπιακού) ήταν 86.5 πόντοι, γεγονός που δείχνει τη… χαλάρωση των ομάδων, δείγμα περισσότερο του γεγονότος ότι όλοι θεωρούν δεδομένο το ποιοι θα είναι στον τελικό. Δεν πιστεύω ότι θα επαναληφθούν τα σκορ αυτά στους τελικούς, ιδίως στον μικρό, καθώς στο μεγάλο οι ποιότητα των δύο είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει τη σειρά σε υψηλά σκορ.

by Rasheed.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κριμα για το Μαρουσι
δεν αξιζε τετοια εικονα
το χειροτερο φετινο παιχνιδι φετος
παντως ο Ολυμπιακος δεν αρκει να ξεσπαει πανω στο Μαρουσι αλλα να δουλεψει ΠΟΛΥ τα συστηματα του

Ανώνυμος είπε...

οσο για τον Σχορτσιανιτη τεινω να δικαιωσω τον Πινχας

Χ. είπε...

επιτέλους κάποιος το έγραψε!! αυτό το πράγμα με το σκορτσανιτη δεν υποφέρεται. τους έχω δει να βρίζουν το βασιλόπουλο, που το παιδί δεν είναι ο πιο τεχνικός παίκτης της ευρώπης αλλά ματώνει τη φανέλα όσο κανείς! τους έχω δεις να κράζουν το μπουρούση, που πέραν της μπασκετικής του αξίας τον έχουμε δει να παίζει με μισό πόδι σε πλέυ οφφ. τους έχω ακούσει να κράζουν τον πρίντεζη που το παιδί μπορεί να μην είναι σαν τον garnett αλλά είναι κάτι περισσότερο από προφανές ο,τι το μπάσκετ είναι η ζωή του και το αντίστροφο. τους έχω δει να κράζουν τον τεράστιο βούισιτς. σήμερα ένα τύπος από πάνω μου έβριζε και παράλληλα μουρμουρούσε "καλός ο παπαλουκάς μωρέ αλλά λίγος".. αλλά παρόλα αυτά αποθεώνουν έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα δεν τους σέβεται! δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν πλεονέκτημα για έναν παίκτη να παίζει "για την ομάδα και τη φανέλα".. αλλά είμαι από αυτούς που έχουν απαίτηση να ενδιαφέρονται για το άθλημα! και ο σοφοκλής ενδιαφέρεται για το φαί του ποτό και τις γυναίκες και καθόλου για το μπάσκετ! δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα και είναι πασιφανές! και παρόλα αυτά, εμείς εκεί..

και μιας και θίξαμε τις ολυμπιακές οπαδικές συνήθειες θεωρώ γραφικό όλο το σκηνικό με το μαρκόπουλο και το "δούλεμα" από τις εξέδρες. νομίζω ο,τι είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής η στάση του και τους αρμόζει μια αντίστοιχη

Ανώνυμος είπε...

kai ektos apo tous spurs gia ton mpourousi emfanizonatia i miami.kai onireuomai telikous me wade kai bourousi kai ta miala sta kagela.

GV είπε...

Ο Κος Μαρκόπουλος δεν έχει δώσει αφορμή εντός και εκτός παρκέ, και πράγματι αξίζει σεβασμού. Δηλ, πρέπει να είμαστε και υπερήφανοι ως οπαδοί που δεν τον "στολίζανε". ΗΜΑΡΤΟΝ !!!! Οσο για την αποθέωση του SOFO, τα λόγια περιττεύουν. Επιβραβέβεται η ασέβεια, το φαί, η αδιαφορία. Την επόμενη φορά, ας βρίσουμε τον Μπουρουσάγκα(αλλωστε τι έχει κάνει για τον Ολυμπιακό μας φέτος;), τον Βασιλόπουλο(που όλοι οι καλοθελητές τον έχουν φέρει στη θέση να έρχεται στο γήπεδο, περπατώντας με δυσκολία και με πόνους, για να αποδεικνύει ότι έχει πρόβλημα). Αχρηστος ο Βουισιτς, λίγος ο Παπαλουκάς.......ε: ρε τι άλλο θα ακούσουμε...... και θα δούμε ακόμα!