ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ες αύριον...


Ες αύριον τα σπουδαία. Έτσι θα μπορούσαν να τιτλοφορούνται οι αγώνες του Σαββάτου στην 22η αγωνιστική της Α1. Τώρα, το «αύριο» μπορεί να είναι η Κυριακή, μπορεί να είναι και η επόμενη αγωνιστική.

Πέντε αγώνες είχε το μενού και θα ξεκινήσουμε με τους «αιώνιους», ώστε να… τελειώσουμε νωρίς με αυτούς και να ξεκουραστούν μέχρι την Τρίτη. Μιας και πιάσαμε «αιώνιους» να πω ότι θεωρώ γελοία τη διακοπή του πρωταθλήματος για δύο ομάδες. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αγωνιστική κίνηση την επόμενη εβδομάδα και οι δυο εκπρόσωποι στην Ευρωλίγκα να χρωστούν από ένα ματς. Αλλά οι υπόλοιπες 10 ομάδες ευθύνονται σε κάτι για να βγουν εκτός ρυθμού ξανά.

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ έπαιξε νωρίς αλλά το μόνο… βάρβαρο ήταν το πρωινό ξύπνημα για τους παίκτες, αφού η ΑΕΛ τελικά τη διέλυσε την ομάδα. Οι Αμερικανοί έφυγαν, ο Αλεξανδρής έκανε πράξη την υπόσχεση-απειλή που είχε δώσει από την αρχή (ότι αν φύγει έστω κι ένας ξένος θα αποχωρήσει κι εκείνος), ο Κόμματος φαίνεται να προτιμά το… Ιράν, κι έτσι η ΑΕΛ έμεινε με τον Αλιέβας, τον Λάππα, τον Αποστολίδη και 6 πιτσιρικάδες για να σώσει, χωρίς να μπορεί, το γόητρο τ’ αλόγου… Μπορεί να έχει πέσει, μπορεί να μην κυνηγά τίποτα πλέον στην Α1, αλλά το γεγονός ότι διαλύθηκε προφανώς και συνιστά αλλοίωση πρωταθλήματος (νομίζω ότι φέτος την έχω πει… πάρα πολλές φορές αυτή τη φράση). Αν, μάλιστα, τα Τρίκαλα χάσουν την Κυριακή από το Μαρούσι, τότε το Αιγάλεω κερδίζοντας τη διαλυμένη ΑΕΛ θα μείνει ουσιαστικά στην κατηγορία αρκεί να… μην μηδενιστεί στο ματς με τα Τρίκαλα (τα άλλα 3 ματς των Τρικάλων είναι με Ολυμπιακό, Πανελλήνιο και Άρη). Θα μου πείτε ότι εγώ είμαι αυτός που έλεγε εδώ και 2 μήνες ότι το Αιγάλεω θα μείνει στην κατηγορία. Όχι, δεν το υποστήριζα επειδή είχα… ψυλλιαστεί τη διάλυση των Λαρισαίων, αλλά επειδή όντως πίστευα ότι ο Αιγάλεω θα περάσει από τη Νεάπολη. Πλέον, όμως, δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα ήταν έτσι.

Ο Ολυμπιακός στο ματς είχε διαφορά… κατηγορίας με την ΑΕΛ, καθώς νούμερα όπως το 48-20 στα ριμπάουντ δεν τα συναντάς. Αν είχαν αποφασίσει να φορτσάρουν οι «ερυθρόλευκοι» τότε θα είχαμε σκορ-ρεκόρ. Αλλά είχαν κάτι πολύ πιο σοβαρό στο μυαλό τους.

Όπως, το ίδιο είχε και ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο, αλλά και πάλι έφυγε νικητής. Κι επειδή εγώ θα πείτε ότι είμαι προκατειλημμένος και ποτέ ικανοποιημένος από τον «αυτοκράτορα» αφήνω τον ΒΕΝ να σχολιάσει: «Πόσο μεγαλύτερη ευκαιρία περίμενε ο Άρης από το να πετύχει τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Διαμαντίδη και μόλις δύο ημέρες πριν τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν, με το ματς στο Αλεξάνδρειο να είναι τελείως αδιάφορο βαθμολογικά για το τριφύλλι;».

Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε τουρίστας στο Βορρά, αλλά έπαιξε ένα ματς απλώς για να το παίξει, βγάζοντας στο παρκέ στοιχεία από την ποιότητά του, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχε καμία σχέση η προσπάθεια των παικτών του με αυτό που θα δούμε την Τρίτη. Αν ο Άρης είχε παλέψει παραπάνω το ματς, αν το είχε πιστέψει παραπάνω, τότε θα το είχε πάρει. Όμως, όταν στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο (αφήνω όλο το υπόλοιπο ματς) πλησιάζεις στο 51-53 και δέχεσαι μετά σερί 3-16, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ποιας μοίρας σου; Ο Άρης δεν έχασε τώρα την 3η θέση, αφού ακόμη κι αν κερδίσει ο Πανελλήνιος την Κυριακή, οι «κίτρινοι» έχουν ευκολότερο πρόγραμμα. Απλώς, έχασε την ευκαιρία να την «κλειδώσει» από τώρα. Όσο για τον Ράιτ… έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον το πότε θα αγωνιστεί ο Αμερικανός. Το να παίρνεις παίκτη την Γενάρη για να παίξει στα πλέι οφς του… Απρίλη, δεν το καταλαβαίνω.

Ενδιαφέρον είχαν και τα τρία άλλα παιχνίδια, τα οποία μπορούν να ειδωθούν και μαζί, από πλευράς βαθμολογικής σημασίας. Ο Κολοσσός και ο ΠΑΟΚ κέρδισαν, η ΑΕΚ έχασε, κάτι που σημαίνει πως η μάχη για την οκτάδα έχει φουντώσει, αφού πια έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 7η θέση. Δεν θα ψέξω την ΑΕΚ που έχασε στη Λάρισα. Ακόμη (παρά τα προβλήματα και τις αποχωρήσεις) θεωρώ ότι η Ολύμπια έχει αρκετά αξιόλογο ρόστερ, οπότε αν της βγει το παιχνίδι μπορεί να κερδίσει ισοδύναμες με αυτή ομάδες. Άποψη για την όλη συζήτηση περί διαιτησίας δεν έχω, καθώς δεν έτυχε να δω τον αγώνα. Αν κάποιος φίλος του Age of Basketball βρέθηκε στο γήπεδο, ας μας διαφωτίσει. Πάντως, ο Μπαρτζώκας δεν αρνήθηκε ότι… δίκαια διαμαρτύρεται η ΑΕΚ, αλλά είπε κάτι επίσης σωστό: ότι όταν λες… «δεν θέλω να πω για τη διαιτησία», ουσιαστικά λες για τη διαιτησία.

Στο Αιγάλεω, ο Κολοσσός πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη, ιδίως μετά την αποχώρηση του Σμιθ. Ο Άκης Καλλινικίδης μετά το ματς είπε τα πράγματα με το όνομά τους, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι παίκτες του Σίτι παίζουν ο καθένας για τον εαυτό του και κανείς για την ομάδα. Εντελώς… τυχαία ο Άκης ανέφερε τους δύο Αμερικανούς, αλλά απ’ όσα γνωρίζω η καμπάνα χτυπούσε (και) για την πεθερά, απλώς τα άκουσε μόνο η νύφη. Ο ίδιος έκανε ένα ακόμη υπέροχο ματς, αλλά και αυτό πήγε στο βρόντο. Όσο για τη μεγαλύτερη αλήθεια; «πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παίξουμε σαν Αιγάλεω διότι όπου κι αν ο καθένας από εμάς βρίσκεται του χρόνου, αυτό που θα κάνει φέτος θα το κουβαλάει σαν κηλίδα στο βιογραφικό του. Όλοι θα λένε ότι τη σεζόν 2008-09 υποβιβάσαμε μία ομάδα». Τεράστια αλήθεια που δείχνει και τη νοοτροπία ενός μεγάλου μαχητή.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Καβάλα στην Πυλαία πολύ, μα πολύ εύκολα. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα, όχι η Καβάλα, ο ΠΑΟΚ χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο, όχι η Καβάλα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει διοίκηση, όχι η Καβάλα. Τότε γιατί τόσο εύκολα; Αφενός, οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν για το ματς από πλευράς Καβάλας ήταν ο Γκούστας και, κυρίως, ο Ντάνιελς, αφετέρου από την ημέρα που σώθηκε η Καβάλα και δεδομένου ότι δεν προλαβαίνει τα πλέι οφς, μου φαίνεται ότι απλώς θα… περιφέρεται ασκόπως. Η Καβάλα ψάχνει εναγωνίως κίνητρο, αλλά κίνητρο δεν βρίσκει, αφού το… να σιγουρέψει περισσότερο την παραμονή, προφανώς δεν είναι σοβαρός λόγος. Το υποσχόμενο 4-4 της αρχής της χρονιάς ακολουθήθηκε από ένα 3-11 στη συνέχεια και η Καβάλα δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω που και η ίδια κρυφοκοίταξε στην αρχή της σεζόν.

by Rasheed.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ιδεα μου η ο Πεκοβιτς χρεωνεται ευκολοτερα εμ φαουλ στην Α1?

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα,αδιάφορη η ομάδα του ζέλικο μέσα στο παλέ οπου σε συνέντευξη του είχε πει ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το μεγαλύτερο τεστ για εμάς κάθε χρόνο.

Οσο για την προσπάθεια που λες,δλδ με την Σιένα πόσο πιο σφιχτή άμυνα θα παίξει?Με αλυσίδες θα τους κυνηγάει?Η στην επίθεση θα κάνει κάτι διαφορετικό από το βαρετό έως μονότονο μπάσκετ που παίζει?(με δεδομένο το πόσο πληρώνονται οι ''αστέρες'' του)

Κατα τα αλλα συμφωνώ μαζί σου.

ΥΓ Δεν ξέρω αν έχει γίνει,αλλά θα πρέπει να γράψετε ένα άρθρο για τα σεμιναριακά κινούμενα σκριν που δίνει ο μπατίστ.Και δεν μιλάω μόνο για φέτος.Οπως και για την σεμιναριακή αντίδραση των διαιτητών που κλείνουν τα μάτια.Κούρασε το συγκεκριμένο πράμα.

ΥΓ2 Γελάει ο κόσμος με την διακοπή.βέβαια τώρα οι δημοσιογράφοι (οι ποιοί??) θα μας ζαλίσουν με τα sold-out που θα κάνουν οι μεν και οι δεν και τους έχω ικανούς να μας μιλήσουν και για ανοδο του ελληνικού μπάσκετ

ΥΓ3 Εντύπωση μεγάλη μου έκανε το γεμάτο γήπεδο χθες σε ένα κακά τα ψέματα τελειωμένο και νεκρό άθλημα.Μπράβο στον κόσμο που ήρθε!!

aba είπε...

File anonume, auta ta kinoumena skrin tou Batist einai ontos tromera (kai ontos kinoumena). Exei katantisei aidia pia.

Age of Basketball είπε...

Απαντάω εγώ αφού βρέθηκα εδώ.

@Ανώνυμος 8:22 : Ο Πέκοβιτς κάνει 2,7 φάουλ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, και 3 στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι ανεπαίσθητη η διαφορά. Στο κάτω κάτω είναι γνωστό ότι αυτό είναι το βασικότερο τρωτό του σημείο.

@Ανώνυμος 11:59 : Τα μεγαλύτερα τεστ γίνονται όταν έχουν νόημα, και χθες ήταν αδιάφορο, κακά τα ψέματα. Όσο για τη Σιένα, έχεις υπόψη σου τι ομάδα είναι; Αν νομίζεις ότι αρκεί η ίδια, με το Αλεξάνδρειο, προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη Σιένα, τότε μάλλον δεν την έχεις δει. Αυτή η ομάδα έχει 37-5, νίκες-ήττες φέτος, οπότε μάλλον έχει δίκιο ο Rasheed όταν λέει ότι θα δούμε σημαντικότερη προσπάθεια την Τρίτη!

Για τον Μπατίστ, τέλος, (που γράφει και ο φίλος aba) τα σκριν του είναι όντως, ίσως και πάντα, κινητά.

BEN

haridimos είπε...

Φύγανε τον Πρίφτη και κοιμάται ευκολότερα στον πάγκο ο Φλεβαράκης φαίνεται...
Όταν από 15π στο 27', και 13 στο 31' καταφέρνεις να χάσεις η διαιτησία δεν μπορεί να έχει παίξει τον πρωταρχικό ρόλο...

Age of Basketball είπε...

@haridimos: Συμφωνώ με αυτά που λες.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

Για τα σκριν του Μπατίστ συμφωνώ κι εγώ. Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω και το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς είχε πει κάτι για το Αλεξάνδρειο. Ο Ομπράντοβιτς (και πολλοί άλλοι προπονητές) λένε πολλά. Από αυτά να κρατάτε λίγα. Η ψυχολογία των παικτών σε κάθε αγώνα δεν εξαρτάται από τα λόγια σε μια συνέντευξη.

Σημείωση: Στο "site που γράφουν" γράφω μόνο εγώ. Και δεν είμαι αρθρο γράφος του Ολυμπιακού. Κάνεις άλλος από τους συντελεστές του blog δεν γράφει εκεί, ενώ εγώ είναι γνωστό σε πάρα πολλούς ότι δεν είμαι Ολυμπιακός. Οπότε... πάλι όνειρο είδες. Ωρίμασε.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Απορία: γιατί δεν τα δίνουν φάουλ τα σκριν του Μπατίστ? Και δε μιλάω μόνο για ελλάδα προφανώς.

haridimos είπε...

@ Ben
Ο Πέκοβιτς κάνει 2,7 φάουλ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, και 3 στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι ανεπαίσθητη η διαφορά.

Αυτή είναι η μια εικόνα, η άλλη τώρα που το κοίταξα λέει..

Α1, σε 328'56" έχει 65 φαουλ
Ευρώπη, σε 279'06" έχει 41 φάουλ.

Σε 48' λιγότερα, έχει 24 φάουλ λιγότερα.
Μεγάλη διαφορά.
Γιατί αντί για 2.7 με 3.0
είναι
ένα φάουλ ανά 5'04" στην Α1 (θα παίξει 25'20" για να κάνει και τα 5)
ένα φάουλ ανά 6'48" στην Ευρωλίγκα (θα παίξει 34' για να κάνει και τα 5)

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Προφανώς λόγω του ονόματος της ομάδας. Κάτι που είναι σεβαστό, καθότι το έχει κερδίσει.

@Haridimos: Η γνώμη μου για την διαφορά που αναφέρεις είναι ότι από το ρόστερ του Παναθηναϊκού στην Α1 προτιμούν τον Πέκοβιτς, γιατί σέβονται πάρα πολύ τους άλλους. Θεωρώ ότι τον σέβονται περισσότερο (σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους) στην Ευρωλίγκα παρά στην Α1, ενώ και το άλλο που επισημαίνει ο ΒΕΝ είναι ότι στην Α1 είναι πιο χαλαρός, δεν προσέχει όσο στην Ευρωλίγκα που κάθε φάουλ μετράει.

Ας πούμε και ο Διαμαντίδης κάνει 1 ανά 11,6 λεπτά στην Α1 και 1 ανά 17,1 λεπτά στην Ευρωλίγκα. Αυτό ενισχύει αυτό που λεέι ο ΒΕΝ ότι προσέχουν περισσότερο στην Ευρωλίγκα, γι' αυτό και η διαφορά.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Η πιο γελοία απάντηση που θα μπορούσε να δωθεί είναι επειδή έχει κερδίσει το σεβασμό.

Αντε μια λες εντάξει,2 πάει στο διάολο αλλά αυτό γίνεται σε όλο το ματς ασταμάτητα.Μην τρελάθούμε τώρα.Επίσης αυτό το κάνει και η ΤΣΣΚΑ.Συνεχώς.

Δεν είναι θέμα σεβασμού.Είναι θέμα χρημάτων.Είναι πιο προφανής και από την ασχήμια του Πέκοβιτς.

Δλδ σε λίγο μπορεί να τους επιτρέπονται να κάνουν και 5 βήματα επειδή ''έχουν κερδίσει τον σεβασμό?''

Ο κανονισμός λέει ότι το κινούμενο σκριν είναι επιθετικό φάουλ.Ναι ή όχι?

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Το ξέρεις ότι δεν είμαι εγώ αυτός που δεν σφυράει φάουλ στον Μπατίστ ε;

Το σχόλιό σου το δημοσίευσα, μόνο και μόνο για να σου πω ότι δεν θα το ξανακάνω την επόμενη φορά που θα έχεις τέτοιο ύφος προς τους συντάκτες του blog. Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι θέμα σεβασμού.Είναι θέμα χρημάτων.Είναι πιο προφανής και από την ασχήμια του Πέκοβιτς."

Κυριε ομορφαντρα Σακη Ρουβα, βγαλε και λιγο χολη για τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!! Μπορεις!

Age of Basketball είπε...

Αν ο λόγος που στα γήπεδα του μπάσκετ "πηγαίνουν 8 άνθρωποι" είναι το γεγονός ότι δεν αφήνω ορισμένους να καφρίζουν μέσα από τα σχόλια στο Age of Basketball, τότε τιμή μου που συμβάλλω σε αυτό. Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του blog είχαμε μιλήσει για το ελάχιστο επίπεδο πολιτισμού που θα τηρείται εδώ. Όσοι δεν το φτάνουν, υπάρχουν και άλλα σάιτ.

Αυτά προφανώς και δεν αναφέρονται στα δημοσιευμένα σχόλια.
Rasheed.