ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ματς για Όσκαρ!


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν ήταν αυτό που έγινε την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο. Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα προς την Ευρωλίγκα, αλλά είναι εμφανές ότι η σειρά έχει μπροστά της πολύ ζουμί. Ήδη οι δύο ομάδες άρχισαν τις συνήθεις αντεγκλήσεις σε τέτοια παιχνίδια με τόσο μεγάλη σημασία. Το Μαρούσι είναι αλήθεια ότι αδικήθηκε λίγο από τη διαιτησία, αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργήσει… διπλωματικό επεισόδιο. Πάντως, και από τις δύο πλευρές τα νεύρα ήταν τεντωμένα και ειπώθηκαν κουβέντες που κανείς δεν θα έλεγε σε αγώνα στη μέση της χρονιάς με ακριβώς αυτή την εξέλιξη. Και από τους δύο.

Πάντως, όσοι μπόρεσαν να δουν τον αγώνα (είτε γιατί ήταν στο γήπεδο, είτε γιατί έκατσαν στην τηλεόραση και… έπιαναν Μακεδονία) είναι πολύ τυχεροί και σίγουρα μετά έφυγαν «γεμάτοι» από μπάσκετ.

Το ντέρμπι αυτό ήταν αντάξιο της διαφήμισης που… είχαμε ρίξει στη σειρά τόσο καιρό, και ακόμη καλύτερο. Θέλετε να κοιτάξουμε λίγο το φύλλο της στατιστικής για να δούμε για τι αγώνα μιλάμε; Κοιτάξτε τη διακύμανση του σκορ ανά δεκάδα σε αυτό τον σπάνιο αγώνα: 8-7 στο 2΄, 18-15 στο 7΄, 28-27 στο 12΄, 38-38 στο 18΄, 47-49 στο 22΄, 57-58 στο 27΄, 67-68 στο 31΄ και 78-77 στο 36΄. Σπάνιο και πραγματικά απολαυστικό να βλέπεις τέτοιο αγώνα.

Από πλευράς Αμαρουσίου, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ και θα περίμενε κανείς να έχει κερδίσει τη μάχη από τον Άντριου Μπετς. Όμως, ο Εγγλέζος ήταν απίστευτος. Έκανε άτυπο τριπλ-νταμπλ με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 κερδισμένα φάουλ βγάζοντας τα λεφτά της μετεγγραφής τους… αλλά και λίγα από την επόμενη χρονιά. Γενικώς, και οι 4 ψηλοί των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικοί με τον Νέλσον να έχει 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον Μαυροκεφαλίδη να έχει 20 πόντους και 10 ριμπάουντ (αλλά και 7 λάθη).

Ζημιά έκανε και ο Μπρέισι Ράιτ που στην τέταρτη περίοδο βρήκε ρυθμό και σκόραρε καθοριστικούς πόντους (11 πόντους στα τελευταία 11 λεπτά του ματς), ενώ ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν αρκετά καλός και μέτρησε σημαντικά στη νίκη της ομάδας του.

Ο αγώνας είχε και μια άλλη ιδιαιτερότητα για την κρισιμότητά του. Έγιναν συνολικά μόνο 21 λάθη (8 ο Άρης, 13 το Μαρούσι) και από αυτά οι ψηλοί έκαναν τα 14! Σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα οι περιφερειακοί των δύο ομάδων έκαναν μόνο 7 λάθη συνολικά σε όλο το ματς!

Η σειρά έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά της, καθώς το Μαρούσι έδειξε ότι μπορεί να σπάσει έδρα, ενώ και ο Άρης έχει αυτή την ικανότητα. Εμείς απλώς θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε και τη συνέχεια.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Η απόφαση της ΕΟΚ στις 20 Μαΐου θα πρέπει να γραφτεί στα παγκόσμια χρονικά του αθλητισμού ως η πιο άκυρη, η πιο παράλογη, η πιο βλακώδης, η πιο ρατσιστική, η πιο αντισυνταγματική στην ιστορία όλων των σπορ όλων των χωρών. Η ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων ξεπερνά πλέον τα όρια της ανθρώπινης λογικής και άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά πολλά χρόνια τώρα, υπογράφουν αποφάσεις που κι ένα πεντάχρονο καταλαβαίνει ότι είναι ηλίθιες.

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν την περίφημη ανακοίνωση για την οποία μιλάω: «Η ΕΟΚ ενημέρωσε ότι από τη μεταγραφική περίοδο 2009-10 θα ισχύσει διάταξη με την οποία ορίζεται ότι κάθε ομάδα όλων των Εθνικών Κατηγοριών (εκτός της Α1 και Α2 Εθνικής Ανδρών) και τοπικών Κατηγοριών έχει δικαίωμα να αποκτήσει με τη διαδικασία της μεταγραφής ή αποδέσμευσης έναν μόνο καλαθοσφαιριστή με ηλικία 30 ετών και άνω».

Δεν ξέρω καν αν αξίζει να σχολιάσουμε την απόφαση αυτή, που ξεπερνάει κατά πολύ ακόμη και την μέχρι σήμερα βλακεία της ΕΟΚ. Νομίζω ότι πλέον είναι σχεδόν αυταπόδειχτη η ακαταλληλότητα των ανθρώπων που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ. Στα χέρια αυτών έχουμε αφήσει την πρόοδο και την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, και… ακόμη ελπίζουμε.

Η διάταξη σηκώνει μεγάλη συζήτηση, καθώς είναι και επικίνδυνη εκτός των άλλων, αλλά μένει να δούμε αν δεν αποσυρθεί κακήν κακώς πότε θα την προσβάλει κάποιος σε δικαστήριο για να δικαιωθεί.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς λίγο να αναφέρεις ποιες ήταν οι δηλώσεις από την πλευρά του ΑΡΗ που ''κανείς δεν θα έλεγε στην μέση της χρονιάς''

Οσο για την διαιτησία,χαίρω πολύ.Οσα φάουλ δεν του δώσανε του Μπετς με τον παο τα πήρε τώρα.

Οταν βέβαια τους μαρουσοπανιωνιους τους αδικούν στα ματς με παο και οσφπ εκεί μιλιά δεν αρθρώνουν.Κουβέντα δεν λένε.Τώρα θυμήθηκαν

ΥΓ Η γραφικότητα και τα κόμπλεξ του ελληνιάδη δεν έχουν τελειωμό.

Ανώνυμος είπε...

Για δηλωσεις τα παιδια (απο οσα ακουσα και εγω) εννοουν αυτα που ειπε ο Ματσον οτι περσι το μαρουσι περασε απο το παλε και δεν ειπε κανεισ τιποτα ενω φετος που εχασε αμεσως κλαίγονται. Συμφωνω απόλυτα για για Ελληνιαδη κ μαρουσοπανιωνιους . Πολλη κλάψα με τον Αρη
Τελος παιδια αν μπορείτε να βρείτε πόσες φορές αλλαξε χερια το προβαδισμα γιατι νομιζω εχει αλλαξει τις περισοοτερες φορες απο καθε αλλο αγωνα φετος δεν θυμαμαι αλλο ματς οι ομαδες να ειναι συνεχεια τοσο κοντα

Loukmosh

Age of Basketball είπε...

Απ τη μία πλευρά εννοώ τις δηλώσεις περί θεών και απ' την άλλη ότι "ποτέ δεν έχω ντροπιαστεί όσο σήμερα" για τις διαμαρτυρίες. Τις θεωρώ ακραίες αμφότερες.

Ο Ελληνιάδης, πάντως, για να κάνω το δκηγόρο του διαβόλου, τη δουλειά για την οποία πληρώνεται την κάνει πολύ καλά. Για μένα δεν είναι κακό αυτό.

Όσο για το προβάδισμα, άλλαξε χέρια 25 φορές μέσα στο ματς, ενώ είχαμε και 15 ισοπαλίες. Τρο μερό παιχνίδι.
by Rasheed.

RedDragon είπε...

Μπορείς να μας πεις ποιός πήρε την απόφαση όλα τα ματς στα play-off ο Άρης να τα παίζει Τετάρτη κ μάλιστα 4 ή 5 το απόγευμα, ώρα που πάρα πολύς κόσμος δουλεύει; (όπως εγώ).
Άντε με τον ΠΑΟ είχαμε ντεσαβαντάζ έδρας οπότε λογικό, τώρα όμως που υποτίθεται ότι έχουμε αβαντάζ;
Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει η σειρά με το Μαρούσι το Σάββατο κ όχι χθές; Μόνο για τους καλομαθημένους αλλάζουμε ημερομηνίες στο πρωτάθλημα;
Δεν είναι απώλεια εσόδων αυτή η απόφαση; Το Σάββατο είναι σίγουρο ότι το Αλεξάνδρειο θα ήταν γεμάτο.

Τὰ εἰς ἑαυτὸν είπε...

Θα συμφωνήσει! Ήταν ματσάρα! Άντε να δούμε τη συνέχεια!

aba είπε...

Gia mia fora aisthanthika ligo ... PAO (oson afora ta sfurigmata).

Ανώνυμος είπε...

επειδη ειλικρινα το γουσταρα πρωτα ως μπασκετικος και μετα ως αριανος το χθεσινο ματσακι θα ηθελα να το συγκρινω με το πρωτο ματς των τελικων της δυσης στο ΝΒΑ αναμεσα σε Λ.Α. κ Ντενβερ οπου εκει είχαμε σε 48 λεπτα αγωνα 13 εναλλαγες και 5 ισοπαλιες σε αντιθεση με το χθεσινο που σε 40 λεπτα ειχαμε (οπως αναφερε κ ο rasheed και τον ευχαριστω που απαντησε στην απορια μου) 25 εναλλαγες κ 15 ισοπαλιες απλά ΤΡΟΜΕΡΟ.

Τελος θα ηθελα να αναφερθω και στην τραγελαφικη (ηταν οτι πιο κομψο μπορουσα να χρησιμοποιησω) αποφαση της ΕΟΚ. Παιδια ειλικρινα δεν ξερω τι να σκεφτω ειναι ανικανοι η ασχετοι??? Ευχομαι να περασει η αποφαση (αν και δεν το πιστευω) και μετα να τους κανει κανενας καμια μηνυση και να τους παρει και τα σωβρακα...

Loukmosh

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την απόφαση αυτή της ΕΟΚ νομίζω ότι δεν θα σταθεί σε κανένα δικαστήριο αφού απαγορεύεται ρητά από την Ε.Ε. κάθε διάκριση βάσει ηλικίας, φύλλου κ.λ.π.