ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Τον έβαλε στα καλάθια


Η αλήθεια είναι ότι το ζουμί της 20ης αγωνιστικής βρίσκεται στους αγώνες της Κυριακής. Όχι γιατί παίζουν οι «αιώνιοι», αλλά γιατί βαθμολογικά αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα ματς, εκείνο ανάμεσα στους δύο τελευταίους κι εκείνο ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Βέβαια, αν το Αιγάλεω είχε κερδίσει στην έδρα του την ΑΕΚ, θα είχε κάνει το πρώτο από τα δύο παιχνίδι… ψιλοαδιάφορο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας Καλλινικίδης δεν έφτανε μόνος του, ή ίσως και να έφτανε αν ο ΜακΓκράθ δεν «τρελαινόταν» στην τελευταία φάση του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ΑΕΚ να στηρίζεται ως επί το πλείστον στην τεράστια ευστοχία της από το τρίποντο στο πρώτο μέρος, ενώ το Αιγάλεω στην πάρα πολύ σκληρή του άμυνα στην επανάληψη. Η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε απίστευτα στο δεύτερο 20λεπτο, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο παιχνίδι της τη φετινή περίοδο. Και πάλι όμως βρήκε τη λύση, στηριζόμενη κυρίως στον Δορκοφίκη που είχε καθοριστική συνεισφορά στο φινάλε. Λίγο αυτό, λίγο η πλήρως λανθασμένη επίθεση του Αιγάλεω στο τέλος, έκριναν το ματς και άφησαν την υπόθεση παραμονή θεωρητικά ανοιχτή. Αν κερδίσουν τα Τρίκαλα την Κυριακή, τότε πλησιάζουν στον ένα βαθμό το Αιγάλεω και θέλουν νίκη και διαφορά στο μεταξύ τους ματς για να προσπεράσουν. Βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Αιγάλεω θα κάνει θα κάνει νίκες μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες δεν θα ισοβαθμήσουν, αλλά προς το παρόν, δεν έχει σωθεί μαθηματικά.

Το άλλο πολύ ενδιαφέρον ματς ήταν εκείνο στο Ελληνικό, όπου το Μαρούσι έκανε επίδειξη δύναμης. Πάντα είχε λύση, πάντα ξέφευγε όταν πλησίαζε ο Πανιώνιος, ενώ υπήρχαν διαστήματα που τον στραγγάλιζε με την άμυνά του. Πήρε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά από τον Πανιώνιο. Προλαβαίνει την 5η ή την 4η θέση; Υπό προϋποθέσεις ναι. Ήδη έφτασε και προσπέρασε τον Πανιώνιο (αν χάσει τελικά το ματς με την ΑΕΚ, το οποίο όπως πάει το πράγμα θα μάθουμε του χρόνου ποιος θα το πάρει και θα μετρήσει στο επόμενο πρωτάθλημα…) και απέχει 2 βαθμούς από τον Πανελλήνιο που έχει Ολυμπιακό, Μαρούσι, Πανιώνιο τις τελευταίες 6 αγωνιστικές, αλλά και Τρίκαλα, Αιγάλεω. Το Μαρούσι πείθει περισσότερο, με νίκη το μεταξύ τους ματς πλησιάζει στον πόντο και μετά όλα παίζονται για την 4η θέση. Και οι δύο μπορούν να υπολογίσουν μια ήττα από Ολυμπιακό και αν θεωρήσουμε ότι θα πάρουν τις ομάδες της ουράς (κάτι που δεν είναι βέβαιο) τα ματς του Πανελληνίου με τον Πανιώνιο και του Αμαρουσίου με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα κρίνουν την 4η θέση.

Ο Άρης έκανε περίπατο απέναντι στην Καβάλα, που η αλήθεια είναι ότι ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να πιστεύει στη νίκη. Και όταν δεν πιστεύεις στη νίκη και είσαι χειρότερη ομάδα, τότε συνήθως χάνεις πολλά με λίγα. Όπως κι έγινε. Η 3η θέση εξαρτάται από τον Άρη που δεν έχει, πάντως, εύκολο πρόγραμμα με Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΑΕΚ, αλλά και Κολοσσό εκτός έδρας. Ακόμη περιμένουμε το ντεμπούτο του Ράιτ, ο οποίος όλα δείχνουν ότι αποκτήθηκε… για τα πλέι οφς (που λέει ο λόγος) αφού για να μην έχει παίξει τόσο καιρό ήταν πλήρως ανέτοιμος. Η πλάκα είναι ότι ο Μπετς που ήταν 6 μήνες εκτός αγώνων έπαιξε κατευθείαν (βέβαια έκανε προπονήσεις με τη… β ομάδα της Μάλαγα), ενώ ο Ράιτ που μέχρι τις αρχές του 2009 αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, δεν έχει πατήσει ακόμη παρκέ.

Σε ένα κακό και νευρικό παιχνίδι, αλλά με ωραία και αμφίρροπη εξέλιξη, ο Πανελλήνιος κέρδισε τον Κολοσσό. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι μένει προς στιγμήν με ασφάλεια 4ος, αλλά και ότι η ΑΕΚ πλέον είναι 2 νίκες μπροστά από τους Ροδίτες, όσον αφορά την 7η θέση.

Τι άλλο σημαίνει; Ότι ο ΠΑΟΚ που πέρασε από τη Λάρισα στο ντέρμπι των «πικραμένων» κερδίζοντας την Ολύμπια, πλέον μπορεί να νιώθει ότι αγγίζει την οκτάδα και τα πλέι οφς. Βέβαια, με 6 αγώνες μπροστά και τους 3 τους να έχουν τόσο δύσκολο πρόγραμμα, ας μην βιαστούμε. Κρατήστε την 22η και την 24η αγωνιστική όταν και παίζουν μεταξύ τους: Κολοσσός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αντίστοιχα σε ματς που σίγουρα θα παίξουν ρόλο.

Η Ολύμπια δεν έχει μπορέσει να κερδίσει από τότε που άρχισαν τα προβλήματα και ο Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να εκνευρίζεται σε κάθε συνέντευξη Τύπου. Να το τραβήξω κι άλλο; Η ομάδα των «πορτοκαλί» φαίνεται ότι έχει προφανές πρόβλημα συγκέντρωσης στην αρχή κάθε αγώνα. Με 0-12 ξεκίνησε το ματς εναντίον του ΠΑΟΚ, ενώ μετά το 0-4 (υπέρ της) στο Μαρούσι την περασμένη αγωνιστική δέχτηκε 15-3 σερί που έφτασε στο 22-7. Δεν την κατηγορώ προφανώς, οι παίκτες πρέπει να είναι απερίσπαστοι όταν παίζουν, αλλά το είπε και ο Μπαρτζώκας: "Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να συκεντρωθεί, ας φύγει". Και έχει δίκιο. Με τόσα προβλήματα, αν μπαίνεις στα ματς και σκέφτεσαι όλα τα άλλα πλην του μπάσκετ με αποτέλεσμα να κυνηγάς σε όλο τον αγώνα, συγγνώμη αλλά, δεν μπορείς να κερδίσεις.

by Rasheed.

Υ.Γ.:
Τα προημιτελικά του final-8 του Age of Basketball Champion δημοσιεύτηκαν σήμερα και το σχετικό άρθρο βρίσκεται κάτω από το παρόν, αλλά και στα δεξιά της σελίδας, όπως πάντα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλεβαράκης εναν υπνάκο στο τελευταίο δεκάλεπτο πρέπει να τον πήρε.Και εξηγουμαι:
1)βλέπεις πως η ομάδα σου δεν βάζει καλάθι στα 2:30 πρώτα λεπτά.
Εχεις κάνει ήδη γκάφα γιατί με το που φορώθηκε ο Δανός 3 φάουλ τον άφησες στον αγώνα ενώ ήξερες πως ήταν εύκολο να κάνει και 4ο.Τι κάνεις;
Βγάζεις 3-4 συστήματα ήγια σουτ ελεύθερο τόσο από μακριά ή για να βγάλεις παίκτη να παίξει το 1 εναντίον ενός.
Τι έκανε;
Αφησε τους παίκτες της ΑΕΚ να σπάνε τα καλάθια.
2)Μετά βλέπει πως ο Τόμπσον οργανωτικά δεν ήταν συγκεντρωμένος.Τι πιο λογικό να πάει η μπάλα στον Νέμεθ να οργανώσει αυτός παιχνίδι και να περάσεις τον Χατζή για βοήθεια τόσο στο κατέβασμα ή στην οργάνωση.
Επιμονή στον Τόμπσον και στο ενας εναντίον ενός.
3)Μενουν κάπου στα 5 λεπτά και ακόμα δεν έχεις βάλει καλάθι.Το πιο λογικό είναι να περάσεις τον Δανό για ΟΣΟ κάτσει (2 λεπτά μια χαρά είναι) για να έχεις εύκολα δίποντα στην επίθεση,να σταματήσει ο Σούλης να κάνει πάρτι στο ζωγραφιστό και όταν βγει αμέσως μετά ή τον Bryant(όσο κάτσει και αυτός) ή τον Δορκοφίκη κατευθείαν για 5ρι.Δηλαδή έχεις 5 λεπτά αγώνα και δεν βάζεις παίκτες μην και φθαρούν;
Αλλά όχι αφησε την ομάδα ΞΑΝΑ να σπάει καλάθια ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ(ποσες φορές έμειναν με την μπάλα στα χέρια)στηριζόμενος στον οίστρο παικτών όπως Ταπούτος,Παπανικολάου,Χατζή,Νέμεθο και την τύχη του Bryant.
Σήμερα ήταν ΑΠΛΑ τυχερός που το Αιγάλεω δεν έβαζε περιφερειακό σουτ ούτε με αίτηση,ο Ιρλανδός έκανε μπούκα στο τέλος και ο BRyant του ήταν τυχερός.
Αλλιώς...

Δηλαδή έχω άδικο;
Πείτε.

ΥΓ.Τι παικτούρα ο Καλλινικίδης!
Για ομάδες όπως Μαρούσι,Πανιώνιο,Αρη και Πανελλήνιο πραγματικά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.Ας φροντίσουν να τον έχουν του χρόνου γιατι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Μιας και ρωτάς δηλαδή, άδικο δεν έχεις. Η ΑΕΚ ήταν κακή και ο Φλεβαράκης δεν μπορούσε να το διορθώσει. Και ναι, ήταν τυχερή που κέρδισε.

Όσο για τον Καλλινικίδη... τα φωνάζω πολύ καιρό τώρα ότι είναι παιχταράς!
Rasheed.

haridimos είπε...

Ανώνυμε έχεις δίκιο...
Κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου στο ημίχρονο ο Φλεβ, αλλά ευτυχώς δεν το πληρώσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Σημερα χειρουργειο εις διπλουν
στον Παο μπαλλα και μπασκετ.
Αρχισε απο το 3ο φαουλ στον Πεκοβιτς,συνεχιστηκε με το 2ο φαουλ του Διαμαντιδη(που ηταν καθαρο μπλοκ αουτ) και φτανουμε στην φοβερη τελευταια φαση:

Ο εκφωνητης λεει τη μιση δουλεια την εκανε ο Μπουρουσης.Replay και φαινεται να κραταει ο Μπουρουσαρος με το χερι τον Φωτση να μη σηκωθει και οι εκφωνητες αρχικα σιωπη και μετα αλλαζουν θεμα.ΘΕΟΙ!

Δεν μπαινω στον κοπο για ανθρωπινα λαθη οπως τα βηματα του Μπατιστ ή το εκπροθεσμο καλαθι ΠΑΛΙ του Μπορουση αλλα σημερα εγιναν πολλά φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν.Δεν πειράζει.
Και με μεινέκτημα έδρας ΠΑΛΙ θα χάσει τον τίτλο η ΑΡΜΑΔΑ του ΓΙΑΝΝΑΚΗ.
ΥΓ.Αλήθεια σήμερα γιατί δεν πέταξε σακάκι στη γραμματεία;
Ηταν ακριβό;

Ανώνυμος είπε...

A kai kati allo:
ΠΟΣΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΔΙΑΤΗΤΗΣ;
Μήπως τώρα βγαίνει άκρη η επιμονή στους νέους;

Patrick Star είπε...

Καταρχάς δε με ενδιαφέρει η σφαγή του ΠΑΟ στην μπάλα (δεν το είδα καν άλλωστε).

Από εκεί και πέρα, δεν είδα κάποιο χειρουργείο σήμερα. Φάσεις έγιναν εκατέρωθεν.
Όντως η τελευταία φάση είναι λίγο περίεργη (αν και ούτε εγώ θα το'δινα φάουλ) αλλά γενικά τα λάθη ήταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι.
Π.χ. μπορώ να θυμηθώ βήματα του Γιάσκε που δε δόθηκαν ή την τάπα του Μπουρούση στον Μπατίστ που σφυρίχθηκε φάουλ.
Για το hand checking του Διαμαντίδη ούτε λόγος?
Επομένως και οι δύο είναι λογικό να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, αλλά ήμαρτον!
Ούτε σήμερα, ούτε στον τελικό του κυπέλλου υπήρξαν σφυρίγματα που καθόρισαν το αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που έγιναν λάθη εις βάρος και των δύο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, θα περιμένω το σημερινό άρθρο.