ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη και χειρότερη


Τρίτη και χειρότερη συνεχόμενη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό που έχασε ένα από τα ευκολότερα ματς του ομίλου του, βλέποντας τη ΛεΜάν να γίνεται η πρώτη ομάδα που φεύγει νικήτρια από το ΣΕΦ και μάλιστα με διαφορά 10 πόντων! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν κατά κράτος τα ριμπάουντ και δεν μπόρεσαν να περιορίσουν ούτε στην περιφέρεια τον Σπένσερ που ήταν έτσι κι αλλιώς σε πολύ καλή κατάσταση και όταν ξεκίνησε, στο δεύτερο ημίχρονο, δε σταματούσε. Το αποτέλεσμα ήρθε για να καταδείξει με σαφήνεια την κρίση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του λιμανιού.

Με τον Μπουρούση να μην μπορεί να πάρει ριμπάουντ, τον Τεόντοσιτς να κάνει τα γνωστά του λάθη, τον Σχορτσιανίτη να μην μπορεί να επιβληθεί στη ρακέτα, τον Πρίντεζη εκτός κλίματος και τους υπόλοιπους να χάνονται στη μετριότητα, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από τον κόσμο στο ΣΕΦ που στο τέλος αποδοκίμασε το γηπεδούχο.

Η άλλη όψη του νομίσματος, βέβαια, λέει ότι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν σε ένα αδιάφορο ματς, δεν έχασαν κάτι στη βαθμολογία, παρά μόνο στην ψυχολογία και το πρεστίζ τους (σημαντικό πλήγμα σε αυτό πάντως) και ίσως ήταν η κατάλληλη ήττα για να προκαλέσει αφύπνιση και να καταδείξει την άμεση ανάγκη για βελτιώσεις στο παιχνίδι τους. Η ομαδική άμυνα ήταν και πάλι μετριότατη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σήμερα ο Ολυμπιακός συνάντησε και πολλές δυσκολίες στην επίθεση, πέφτοντας θύμα και της έλλειψης διάθεσης.

Στο ντέρμπι της Μάλαγα, η Ουνικάχα ουσιαστικά έκανε επίδειξη δύναμης ξεκινώντας το παιχνίδι με 21-4 και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στη Μακάμπι ούτε καν να πιστέψει ότι μπορεί να πλησιάσει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού έκλεισε με την Αβελίνο να αποχαιρετάει με νίκη επί της Τσιμπόνα, στηριζόμενη στον Ντίνερ και τον Ουίλιαμς. Η Τσιμπόνα συνεχίζει, με τον Καλογουέι να δείχνει σήμερα σε καλή κατάσταση.

Στο ισπανικό ματς, η Ταού παρότι χαλαρή αρχικά τελικά δεν έδωσε το δικαίωμα στην Μπανταλόνα να ελπίζει. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι ότι οριακά πρόλαβαν τον Ρακόσεβιτς πριν την απόπειρα αυτοκτονίας γιατί ενώ μέχρι χθες είχε 51/51 βολές, σήμερα έβαλε 8/11 χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει τον πρώτο γύρο χωρίς χαμένη βολή!

Έτσι, τη μεγάλη πρόκριση πήρε άξια η Άλμπα παρά τη σημερινή μέτρια εμφάνιση και ήττα σε ένα ακόμη μετριότερο 59-67 από την Ολύμπια.

Στην Τουρκία η Φενέρ πήγε να κάνει το κόλπο-γκρόσο στην παράταση (έστω και αν ο Ονάν πήγε να δώσε τη νίκη με δύο σουτ στη λήξη και ο εκφωνητής προσπαθούσε να μας πείσει ότι θα ήταν η πιο αδιάφορη παράταση του πρώτου γύρου) αγγίζοντας τη διαφορά των 10 πόντων που χρειαζόταν για να βγει δεύτερη, αλλά δύο «κολλητά» τρίποντα του Μπετσίροβιτς την τελείωσαν.

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Το "όργιο" στο οποίο αναφερθήκαμε στα σχόλια του χθεσινού άρθρου χρησιμοποιήθηκε με την κυριολεκτική έννοια του όρου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά τρεις έγχρωμους παίκτες ομάδων βορείων προαστίων και έναν φαληρικής ομάδας, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε ένα δωμάτιο, με... παρέα διψήφιο αριθμό γυναικών! Οι πληροφορίες του Rasheed λένε ότι ανάμεσα στους 4 ήταν παίκτης του Πανελληνίου και του Παναθηναϊκού.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη η χρονιά όπως εξελίσσεται για τον ΠΓ. Αυτός ο αγώνας έπρεπε να είναι ματς Χαρλεμς - Με-εκείνους-τους-ταλαίπωρους.

ΥΓ Εκνευρίστηκα με το Ρακόσεβιτς...
ΥΓ 2 Το άρθρο για την βελτίωση του άλματος των αθλητών του μπασκετ, μετά την Κυριακή, πιστεύω είναι περιττό. Μας βάλανε τα γυαλιά. Άκου διψήφιο αριθμό...

Ανώνυμος είπε...

logika o pektis tou paneliniou ine o gradi kai tou panathinaikou o nikolas.gia auto fenete den vagi kai kanena shoot o drew.ton efagan ta dipla!!!!!!!!!!!!1

Age of Basketball είπε...

@ανωνυμος: Του Πανελληνίου τον πέτυχες, του Παναθηναϊκού πρέπει να πας σε πιο... ψηλό μαυρο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει νιάου νιάου. Έτσι εξηγείται και το εξαράκι. Ε μετά από μία περίοδο τρελής φόρμας, είπε το παιδί να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

les k exei polous maurous o pao...oi alloi 2 poioi einai toulaxiston pou paizoun?

Age of Basketball είπε...

Φίλε προφανώς και ξέρουμε ότι το αποκαλύψαμε ουσιαστικά. Οι άλλοι δύο ό,τι λέει το άρθρο. Ο ένας σε ομάδα φαληρική, ο άλλος στα βόρεια προάστια.

Ανώνυμος είπε...

o batist re pedia ine pandremenos?o gradi nomizw ine.nomizw i ginekes tous evgalan makria kreretakia!!!!!!!

Age of Basketball είπε...

Δεν ξέρω για τις γυναίκες τους, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι κολλητοί οι δυο τους και η νυκτερινή Αθήνα τους έχει γνωρίσει παρέα από πέρσι!

Ανώνυμος είπε...

Φαληρικές ομάδες ε;
Ε ,δεν υπάρχουν και πολλές ,η εξής μια που παίζει στο ΣΕΦ...

Τεσπα,ας ελπισουμε να σταματήσουν να γίνονται νούμερα...