ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Γκρίνια...


Ένα ήταν το κοινό στοιχείο των περισσότερων αγώνων της 15ης αγωνιστικής στην Α1: η γκρίνια. Στα περισσότερα ματς αφορούσε τις διαιτητικές αποφάσεις, σε άλλα τα εσωτερικά προβλήματα της κάθε ομάδας.

Ξεκινώντας από το ντέρμπι του Αλεξανδρείου, όπου είδαμε έναν σκληρό και παθιασμένο αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες που παρουσίασαν αυτό που περιμέναμε. Και οι δύο είναι εκτός φόρμας αυτή την περίοδο με τον Ολυμπιακό να μοιάζει πιο σουλουπωμένος. Ο Άρης, δυστυχώς, μοιάζει να έχει χάσει την αγωνιστική του ταυτότητα και έτσι όπως παίζει, δεν ξέρω πού, πότε και πώς μπορεί να τη βρει. Ξεκινώ από τον «αυτοκράτορα» και δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι και πάλι ο Άρης πήγε να «κλέψει» τη νίκη. Με τον ίδιο τρόπο που παίζει από την αρχή της χρονιάς, αλλά με τους διαδρόμους να μοιάζουν πια ολοένα και πιο κλειστοί ο Άρης έχει πρόβλημα. Ελάχιστα συστήματα στην επίθεση, ατομικές ενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά ή στην καλύτερη περίπτωση απλοϊκές συνεργασίες είναι η εικόνα του Άρη από το κέντρο και μπροστά. Ομάδες όπως τον Ολυμπιακό (ακόμη και τον κακό Ολυμπιακό) δεν μπορείς να τις κερδίσεις μόνο με την άμυνα. Αποδείχτηκε εσχάτως ότι ούτε τον Πανελλήνιο μπορείς να κερδίζεις μόνο με την άμυνα. Όταν οι ατομικές προσπάθειες δεν καταλήγουν με τρελά ποσοστά σε καλάθι, τότε ο Άρης χάνει τον έλεγχο του ματς και κυνηγάει. Όπως ουσιαστικά το ματς το έχασε στο 17-0 του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, καθώς μετά δεν έπεισε ότι μπορεί να κερδίσει. Ο Ματσόν πρέπει να βρει λύση, για τους ξένους τα είπαμε την περασμένη φορά, αλλά υπάρχει και ένα βασικό θέμα: μετά τον αποκλεισμό από το Eurocup πόσα λεφτά σηκώνει η τσέπη του Άρη για ενίσχυση χωρίς να υπάρξει πρόβλημα; Γιατί η απόκτηση ενός παίκτη όπως του Μαρκ Σάλιερς θα ήταν σαν… υπογραφή συμβολαίου εξόδου στην Ευρωλίγκα, αλλά μοιάζει με ανέκδοτο και μόνο να συζητάμε κάτι τέτοιο δεδομένου του κασέ του Αμερικανού. Ο Σον Μάρσαλ δεν μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, καθώς και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν άποντος (3 πόντοι) επιχειρώντας άσχημες ενέργειες. Θα μου πείτε, τα βάζεις με τον παίκτη που είχε 20 πόντους; Ναι, γιατί δεν βλέπω πώς μπορεί ο Μάρσαλ να σπρώξει τον Άρη στη νίκη. Είναι ασταθής ακόμη και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, όταν παρασύρεται δεν σκοράρει και φτάνει στο σημείο να είναι αρνητικός για την ομάδα του και γενικά… δεν γεμίζει το μάτι σε σύγκριση με τους παίκτες που είχαν τη θέση του τα τελευταία χρόνια. Θα χαρακτηριστώ παράλογος αν πω ότι ο Λιαδέλης είναι ελεύθερος και μπορεί να πάρει τη θέση του Μάρσαλ για να καταφέρει ο Άρης να πάρει Αμερικανό ψηλό;

Ο Ολυμπιακός από το ματς έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία μάλιστα είναι απόλυτα δικαιολογημένα, με τα σφυρίγματα των διαιτητών να είναι πολύ άσχημα και λανθασμένα σε πολλές περιπτώσεις (δεν αναφέρομαι στα αντιαθλητικά). Ο Χαλπερίν έχει πλέον αποδείξει ότι υπάρχουν ορισμένες βραδιές που βλέπει το καλάθι σαν… μπανιέρα και μάλιστα αυτές οι βραδιές δεν είναι σε εύκολα ματς (θα επανέλθω σε αυτό άλλη μέρα αναλυτικά). Ο Βούισιτς ανεβαίνει σταδιακά συνεχώς και βελτιώνεται, κάτι που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ο Βασιλόπουλος είναι κατά τη γνώμη μου ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες στον κόσμο από το κέντρο και πίσω (αλλά έχει τεράστιες αδυναμίες από το κέντρο και μπροστά) και όταν παίζει είναι σαν να αγωνίζεται η ομάδα του με 6 στην άμυνα, αλλά το βασικό πρόβλημα λέγεται Μπουρούσης: Ο Μπουρούσης πονάει, η απόδοσή του έχει πέσει και το ρίσκο να μην πάει για εγχείρηση τώρα ίσως βγει αρνητικά στη συνέχεια, καθώς αν ο παίκτης φτάσει στα όριά του σε 1-1,5 μήνα, θα χάσει το πιο κρίσιμο μέρος της σεζόν.

Κι αν στο Αλεξάνδρειο ο Ολυμπιακός είχε παράπονα από τη διαιτησία τι να πει και η Ολύμπια; Στη Λάρισα υπήρχαν στιγμές που το ματς δεν έβγαζε νόημα, όπως τα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου όταν ο Πανελλήνιος έκανε σερί 12-0 αλλά με τη διαιτησία να τον παίζει… 100-0. Η Ολύμπια πάλεψε, πλησίασε, αλλά στο τέλος έχασε καθώς δεν είχε καθαρό μυαλό στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα. Για μένα πάντως η έναρξη της τέταρτης περιόδου συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος, με το 52-51 να μετατρέπεται σε 52-63 με αποφάσεις από… άλλο αγώνα, καθώς άλλα βλέπαμε και άλλα σφυρίζονταν. Ο Μπαρτζώκας πλέον χτυπιέται σαν το σέικερ για τη διαιτησία, αλλά δεν νομίζω ότι τον… ακούει κανείς.

Παράπονα για την αντιμετώπιση της ομάδας του είχε και ο Πιλαφίδης, πάλι δικαιολογημένα. Την ώρα που ο τηλεσχολιαστής προσπαθούσε να μας πείσει για το μεγαλείο της εμφάνισης του Πανιωνίου που έβαλε… 62 πόντους, στο γήπεδο βλέπαμε και πάλι μια ομάδα που δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό της, που κινδύνευσε μέχρι το τέλος, που ευνοήθηκε από τη διαιτησία, αλλά και πάλι έμοιαζε αναιμική. Για το μπάσκετ που παίζει φέτος ο Πανιώνιος είναι πάρα πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Η Καβάλα και πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά όχι και τον αγώνα. Οι τρεις νέοι παίκτες (τους δύο είδαμε στο ματς) θα βοηθήσουν, ιδίως ο θεαματικότατος Μάρτιν, που παρότι πολύ λίγο στην ομάδα ήταν καθοριστικός. Βέβαια, λογικό είναι να χαλάσει λίγο η χημεία όσο προσπαθείς να βάλεις νέους παίκτες στο ρόστερ και μάλιστα όχι σταδιακά.

Στο Αιγάλεω, το Μαρούσι δεν έπαιξε μεγάλο μπάσκετ, αλλά έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει. Η αρχή του ήταν θεαματική, προηγήθηκε με 13 πόντους, αλλά το Σίτι πλέον παίζει για την επιβίωσή του και είναι πιο μαχητικό. Πάντως, φαινόταν ότι το Μαρούσι είναι καλύτερο και έχει υπεροπλία στους ψηλούς, σημείο από το οποίο χτύπησε με τους Μαυροκεφαλίδη και Γλυνιαδάκη. Στο Μαρούσι έχουν κυκλώσει τα ματς με Άρη και Πανιώνιο και περιμένουν. Εκεί θα φανεί πού μπορούν να φτάσουν στην κανονική διάρκεια αν και ο πρωταρχικός τους στόχος είναι να αποφύγουν την 7η και την 8η θέση που στέλνουν… στους «αιώνιους» στα προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ έκανε επίδειξη δύναμης, αλλά λόγω των ημερών την ονομάζουμε… ξέσπασμα. Έβγαλε μαζεμένη ενέργεια από μέσα του και ο Κολοσσός δεν είχε… πρόβλημα. Το ματς προφανώς και δεν χρίζει ανάλυσης, παρά μόνο το γεγονός ότι ο Κολοσσός δεν δείχνει να μπορεί να περιορίσει τη ζημιά όταν παίζει με τόσο ανώτερες ομάδες. Χαλαρώνει και το απολαμβάνει ένα πράγμα…

Ο Γιώργος Καλαφατάκης, όταν πήγαινε στον ΠΑΟΚ, προφανώς πίστευε ότι φέτος θα είναι χαλαρός. Θα έχει διοίκηση που θα τον στηρίζει (από… πριν πάει στην ομάδα), θα έχει πολύ καλό ρόστερ, ήρεμους παίκτες και μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: την επιστροφή του ΠΑΟΚ. Τελικά, όπως ήρθαν τα πράγματα, βρήκε απλήρωτους παίκτες, ρόστερ που μπορεί να διαλυθεί, διοίκηση που δεν υπάρχει, παίκτες με κακή ψυχολογία, συνθήκες άσχημες και μια ομάδα την οποία κρατάει από τα μαλλιά. Τελικά, για ακόμη μία φορά ντύνεται «Mission Impossible» και θα παλέψει να κερδίσει άλλο ένα φαινομενικά χαμένο στοίχημα.

Με τόσα που συμβαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να πω ότι ο ΠΑΟΚ… δεν έπαιξε καλά με τα Τρίκαλα. Θα ήμουν φαιδρός. Το γεγονός ότι κατάφερε να επιστρέψει και να κερδίσει το ματς, είναι πολύ σημαντικό. Όπως είπε και ο Καλαφατάκης «απόψε μετράει μόνο η νίκη». Πού πάει ο ΠΑΟΚ; Το κακό είναι ότι ούτε οι άνθρωποι της ομάδας δεν ξέρουν αυτή τη στιγμή με σιγουριά. Ξέρουμε όμως πού πάνε τα Τρίκαλα: στην Α2 αν συνεχίσουν να μην μπορούν να κερδίζουν για τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μπορεί κανείς να μην έλεγε τίποτα αν έχαναν στην Πυλαία, αλλά ένα ματς που ελέγχεις πόσες φορές θα το βρεις μπροστά σου αν είσαι η ομάδα με 1-14 στο πρωτάθλημα;

Κλείνω με το Σπόρτιγκ, όπου η ΑΕΚ κέρδισε την ΑΕΛ, που και πάλι… δεν μπόρεσε να κερδίσει στο τέλος. Σχολιάζοντας την αποπομπή των τριών παικτών, τη θεωρώ πολύ κακή, καθώς ουσιαστικά τους «τελείωσε» για φέτος, μιας και δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν σε Α1 και Α2. Σπασμωδική κίνηση μιας ομάδας που νιώθει ότι πνίγεται και μάλλον αυτό συμβαίνει. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά (τουλάχιστον αμυντικά παρασύρθηκε), αλλά κέρδισε και σε τελική ανάλυση, αυτό μετράει. Είναι 8η και θα παλέψει με τον Κολοσσό αλλά και την Ολύμπια (ίσως) μέχρι το τέλος. Και από τον πρώτο έχει το πλεονέκτημα. Το θέμα της ΑΕΚ είναι τα όσα έγιναν με τον Χατζή σε μια υπόθεση που όλοι έχουν… δίκιο. Ο παίκτης είναι επαγγελματίας και πρέπει πα απαιτήσει τα δεδουλευμένα του (μόνο στην Ελλάδα είναι ντροπή όταν τα απαιτεί ο παίκτης), οι υπόλοιποι δικαιολογημένα «στράβωσαν» όταν είναι απλήρωτοι και περίμεναν συγκεκριμένα χρήματα για να πληρωθούν, ενώ και η διοίκηση πληρώνει αμαρτίες άλλων αυτή τη στιγμή. Η λογική λέει πάντως ότι θα βρεθεί κοινός τόπος επικοινωνίας.

by Rasheed.

21 σχόλια:

haridimos είπε...

Μια που ήμουν στα Πατήσια να πω τη γνώμη μου. Η ΑΕΚ ήταν χάλια αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και η διαφορά της πεντάδας μας με τον Χατζή μέσα και με τον Χατζή έξω ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Βορεάδης, Καρακατσούνης & σία παραλίγο να το τινάξουν το ματσάκι, αφού έδωσαν το τραβηγμένο φάουλ στον Μέχια στα 16" (2" πριν λήξει ο χρόνος της Λάρισας), δεν είχαν δώσει το καθαρό φάουλ στον Βασιλοπουλο πριν, δεν έδωσαν το διπλό φάουλ πάνω στον Bryant στη φάση που σκόραρε για το 89-88 στα 4.9" κι ευτυχώς που έκανε το κόψιμο και δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα.
Με τέτοιες εμφανίσεις της ΑΕΚ πάντως, ο Κολοσσός παίζει μόνος του για την οκτάδα...

aba είπε...

"Θα χαρακτηριστώ παράλογος αν πω ότι ο Λιαδέλης είναι ελεύθερος και μπορεί να πάρει τη θέση του Μάρσαλ για να καταφέρει ο Άρης να πάρει Αμερικανό ψηλό;"

Ti na po... An einai etsi ta pragmata, giati den pirame ton Diamantopoulo otan itan eleutheros? Ki epeita, o Liadelis den einai 2ari eno o Marshall 3ari?

Age of Basketball είπε...

@haridimos: Δεν είχα ιδία άποψη για τις φάσεις, ευχαριστούμε για το σχόλιο.

@aba: Φίλε δεν είμαι στη διοίκηση του Αρη για να ξέρω γιατι δεν ενδιαφέρθηκε για τον Διαμαντόπουλο.

Τότε ο Αρης δεν έψαχνε παίκτη, τώρα ψάχνει. Τότε είχε όλους τους στόχους, τώρα έχει έναν. Τότε έπαιζε καλύτερο μπάσκετ, τώρα όχι.

Ο Μάρσαλ είναι 3αρι, αλλά μια περιφέρεια με Λιαδέλη, Τσαλδάρη, Ηλιάδη, θα είναι σαφώς ανώτερη από την τωρινή με Μάρσαλ. Αλλιώς ή πρέπει να διώξει τον Μάρσαλ και να πάρει Αμερικανό και κοινοτικό ψηλό. Γιατί μιλούν για δύο παίκτες. Τον σχεδιασμό δεν τον κάνω εγώ στην ομάδα, απλώς ανέφερα το όνομα ενός παίκτη ο οποίος είναι προσιτός, όχι όπως ο Σάλιερς που είναι παιχταράς, αλλά για να έρθει στον Αρη τώρα θα πρέπει να κάνει... τρελές εκπτώσεις χωρίς λόγο.

Η όλη φράση ξεκινά από το ρεπορτάζ της ομάδας ότι ψάχνει έναν περιφερειακό και έναν ψηλό ή ότι θα αφήσει την περιφέρεια μόνο με τους δύο για να διώξει τον Μάρσαλ και να παρει ψηλό. Όσο για τον Διαμαντόπουλο, ο Αρης ξεκάθαρα θα ήταν μια κλάση πάνω αν τον είχε.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είδα μόνο το δεύτερο ημίχρονο του θρύλου οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι. Κατά διαστήματα μου άρεσε πολύ ο ΟΣΦΠ ειδικά με κάποιες συνεργασίες κοντά στο καλάθι. Μεγάλης σημασία νίκη που μεγαλώνει και τις πιθανότητες κατάληψης της 1ης θέσης. Δεν θα ασχοληθώ με την διαιτησία αλλά με τον ΑΝΤ1 και τον τρόπο λήψης σε κάποιες φάσεις. Ήταν ίσως η χειρότερη μετάδοση από θέμα καμερών. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι!! Έβλεπες απλά 2 τετραγωνικά μέτρα του παρκέ με zoom 2 παίχτες! Ευτυχώς στο τέλος το έκοψαν και μπορέσαμε να δούμε το παιχνίδι.

Άνθος

aba είπε...

"Γιατί η απόκτηση ενός παίκτη όπως του Μαρκ Σάλιερς θα ήταν σαν… υπογραφή συμβολαίου εξόδου στην Ευρωλίγκα, αλλά μοιάζει με ανέκδοτο και μόνο να συζητάμε κάτι τέτοιο δεδομένου του κασέ του Αμερικανού."

Sebomai tis apopseis sou kai ti gnomi sou. Einai sugkrotimenes kai me briskoun sxedon panta sumfono. Se diabazo kathe mera giati brisko tis analuseis sou eustoxes kai polu makria apo ta tupika pou lene oloi tou stul "sto x lepto o tade ebale 2 triponta" kai "meta egine ena seri 12-0" ktl ktl. Einai pragmatikes analuseis ton agonon, exo apo ta dontia polles fores. Keep up the good job.

Omos... na se rotiso. Pisteueis alitheia oti i apoktisi enos paikti (gia ton Saliers leo) einai dunaton na dosei tetoio pleonektima stin omada pou na les oti einai san na upografoume sumbolaio me tin Euroleague?

Age of Basketball είπε...

@Ανθος: Γενικά ο Ολυμπιακός δείχνει εδώ και λίγο καιρό ότι έχει φτιάξει αρκετά ωραία Plays στην επίθεση.

@aba: Όχι δεν το πιστεύω για κάθε παίκτη, αλλά για τον Σάλιερς το πιστεύω. Όχι σε κάθε ομάδα, αλλά στον Αρη με το ρόστερ του. Ο Αμερικανός είναι ο καλύτερος ψηλός σκόρερ στην Ευρώπη, παίκτης που απλώς δεν μαρκάρεται. Θεωρώ ότι και με τον τρόπο παιχνιδιού του Αρη θα του έδινε αυτό που του λείπει, γιατί για μένα και πάλι είναι το φαβορί για την 3η θέση μαζί με το Μαρούσι. Αν είναι και τον Σάλιερς δεν πιστεύω να την έχανε.

@φίλο που αναρωτιέται γιατί απορρίφθηκε το σχόλιό του: Στο μπλογκ έχουμε ορισμένους κανόνες συμπεριφοράς που έχουμε θεσπίσει εδώ και αρκετό καιρό. Ο αναγνώστης έρχεται εδώ για να διαβάσει την επαγγελματική μας δουλειά (άσχετο αν σε αυτή μπαίνει και η άποψή μας) και όταν δεν ανέχομαι έτσι να μου μιλάνε οι φίλοι μου, φαντάσου ένας άνγωστος.

Το θέμα δεν είναι η άποψη που φαίνεται ότι έχεις, βλέπεις ας πούμε ότι και με τον aba διαφωνώ, αλλά ο τρόπος που τη θέτεις, ακόμη και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί προς τη μία ομάδα. Για όλα τα πράγματα υπάρχει ένας τρόπος να ειπωθούν. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Σάλιερς με προπονητή τον Ματσόν;
Πως λέμε, "το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;"

Ο Σάλιερς δεν ελέγχεται και σουτάρει πολύ. Είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας με το μπάσκετ που προσπαθεί να παίξει ο Άρης του Ματσόν.

Σε μια ισπανική ομάδα, ναι, μάλιστα, θα μπορούσε να βγάλει μάτια, όχι στον φετινό Άρη.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Δεν θα το δεις, μην ανησυχείς, το κασέ του Αμερικανού είναι πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο και ο Αρης δεν έχει 400-500 χιλιάδες να δώσει τώρα.

Βέβαια, αγωνιστικά, δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Σκέψου ποιον παίκτη ελέγχει ο Ματσόν στην επίθεση. Τον Ηλιάδη; Τον Τσαλδάρη; Ο Άρης παίζει τελείως άναρχα επιθετικά βασισμένος στο ταλέντο των παικτών του μόνο.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Αν είναι να στήνουν διαδικτυακό διάλογο για να λύσουν τις διαφορές τους στην ΑΕΚ, ζήτω που καήκαμε. Αν δεν είναι βλακείες αυτά που λένε για το facebook.
Το ματς δεν το είδα, δεν έχω άποψη.
6/7 τρίποντα από τον Κόμματο που βγήκε απ'τον τάφο, 5/5 για τον Παπανικολάου, ε, δε θέλει και πολύ να ξεφύγει το παιχνίδι... :-)

Στον Ολυμπιακό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενός 4αριού κλάσης. Ο Πρίντεζης, καλός, χρυσός αλλά είναι συμπληρωματικός ενώ ο Έρτζεγκ είναι ακόμα στην "ανάπτυξη"...
Όταν παίζει καλά ο Πρίντεζης, δε φαίνεται αυτή η αδυναμία, ενώ και ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο· αλλά αυτό δε συμβαίνει συνέχεια.
Για την Ευρωλίγκα θα χρειαζόταν ένα 4αρι ακόμα. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, το θεωρώ όπως απαραίτητο να γίνει μια προσθήκη σ'αυτή τη θέση.
Θα έλεγα και για τη θέση 1, αλλά ίσως με το Χαλπερίν να μπορεί να γίνει η δουλειά. Θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν γράφεις το εξής:

Ο Ολυμπιακός από το ματς έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, τα οποία μάλιστα είναι απόλυτα δικαιολογημένα, με τα σφυρίγματα των διαιτητών να είναι πολύ άσχημα και λανθασμένα σε πολλές περιπτώσεις (δεν αναφέρομαι στα αντιαθλητικά)

Εξηγησε το με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.Πες μου τις φάσεις που αδικήθηκε ο ολυμπιακός.Είναι δύσκολο δηλαδή?

Η μόνη φάση που έχεις δίκιο είναι ότι ο παπαλουκάς δεν πάτησε την γραμμή (το ματς είχε κριθεί βέβαια) και η τάπα του Σκορδίλη.

Δεν έγραψα ότι αδικήθηκε η ομάδα μου.Δόξα στους γκρι έχουμε δει και χειροτερα.Αλλά πες μου τις φάσεις που ο ολυμπιακός έχει δικαιολογημένα παράπονα.Περιμένω.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Φίλε δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Το είδες το ματς και ξέρεις. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η αντιπαράθεση. Εγώ το είδα έτσι, εσύ αλλιώς. Αν θεωρείς ότι το μόνο λάθος σφύριγμα ήταν στη γραμμή του παπαλουκά, καλώς, είναι διαφορά άποψης. Σεβαστή και η δική σου. Γι' αυτό υπάρχουν τα σχόλια, για να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Πάντως, όπως γράφω κάθε φορά για τα λάθη των διαιτητών, όπως έγραψα και στα άλλα ματς, έτσι έγραψα και τώρα. Και το γράφω και όταν αδικείται η ομάδα μου (Αρης) και όταν αδικείται ο αντίπαλος.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνεται ο αριθμός των προσπαθειών του Τσαλδάρη και του Ηλιάδη με αυτές που παίρνει ο Σάλιερς;
Δες τα στατιστικά του πέρυσι στη Ροάν. Είχε μόνος του διπλάσια δίποντα και βολές και από τους δύο που αναφέρεις μαζί. Α, και 192 προσπάθειες για τρίποντα (144 οι άλλοι δύο μαζί). Στην κανονική περίοδο πάντα, όχι στα play-offs.
Εγώ που πέρυσι τον έβλεπα κάθε εβδομάδα, ξέρω ότι σουτάρει όπως του έρθει.
Εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις, αλλά όλα τα σχόλια δεν γίνονται για να σου την "πεί" κάποιος. Όπως αναφέρεις παραπάνω τα σχόλια είναι για να ακούγονται και άλλες απόψεις.
Στέλιος

Age of Basketball είπε...

@Στέλιος: Ο Σάλιερς σουτάρει πολύ. Οι μεγάλοι σκόρερ πάντα σουτάρουν πολύ.

Τώρα ξαναδιάβασε τι γράφω και δες ότι μιλάω για τρόπο παιχνιδιού και όχι για απόλυτο αριθμό προσπαθειών παικτών, κάτι μη συγκρίσιμο προφανώς. Ο Ματσόν αφήνει τους παίκτες του να παίζουν άναρχα στην επίθεση. Δες ένα ματς του Αρη.

Και, τέλος, να χαρείς, κόψε το ειρωνικό υφάκι. Το επόμενο δεν θα δημοσιευτεί.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαρακια να ρωτησω κατι κι εγω; Γιατί όποτε τα παιδιά γράφουν για τη διαιτησία στα ματς του Ολυμπιακού μπαίνετε και τους βρίζετε από κάτω;

Όταν γράφουν ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ, ο Αρης, η Ολύμπια, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, δεν μιλάει κανείς. όλοι λέτε πόσο καλή ανάλυση κανουν. Μόλις γράψουν κάτι για τον οσφπ αμέσως τρελαίνεστε.

Τόσο πολύ σας πειράζει ο ολυμπιακός και η προσπάθεια που γίνεται που δεν αντέχετε την αντίθετη άποψη;

Ξέρω ότι είναι εριστικό το μηνυμα μου, αλλα βαλτε το να ακουστεί και η αντίθετη άποψη. Όλο το απόγευμα ακούμε τα τελείως κουλά από ανθρώπους που μιλάνε λες και δεν ξέρουν μπάσκετ.

Ανώνυμος είπε...

παρότι δεν είδα τον αγώνα του ολυμπιακού με τον άρη, μου μετέφεραν μια πολύ κακή εικόνα για τη διατησία, εικόνα που επαληθεύεται και από το άρθρο. ως οπαδό του ολυμπιακού με προβληματίζει πολύ το γεγονός αυτό! φοβάμαι οτι από δω και στο εξής θα καταβληθεί κάθε διαιτητική προσπάθεια ώστε να αυξυθούν οι απώλειες σταβοπατήματος του ολυμπιακού! και αυτό δεν χρειάζεται να γίνει σε κάποιο ντέρμπυ που θα το παρακολουθούν όλοι, αλλά σε όλατα υπόλοιπα ματς με χαμηλή τηλεθέαση! τέλος πάντων, ίσως να μαι καχύποπτος, ίσως να μας έχουν δώσει κι αφορμές πάντως!!!

για τον Σάλιερς, όχι απλά δεν πιστεύω οτι θα δημιουργούσε πρόβλημα στη χημεία του άρη αλλά πιστεύω οτι θα έδινε απίστευτες λύσεις! ο άρης, απόντος συστήματος, χρειάζεται ακριβώς αυτό! έναν ψηλό να μπορεί να δημιουργήσει μόνος του φάσεις ώστε να απεγκλωβιστεί από τα μακρινά (και εξισου άναρχα) σουτ! και πιστεύω οτι αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του φετινού με τον προπέρσινο άρη! η απουσία των μάσσευ και ουιλκινσον, που μπορούσαν ναδημιουργήσουν μόνοι του τις φάσεις που έπαιρναν.

για τη μεταγραφλη του ολυμπιακού έχουμε τίποτα;; προσωπικά πιστεύω οτι εκτός από έναν περιφεριακό που θέλει ο γιαννάκης θα ήταν υπερχρήσιμο ένα δυναμικό τεσσάρι με έφεση σε σκορ και ριμπάουντ για να αντικαταστήσει τον πολύ λίγο erceg

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα καλά το post σου.
Μιλάμε για τον ίδιο παίκτη, στην ίδια ομάδα και με τον ίδιο προπονητή και λέμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι κακό.
Ευχαριστώ που με προειδοποιείς για το ύφος μου. Δεν θα ξανασχολιάσω, εάν νομίζεις ότι η διαφορετική άποψη είναι ειρωνία.
Στέλιος

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Έβαλα το μήνυμά σου γιατί δεν ήσουν ειρωνικός ούτε έβριζες κάποιον.

@Χ.: Έχεις απόλυτο δίκιο για τον Σάλιερς. Προφανώς μιλάμε για τον ίδιο παίκτη...

Για μετεγγραφή του Ολυμπιακού, δύσκολα θα έρθει τεσσάρι, η τεχνική ηγεσία σκέφτεται περιφερειακό, αλλά και αυτό μπορεί να μη γίνει. Έμειναν 4 μέρες.

@Στέλιος: Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.
Rasheed.

aba είπε...

Kamia gnomi gia ton Andrew Betts?

Den mou polugemizei to mati...

Age of Basketball είπε...

@aba: Θεωρώ τον Μπετς πολύ καλό σέντερ. Παλιότερα (μέχρι και την Μπανταλόνα) όπου έπαιζε έκανε τη διαφορά κοντά στο καλάθι. Βέβαια, ο μεγάλος αστερίσκος είναι ότι είναι ουσιαστικά 6 μήνες μακριά από το μπάσκετ. Και αυτό μετράει όσο έμπειρος και να είναι. Δεν είναι πολύ μεγάλος, τέτοιος σέντερ έλειπε από τον Άρη, αλλά πριν πούμε κάτι παραπάνω, ας δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλειάδης, Μουλαομέροβιτς και Ντιαρά φεύγουν από ΠΑΟΚ, τί θα γίνει πια με αυτήν την ομάδα;

Age of Basketball είπε...

@the glove: Φίλε δυστυχώς ξέχασες τον Γκρέγκορι, που λογικά θα κάνει το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση με 11 ματς να απομένουν...
Rasheed.