ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Αναμενόμενο ξεκίνημα


Ξεκίνησαν τα πλέι οφς, και οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν όπως του περιμέναμε: προπονήσεις. Ο Παναθηναϊκός φόρτσαρε λίγο περισσότερο είναι η αλήθεια, αλλά είχε και ένα λόγο παραπάνω να το κάνει, μετά την ήττα στην Πυλαία στην κανονική περίοδο. Δεν εννοώ ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πεισμώσει ή κάτι τέτοιο, απλώς το παιχνίδι προσφερόταν για να μπορέσει ο Ομπράντοβιτς να κάνει πρόβα τζενεράλε σε δυνατό ρυθμό για αρκετή ώρα.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές ότι έπαιζε… με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» δοκίμασαν αρκετά συστήματα για συγκεκριμένους παίκτες, σημαδεύοντάς τους σε συνεχόμενες επιθέσεις. Το είδαμε με τον Βούισιτς, τον Μπουρούση, τον Παπαλουκά, τον Τσίλντρες και τον Γκριρ. Χρόνο πήρε και ο Βουγιούκας που με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι στη δωδεκάδα στο Βερολίνο (αντί του Σχορτσανίτη) και ανάλογα με τα φάουλ μπορεί να έχει συμμετοχή.

Τεστ θετικό για τον Ολυμπιακό, που όποτε ήθελε έπαιξε και άμυνα (οι 61 πόντοι δεν είναι πολλοί, αλλά μιλάω για συγκεκριμένου επιπέδου άμυνα). Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όταν 2:30 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Γιαννάκης ζήτησε να μη δεχτούν άλλο καλάθι οι παίκτες του και ο Κολοσσός έβαλε μόλις 2 πόντους.

Για τον Παναθηναϊκό το τεστ ήταν εξίσου θετικό καθώς στο παρκέ βγήκαν αυτά που ήθελε ο Ομπράντοβιτς. Στα συν ήταν και η ευστοχία της ομάδας, που θα τη βοηθήσει ψυχολογικά στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ, παρότι ο Φώτσης ήταν απλώς παρών στο παιχνίδι, ενώ ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη. Εντάξει, δεν είναι δείγμα ο ΠΑΟΚ, ιδίως ο ΠΑΟΚ χωρίς Τσιάρα και Καυκή, αλλά τέτοιες μέρες όλα κάτι σημαίνουν. Όπως και το μαρκάρισμα στον Κυρίτση, που είχε 3/11 και 6 λάθη. Δεν ήταν μαρκάρισμα στον Κυρίτση, αλλά προσομοίωση.

Οι δύο σειρές λογικά θα τελειώσουν τη Δευτέρα, ενώ το πιθανότερο είναι πάλι να έχουμε διψήφια διαφορά. Δεν έχει καμία σημασία για την Α1 αν ένας από τους δύο χάσει, αλλά στην ουσία 4 μέρες πριν το φάιναλ φορ δεν θες να έχεις τίποτα άλλο να σκέφτεσαι. Ούτε ήττες εκτός προγράμματος, ούτε επερχόμενη κούραση μετά το Βερολίνο, τίποτα.

Την Κυριακή ξεκινούν δύο ακόμη σειρές, αλλά αυτές θα είναι πολύ διαφορετικές. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς, αλλά σίγουρα η εξέλιξη των αγώνων θα είναι τελείως διαφορετική από των ματς των «αιωνίων». Ουσιαστικά, με το Άρης-Πανιώνιος και το Μαρούσι-Πανελλήνιος ξεκινούν τα φετινά πλέι οφς. Αξίζει τον κόπο να πάτε προς το γήπεδο ή να τα παρακολουθήσετε από την τηλεόραση.

by Rasheed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: