ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Και ο Scal να δείχνει το δρόμο (προς τον τίτλο)!


Τι μπορούμε να πούμε για την πρώτη μέρα της 4ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας; Πολλά και τίποτα. Όπως πολλά και τίποτα σήμαιναν και τα 4 αποτελέσματα.

Πολλά σήμαινε η νίκη της ΤΣΣΚΑ με 24 πόντους επί της Σιένα, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει τους 18 πόντους με τους οποίους είχαν χάσει οι Ρώσοι στην Ιταλία. Αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε το ματς, θα δούμε εύκολα ότι η Σιένα ήταν «σκασμένη». Πολλές ομάδες έπαιξαν Κύπελλο αυτή την εβδομάδα, λίγες έπαιξαν 3 ματς σε 3 μέρες (στα final-8 Ιταλίας και Ισπανίας), από όλες η Σιένα είχε το πιο δύσκολο έργο. Και οι Ιταλοί φαίνονταν απίστευτα κουρασμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν πολλά λάθη (μόλις 7 σε τέτοιο ματς), αλλά δεν είχαν κουράγιο να πηδήξουν στα ριμπάουντ (12 λιγότερα), δεν μπορούσαν να παίξουν επιθετική άμυνα (μόλις 3 κλεψίματα), ήταν άστοχοι (45% στα δίποντα) και γενικώς ήταν εμφανές κατά διαστήματα ότι… δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Πάντως άξιζε τον κόπο, αφού πήραν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (και μιλάμε για 138 χρόνια ιστορίας), κερδίζοντας ένα δύσκολο ματς και άλλα 2 σκληρά ντέρμπι σε 3 μέρες. Βέβαια, αυτή η εικόνα της Σιένας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να νομίσει ότι αυτή την ομάδα θα βρει απέναντί του στα πλέι οφς.

Για τον ίδιο όμιλο, πολλά σήμαινε το διπλό της Τσιμπόνα στην Τουρκία, αλλά τίποτα δεν θα κάνουν οι δύο ομάδες πλέον. Κατάφεραν, εν ολίγοις, να αλληλοεξουδετερωθούν. Γιατί το λέω αυτό; Η Τσιμπόνα έχει κερδίσει τη Σιένα, αλλά την έχει μέσα στην Ιταλία και οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες. Ακόμη και τη διαφορά να κρατήσει, θα πρέπει να κερδίσει μετά στην Κροατία την ΤΣΣΚΑ και η Σιένα να χάσει από την αδιάφορη τότε Φενέρ. Η δε Φενέρ, θα πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και τη Σιένα στην έδρα της, αφού αν η Σιένα χάσει από την Τσιμπόνα, αυτομάτως η Φενέρ μένει εκτός, ενώ αν κερδίσουν οι Ιταλοί, οι Τούρκοι θέλουν δύο νίκες (και 2 ήττες της Τσιμπόνα). Άρα, αμφότερες μάλλον αποχαιρετούν από τώρα ουσιαστικά και τυπικά την επόμενη εβδομάδα (όταν η Σιένα πάρει και τη διαφορά από την Τσιμπόνα).

Πολλά… με λίγα ήταν η νίκη της Ταού στην Ιταλία, αλλά με τίποτα δεν επιτρεπόταν να γίνει αυτό. Οι Βάσκοι ήταν παραδόξως φρέσκοι μετά το δικό τους final-8, αλλά και η Αρμάνι έκανε το χειρότερό της φετινό παιχνίδι στην Ιταλία. Όσο καλή ομάδα κι αν είναι η Ταού, δεν γίνεται να έχει… 107.5 πόντους μέσο όρο στα δυο ματς με την Αρμάνι, στα οποία έκανε τις δύο καλύτερες φετινές της εμφανίσεις στην επίθεση. Μπορεί να είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, αλλά… όλα έχουν ένα μέτρο. Τρως 108 στο πρώτο ματς και εμφανίζεσαι σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο… δεχόμενος μόλις… 107. Μάλλον συμβαίνει αυτό που λέει ο BEN, απλώς κάποιες ομάδες δεν «έχουν» κάποιες άλλες με τίποτα. Με νίκη επί της Προκόμ και νίκη στο ΣΕΦ με 3 πόντους επί της Αρμάνι, ο Ολυμπιακός θα ξέρει ότι προκρίθηκε και στη Βιτόρια θα ψάξει την πρώτη θέση (εκτός αν ο Πλάθα... κρατήσει πρώτη τη Ρεάλ - BEN: "Δεν υπάρχει περίπτωση").

Πολλά σημαίνει η νίκη της Παρτιζάν στην Ισπανία και τίποτα δεν πρόκειται πια να κρατήσει τους Σέρβους εκτός πλέι οφς. Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Ρώμη, τότε θα περάσουν από την 4η αγωνιστική! Απίστευτο και όμως αληθινό. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ελέγχεις απόλυτα τα ριμπάουντ και όταν παίζεις τόσο σωστά όσο η Παρτιζάν. Βέβαια, η Μάλαγα επίσης ήταν κουρασμένη (ο Χάισλιπ δεν είχε καν ανάσες στο ματς) από το final-8 που και αυτή έφτασε στα 3 ματς, αλλά μόλις… αποκλείστηκε. Γιατί οι Ισπανοί αποκλείστηκαν. Έχουν 1-3 και η Παρτιζάν 3-1. Σε τριπλή ισοβαθμία με Παρτιζάν και Ρόμα είναι 4οι, αφού η Παρτιζάν θα έχει 2 νίκες με αυτούς και 1-1 με Ρόμα, ενώ η Ρόμα 1-1 με Παρτιζάν και 1-1 με αυτούς, άρα συνολικά 3-1 η Παρτιζάν, 2-2 η Ρόμα και 1-3 αυτοί. Για διπλή ισοβαθμία δεν το συζητάμε, καθώς είναι κάτω από την Παρτιζάν οπωσδήποτε. Άρα, αντίο Ευρώπη.

ΔΙΔΑΞΕ ΞΑΝΑ

Το απόλυτο είδωλο έκανε ένα τελευταίο μάθημα και μετά θα πάει στη Βοστόνη για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Μάρμπερι, λέει, συμφώνησε με τους Νικς στο buyout του συμβολαίου του. Εδώ γελάνε. Ο Στέφον περίμενε ως την τελευταία στιγμή που είχε δικαίωμα να φύγει, αφού σε λίγες μέρες εκπνέει η προθεσμία.

Πέραν τούτου, οι πληροφορίες λένε ότι… χάρισε στους Νικς 2+ εκατομμύρια δολάρια από τα 20.8 που θα έπαιρνε φέτος. Άρα, πάει στα 18.5 εκατομμύρια δολάρια περίπου, συν το 1,3 που θα πάρει από τους Σέλτικς… 20 εκατομμύρια. Ουσιαστικά, δηλαδή, τους ανάγκασε να του πληρώσουν όλο το συμβόλαιο. Άρχοντας.

Οι Νικς είπαν το αμίμητο ότι άφησαν τον Μάρμπερι να φύγει επειδή ήταν συνεργάσιμος και δέχτηκε τη μείωση αποδοχών. Βέβαια, η Νέα Υόρκη με τον φόρο πολυτελείας που πληρώνει για το απίστευτο ρόστερ της, γλίτωσε κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια έτσι.

Βέβαια, έχει να παίξει από πέρσι το Γενάρη ουσιαστικά, είναι βεντέτα, είναι περίεργος χαρακτήρας, αλλά μάλλον οι Σέλτικς… δεν ιδρώνουν. Είναι κολλητός του Γκαρνέτ, ενώ Πιρς και Άλεν τον θέλουν. Θέλετε κι άλλα; Ο Άλεν είπε: «Ο Ρίβερς ξέρει να προπονεί όταν παίζουμε. Το πόσο δεμένοι θα είμαστε και πόσο έτοιμοι σε κάθε ματς, είναι δουλειά των βετεράνων παικτών της ομάδας. Κι εμείς είμαστε καλοί σε αυτό». Όχι που θα άφηνε περιθώρια. Κι εγώ πάντως πιστεύω ότι ο Μάρμπερι θα «δέσει» στους Σέλτικς, ενώ θεωρώ ότι πια τους κάνει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Μην ξεχνάτε ότι πήραν και τον Μίκι Μουρ μαζί, που είναι σκληρός και θα βοηθήσει. Αν αναλογιστούμε ότι έφυγαν ο Κασέλ (που δεν είχε παίξει καθόλου και είχε ρόλο… βοηθού προπονητή) και ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ οι Σέλτικς μεταμόρφωσαν το ρόστερ τους…

Όσο για την απόκτηση του Μουρ; Ο Ντοκ Ρίβερς είπε κάτι που πρέπει όλοι να ακούσετε: «Το τάιμινγκ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Σκαλαμπρίνι και τον Γκαρνέτ τραυματίες». Το καταλάβατε ότι είπε πρώτα το όνομα του μεγάλου Μπράιαν ε; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πρώτο πάντα σου έρχεται το όνομα του πιο σημαντικού. Scalabrine rules!

by Rasheed.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα σοβαρα πιστευετε πως με με Marbury και εναν ξυλοκοπο οι πρασινοι θα σπασουν την έδρα των Lakers με τον Kobe αφηνιασμένο;
Δλδ εγώ μετά τι να γραψω...

Panayiotis είπε...

Afou o anthrwpos ine morfi sti Bostoni!! ti na sou k*asei re Rasheed o Garnett??!! proskynoume Brian k gia tous apantaxou haters parte : Points: 29 at Golden State, on January 26, 2005 . :PpP

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Ό,τι θες μπορεις να γράψεις φίλε. Αλλά με 25 περίπου παιχνίδια να μένουν δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι Λέικερς, που ειναι 3 νίκες μπροστά από τους Σέλτικς, θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα. Ακόμη κι έτσι, δεν ξέρω αν θα πάρουν τον τίτλο. Για μένα μπορεί να τον έχαναν και χωρίς τον Μάρμπερι. Απόψεις είναι αυτά. Εσύ πιστεύεις ότι ο Κόμπι έχει πάρει ήδη τον τίτλο, εγώ όχι, θεωρώντας ανοικτό το πρωτάθλημα.

@Panayiotis: Απλώς προσκυνάμε τον Μπράιαν. Όποιος δεν το δέχεται, τότε κάτι δεν έχει καταλάβει από τον κόσμο του NBA.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα πω τον πόνο μου....

Δε γίνεται αυτές οι δύο ομάδες (Τσιμπόνα και Φενέρ) να κάνουν αυτό που κάνανε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Είναι ύβρις. Εγώ, ως γνήσιος Έλλην, βλέπω συνομωσία για το στοίχημα, καθώς το παιχνίδι της πρόκρισης ήταν χαμένο από την κλήρωση. (Όπως καταλαβαίνετε, πάμε για δραματικό φινάλε στο private league).

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ειπα με κακη προθεση.Απλα μου φαινεται πολυ δυσκολο ενας Marbury να φερει τιτλο μονος του οταν οι κελτες κανουν την μια γκελα μετα την αλλη.
ΥΓ.Πειραζει που δεν καταννοω πληρως γιατι ο Σκαλαμπρινι ειναι το νεο ειδωλο;

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Δεν ξέρω αν έχεις άδικο... Όσο για το fantasy, προβλέπω κι εγώ χαμό.

@ανώνυμος: Δεν απάντησε με κακή πρόθεση. Εννοούσα ότι όντως μπορείς να γράφεις ό,τι θες. Εφόσον διαφωνούμε κόσμια. Θεωρώ τους Σέλτικς ομάδα πλέι οφς, γι' αυτό και πιστεύω ότι θα πάρουν τον τίτλο.

Τώρα, για να ξεκαθαρίζουμε κάποια σημαντικά πράγματα: ο Σκαλαμπρίνι ήταν πάντα είδωλο. Επειδή είναι κοκκινομάλλης, ατσουμπαλος, αγυμναστος, πλαδαρος, άμπαλος και κλείνει το 8ο χρόνο καριέρας στο NBA.

Επίσης, είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχει... "των φτωχών". Υπάρχει ο "Μπάρκλεϊ των φτωχών", ο "Κούκοτς των φτωχών", 2-3 άλλοι και ο "Σκαλαμπρίνι των φτωχών", που είναι ο Ματ Μπόνερ. Βέβαια, ο Μπόνερ κάνει καλύτερη καριέρα από τον Μπράιαν, αλλά ο Μπράιαν είναι το είδωλο.
Rasheed.

Panayiotis είπε...

ahahahaha!! mou arese ''twn ftwxwn'' !! o Bonner exei safws kalyteri kariera apo ton Scala alla dn ftaiei pou dn ktlvainun tin axia tou stin Bostoni ! xypna re Doc..!!
oson afora ton titlo nmzw ola einai anoixta k mono an o Bynum parameinei ygieis exoun elpida sta playoffs gt opws eidame k perysi enas Kobe dn mporei na ferei apo monos tou tin anoixi. o Marbury tha paizei ton rolo tou Cassell sta playoffs . liga simantika lepta k anases ston Rondo apo ena paikti poiotitas k gemato empeiria dipsasmenos gia ton titlo. psifisw Bostoni k fetos.