ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Δεν... πάμε καλά


Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε η 19η αγωνιστική. Στο Σπόρτιγκ τα όσα έγιναν πλήγωσαν και πάλι το μπάσκετ, σε έναν αγώνα που πραγματικά… ήταν τελείως άκυρος για να γίνουν επεισόδια. Από την αρχή τα συνθήματα κατά του Μπουρούση (και κατά δεύτερο λόγο του Γιαννάκη) είχαν φτιάξει κλίμα στο παιχνίδι. Βέβαια, μέχρι εκεί, καλώς. Καλώς για τον… Ολυμπιακό που είδε το μάτι του Μπουρούση να γυαλίζει όταν άρχισαν να τον βρίζουν, κακώς για την ΑΕΚ, που είδε τους οπαδούς της να της μειώνουν τις ελπίδες για νίκη. Όσες είχε.

Το ματς πήγε στους 18 πόντους και τότε είχαμε ό,τι είχαμε. Βροχή αντικειμένων και την εκκένωση του αγώνα για να γλιτώσει η «Ένωση» τα χειρότερα. Δεν θα σταθώ στα επεισόδια, καθώς καταντά κουραστικό να λέμε συνέχεια τα ίδια για το θάνατο του μπάσκετ. Θα σταθώ στις δηλώσεις του Καραμανλή (του… Μπάμπη) που είπε ότι οι κάφροι προκλήθηκαν. Οι δηλώσεις ήταν απαράδεκτες από όποια πλευρά κι αν τις δει κανείς. Απαράδεκτες γιατί δίνουν άλλοθι και πάτημα στους κάφρους να κάνουν ό,τι κάνουν και να νιώθουν και δικαιολογημένοι. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ επ’ ουδενί και πρέπει κάποια στιγμή να προσέχουμε τι λέμε όταν ανοίγουμε το στόμα μας στην τηλεόραση. Στο γήπεδο εκτός από τους 50 ξευτίλες, υπήρχαν και άλλοι οπαδοί (εννοείται η πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ) που ήταν ήρεμοι και την πλήρωσαν αναγκαζόμενοι να βγουν έξω από το γήπεδο. Και γι’ αυτό δεν φταίει ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού, φταίνε μόνο οι κάφροι.

Εκτός από τις δηλώσεις του Καραμανλή, θα σταθώ και σε αυτές του Μπουντούρη, οι οποίες ακολούθησαν. Ο Μπουντούρης ρωτήθηκε αν έφταιγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για ό,τι έγινε και πολύ σωστά απάντησε κατηγορηματικά πως αυτό είναι υπερβολικό και παράλογο. Όμως, μετά είπε πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ήρεμος εδώ και μερικά χρόνια και κάθεται όπως θα έπρεπε στους αγώνες και δεν κάνει επεισόδια και έκτροπα. Εδώ γελάνε. Σας δίνω λίγη ώρα… Εντάξει, συνεχίζω. Προφανώς, έχει «ξεχάσει» τα όσα έγιναν πέρσι στους τελικούς, ή και σε αμέτρητες άλλες περιστάσεις. Τέτοιες δηλώσεις επίσης είναι απαραδεκτες και θα πρέπει να λείπουν, γιατί χαϊδεύουν τα αυτιά των κάφρων. Προφανώς δεν είναι καλύτεροι οι «κόκκινοι» από τους «κίτρινους» και οι «πράσινοι» από τους «ασπρόμαυρους». Όλοι ίδιοι είναι και τέτοιες λογικές δεν θα μας πάνε πουθενά. Το θέμα είναι να ασχοληθούν όλοι τους να βγάλουν αυτά τα στοιχεία από τα γήπεδα και τον αθλητισμό. Κι ας μείνουν στα μπαλκόνια τους να πετάνε δυναμιτάκια χαράς στο δρόμο όταν χάνει ο «μισητός εχθρός», όπως ο φαιδρός στη γειτονιά μου.

Για το ματς, δεν θα πω τίποτα. Πάμε στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός έπαιξε με τη φωτιά κι έχασε. Θυμάστε τι είχα γράψει στο άρθρο μετά το ματς Κολοσσός-Μαρούσι; Ότι ο Σφαιρόπουλος θα έπρεπε να έχει δώσει εντολή για φάουλ, ώστε να πάει το ματς στην ισοπαλία και να έχει την τελευταία επίθεση και ότι έτσι ρίσκαρε πάρα πολύ ένα ξεμαρκάριστο τρίποντο, που βγήκε αλλά ήταν άστοχο. Μόλις 17 ημέρες αργότερα… δικαιώθηκα. Η ίδια ακριβώς κατάσταση: 86-84 τώρα μπροστά ο Κολοσσός, 79-77 τότε. Ο Σφαιρόπουλος επέλεξε το ίδιο, άφησε ολόκληρη την επίθεση στα Τρίκαλα και… έχασε τον αγώνα. Αγώνα που δεν θα έχανε αν είχε επιλέξει την άλλη λύση. Γιατί ακόμη και στην παράταση, ο Κολοσσός θα κέρδιζε. Ο Έιβερι πήρε την μπάλα, τα Τρίκαλα είναι σαφώς χειρότερη ομάδα από το Μαρούσι, σύστημα δεν βγήκε, αλλά ο Αμερικανός σούταρε και ευστόχησε. Κανείς παίκτης δεν σηκώθηκε να βγάλει την μπάλα μετά την αναπήδηση και ο Κολοσσός έχασε τον αγώνα. Τα λάθη πάντα πληρώνονται.

Τα Τρίκαλα ελπίζουν, ιδίως αν κερδίσουν το Αιγάλεω. Πάντως, βάσει προγράμματος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουν πέσει.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Πανελλήνιο σε μια ήττα ντροπιαστική μεν για τους «Ολυμπιονίκες» αλλά που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου, καθώς εκείνη είναι πιθανό να αποτελέσει το λόγο που ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει την 1η θέση στην κανονική περίοδο. Και κάτι τέτοιο δεν σβήνεται. Βέβαια… σβήστηκε ο Πανελλήνιος στο ματς με τεράστια ευκολία από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς που είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του από 9 μέχρι 21 λεπτά σε ένα ξεκούραστο και πειστικό (για όλους, αλλά και την ψυχολογία της ομάδας) απόγευμα. Ο Ζούρος πλέον γκρινιάζει μετά από κάθε αγώνα για τους παίκτες του, αλλά σημάδια βελτίωσης δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Σε κάθε ματς ο Πανελλήνιος είναι χειρότερος και πάει για να… προλάβει να χάσει και την τετράδα όπως παίζει.

Στη Λάρισα, η ΑΕΛ προσπάθησε, αλλά δεν ήταν δυνατόν ο Μεχία με τον Λαμπρόπουλο να κερδίσουν μόνοι τους τον Πανιώνιο, όσο καλά κι αν έπαιζαν. Ο Φράνσις έκανε το χειρότερο ματς του στην Ελλάδα με 2 πόντους και 1/5 σουτ, ο Κόμματος πήρε συνολικά 2 σουτ εντός παιδιάς σε 29 λεπτά (!!!) και η ΑΕΛ αποχαιρετά την Α1. Στον Άγιο Θωμά, η Ολύμπια περιέφερε το ταλαιπωρημένο της σαρκίο, πήγε να σπάσει πολλά αρνητικά ρεκόρ, αλλά έσωσε τα προσχήματα με 5 πόντους στη δεύτερη περίοδο και ένα τρίποντο μετά τις πρώτες 18 άστοχες προσπάθειες στο ματς. Το Μαρούσι δεν φόρτσαρε καθόλου, έπαιζε σχεδόν στο ρελαντί, ενώ αν συνεχίσουν έτσι οι «πορτοκαλί» θα μιλάμε (κι εδώ) για αλλοίωση του πρωταθλήματος, αφού αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας.

Έβαλα μαζί στην ίδια παράγραφο τις ομάδες της Λάρισας, γιατί (όσο κυνικό κι αν είναι) είναι καιρός να ενωθούν, να φτιάξουν ένα εύρωστο σωματείο και να υπάρχουν έτσι. Ένα σωματείο στη Λάρισα θα συγκέντρωνε όλους τους χορηγούς και όλη την προσοχή και θα ήταν πιο εύκολο να επιβιώσει. Βέβαια, όπως πάμε, η ΑΕΛ πέφτει, η Ολύμπια πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στη διάλυση το καλοκαίρι, τα Τρίκαλα πέφτουν, άρα ο Κάμπος από τρεις δεν θα έχει καμία ομάδα του χρόνου στην Α1, κάτι πολύ άσχημο. Εκτός κι αν οι δύο της Λάρισας ενωθούν πριν διαλυθούν και μείνει μια ομάδα στην Α1.

Η Καβάλα προφανώς και σώθηκε, αλλά λογικά και το Αιγάλεω δεν θα κινδυνεύσει, παρότι ήταν κακό στο ματς της Τετάρτης και έχασε εύκολα. Όταν βάζεις 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, δεν κερδίζεις το ματς μετά όσο κι αν βελτιωθείς. Όχι ότι έκανε… άλματα βελτίωσης στη συνέχεια το Σίτι, αλλά λέμε.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Σας ευχαριστούμε για τη μαζική ανταπόκριση στην έρευνα του Age of Basketball από την πρώτη κιόλας μέρα. Η έρευνα θα παραμείνει στα δεξιά της σελίδας για λίγο καιρό και παρακαλούμε όσους φίλους δεν την απάντησαν να το κάνουν! Σας ευχαριστούμε και πάλι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τον Τεόντοσιτς τί παίχτηκε;

Ο Σφαιρόπουλος κερδισμένος βγήκε από το σημερινό ματς, μέσα από τέτοιες καταστάσεις θα βελτιώνεται.

Το link για την έρευνα θα βοηθούσε αν ήταν κάπου πιο ευδιάκριτα, κάτω από το banner ίσως;

Age of Basketball είπε...

@the glove: Αλλάξαμε θέση στο Link. Δεν είχες άδικο.

Ο Σφαιρόπουλος μακροπρόθεσμα κερδίζει, αλλά τώρα έχασε.

Με τον Τεόντοσιτς για μένα δεν έγινε τίποτα, απλώς ήταν όλοι φορτισμένοι και ειπώθηκαν 2 κουβεντες παραπάνω. Δεν θα έπρεπε ο Φλεβαράκης να δώσει συνέχεια. Αλλά συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Τις δηλώσεις του Μπουντούρη δε θα τις σχολιάσω γιατί δε με ενόχλησαν όσο του Καραμανλή. Άλλωστε στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με τον Παναθηναϊκό και ό,τι λένε ή κάνουν έχει σχέση με τον ΠΑΟ (και αντιστρόφως). Ούτε που με ενδιαφέρει γιατί και πως, έχω πάψει να ασχολούμαι καιρό μαζί τους.

Αλλά αυτά που δήλωσε ο Καραμανλής είναι το λιγότερο αστεία. Εγώ σου λέω ότι προκλήθηκες, ότι πήγε π.χ. ο Παπαλουκάς και έκανε χειρονομίες στην εξέδρα. Αυτό δε μου λέει τίποτα.
Θυμάμαι ότι είχα "δικαιολογήσει" την αντίδραση των κάφρων στο ματς με τον Πανιώνιο όταν ο Καλαμπόκης τους προκάλεσε στο τέλος.
Τους κατανοείς όταν γίνεται στο τέλος, σε ματς που έχεις αδικηθεί, που κρίθηκε στον πόντο, που σε προκάλεσαν και που μέχρι τότε δεν έχεις κάνει το παραμικρό.
Όμως χθες, δε συνέβη κάτι τέτοιο (εκτός ίσως από τις προκλήσεις, γιατί πάντα αυτοί που κάθονται στον πάγκο είναι οι πιο επικίνδυνοι) και δεν υπάρχει ούτε μία δικαιολογία...
Με 20 πόντους έχανες, τα καφριλίκια σου τα έχεις κάνει, επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία, δε χρειάζεται να πετάς μπαρούφες...

Σίγουρα η τιμωρία θα είναι μεγάλη και σίγουρα θα αισθανθούμε αδικία διότι οι άλλοι όταν δημιουργούν επεισόδια δεν παθαίνουν τίποτα ενώ η ΑΕΚ μέχρι τώρα πληρώνει και το παραμικρό (δε μιλάω για το χθεσινό).

Όσον αφορά την ακαταλληλότητα του γηπέδου, θα υπενθυμίσω πως στο χάντμπολ η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει σταθερή έδρα αλλά ούτε καν προπονήσεις δεν μπορούν να κάνουν και αυτό λέει πολλά...
Αυτό δείχνει και το πρόβλημα που υπάρχει αλλά και τη νοοτροπία καθώς το να μην δώσεις στην ΑΕΚ το γήπεδό σου το κατανοώ, γιατί μπορεί να φοβάσαι τα επεισόδια, αλλά ούτε για προπονήσεις? Μάλλον αδιαφορία δείχνει...
Η διοίκηση προσπάθησε να βρεί άλλο γήπεδο να παίξει αλλά δεν μπορούσε (εκτός αν είναι όλοι υποχρεωμένοι να παίζουν στο ΟΑΚΑ). Ελπίζω αυτό να αλλάξει του χρόνου...

Και κάτι τελευταίο για τους κάφρους: Αν δεν κάνω λάθος, η ΑΕΚ έχει πουλήσει 750 διαρκείας, πράγμα που σημαίνει πως πουλάει 1.000 εισιτήρια σε κάθε ματς (όταν γεμίζει). Φέτος έχει τιμωρηθεί σε 2 ματς (με τον Κολοσσό την κουβάλαγε από πέρυσι) και αν υποθέσουμε πως θα φάει άλλες 2 (ίσως και 3) θα έχει χάσει περίπου 60.000 ευρώ από τις τιμωρίες. Αν νομίζουν ότι της περισσεύουν αυτά τα λεφτά... Αλλά θα μου πείς, για να νομίζεις πρέπει να σκεφτείς και για να σκεφτείς πρέπει να έχεις και μυαλό... Οι αμοιβάδες έχουν μυαλό, δεν έχουν?

Ανώνυμος είπε...

1)Πραγματικά ελπίζω να σταματήσουν τις σάχλες στη Λάρισα και να ενώσουν τα σωματεία.Οι δικαιολογίες της Ολύμπια πως η ΑΕΛ δεν έχει υποδομές είναι για γέλια.Εδώ πάνε για ΔΙΑΛΥΣΗ και αυτοί σκέφτονται τις υποδομές!
2)Καλά τα λέει ο αστερίας,η ΑΕΚ έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά.Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης.Τι να τους πει κανείς όμως...
3)Πιστεύετε πως ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ είναι πιο φορμαρισμένος αυτή την περίοδο;
Και πιστεύετε πως στον αγώνα μεταξύ τους στην Α1 θα μετρήσει η φόρμα ή θα επιδράσει στον εγωισμό και ποιος κέρδισε στο κύπελλο;
4)Είμαι αισιόδοξος για Πανελλήνιο.Η κοιλιά θα διαρκέσει λίγο ακόμα αλλά τον σώζει η διακοπή.

Και ένα μήνημα στους προέδρους:Φέρτε κόσμο στα γήπεδα,ειδικά σε ομάδες όπως ΑΕΚ,Πανιώνιος,Αρης,Μαρούσσι,ΠΑΟΚ και Πανελλήνιος!
ΤΟ μπάσκετ φτιάχτηκε για να το βλέπουν από κοντά όχι απο την τηλεόραση!Και αν δε θέλουν οι κάφροι,υπάρχουν πάντα και τα σχολεια...

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ κάθετα με όλους! ένα ματς που δε θα το θυμόταν κανείς, που δε θα υπήρχε ούτε ως υποσημείωση στην αποφώνηση του πρωταθλήματς πέρασε στην ιστορία! αφορμή οι αγαπητοί οπαδοί της ΑΕΚ και ο κορυφαίος εξ αυτών ο αναβάτης της μπασκέτα;! είναι πραγματικά υπέροχος! δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και πραγματικά χαίρομαι που το είδα στην πόλη μου!! mvp του πρωταθλήματος ήδη! πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί στο all star game! τρελή ορφή!

Stefanos είπε...

Ένα σχόλιο μόνο σήμερα για το Γιάννη το Μπουρούση και την απίστευτη απόδοσή του στα Πατήσια. Μπράβο του για τα εξωπραγματικά τρίποντα που έβαλε, από τη γωνία, από τα 8 μέτρα, και τσάκισε την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ. Ελπίζω και αυτός αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γραμμή ψηλών μας, να εμφανιστούν έτσι και καλύτεροι στον τελικό με τον ΠΑΟ το Σάββατο!

haridimos είπε...

Με κάλυψε ο Patrick Star...
Το κέρδος της ΑΕΚ απο την παρουσία στα Πατήσια ελέγχεται σφόδρα... 4-3 (ή 3-4 ανάλογα το ΑΣΕΑΔ) έχει με κόσμο εκεί και 3-0 σε άδειες εξέδρες..

Όσο για τα επεισόδια, δεν ήταν πάντως κάτι το εξαιρετικά βίαιο κλπ..
Δεν είδα το ματς live και το είδα βίντεο και δευτερόλεπτα πριν να γίνει η διακοπή το γήπεδο ήταν ψιλοεκκλησία...
Anyway η τιμωρία θα σκάσει σίγουρα και βαριά και οι στόχοι θα περιοριστούν...
Τουλάχιστον ελπίζω πως θα αποφύγουμε να παίζουμε για παραμονές σε άδειες εξέδρες...