ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Τα πάνω... κάτω


… ήρθαν σε όσα ξέραμε τόσα χρόνια, αφού με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Α1. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει 2 ματς στους τελευταίους 6 αγώνες του…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε κανένα τίτλο στο ΣΕΦ, αλλά άλλαξε τον ρου του πρωταθλήματος. Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό στην Α1, όπως έχει δείξει και η προϊστορία του πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που «έσπασε» η έδρα ήταν το 1999-2000, δηλαδή πριν από 9 χρόνια. Και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος, στην προσπάθειά που κάνει τα τελευταία χρόνια, θα έχει τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα το ματς τελειώνει εδώ και για τους δύο.

Αυτή είναι η σημασία του αγώνα, πάμε τώρα και στο ματς. Οι δύο ομάδες, για μένα οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (μαζί με την Μπαρτσελόνα), έπαιξαν πάρα πολύ υψηλής ποιότητας μπάσκετ, μοιράζοντας το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα. Ο Γιαννάκης φάνηκε λίγο πιο διαβασμένος από τον Ομπράντοβιτς, αλλά ο Ομπράντοβιτς κατόρθωσε να κλείσει την πληγή των ριμπάουντ, που στον τελικό του Κυπέλλου είχε «ματώσει» την ομάδα του. Οπότε πάλι έχουμε οριακά ισοπαλία, όπως άλλωστε θα είναι και γενικά η μάχη των προπονητών ως το τέλος, εκτός κι αν ο ένας έχει κάποια στιγμή μια… τρελή έμπνευση τύπου… Αλβέρτη ή Σλούκα και του βγει.

Οι διαιτητές έκαναν λάθη, αλλά όταν μετά από ένα ματς μπορούν να γκρινιάζουν ασθενώς και οι δύο (που δεν γκρίνιαξε κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους), τότε… όλα καλά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να γκρινιάζει για την τεχνική ποινή στον Παπαλουκά και το αντιαθλητικό στον Σχορτσανίτη, το καλάθι του Πέκοβιτς που δεν έπρεπε να μετρήσει, τα βήματα του Μπατίστ και το φάουλ που δόθηκε στον Μπουρούση στην τάπα στον Μπατίστ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γκρινιάζει για την τεχνική ποινή στον Ομπράντοβιτς και το καλάθι του Μπουρούση που μέτρησε. Όλα τα άλλα είναι ήσσονος σημασίας. Δεν θα έκανα αναφορά στη διαιτησία, καθώς τη θεωρώ καλή, αλλά επικοινώνησε ένας φίλος και με ρώτησε: Λοιπόν, στο ντράιβ του Διαμαντίδη δεν θα δινόταν φάουλ ούτε σε μονό σε αλάνα, ενώ στο καλάθι του Βασιλόπουλου ο Μπουρούσης κάνει κίνηση για να γυρίσει για το ριμπάουντ τσεκάροντας τον αντίπαλο με το χέρι. Δεν «κλειδώνει» το χέρι του Φώτση, δεν τον σπρώχνει, άρα δεν υπάρχει φάουλ και η κίνηση είναι νόμιμη. Αυτά για τους «γκρι» για να φύγουμε από το θέμα αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του (φυσιολογικό και λόγω έδρας), κάτι που δείχνει και το γεγονός ότι αυτός πήρε τις μεγαλύτερες διαφορές (+10 έναντι +3) και ότι όποτε μείωνε ο Παναθηναϊκός οι «κόκκινοι» ξέφευγαν και πάλι με 6-8 πόντους. Όμως, αλήθεια είναι ότι και πάλι μετά το 35ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κόλλησε. Μετά το 69-59, αντί να τελειώσει, ο αγώνας γύρισε. Αυτό είναι καρμπόν με ό,τι έγινε στο Κύπελλο και δείχνει την κατάσταση που έχει παγιωθεί στο ελληνικό μπάσκετ. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με το υπάρχον ρόστερ. Λογικά θα βοηθήσει την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» που και πάλι άλλαξε άρδην μπροστά στο φάσμα της νίκης και παραλίγο να τους στοιχίσει ένα «δικό τους» ματς, ενώ νομίζω ότι και οι παίκτες του Παναθηναϊκού βλέποντας μέσα σε 7 μέρες την ίδια αντίδραση κατωτερότητας (μιλάω για ψυχολογία, ούτε αγωνιστικά, ούτε για ρόστερ, ούτε για τίποτε άλλο) στο τέλος από τους αντιπάλους τους θα ένιωσαν ένα σπρώξιμο στη δική τους αυτοπεποίθηση.

Κατά τα άλλα το ματς ήταν σχεδόν τελείως ισορροπημένο: 31-29 τα ριμπάουντ, 10-11 οι ασίστ, 7-7 τα κλεψίματα, 3-3 οι τάπες, 15-15 τα λάθη, 65%-46% στα δίποντα αλλά 26%-46% στα τρίποντα και 64%-83% στις βολές.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός κέρδισε λόγω των καλών επιλογών στην επίθεση (φαίνεται στην ευστοχία στα δίποντα αυτό) και του Νικόλα Βούισιτς, ο οποίος έκανε τεράστιο ματς, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στη στατιστική.

Διαμαντίδης και Βασιλόπουλος έχασαν το ρυθμό τους από τα φάουλ (και οι δύο μπορούν να διαμαρτύρονται για ένα από αυτά), αλλά αμφότεροι μίλησαν στο τέλος, με τον Διαμαντίδη στο 73-71 και τον Βασιλόπουλο στο 75-75. Τελευταίος αστερίσκος μέχρι τους τελικούς (ή μέχρι το Βερολίνο, ας ελπίσουμε εμείς): ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς δύο βασικά στελέχη του. Ο Πρίντεζης τραυματίστηκε πριν το ματς, ενώ ο Τσίλντρες είναι καιρό έξω (και ο Dr.Ball δικαιώθηκε απόλυτα στην πρόβλεψη που είχε κάνει ότι ο Τσίλντρες θα προλάβει 1 ή 2 ματς στο Top-16, την ώρα που μέχρι και την περασμένη εβδομάδα αρκετά σάιτ έγραφαν ότι ο Αμερικανός θα χάσει και αγώνες πλέι οφς Ευρωλίγκας!). Θα μου πείτε, εν μέρει δικαιολογημένα, ότι ο Τσίλντρες είχε αντικαταστάτη στο ματς τον Πάργκο (που απειλεί και από μακριά). Όντως έτσι είναι όσον αφορά τα νούμερα, αλλά για μένα δεν υπάρχει καμία σχέση στο τι προσφέρει ο καθένας στην ομάδα και πόσο πιο πολύ θα προβληματίσει η παρουσία του Τσίλντρες τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Υπό αυτή την έννοια το είπα.

Πάμε λίγο και στο άλλο ματς, στο οποίο η ΑΕΛ χάριζε τη νίκη στα Τρίκαλα, αλλά εκείνα δεν την έπαιρναν. Της τη γύρισαν σχεδόν πίσω όταν το +21 γύρισε στο +3 με σερί 5-23. Βέβαια, πρώτα η ΑΕΛ είχε δεχτεί 16-0 σερί κάνοντας 7 συνεχόμενα λάθη (χωρίς καν σουτ!) εκ των οποίων τουλάχιστον τα 5 ήταν αβίαστα. Μπορεί τα Τρίκαλα να ελπίζουν βάσιμα πλέον, αλλά με τέτοιο νεκρό διάστημα, όπως από το 58-37 μέχρι το 63-60, το ματς με το Αιγάλεω δεν το παίρνουν. Όσο για το λόγο που το Σίτι άλλαξε προπονητή 6 αγωνιστικές πριν το τέλος… κάποιος έχει δει μάλλον… όνειρο. Δεν εξηγείται αλλιώς.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Στο πλάι της σελίδας μπορείτε να βρείτε ένα wallpaper του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού, δώρο του Age of Basketball στους αναγνώστες του. Για να το αποθηκεύσετε πατήστε πάνω του και στην επόμενη σελίδα κάντε «set as Desktop background» ή «save image as…» αν θέλετε να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας πρώτα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρη διορθωση...
"Τελευταία φορά που «έσπασε» η έδρα ήταν το 1999-2000, δηλαδή πριν από 9 χρόνια."

Μηπως εννοειτε το 98-99??

Age of Basketball είπε...

Και τις δύο χρονιές. Το 98-99 εσπασε η έδρα στους τελικούς, το 99-00 ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα αλλα δεν έφτασε στον τελικό. Υπο αυτή την εννοια το εννοούσα, οτι έσπασε η έδρα του πρώτου.
Rasheed.

Stefanos είπε...

Φανταστική ατμόσφαιρα χθες στο γήπεδο, με παραφωνίες το λέιζερ (απ' ότι θυμάμαι είχαμε και στο ΟΑΚΑ άφθονα λέιζερ όμως, κύριε ΜΠΑΤΙΣΤ, και εσύ σφύριζες αδιάφορα, ενώ χθες ο κύριος ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ είδες πόσο σε προστάτεψε με τον τρόπο του από την εχθρική εξέδρα) και τη βροχή αντικειμένων στον πάγκο του ΠΑΟ στο τέλος (μέχρι και φωτοβολίδα). Τραγικοί κάφροι ντροπή σας! Κατά τα άλλα μια εξαιρετικά φορτισμένη και φανατισμένη από το ματς του ποδοσφαίρου κερκίδα κατάφερε να συγκρατηθεί και να σπρώξει τον Ολυμπιακό στη νίκη χωρίς να κάνει κάτι ακραίο εκτός από 10 ...δυναμιτάκια.

Έζησα μεγάλα συναισθήματα μέσα στο γήπεδο, με αποκορύφωμα την αγωνία μου κατά τη διάκεια του τελευταίου τάιμ άουτ, αλλά σήμερα το πρωΐ το μόνο που με νοιάζει είναι ότι ο ΠΑΟ θα έρθει 3 ακόμα φορές στο ΣΕΦ!

Ένα σχόλιο (αν και δεν είναι η σωστή στιγμή) για την ανισορροπία του παίχτη Βασιλόπουλου, που είναι 9 στην άμυνα και 2 στην επίθεση, με αποτέλσμα να είναι η μαύρη τρύπα μας μπροστά. Είναι παροιμοιώδης ο δισταγμός του να πάρει προσπάθειες (με αποτέλεσμα όπως όλοι ακούτε να έχει πυροδοτήσει το χλευασμό της κερκίδας), είναι χαρακτηριστικά χαμηλή η ψυχολογία του στα κρίσιμα ματς (ελπίζω να θυμάστε τη σκηνή όπου ο Βούισιτς, που είναι 6 μήνες στην ομάδα, ντοπάρει τον "παλιό", "αρχηγό", Βασιλόπουλο). Είμαι της άποψης ότι με ένα παίχτη τόσο ανισσόροπα ολοκληρωμένο όπως ο Βασιλόπουλος, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κάνει το "απόλυτο" ματς.

Κλείνοντας, έχω να πω ότι αν αυτός είναι ο τραυματίας, τελειωμένος Βούισιτς, προτείνω να του κάνουμε αύξηση αποδοχών, μη και συμφωνήσει με κανα γηροκομείο και φύγει από τον Πειραιά. Δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς στη σεζόν και σε όλα τα σημαντικά έχει διψήφιο αριθμό πόντων!!!

Πρωτάθλημα και παρουσία στο final-4 της Ευρωλίγκας (με Ρεάλ θα παίξεις ρε πούστη, πέρσι τη γονάτισα εδώ μέσα), αυτά ορίζουν για μένα τους στόχους του Ολυμπιακού, οτιδήποτε παραπάνω στο final-4 θα είναι υπέρβαση.

Ανώνυμος είπε...

Θα προτείνω έναν κανονισμό.... Σε τέτοια παιχνίδια, όταν σημαδεύτεται παίκτης του φιλοξενούμενου με λεηζερ στις βολές, να μετράνε και οι δύο πόντοι.
Αφού δεν μπορεί κανείς να κάνει το αυτονόητο... (π.χ. περάστε έξω κύριε)

Κατά τα υπόλοιπα ο Ολυμπίακός έγινε πλέον ομάδα Γιαννάκη, ίσως με λίγο λιγότερη διάθεση για άμυνα αλλά με πολλά επιθετικά χαρίσματα.

Η πλάκα είναι ότι αν στραβώσει κάτι στους τελικούς θα υπάρξει λαική απαίτηση καρατόμησης, ενώ τώρα είναι που πρέπει να μείνει και του χρόνου. Αλλώστε με τον Παναθηναικό παίζει και το 60-40 δεν είναι αυτό που λέμε στανταράκι.

Age of Basketball είπε...

@stefanos & el pollo diablo: Παιδιά θα συμφωνήσω απόλυτα. Αυτό με τα λέιζερ έχει καταντήσει αηδία. Τους τύπους τους βλέπουν όλοι, τους δείχνει η κάμερα, δεν είναι δυνατόν να μην τους πετάνε από το παρκέ. Μιλάμε για άτομα που μάλλον έχουν τεράστιο πρόβλημα κόμπλεξ, τουλάχιστον όπως δείχνουν οι κινήσεις τους (ακόμη κι όταν δεν συμμαδεύουν τα μάτια, το ανάβουν απλά και μόνο για... να δείξουν ότι κάτι έκαναν).

Ο Βασιλόπουλος όντως στην επίθεση είναι κάτω του μετρίου, αλλά σε κάθε δύσκολο ματς που δεν έπαιξε, ο Ολυμπιακός έχασε. Και αυτό δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Η ενέργεια που βγάζει στην άμυνα είναι απίστευτη και συγκρίνεται στην Ευρώπη μόνο με του Διαμαντίδη, αν και θεωρώ τον Βασιλόπουλο καλύτερο αμυντικό.

Στο φάιναλ φορ οι 4 ομάδες ξακινάνε με 25%. Ούτε ένα παραπάνω. Οπότε είναι πάντα ανοικτά τα πράγματα. Αρκεί να φτάσεις ως εκεί.

Για τον Βούισιτς, τα λέγαμε εδώ από την αρχή της χρονιάς όταν στα... φιλικά του Νοέμβρη είχε βγει από πολλούς δημοσιογράφους ήδη η ετυμηγορία ότι είναι γέρος και έχει σάπια πόδια. Πλέον πολλοί καταπίνουν τη γλώσσα τους και εδώ γελάμε. Το είχα γράψει πέρσι τον Μάρτη όταν είχε ακουστεί (για πολλοστή φορά) ο Βούισιτς για τον Παναθηναϊκό, ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Και μένω σε αυτό.

Ο Ολυμπιακός όντως γίνεται ομάδα Γιαννάκη και σχετικά γρήγορα αν θες τη γνώμη μου, αφού είναι λίγους μήνες μαζί. Αν χάσει τους τελικούς θα αρχίσουν να φωνάζουν οι "άμπαλοι" ποδοσφαιρικοί ανυπόμονοι οπαδοί, αλλά δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί του Αγγελόπουλου. Πάντως, πρέπει ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον ίδιο κορμό και να κάνει ελάχιστες αλλαγές. Μόνο έτσι χτίζονται οι ομάδες.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Handchecking με το χερι τυλιγμενο σαν φιδι στο χέρι του αντιπάλου που πηδά υπο γωνία λόγω τραβήγματος προς τα κάτω πρώτη φορά βλέπω...

Οπως και να έχει θεωρώ πως δικαία κέρδισε ο ΟΣΦΠ αφου ο ΠΑΟ ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ.Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά του στη ρακέτα,δεν άφησε περιφερειακά σουτ και ΚΥΡΙΩΣ βρηκε απάντηση στο pick and roll με την απομόνωση 2 προς 2.
Δικαιως έχει το πλεονεκτημα έδρας αφού ήταν ΠΟΛΥ πιο σταθερός καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ωστόσο μέχρις εκεί.

Τον περιμένει μια Ταού μέσα στη Βιττόρια και το πιθανότερο μια Μπαρτσελόνα με πλεονέκτημα έδρας πριν το f-4(προσωπικά πιστεύω πως καμία ομάδα ούτε καν η CSKA δεν περνάει την ομάδα της Βαρκελώνης με πλεονέκτημα έδρας) και κυρίως
έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ 5 φορές.

Με αυτή την ήττα κατάφερε να μη χάσει το πρωτάθλημα από τον Μάρτη.Ωστόσο πιστεύω πως αν ο ΠΑΟ πάει καλά στο f-4 τον ΟΣΦΠ τον περιμένει ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ακόμα και μέσα στην έδρα του γιατί θα πρέπει να αντιτωπίσει έναν ΠΑΟ που για 1η φορά θα πρέπει να αποδείξει πως όντως είναι ο καλύτερος.Και η πληγωμένη περηφάνεια μετράει πολύ στα αθλήματα.

ΥΓ.
Γιατί έχω την εντύπωση πως ο Ομπράντοβιτς δεν κυνήγησε ΤΟΣΟ πολύ το παιχνίδι;
Δεν ξέρω αλλά κατι μου δημιούργησε την εντύπωση πως άφησε το παιχνίδι πιο εύκολα από όσο συνήθως.Νομίζω το παιχνίδι του Κυπέλλου το κυνήγησε περισσότερο.

Patrick Star είπε...

Ο Ομπράντοβιτς το χτύπησε το παιχνίδι μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε (π.χ. άφησε το Διαμαντίδη με 4 φάουλ για 5 λεπτά στο τέλος).

Οι διαφορές με τον τελικό ήταν:

1.) Το ΣΕΦ. Δε θεωρώ ότι οι μεγάλες ομάδες επηρεάζονται αρνητικά από την αντίπαλη έδρα σε πολύ μεγάλο βαθμό (μόνο σε ορισμένα σημεία του αγώνα ίσως). Όμως, μπορεί να δώσει ώθηση στη γηπεδούχο ομάδα και αυτό σίγουρα συνέβη στον Ολυμπιακό.

2.) Ο Παπαλουκάς. Στο ματς κυπέλλου φορτώθηκε με φάουλ και μετά ο Διαμαντίδης αλώνιζε. Την Κυριακή δε συνέβη αυτό.

3.) Ο Βούισιτς. Καμία σχέση με τον τελικό.

Ειδικά όταν Παπαλουκάς και Βούισιτς παίζουν καλά, τότε ο Ολυμπιακός μεταμορφώνεται γιατί προσδίδουν ποικιλία στην επίθεση (που χωρίς αυτούς δεν υπάρχει) και φυσικά κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες τους (τρανό παράδειγμα ο Πρίντεζης).

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλόπουλος στο τέλος δεν κάνει βήματα;

Age of Basketball είπε...

@the glove: Όχι, δεν πιστεύω. Τα πρώτα είναι το τζαμπ στοπ όταν παίρνει την μπάλα, ενώ μετά ξεκινά κανονικά. Γι' αυτό άλλωστε και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς.

Όσο για τον Μπουρούση, δεν κάνει χανττσέκινγκ, άλλο αυτό, άλλο το να ελέγχεις με το χέρι τον αντίπαλο όταν γυρνάς για ριμπάουντ, κάτι που κάνει ο Μπουρούσης στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και όλοι οι ψηλοί στην ιστορία του μπάσκετ σε κάθε, μα κάθε, φάση.

Όσο για το αν ο Ομπράντοβιτς χτύπησε το ματς, συμφωνώ με τον Patrick star. Δεν είναι χαζός ο Σέρβος να μην θέλει το πλεονέκτημα έδρας.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω, τη βλέπω και την ξαναβλέπω τη φάση και νομίζω ότι κάνει:

Κάνει την προσποίηση και μετά ξεκινάει με το δεξί, χτυπώντας παράλληλα την μπάλα κάτω. Πατάει το αριστερό και την πιάνει, ταυτόχρονα σχεδόν, και μετά δεξί, αριστερό και λέυ απ...

Δεν υπάρχει θέμα, για να προλάβω παρεξηγήσεις Ολυμπιακός είμαι. Καθαρά για να μάθω τί παίζει ρωτάω!

Ανώνυμος είπε...

Κανενα φαουλ απο τον Μπουρουση στην τελευταια φαση.

Στο μπάσιμο ΔΕΝ κάνει βήματα ο Βασιλοπουλος, αλλα κατα 99,9% κάνει βηματα στην αρχη της προσπαθειας του, διοτι μετακινει και τα 2 του ποδια προτου σκασει την μπαλα. Οταν υποδεχεται την μπαλα, κανει το ελαφρο πηδηματακι με το οποιο μπορει ο επιθετικος να επιλεξει το ποδι πιβοτ. Ειναι ξεκαθαρο οτι το ποδι πιβοτ του Βασιλοπουλου ειναι το αριστερο, το οποιο αμεσως μετα μετακινει στα αριστερα (για να δωσει ωθηση) οταν ξεκιναει την προσπαθεια του, την ιδια ωρα το δεξι του ποδι βρισκεται στον αερα για να κανει το πρωτο βημα και η μπαλα στα χερια του...

Κατα την γνωμη μου ο Βασιλοπουλος εχει εφεση στα βηματα, ελαχιστες φορες η προσποιηση του γινεται σωστα.

Απο την αλλη πλευρα υπαρχουν 3 σημαντικα στοιχεια:
1. χρειαστηκε να δω το βιντεο γυρω στις 25-30 φορες για να βγαλω ενα πρωτο συμπερασμα, επομενως φανταστειτε την φαση σε real time των μερικων εκατοστων του δευτερολεπτου που διαρκει μια προσποιηση...
2. μπροστα στην φαση βρισκεται ο Πιτσιλκας ο οποιος εχει τεραστια εμπειρια
3. Τα σφυριγματα στην Α1 ειναι σε (ορισμενα αρθρα) ελαστικοτερα απο οτι το γραμμα του κανονισμου (αυτο εχω συνηδειτοποιησει παρακολουθωντας αγωνες)

Αναφερω οτι ειναι πολυ πιθανον να κανω λαθος, δεν ειμαι καθηγητης διαιτησιας, ουτε διεθνης διαιτητης και σε καμια περιπτωση δεν εγραψα το σχολιο για να υποστηριξω οτι η διαιτησια επηρεασε το παιχνιδι. Και στα 2 παιχνιδια (κυπελλο πρωταθλημα) οι διαιτητες εκαναν πολυ καλο παιχνιδι και οι ομαδες που κερδισαν, κερδισαν δικαια.

Ανώνυμος είπε...

καλά, αν ήταν ή όχι φάουλ του μπυρούσαρου στον φώτση κοιτάξτε το πρωτοσέλιδο του allStar basket - και οι τυφλοί είδαν