ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η άξια αναγνώριση του Μάκη


Κυριακή βράδυ και ο ελληνικός αθλητισμός προσπαθεί για μια ακόμη φορά να μαζέψει τα κομμάτια του, αφού στα πλαίσια του final-8 του κυπέλλου βόλεϊ δυο αράδες χούλιγκανς κόντεψαν να διαλύσουν την Πάτρα. Όλοι το περίμεναν αλλά οι υπεύθυνοι πάλι «αιφνιδιάστηκαν» από τα γεγονότα! Λεπτομέρεια; Ο λόγος για τον οποία είχαν πάει όλοι στην Πάτρα, ο τελικός του κυπέλλου δεν πραγματοποιήθηκε.

Στα «δικά» μας τώρα, είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στα Τρίκαλα, μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, όπου οι γηπεδούχοι παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ πήραν τη μεγάλη νίκη – παράταση ελπίδας στα όνειρα για παραμονή. Το ματς ήταν η αποθέωση για έναν αρκετά υποτιμημένο Έλληνα παίκτη που, όμως, είναι ένας πολύ καλός μπασκετμπολίστας και ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Α1 εδώ και αρκετά χρόνια, τον Πρόδρομο Νικολαΐδη. Ο Μάκης είναι ένας από τους πιο εδραιωμένους Έλληνες σουτέρ, με πολύ γρήγορη εκτέλεση. Είναι ταχύς, με πάθος στο παιχνίδι του και στις καλές του βραδιές είναι καταλύτης για την ομάδα του. Μια τέτοια ήταν και η σημερινή, με τον Νικολαΐδη να παίζει 38 λεπτά και να βάζει 31 πόντους με ποσοστά για όσκαρ: 9/10 βολές, 5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα! Είχε ακόμα 7 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ. Το ότι το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη του κόσμου στα Τρίκαλα είναι η ελάχιστη αναγνώριση για έναν από τους συνεπέστερους μπασκετμπολίστες της κατηγορίας αυτή τη δεκαετία.

Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, με τον Νικολαΐδη να βρίσκει έναν εξίσου καλό συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Έιβερι, αφού μαζί σκόραραν σχεδόν 60 πόντους. Τα Τρίκαλα είχαν πάθος από την αρχή, συσπειρώθηκαν μετά τη μεγάλη νίκη του Αιγάλεω επί του Άρη και έπαιξαν ακριβώς όπως έπρεπε σε ένα ματς χωρίς αύριο, όντας επιπλέον πολύ ψύχραιμα στις βολές. Από την άλλη η Καβάλα στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μια αποφασισμένη ομάδα. Είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καβαλιάουσκας να κυριαρχεί στη ρακέτα, και έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία ακόμα μεγάλη νίκη σαν αυτές που την έχουν φέρει μερικά σκαλοπάτια πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως, για ένα ακόμη παιχνίδι διαιτησίας του Λάζαρου Βορεάδη, ο έμπειρος διαιτητής με τεχνικές ποινές και ένα υπερβολικό αντιαθλητικό φάουλ στον Ντάνιελς αποφάσισε και πάλι να στρέψει την προσοχή πάνω του.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, χωρίς μεγάλη διάθεση, δέχθηκε αρκετούς πόντους από την περιφέρεια και παρότι είχε μια διψήφια διαφορά σε μεγάλο μέρος του αγώνα, στο τέλος δέχθηκε ένα σερί από μια, ως συνήθως, οργανωμένη Ολύμπια, που έφερε το ματς στους 5 πόντους. Αποτέλεσμα, ο κόσμος να αποδοκιμάσει την ομάδα και τον Γιαννάκη. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, απάντησε πολύ εύστοχα, λέγοντας ότι «πουθενά στον κόσμο δεν μοιράζονται τίτλοι από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο».
Πάντως, έδωσε χρόνο στον Πάργκο (που είναι κάπως υπερβολικός στις προσπάθειές του) να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Στα θετικά του αγώνα για τους γηπεδούχους η καλή παρουσία του Μπουρούση και το καλύτερο ματς που έκανε ο Σχορτσανίτης εδώ, ίσως και ένα χρόνο! Λέτε να βρήκε κίνητρο στα νέα για Καζλάουσκας;

Στη Λάρισα, τέλος, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά με την ΑΕΛ, που είχε εξαιρετικό και πάλι τον Φράνσις, να διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορούσε από μία άνιση μάχη. Οι «πράσινοι», που είχαν 5 από τους παίκτες τους που έπαιξαν τουλάχιστον 10 λεπτά να μη σκοράρουν πάνω από ένα καλάθι, χρειάστηκαν τον εξαιρετικό Γιασικεβίτσιους να τους «πάρει από το χέρι» και να τους οδηγήσει σε μια απρόσμενα δύσκολη νίκη. Άξιο αναφοράς και το δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό ματς του Πέκοβιτς.

“Good night, and good luck”

by BEN

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τους διαιτητές θα διαμαρτύρεται και στον κόσμο ο Γιαννάκης πλέον; :P

Θέλω να ρωτήσω, τίθεται θέμα Γκριρ στον ΟΣΦΠ; Με τον αριθμό των ξένων τί παίζει;

Age of Basketball είπε...

Δε νομίζω ότι διαμαρτυρήθηκε, του ζήτησαν στη συνέντευξη τύπου να σχολιάσει την αντίδραση του κόσμου.

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έχει 3 Αμερικανούς και στην Α1 μπορεί να χρησιμοποιεί 2, θεωρητικά τίθεται θέμα και για τους τρεις. Από εκεί και πέρα είναι δυνατόν να βγει ο Τσίλντρες που το ESPN έχει άρθρο γι'αυτόν βδομάδα παρά βδομάδα, ή μήπως ο Γκριρ, ένας εξαιρετικός σκόρερ, πλήρως προσαρμοσμένος στην ομάδα του; Ίδωμεν.

BEN

Ανώνυμος είπε...

«πουθενά στον κόσμο δεν μοιράζονται τίτλοι από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο»

εγώ πάλι θα τη χαρακτήριζα τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση του μιας, και πέραν του γεγονότος οτι η συνέχεια της ομάδας στην ευρωλίγκα κρίνεται τώρα (εκτός αν πιστεύει κάποιος οτι μπορούμε να σπάσουμε τη έδρα της barca αλλά δεν μπορούμε την έδρα της armani), το κύπελλο ελλάδας είναι στις 22 φλεβάρη. και έχω την εντύπωση οτι είναι άκρως σημαντικό για τη συνέχεια τόσο όσον αφορά στην ψυχολογία της ομάδας όσο και στη συμπεριφορά του κόσμου.



ο βορεάδης γιατί νομίζει οτι είναι ο απόλυτος σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος;; νοίζει οτι έχει καταφέρει κάτι μεγαλύτερο ακόμα και από τους "δευτεροκλασσάτους" παίκτες της α1;; για να μη μιλήσω για παίκτες τύπου παπαλουκά και βουισιτς στους οποίους συμπεριφέρεται λες και είναι μηρμύγκια μπροστά στο γίγαντα..

περιούσιος είπε...

Σχετικά με το Νικολαΐδη, η αλήθεια είναι, ότι πρόκειται για ένα ικανό σουτέρ, που μπορεί, στη μέρα του, να καταστρέψει τον αντίπαλο. Το κακό είναι, ότι αυτή η μέρα δεν του έρχεται συχνά.
Και άσχετα με αυτό, χαίρομαι, που επιτέλους το όνομα ενός Έλληνα έγινε σύνθημα των φιλάθλων.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω για τα αγωνιστικα επιτευγματα του νικολαιδη και πραγματι ειναι παικταρας αλλα μου ειναι πολυ αντιπαθης σαν χαρακτηρας.προκαλει τους αντιπαλους οπαδους και ειναι ερειστικος και σνομπ απεναντι στους αθλητες; της αλλης ομαδας οποτε βαζει καλαθι η κερδιζει φαουλ και ουτο καθεξης ή τουλαχιστον αυτην την εντυπωση μου εχει δωσει...οσο για τον βορεαδη ....ο "λαρι" ειναι "λιγο" ψωνιο....

γιωργος